Jaarlijks wagen experts en analisten zich eraan; een voorspelling van de Bitcoin prijs. De Bitcoin voorspellingen voor 2024 zijn vrij positief, gedreven door de aanstaande halving en innovatieve financiële producten.

We onderzochten hoe de verschillende experts er momenteel over denken. Wat gaat de Bitcoin koers doen dit jaar?


Let op:  
Wij leveren enkel een visie op beleggen. Wij zijn geen experts en de inhoud van deze website is op geen enkele manier een beleggingsadvies.

Analyse Bitcoin in 2024: Wat zeggen de experts?

Goed, dat de Bitcoin het jaar 2024 ontzettend sterk begonnen is duidelijk, maar waar gaat dit eindigen? Bij AnalyseNederland hebben we het internet afgestruind op zoek naar alle prijsvoorspellingen van crypto experts.

Er zijn diverse voorspellingen te vinden van experts over de Bitcoin koers voor 2024, die variëren van gematigd optimistisch tot zeer bullish. Hier is een overzicht van enkele opvallende voorspellingen.

1.PlanB - Bitcoin naar $100.000

De bekende Nederlandse Bitcoin analyst Plan B voorspelt voor 2024 en verder een enorme bullmarkt, ziet hij met zijn bekende Stock-to-Flow (S2F) model. Deze opwaartse trend wordt opgestuwd door de aankomende Bitcoin halving. 

Plan B verwacht op het moment van de halving in april een Bitcoin prijs van 45.000 tot 60.000 dollar, en de resulterende stijging kan de prijs van Bitcoin volgens de analyses van Plan B zelfs opstuwen naar ruim 100.000 dollar.

Het model dat Plan B aanhoudt voor zijn bitcoin voorspellingen

2. VanEck - Minimaal $69.000

Vermogensbeheerder VanEck is ook uiterst bullish over de cryptomarkt. VanEck verwacht dat de introductie van een Exchange Traded Fund (ETF) in het eerste kwartaal van 2024 meer dan 2,4 miljard dollar naar Bitcoin kan laten stromen om de prijs op te krikken. VanEck verwacht dat de Bitcoin halving de markt minimaal zal verstoren en dat Bitcoin zijn absolute record van 69.000 dollar in Q4 2024 zal verbreken.

Ook verwacht VanEck dat het landschap van cryptobrokers zal veranderen in 2024. Naar verluidt zal Binance zijn eerste plek moeten afstaan, en zullen een assortiment van brokers zoals Bybit en Coinbase the strijd aangaan om de felbegeerde #1 plek.

Beste crypto broker?
Het kiezen van een crypto broker (een platform waar je jouw eerste bitcoins of crypto koopt) kan lastig zijn als je er geen verstand van hebt. Gelukkig hebben wij diepgaand onderzoek gedaan naar de 5 beste crypto brokers van Nederland!

3. Markus Thielen - Op naar de 70.000 dollar

Markus Thielen van 10X Research heeft na zijn correcte voorspelling voor 2023, waar hij een eindprijs van Bitcoin voorspelde van 45.000 dollar, de voorspelling uitgesproken dat Bitcoin dit jaar zal eindigen op 70.000 dollar.

Deze voorspelling baseert hij op meerdere factoren zoals de macro-economische omstandigheden, de verkiezingen in de Verenigde Staten en de groeiende interesse in ETF’s onder traditionele financiële investeerders. 

Markus Thielen

Markus Thielen - Bron: LinkedIn

4. Raoul Pal - Bitcoin bereikt de 100.000 dollar

Wall Street crypto analyst Raoul Pal verwacht ook een sterke groei in Bitcoin in 2024. Met het gebruik van de GMI Financial Conditions Index en andere trends en indicators verwacht hij dat Bitcoin dit jaar hogere rendementen zal hebben dan de aandelenmarkt, en verwacht hij een stijging van de koers tot wel 100.000 dollar.

Even tussendoor
Ter ere van de aankomende halving (waarbij de beloning voor het minen van bitcoin verlaagd wordt met 50%) mogen we namens Bitvavo iets weggeven: €10 gratis crypto en 10.000 gratis handelstegoed! De actie zal slechts tijdelijk doorlopen, profiteer dus nu het nog kan via deze link.

5. Timo Bult - Impuls door dalende rentes

Timo Bult, Bitcoin columnist bij Crypto Insiders verwacht door de Bitcoin halving een toename aan schaarste in Bitcoin. Hij verwacht op basis van de vorige halvings een aanzienlijke prijsstijging door de vermindering van de aanvoer op de markt.

Hiernaast verwacht hij een impuls door de aankomende dalende rentes in de Verenigde Staten en de Europese Unie, waardoor traditionele investeringen minder aantrekkelijk worden.

6. Anthony Scaramucci - prijs mogelijk naar $170.000

Anthony Scaramucci is de oprichter van het hedgefonds SkyBridge. Ook hij is over het algemeen ontzettend bullish en positief over de Bitcoin koers in 2024. 

In onderstaande video is precies te zien hoe hij tot deze voorspelling is gekomen.

Even tussendoor
Ter ere van de aankomende halving (waarbij de beloning voor het minen van bitcoin verlaagd wordt met 50%) mogen we namens Bitvavo iets weggeven: €10 gratis crypto en 10.000 gratis handelstegoed! De actie zal slechts tijdelijk doorlopen, profiteer dus nu het nog kan via deze link.

Bitcoin Prijs voorspelling overzicht

Goed, om het allemaal even overzichtelijk te maken hebben we onze analyse hieronder in een overzicht gezet, dit maakt het natuurlijk een stuk makkelijker. 

Expert

Prijsvoorspelling

PlanB

$100.000

VanEck 

Minimaal $69.000

Markus Thielen

$70.000

Raoul Pal

$100.000

Anthony Scaramucci

$100.000

Pantera Capital

140.000 EUR

Chartered Bank

110.000 EUR

Dus: wat gaat de Bitcoin doen in 2024?

Zoals je hebt kunnen zien zijn veel experts en partijen dus enorm positief en enthousiast over de Bitcoin. Uiteindelijk blijven dit echter speculaties en weet je natuurlijk nooit zeker of deze koersvoorspellingen uit gaan komen.

Daarnaast is het investeren in crypto valuta altijd een risico en kun je je geld verliezen. Ga daarom zeker niet blindelings af op wat "experts zeggen".

Op basis van deze analyse zijn wij in ieder geval ontzettend benieuwd naar de koers van de Bitcoin de aankomende maanden. Helemaal met de halving zijn we benieuwd wat de koers gaat doen.

Hoe denk jij hierover? Wat zijn jouw voorspellingen?

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>