European Media Partner

Houd je hond koel

De temperatuur stijgt, dus we nemen weer massaal plaats op het terras. Leuk voor de mens, maar onze honden genieten er een stuk minder van als ze in de volle zon moeten zitten.

“Honden hebben boven de twintig graden al koeling nodig”, vertelt Melvin Kok, managing director van Suitical. “Ze hebben geen zweetklieren en kunnen dus moeilijk afkoelen. Dat kan alleen door de voetzolen en door te drinken. Als je hond met zijn tong uit zijn mond naast je op het terras zit ben je eigenlijk al te laat, dan heeft ‘ie het te warm.”


De gevolgen van oververhitting kunnen je hond zelfs fataal worden. Ze krijgen last van heat stress en het bloed in de aderen kan gaan koken. “Dat moet je dus te allen tijde zien te voorkomen.”


Als het heel warm is kun je het beste niet te lang buiten zitten met je hond, stelt Kok. “Probeer bij het uitlaten in de schaduw te wandelen en zorg voor voldoende water. Als je toch de zon in moet, dan kan je je hond het beste een koelvest aantrekken. Deze houdt de zon tegen en als je hem vult met water, zorgt de technologie voor extra verkoeling.

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles