Onze favoriete Wokpan

Westinghouse Wokpan

Westinghouse Wokpan

De Westinghouse wokpan is de beste wokpan 2023, doordat deze grote wokpan een perfecte handgreep heeft, wat ideaal is voor maximaal kookplezier. De handgreep van de Westinghouse wokpan is gemaakt van siliconen, waardoor je de wok goed kunt vasthouden tijdens het wokken. Het gebruiksgemak en de kwaliteit van de Westinghouse wokpan zijn uitermate goed, waardoor je vele jaren plezier kunt beleven aan het bereiden van gerechten.

In dit artikel ga je ontdekken wat de beste wokpannen van het moment zijn. Ons testteam heeft een uitgebreide test uitgevoerd, waardoor we de allerbeste producten hebben ontdekt. Alle wokpannen zijn op verschillende criteria getest, die verderop in dit artikel worden toegelicht. 

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Wokpannen uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Wokpannen

Westinghouse Wokpan

Beste Koop Wokpan
1. Westinghouse Wokpan

Tefal Easy Chef Wokpan

Beste Wokpan krasbestendig

2. Tefal Easy Chef Wokpan

BK Universe Wokpan

Beste Wokpan PFAS-vrij
3. BK Universe Wokpan

Tefal Revive Keramische Wokpan

Beste Keramische Wokpan
4. Tefal Revive Keramische Wokpan

GreenChef Vintage wokpan

Beste Retro Wokpan
5. GreenChef Vintage wokpan

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste wokpannen zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

23+ Wokpannen vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Wokpan in 2023?

Om een top 5 van de beste wokpannen samen te stellen, zijn er diverse wokpannen getest. Op basis van de resultaten is er een top 5 samengesteld, die bestaat uit de wokpannen die als beste uit de test zijn gekomen. Alleen de allerbeste producten staan in deze lijst, zodat je verzekerd bent van ultiem kookplezier en een duurzame wokpan.

1. Westinghouse Wokpan

Westinghouse Wokpan
 • Geschikt voor alle warmtebronnen
 • Behoort tot de grotere pannen
 • Kan in de vaatwasser
 • Geen

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Westinghouse wokpan behoort tot de beste wokpannen en staat met recht op nummer één. Deze wokpan is 30 centimeter groot en behoort hierdoor tot de grotere pannen. De Westinghouse wokpan is hierdoor uitermate geschikt wanneer je grote maaltijden wil bereiden. De pan is voorzien van een siliconen handgreep, wat zeer goed van pas kan komen tijdens het koken. Niet alleen het gebruiksgemak is een groot voordeel, maar ook de kwaliteit van de Westinghouse wokpan zorgt ervoor dat je vele jaren kunt wokken.

Wanneer je kookt op een inductieplaat is de Westinghouse wokpan de ideale keuze, maar ook voor andere warmtebronnen is de Westinghouse wokpan zeer geschikt. Daarnaast kan de wokpan in de vaatwasser, maar voor een lange levensduur wordt de handwas aanbevolen.

2. Tefal Easy Chef Wokpan

Tefal Easy Chef Wokpan
 • Krasbestendige coating
 • Je kunt makkelijk je eten afschenken
 • Geschikt voor recycling
 • Niet geschikt voor de vaatwasser

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Tefal Easy Chef wokpan is een pan die staat voor kwaliteit. De wokpan is voorzien van een enorm sterke coating, die krasbestendig is. Dankzij deze sterke coating gaat de Tefal Easy Chef twee keer langer mee dan andere pannen van Tefal. Een ander voordeel is de veelzijdigheid op het gebied van kookplaten. De Tefal Easy Chef is geschikt voor zowel gas, elektriciteit en inductie.

Doordat de wokpan 28 centimeter is, is deze uitermate geschikt voor gezinnen. Echter, wanneer je moet koken voor de hele familie kan het zijn dat de wok alleen niet voldoende is. Voor dagelijks gebruik is de wokpan een geschikte keuze. Ook is het belangrijk om te weten dat de Tefal Easy Chef niet geschikt is voor de vaatwas. Om zo lang mogelijk te genieten van de wokpan, wordt de handwas aangeraden.

3. BK Universe Wokpan

BK Universe Wokpan
 • PFAS-vrij
 • Warmt snel op
 • Anti-aanbaklaag voor jaren plezier
 • Niet geschikt voor temperaturen boven de 160 graden

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De BK Universe wokpan is een wok die zeer eenvoudig in gebruik is. Deze wokpan mag in de vaatwasser, dus je hebt geen zorgen over nawerk. Daarnaast is de BK Universe geschikt voor verschillende warmtebronnen, waaronder inductie. Hierdoor is de BK Universe de juiste keuze voor verschillende kookplaten. Ook de keramische coating met anti-aanbaklaag draagt bij aan het gebruiksgemak en zorgt voor vele jaren kookplezier.

De BK Universe is van het beste wokpan merk en is hierdoor iets duurder dan de meeste wokpannen, maar is het geld dubbel en dwars waard. Wokpannen gaan meestal 10 tot 20 jaar mee, waardoor de eenmalige aanschaf zich op termijn uitbetaald. Daarnaast is het belangrijk om de wok niet in een te hete oven te plaatsen. De BK Universe is in de oven niet geschikt voor temperaturen boven de 160°C.

4. Tefal Revive Keramische Wokpan

Tefal Revive Keramische Wokpan
 • Gemaakt keramische coating
 • Maak je eten perfect door de Thermo-Signal warmte-indicator
 • Is gemaakt van geryclede materialen
 • De duurste van deze lijst

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Tefal Revive keramische wokpan behoort tot de betere wokpannen en heeft daarom een verdiende vierde plaats weten te bemachtigen. De Tefal Revive is voorzien van een keramische coating, waardoor deze eenvoudig schoon te maken is. Dankzij de Thermo-Signal warmte-indicator kun je gerechten op de juiste temperatuur bereiden, zodat jij en je tafelgenoten kunnen genieten van heerlijk eten. Doordat de Tefal Revive is gemaakt van gerecyclede materialen, heeft de wokpan minder impact op het milieu.

Voor gezinnen is de grootte van de Tefal Revive perfect, aangezien de pan 28 centimeter is. Indien je voor grote groepen gaat koken kan de wok aan de kleine kant zijn, maar desondanks heeft de Tefal Revive een gemiddelde grootte. Voor de liefhebbers van de vaatwasser is deze wokpan minder geschikt. De Tefal Revive is niet geschikt voor de vaatwas, maar kan perfect schoongemaakt worden met de handwas.

5. GreenChef Vintage wokpan

GreenChef Vintage wokpan
 • Houten handgreep
 • Verdeelt de warmte goed
 • 28 centimeter groot
 • Metalen spatels zijn slecht voor de levensduur

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De GreenChef Vintage wokpan is de perfecte wokpan voor liefhebbers van wokgerechten. De wokpan is voorzien van een anti-aanbaklaag en heeft daarnaast een houten handgreep. Twee factoren die zeer belangrijk zijn, wanneer je gerechten gaat bereiden met wokpan. Een extra voordeel is de energiebesparende bodem, waardoor de bodem van de wok snel opwarmt en de warmte goed verdeeld.

Je kunt tijdens het wokken metalen spatels gebruiken, maar deze zijn slecht voor de levensduur van de GreenChef Vintage. Wanneer je een wokpan goed onderhoudt kan deze tot wel 20 jaar meegaan, waardoor het wordt aangeraden om andere spatels te gebruiken. Ook de GreenChef Vintage is 28 centimeter groot en hierdoor perfect voor gezinnen, maar minder geschikt wanneer je het kerstdiner voor de hele familie wil verzorgen.


Top 10 Wokpannen

Waar kun je het beste een wokpan kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste wokpan van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte wokpannen bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 wokpannen!


Wokpan kopen? Hier moet je op letten!

Wanneer je de nieuwe wok ervaring wil beleven en op zoek bent naar een goede wokpan, zijn er een aantal belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden. Bij het kopen van de juiste wokpan is bijvoorbeeld belangrijk dat het materiaal van goede kwaliteit is. Daarnaast zijn de grootte en de handgrepen van de wokpan belangrijk vanwege praktische redenen. Indien je wokpan niet voldoet aan de belangrijke factoren, kun je vroeg of laat vervelende verrassingen tegenkomen. Ontdek hieronder waarom deze factoren zo belangrijk zijn bij het kopen van de juiste wokpan.

Zorg voor goed materiaal

Zonder het juiste materiaal kan het aanschaffen van een wokpan zorgen voor een enorme miskoop. Vaak wordt roestvrij staal gebruikt als duurzame keuze, om zo lang mogelijk van de wokpan te kunnen genieten.

Dit materiaal is hittebestendig, wat essentieel is bij het wokken met hoge temperaturen. Verder is het handig om te wokken met een wokpan, die van een antiaanbaklaag voorzien is. Op deze manier zal het voedsel in de pan niet blijven kleven aan de wok en kun je gemakkelijk het voedsel omdraaien en serveren.

Je kan ook gebruik maken van een inductiebeschermer om niet alleen het materiaal te beschermen, maar ook de kookplaat. Zo kan je lang genieten van deze wokpan.

Prijs

Uiteraard wil je bij het kopen van een wokpan goed letten op de prijs. Wokpannen zijn verkrijgbaar in veel verschillende prijsklasse. Het kan daarom raadzaam zijn om op voorhand een budget met jezelf af te spreken.

Hiermee voorkom je de kans dat je uiteindelijk te veel betaalt voor je pan. Heb jij meerdere pannen in 1 klap nodig? Dan kan het voordeliger zijn om te kiezen voor de beste pannenset, in dit geval betaal je vaak minder dan wanneer je pannen los koopt. 

Let op de grootte van de wokpan

Ook is de grootte van de wokpan uiterst belangrijk bij het kopen van de juiste wokpan. De grootte van de wokpan is om verschillende redenen van groot belang. Om voldoende voedsel te kunnen wokken in de wok is het belangrijk dat de wok groot genoeg is. Wokpannen zijn daarom in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, waarbij de meeste producten tussen de 25 centimeter en 35 centimeter zijn. De juiste maat kiezen is zeer belangrijk en hangt af van het aantal mensen waarvoor je gaat koken.

Daarnaast is het verstandig om rekening te houden met de grootte van je elektrische kookplaat. Het kan voorkomen dat je naast de wokpan ook andere pannen gebruikt, maar hier moet genoeg ruimte voor zijn op je fornuis of inductieplaat. Vaak is een wokpan van 30 centimeter voldoende voor een gemiddeld huishouden, zodat je voldoende ruimte hebt om goed te kunnen roerbakken. Met deze verschillende maten is het eenvoudig om te kijken of dit aansluit bij de grootte van je kookplaat.

Handgrepen zijn een belangrijk onderdeel

Tijdens het wokken zijn de handgrepen van de wokpan ook belangrijk. De handgrepen dienen hittebestendig te zijn, zodat je de pan veilig kunt gebruiken. Tijdens het gebruiken van de wokpan komt het vaak voor dat je deze handgrepen zal gebruiken, waardoor hittebestendige handgrepen een must zijn. Kies daarom voor handgrepen die gemaakt zijn van geschikte materialen, zoals siliconen of hout. Met deze materialen wordt de warmte van de wokpan niet snel geleid, waardoor je de pan tijdens het koken eenvoudig vast kunt houden.

Let op de bodem van de wokpan

Naast het juiste materiaal en de ideale grootte van de wokpan, is de bodem van de wokpan ook een belangrijke factor. Let bij het kopen van een wokpan goed op de onderkant van de wok en ontdek of de wokpan geschikt is voor verschillende soorten kookplaten. Er zijn wokpannen die geschikt zijn voor koken op gas, elektriciteit of voor een inductieplaat. Met name voor de laatste categorie is het belangrijk dat de wokpan specifiek voor inductieplaten geschikt is, om ervoor te zorgen dat de pan goed kan worden verwarmd. Door rekening te houden met het materiaal, de grootte, de handgrepen en de bodem van de wokpan, kun je ervoor zorgen dat je de juiste keuze maakt bij het kopen van een wokpan. Dit stelt je in staat om heerlijke en authentieke wokgerechten te bereiden in je eigen keuken.


Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een wokpan mee?

Een wokpan met anti-aanbaklaag gaat 5 jaar mee. Daarna moet hij worden vervangen door een nieuwe wokpan. Hoe zuiniger je op de wokpan hoe langer je er mee kunt doen

Kun je wokken in een gewone pan?

Wokken kan je doen in een gewone pan, maar gaat een stuk moeizamer dan in een wok. Doordat je de hele tijd moet roeren/omscheppen. Wij raden daarom een wokpan aan voor het wokken.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>