Zit je eraan te denken crypto te kopen? Maar weet je nog niet goed hoe? Geen nood, we leggen je graag de eerste stappen uit. Het is namelijk ontzettend simpel en iedereen kan het! Wat je er daarna meedoet, vereist wel wat inzicht.

Broker kiezen en een account maken

Als eerste kies je voor een broker. Er zijn verschillende platforms, zoals Amdax, die je helpen om cryptomunten te kopen, te verkopen en te verhandelen. Bij Amdax kun je er ook voor kiezen om je munten te staken, om het netwerk veiliger te maken. Lang verhaal kort: er zijn brokers die je bijna al het werk uit handen halen.

Via een dergelijk platform kun je je munten ook kopen. Kies voor een betrouwbare broker en maak hier een account. Sommige brokers geven je ook de mogelijkheid een demo-account aan te maken. Dan kun je eerst testen hoe alles werkt, voordat je cryptomunten koopt van echt geld, en gaat investeren. Vergelijk de verschillende brokers met elkaar, maak een keuze en maak een account aan.

Cryptomunten kopen

Cryptomunten kopen is niet ingewikkeld. Je moet in de meeste gevallen je bankrekening koppelen aan je account. Bij de meeste brokers moet je een heel laag bedrag overmaken om te bevestigen dat dit inderdaad jouw rekening is. Crypto kopen is eigenlijk net zo ingewikkeld als online nieuwe schoenen kopen. Iedereen kan het. Betalen kan tegenwoordig zelfs met bijvoorbeeld iDeal, PayPal of een creditcard. Vaak geldt er wel een minimale inleg.

Het is een goed idee om eerst van tevoren de verschillende cryptomunten met elkaar te vergelijken. Voor beginners kan het aantrekkelijk zijn om eerst te beginnen met goedkope munten. Bitcoin is een voorbeeld van een dure munt. Daarvan kun je misschien eerst maar de helft of een tiende kopen. Altcoins zijn over het algemeen iets goedkoper.

Cryptomunten verhandelen

Heb je je eerste munten gekocht, dan is het een kwestie van geduld en van inzicht. Je gaat je crypto misschien weer verkopen als ze meer waard worden, of besluit ze vast te houden voor het geval dat ze nog meer waard worden. Het is een kwestie van koersen in de gaten houden. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld ethereum te staken. Dat betekent dat je je munten bewaart en apart houdt, om ze te kunnen gebruiken voor het verifiëren van transacties op de Blockchain.

Daar wordt het hele netwerk veiliger van. Daar staat een beloning tegenover: je krijgt nieuwe munten cadeau. Die nieuwe munten kun je weer gebruiken voor andere projecten, of verkopen als ze meer waard worden. Dat bepaal je helemaal zelf. Beleggen in crypto is een mooie eerste stap naar meer inkomen.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>