Als je een bedrijfsauto zoekt, dan kun je kiezen voor kopen of leasen. Bij leasen is er dan nog verschil tussen de optie om uiteindelijk eigenaar te worden of de auto na enkele jaren terug te geven en een nieuw contract aan te gaan met een nieuwe auto. Het voordeel van kopen is dat je meteen eigenaar bent en dat je verder nergens aan vast zit. Natuurlijk is dat wel even wat anders als je de auto hebt gekocht met geleend geld.

Als je besluit om te kopen dan komt er natuurlijk ook een moment dat je de auto wilt afdanken. Een bedrijfsauto verkopen is soms wat lastiger dan een personenauto omdat er minder vraag naar is. Als startende ondernemer kun je natuurlijk wel kiezen voor een occasion, zeker als je nog niet zeker bent of het gaat lukken om je bedrijf levensvatbaar te maken, ook voor de langere termijn.

Kiezen voor een occasion

Een gebruikte auto verkopen doet een ondernemer vaak als de bestelauto niet meer nodig is of als hij naar een nieuwer model wil overstappen. Een bedrijfsauto is tenslotte ook het visitekaartje van het bedrijf en dat kan hier een belangrijke rol bij spelen. Grote ketens als PostNL en KPN ruilen vaak jaarlijks een deel van hun bestelbusjes in voor nieuwe. Die komen dan op de markt voor gebruikte bedrijfswagens. Uiteraard wordt de belettering verwijderd voordat ze worden doorverkocht.

Soms is het ook mogelijk om een gebruikte leaseauto opnieuw te leasen. Sommige maatschappijen werken met dit concept. De leaseprijs is uiteraard lager omdat de auto niet nieuw meer is. Dit kan zeker voor en startende ondernemer een voordeel zijn.

Een gebruikte bedrijfsauto verkopen

Natuurlijk kan het ook zijn dat je als ondernemer je bedrijfsauto wilt verkopen. Dit kun je snel regelen via Looping.nl. Hier plaats je een advertentie die zal worden gezien door diverse handelaren door het hele land. Vaak heb je al binnen 24 uur een reactie met een bod op de auto. Dit bod is altijd vrijblijvend, je kunt het afwijzen als je het te laag vindt.

Ga je akkoord dan heb je als groot voordeel dat de deal binnen enkele dagen geregeld is. De auto wordt opgehaald en het kenteken wordt direct gevrijwaard. Je bent vanaf dat moment niet meer verantwoordelijk voor de auto en ook de wegenbelasting en verzekering stoppen per direct. Dit kan met name belangrijk zijn als je bedrijf in zwaar weer verkeert en je moet inkrimpen of gaat stoppen met je bedrijf.

Elektrische bedrijfswagens

Elektrische bestelwagens en kleine vrachtwagens komen langzaam maar zeker ook meer beschikbaar. Deze zijn echter fors duurder dan wagens op benzine of diesel. Bedrijven die elektrisch willen gaan rijden kunnen echter wel in aanmerking komen voor subsidie. Meer informatie daarover is te vinden op de website van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

 

 

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>