Onze favoriete Drone

DJI Mini 2 Fly More Combo

DJI Mini 2 Fly More Combo
Met het team van AnalyseNederland hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste drones van dit moment. Zo hebben wij tientallen drones met elkaar vergeleken in onze ultieme beste drone test.

Ben jij op zoek naar de beste drone van 2023? Dan zit je hier dus aan het goede adres. Uit onze test is gebleken dat de DJI Mini 2 Fly More Combo de beste drone van dit moment is. Zo beschikt deze drone over een uitstekende kwaliteit en premium specificaties. Meer weten? Klik dan op onderstaande knop!

Een drone is een super handige en leuke gadget om thuis te gebruiken of om mee te nemen op vakantie. Zo kun je met een drone hele mooie beelden schieten vanuit de lucht. Ook is het super leuk om met een drone te spelen, omdat hij op plekken komt waar jij niet zomaar kan komen.

Met een drone vlieg je namelijk gemakkelijk tientallen meters tot wel honderden meters door de lucht. Door een ingebouwde camera kun jij via het bedieningspaneel of jouw telefoon zien waar hij vliegt en hem besturen. Niet voor niets zijn drones daarom ook razendpopulair.

Wij van AnalyseNederland zijn op onderzoek uitgegaan om de beste drone van dit moment te spotten. Hierbij hebben wij tientallen drones met elkaar vergeleken in onze ultieme beste drone analyse. Benieuwd welke drones het beste zijn op dit moment? Je ontdekt het in dit artikel en nog veel meer!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste drones uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Drones van 2023

DJI Mini 2 Fly More Combo
Beste Koop Drone

1. DJI Mini 2 Fly More Combo

Ryze Tello Boost Combo
Beste drone voor vakantie

2. Ryze Tello Boost Combo

Digital Nativez zwarte drone
Beste drone met camera

3. Digital Nativez zwarte drone

Killerbee X1 Drone
Beste drone voor beginners

4. Killerbee X1 Drone

Quad Drone met camera en opbergtas
Beste goedkope drone

5. Quad Drone met camera en opbergtas

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste drones zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.

15+ drones vergeleken

35+ ervaringen gecheckt

13+ uur onderzoek


Wat zijn de beste drones van 2023?

Vraag jij je af: ''Welke drone is het beste?''. Dan hebben wij van AnalyseNederland het antwoord voor je! Na het uitvoeren van onze uitgebreide beste drone analyse zijn wij namelijk tot verschillende conclusies gekomen. Om jou te helpen bij jouw zoektocht hebben wij vervolgens een handige top 5 weten op te stellen.

Hieronder vind je onze top 5 beste drones van dit moment. Hierbij wij ook rekening gehouden met verschillende categorie winnaars en prijsklassen. Om die reden zit er gegarandeerd voor iedereen een goede optie tussen. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

1. DJI Mini 2 Fly More Combo

DJI Mini 2 Fly More Combo
 • Accuduur die tot wel 31 minuten meegaat
 • Beschikt over een terugkeerfunctie
 • Inclusief reservebatterij en propellors
 • Dit model is vrij gevoelig voor wind
 • Niet de goedkoopste optie

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De beste koop drone van 2022 is volgens onze beste drone analyse overduidelijk de DJI Mini 2 Fly More Combo. Deze drone scoorde namelijk zeer hoge scores op verschillende onderdelen uit onze test. Zo heeft hij een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding en is hij zeer duurzaam.

Andere voordelen van de DJI Mini 2 Fly More Combo zijn onder andere het compacte en inklapbare formaat waardoor jij hem gemakkelijk overal mee naar toe neemt. Daarnaast wordt hij geleverd inclusief batterijen en propellors waardoor jij extra lang door kunt vliegen.

De DJI Mini 2 Fly More Combo heeft een zeer laag gewicht wat een voor- en nadeel is. Zo kun jij hem gemakkelijk overal mee naar toe nemen, maar is hij ook meer vatbaar voor hevige wind. De DJI Mini 2 Fly More Combo schaf jij heel eenvoudig aan door op de bovenstaande button te klikken.

2. Ryze Tello Boost Combo

Ryze Tello Boost Combo
 • Bereik gaat tot wel 100 meter ver
 • De drone beschikt over een goede ingebouwde camera
 • Dit model wordt met accessoires geleverd
 • Accuduur van één batterij gaat slechts 13 minuten mee

Score

9.7

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de tweede plaats is de Ryze Tello Boost Combo geëindigd in onze top 5. Deze drone scoorde namelijk de hoogste score in onze categorie 'beste drone voor vakantie'. Dit komt doordat deze drone zeer compact en licht is waardoor je hem heel makkelijk mee kunt nemen.

De drone beschikt daarnaast over een ingebouwde camera die foto's met 5 megapixels kan nemen en video's in 720 pixels opneemt. Verder heeft hij verschillende beschermende functies zoals auto take-off en autolanding.

De Ryze Tello Boost Combo kan 13 minuten vliegen op een volle accu. Dit is niet extreem lang, maar gelukkig worden er twee extra accu's meegeleverd voor extra lang vliegplezier. Het materiaal van deze drone is zeer goed waardoor het lang mee gaat.

3. Digital Nativez zwarte drone

Digital Nativez zwarte drone
 • Inclusief handtas om hem mee te nemen
 • Beschikt over een 4K ultra HD dual camera
 • Wordt geleverd met een afstandsbediening
 • Handleiding is niet voor iedereen duidelijk

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als derde hebben wij de Digital Nativez zwarte drone geplaatst in onze top 5. Deze drone scoorde namelijk het beste in onze 'drone met camera' categorie. Dit komt doordat deze drone is uitgerust met een 4K ultra HD dual camera waarmee jij de mooiste beelden kunt schieten. 

Ook heeft de Digital Nativez zwarte drone een camera die 50x kan inzoomen en één camera voorop met een 90 tot 180 graden draaifunctie. Met deze drone schiet jij dus gemakkelijk adembenemende beelden en ook is hij te bedienen via jouw Apple of Android telefoon.

Ook ontvang je bij aanschaf van de Digital Nativez zwarte drone een afstandsbediening waarmee jij hem kan besturen en nog allerlei andere accessoires. De accu van de deze drone gaat tot 15 minuten mee afhankelijk van hoe actief de drone wordt gebruikt.

4. Killerbee X1 Drone

Killerbee X1 Drone
 • Wordt geleverd met 3 accu's
 • Inclusief een gratis cursus over hoe te besturen
 • 54 minuten vliegtijd
 • Beschikt niet over de allerbeste kwaliteit

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben jij een beginnende drone bestuurder en wil jij graag leren hoe je een drone moet besturen? Dan is de Killerbee X1 Drone de beste optie voor jou. Deze drone is namelijk zeer goedkoop, maar beschikt wel over een uitstekende kwaliteit. Hierdoor hoef jij niet bang te zijn dat jij hem per ongelijk laat crashen.

De Killerbee X1 Drone is namelijk zeer stevig en kan wel tegen een licht stootje. Om het crashen te voorkomen wordt er een cursus meegeleverd die jij gratis kunt gebruiken. Hierin leer jij van alles over de drone over hoe jij hem kunt gebruiken en hoe jij hem kunt besturen.

De Killerbee X1 Drone beschikt daarnaast over een camera en heeft een bereik tot wel 120 meter. Verder wordt hij geleverd met twee extra batterijen en een handige opbergtas. Hiermee kun jij de drone gemakkelijk en veilig overal mee naar toe nemen.

5. Quad Drone met camera en opbergtas

Quad Drone met camera en opbergtas
 • Wordt geleverd met twee microfoons
 • Beschikt over een handige afstandsbediening om hem te bedienen
 • Dit model beschikt over ingebouwde discoverlichting
 • Geluid klinkt niet uitstekend wanneer hij heel hard staat

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de laatste plaats is de Quad Drone met camera en opbergtas geëindigd in onze top 5. Deze drone beschikt namelijk over een full HD camera, goede kwaliteit en opbergtas en dat allemaal voor een zeer lage prijs. Dit is daarom de beste goedkope drone uit onze beste drone test.

De Quad Drone met camera en opbergtas heeft een terugkeerfunctie en een bereik van wel 100 meter. Verder ontvang je ook bij aanschaf van deze drone twee extra batterijen voor extra lang vliegplezier. De Quad Drone met camera en opbergtas is een zeer goede optie voor beginnende drone bestuurders.

Verder is deze drone zeer licht en compact en heb jij geen certificaat of vliegbewijs nodig om deze drone te mogen gebruiken. Met de one-key take-off functie laat jij de drone met één druk op de knop opstijgen. Wil je nou meer weten over deze drone? Klik dan op de onderstaande button!


Top 10 Drones

Waar kun je het beste een drone kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste drones zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte drones bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 drones!


Een Drone kopen: hier moet je op letten!

Overweeg jij om een drone te gaan kopen? Dan raden wij jou aan om rekening te houden met de onderstaande criteria. Niet alle drones beschikken namelijk over de functies en kwaliteit waar jij naar op zoek bent. Om een miskoop te voorkomen is het daarom belangrijk goed op bepaalde criteria te letten.

Onderstaande criteria hebben wij uitgebreid getest in onze beste drone analyse. Dit zijn ook de criteria die getest zijn in de beste drone volgens de consumentenbond test. Koop dus niet zomaar een drone aanbieding, maar vergelijk verschillende opties kritisch met elkaar. Alleen zo maak jij de beste keuze!

Voor beginners of gevorderden

Bij het aanschaffen van een drone kan al gelijk rekening gehouden worden met verschillende criteria. Zo kun jij je als eerste afvragen of je een beginnende- of ervaren drone bestuurder bent. Als beginnende drone bestuurder is het namelijk zeer risicovol om een hogere prijsklassen drone aan te schaffen.

Professionele drones beschikken namelijk over zeer goede specificaties, maar zijn daardoor ook een stuk duurder. Des te zonde is het om z'n dure drone te crashen doordat jij nog niet de ervaring hebt die je nodig hebt.

Begin daarom altijd met een beginners drone om de kneepjes goed onder de knie te krijgen. Wanneer je al enige ervaring hebt kun je naar een wat duurdere en professionelere drone gaan kijken omdat het risico op crashen lager is.

Functionaliteiten

Ook kan er naar de functies van een drone gekeken worden. Wil jij alleen een drone om mee te kunnen vliegen of wil jij ook foto's en video's maken. Daarnaast zijn er drones met functies zoals een terugkeerfunctie, 360 graden draaibare camera en one-key take-off functie.

Afhankelijk van welke functies jij graag wilt hebben en welk budget jij daarvoor over hebt is een bepaalde optie namelijk het beste. Gelukkig zijn ook drones met handige functies zoals one-key take-off functie etc. steeds betaalbaarder aan het worden en hoef je dus niet extreem veel geld neer te leggen voor deze handige basisfuncties.

Accessoires

Een derde aandachtspunt waar rekening mee gehouden kan worden zijn de meegeleverde accessoires. Wil jij bijvoorbeeld een extra batterij of opbergtas? Dan is het belangrijk dat je goed de product omschrijving doorleest om te achterhalen of deze meegeleverd worden.

Het bijkopen van deze accessoires kan namelijk zorgen voor extra onnodig hoge kosten. Zo kan een drone zeer goedkoop lijken, maar achteraf duur uitvallen omdat niet alle accessoires die jij nodig hebt meegeleverd worden. Let hier dus goed op!

Prijsklassen

Als laatste zijn er drones in verschillende prijsklassen. Zo zijn er goedkope drones die beschikken over de handige basisfuncties, maar ook drones met de meest geavanceerde functies en beste kwaliteit. Afhankelijk van jouw ervaring, budget en wensen is een bepaalde optie daarom het beste.

Omdat wij vinden dat iedereen een goede drone moet kunnen gebruiken, hebben wij bij het opstellen van onze top 5 gelet op verschillende prijsklassen. Je vindt daarom voor iedere prijsklassen een kwalitatief goede drone die beschikt over de functies die jij nodig hebt.


Veelgestelde vragen

Waarom is deze drone test betrouwbaar?

Om te bepalen welke drone het beste is hebben we een uitgebreide analyse gedaan. In deze analyse hebben we meer dan 10 verschillende drones op een rijtje gezet. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de prijs / kwaliteit, ervaringen van andere consumenten en de functionaliteiten. Alleen de producten die wij het allerbest vinden zijn terug te vinden in dit artikel.

Hoe kiezen jullie producten uit?

Bij AnalyseNederland.nl werken we met een eigen analyse model. Op dagelijkse basis analyseren wij producten en diensten in Nederland. Vervolgens zetten we producten op een rijtje waarbij we kijken naar de prijs / kwaliteit, online-ervaringen en de functionaliteiten van het product of dienst. Op basis hiervan adviseren we wat het beste product is in een specifieke situatie.

Wat is een goede betaalbare drone?

Drones kunnen redelijk prijzig zijn en daarom kan het soms lastig zijn om een goede aankoop te doen. De Quad Drone met camera en opbergtas hebben we in onze Top 5 verwerkt!

Hoeveel kost een drone?

Er zijn verschillende drones op de markt die onder de 100 euro kunnen zijn. Maar je hebt ook drones die boven de 400 kunnen zijn. Soms kunnen ze wel duizenden euro's kosten.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>