Als ondernemer is het ontzettend fijn om niet al je boekhouding zelf te hoeven doen. Het kost immers ontzettend veel tijd om jouw boekhouding helemaal op orde te krijgen. Tijd die je natuurlijk liever in je onderneming steekt. Een fijne boekhouder is daarom cruciaal. Een middenweg is gebruikmaken van een gratis factuurprogramma. In dit artikel vertellen we hoe je de beste boekhouder kan vinden.

Een programma

Wanneer je een beginnend ondernemer bent, heb je misschien nog niet altijd het geld om een boekhouder in te huren. Een online factuurprogramma kan daarom een uitkomst zijn. Het internet biedt veel programma’s aan waarmee je makkelijk en snel je boekhouding uit kunt voeren. Deze zijn vaak deels gratis en voor ongeveer een tientje per maand kun je een groot deel van je boekhouding automatiseren, door bijvoorbeeld klantgegevens in het programma op te slaan.

Diensten

Als je besluit om toch te kiezen voor een boekhouder, is het belangrijk dat je op voorhand weet wat deze boekhouder moet kunnen. De meeste boekhouders zijn van alle markten thuis, maar ze hebben vaak wel een specifieke specialisatie. Wil jij bijvoorbeeld vooral hulp met factureren of je BTW-aangifte? Daar kunnen de meeste boekhouders wel mee uit de voeten. Het zou ook kunnen dat jij op dit moment in een ingewikkeld proces zit met je bedrijf, waar bepaalde administratieve en fiscale vraagstukken bij komen kijken. In dat geval is het slim om voor een gespecialiseerde boekhouder te kiezen.

Locatie

In de huidige maatschappij is remote werken steeds normaler aan het worden. Zeker sinds de pandemie is het helemaal niet abnormaal om een groot deel van je werkzaamheden gewoon thuis uit te voeren en contact te onderhouden met zakenpartners of collega’s via videobellen. Je kunt dus prima voor een boekhouder kiezen die niet per se bij jou in de buurt woont. Maar voor grote en ingewikkelde vraagstukken is en blijft het fijn om iemand in persoon te kunnen spreken. Vergt jouw boekhouding meer dan de standaarddingen zoals facturatie en BTW-aangifte? Dan kan het slim zijn om een boekhouder te vinden bij jou in de buurt

Persoonlijke klik

Tot slot is het ontzettend belangrijk dat jij een prettige klik ervaart met jouw boekhouder. Als jij van plan bent om voor langere tijd jouw administratie aan deze persoon over te hevelen, moet je een goed gevoel bij je boekhouder hebben en degene vertrouwen met jouw papierwerk. Als er ooit iets misgaat, moet je ook niet bang zijn om met deze persoon een gesprek aan te gaan. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je altijd eerst vrijblijvend in gesprek gaat met een potentiële nieuwe boekhouder. Zo kun je testen of je met deze persoon genoeg klik ervaart om er langere tijd mee in zee te gaan.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>