European Media Partner

Het belang van MICE

3 vragen aan Sheila Gijselman, Eigenaar en Managing Director van PPeople


MICE?

“Voor veel bedrijven nog een onbekend begrip, maar Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions zijn steeds belangrijker in het business to business zakendoen. Elke organisatie zou daarom in zijn jaarlijkse strategie- of businessplan een MICE-onderdeel moeten opnemen. Niet elk event is geschikt voor elke klant. Als eventbureau moet je daarom met de klant om de tafel gaan en een strategisch plan opstellen. Wie is de doelgroep? Wat is de boodschap? En wat wil je als resultaat? Daarin zoeken wij samen met het bedrijf naar een geschikt eventformaat dat past bij de opdrachtgever.”


Trends?

“Personeel en relaties willen weten ‘what’s in it for me’. Het gaat altijd om mensen. Een event bestaat uit live ontmoetingen, waarbij duidelijk moet zijn waarmee de doelgroep naar huis gaat. Met het creatief verpakken van de boodschap en het prikkelen van de doelgroep, creëer je draagvlak. Kortom een event moet inhoud hebben, dynamisch zijn, toepasbaar voor de doelgroep, maar ook bijzonder en verrassend zijn.”  


Resultaat?

“Meten is weten, daarom is het belangrijk om achteraf een rapportage te delen. Daarin kun je zien wat de return on investment is van je event. Heeft de doelgroep de boodschap begrepen en wat zijn de resultaten op langere termijn? Daar gaat het om.”

Delen

Journalist

Marc van der Sterren

Related articles