Onze favoriete Elektrische Kookplaat

Inventum VKI6010ZIL

Inventum VKI6010ZIL
Wat is nou de beste elektrische kookplaat van dit moment? Wij van AnalyseNederland hebben een uitgebreide analyse gedaan waarbij wij tientallen elektrische kookplaten hebben getest op enkele belangrijke criteria. 

Na het uitvoeren van deze elektrische kookplaat analyse, kunnen wij concluderen dat de Inventum VKI6010ZIL de beste optie van dit moment is. Deze elektrische kookplaat beschikt namelijk over zeer fijne specificaties voor een goede prijs. Ontdek meer door op de onderstaande button te klikken.

Ben jij op zoek naar een elektrische kookplaat? Dan ben je niet de enige. Elektrische kookplaten zijn namelijk enorm populair. Een elektrische kookplaat werkt namelijk op energie waardoor hij milieuvriendelijker is dan een gasfornuis.

Ook warmt een elektrische kookplaat een stuk sneller op dan het gasfornuis. Er zitten dus verschillende voordelen aan het koken op een elektrische kookplaat. Er worden daarom ook ontzettend veel opties aangeboden. Maar welke elektrische kookplaat is het beste?

In dit artikel ontdek je de beste opties van dit moment. Wij van AnalyseNederland hebben namelijk een uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste elektrische kookplaten van dit moment. Ook ontdek je de belangrijkste criteria waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een elektrische kookplaat.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste elektrische kookplaten uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Elektrische Kookplaten van 2023

Inventum VKI6010ZIL
Beste Koop elektrische kookplaat

1. Inventum VKI6010ZIL

ETNA KIV12ZIL
Beste elektrische kookplaat inbouw

2. ETNA KIV12ZIL

KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand
Beste elektrische kookplaat vrijstaand

3. KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand

KitchenBrothers Elektrische Kookplaat
Beste elektrische kookplaat 2 pits

4. KitchenBrothers Elektrische Kookplaat

Esperanza EKH005 Krakatau
Beste elektrische inductiekookplaat

5. Esperanza EKH005 Krakatau

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste elektrische kookplaten zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.

20+ elektrische kookplaten vergeleken

45+ ervaringen gecheckt

15+ uur onderzoek


Wat zijn de beste elektrische kookplaten van 2023?

Vaak hebben wij de vraag ''Welke elektrische kookplaat is het beste?'' voorbij zien komen. Om die reden hebben wij van AnalyseNederland een handige top 5 beste elektrische kookplaten opgesteld aan de hand van de testresultaten uit onze beste elektrische kookplaten analyse.

Hieronder vind je deze 5 beste opties van dit moment. Om de keuze voor jou makkelijk te maken hebben wij voor iedere elektrische kookplaat uit onze top 5 een korte product omschrijving geschreven. Ook vind je de voor- en nadelen van ieder model en een eindbeoordeling.

1. Inventum VKI6010ZIL

Inventum VKI6010ZIL
 • Beschikt over een vermogen van 3500 watt
 • Snoer met stekker wordt meegeleverd
 • Kan aangesloten worden op 1 fase
 • Je kunt de zones van de kookplaat niet samenvoegen
 • Niet de goedkoopste optie

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Wanneer je op zoek bent naar de beste koop elektrische kookplaat van dit moment, dan ben je op zoek naar de Inventum VKI6010ZIL. Deze elektrische kookplaat beschikt over een zeer goede kwaliteit en uitstekende specificaties. Zo heeft hij een vermogen van wel 3500 watt en 4 verschillende kookzones.

De Inventum VKI6010ZIL kan aangesloten worden op 1 fase en werkt door middel van inductie. Verder wordt er bij dit model een snoer met stekker meegeleverd waardoor jij hem gelijk kunt gaan gebruiken. Het nadeel is dat de kookzones niet gecombineerd kunnen worden.

De kookplaat geeft duidelijk aan of hij nog warm is. Daarnaast kun jij hem gewoon in een normaal stopcontact aansluiten en is hij voorzien van een kinderslot. De Inventum VKI6010ZIL is daarom een zeer veilige en goede keuze.

2. ETNA KIV12ZIL

ETNA KIV12ZIL
 • Kan op 1 fase worden aangesloten
 • Beschikt over handig kinderslot
 • Heeft 8 verschillende warmtestanden
 • Slechts ruimte voor twee pannen tegelijk

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de tweede plaats is de ETNA KIV12ZIL geëindigd in onze top 5. Deze elektrische kookplaat werkt ook door middel van inductie en is vrijstaand. Ook is het mogelijk om dit model in te bouwen dankzij het vlakke en compacte formaat.

De ETNA KIV12ZIL heeft een zwart/zilvere kleur en beschikt over 2 afzonderlijke pits welke niet samengevoegd kunnen worden. De 2 pits kunnen gemakkelijk afzonderlijk van elkaar bediend worden dankzij het handige display dat aanwezig is op de 2 pits.

Je kunt de ETNA KIV12ZIL gemakkelijk aansluiten op jouw stopcontact dankzij het meegeleverde snoer en stekker. De kookplaat werkt namelijk prima op 1 fase en heeft 8 verschillende standen. Andere voordelen zijn de ingebouwde timers die apart bediend kunnen worden en het handige kinderslot waarover hij beschikt.

3. KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand

KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand
 • Dit model is zeer compact en makkelijk mee te nemen
 • Beschikt over een zeer handig en overzichtelijk display
 • Dit model is vrijstaand
 • Het vermogen van de pits verschilt

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de derde plaats is de KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand geëindigd in onze top 5. Deze elektrische kookplaat is ook vrijstaand en heeft een zeer compact formaat. Je neemt hem daarom ook gemakkelijk mee op vakantie.

De ene pit van deze elektrische kookplaat heeft een vermogen van 1500 Watt en de andere pit een vermogen van 2000 Watt. Verder is hij gemaakt van roestvrijstaal materiaal waardoor hij ontzettend lang mee gaat. Het handige display maakt het gebruiksgemak van deze elektrische kookplaat ook zeer fijn.

Ook de KitchenBrothers Inductie Kookplaat Vrijstaand werkt door middel van een snoer en stekker en kan op één fase worden aangesloten. Daarnaast heeft hij een handige oververhittingsbeveiliging en kinderslot. De timers zijn afzonderlijk van elkaar in te stellen.

4. KitchenBrothers Elektrische Kookplaat

KitchenBrothers Elektrische Kookplaat
 • Beschikt over 2 handige pits
 • Vermogen van wel 2500 watt
 • Beschikt over automatische uitschakeling
 • Vrij klein model meer geschikt voor camping

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de vierde plaats hebben wij de KitchenBrothers Elektrische Kookplaat geplaatst. Deze elektrische kookplaat is wat kleiner en beschikt over een vermogen van 2500 watt. Dankzij het kleine formaat kun jij hem gemakkelijk overal mee naar toe nemen.

De KitchenBrothers Elektrische Kookplaat heeft daarnaast een fijn design en schakelt automatisch uit wanneer hij langdurig niet gebruikt wordt. De handvaten zijn thermisch geïsoleerd waardoor je deze gewoon kunt vastpakken tijdens het koken.

Ook is de KitchenBrothers Elektrische Kookplaat ontzettend makkelijk schoon te maken en beschikt hij over een goede ventilatie-regulering. Wil je nou meer weten over deze goede elektrische kookplaat? Klik dan op de button hierbvoen!

5. Esperanza EKH005 Krakatau

Esperanza EKH005 Krakatau
 • Dit model is vrijstaand en zeer compact
 • Het display is zeer overzichtelijk en gemakkelijk te bedienen
 • Geeft duidelijk aan of de kookplaat nog warm is
 • Beschikt niet over een handig kinderslot

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Esperanza EKH005 Krakatau heeft de laatste plaats in onze top 5 ingenomen. Deze elektrische kookplaat is namelijk de goedkoopste optie wanneer je op zoek bent naar een goede elektrische kookplaat. Deze elektrische kookplaat bevat daarom ook maar één pit.

Deze pit is wel ideaal wanneer jij simpele gerechten wilt koken of de elektrische kookplaat veel wilt verplaatsen. Dankzij het compacte formaat en lichtte gewicht neem jij hem namelijk overal gemakkelijk mee naar toe. 

De Esperanza EKH005 Krakatau kan in een normaal stopcontact worden aangesloten. Verder geeft hij aan wanneer hij nog warm is door middel van een handige indicatielampje. De kookplaat heeft één groot nadeel en dat is dat hij niet beschikt over een handig kinderslot.


Top 10 Elektrische kookplaten

Waar kun je het beste een Elektrische kookplaat kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste kookplaten zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkocht Elektrische kookplaten bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 elektrische kookplaten!


Elektrische kookplaat kopen: hier moet je op letten!

Wil je een elektrische kookplaat kopen? Dan raden wij jou aan rekening te houden met enkele belangrijke criteria. Lang niet alle elektrische kookplaten beschikken namelijk over de juiste kwaliteit en functionaliteiten. Om een miskoop te voorkomen is het daarom belangrijk om kritisch te zijn.

Onderstaande criteria hebben wij uitvoerig in onze beste elektrische kookplaat analyse getest. Daarnaast zijn deze criteria ook getest in de beste elektrische kookplaat volgens de consumentenbond test. Neem dus zeker even de tijd om deze criteria goed door te lezen!

Vermogen

Een eerste belangrijke criteria is het rekening houden met het vermogen van een elektrische kookplaat. Dit vermogen bepaalt namelijk hoe snel een elektrische kookplaat opwarmt. Daarnaast bepaalt dit vaak ook hoe goed de warmteverdeling is en hoe snel jij jouw eten kunt koken.

Bedenk daarom altijd goed wat jij wilt gaan maken en hoe groot het vermogen daar voor moet zijn. Het is namelijk zonde om een elektrische kookplaat aan te schaffen met een laag vermogen waardoor het lang duurt voordat jij jouw eten hebt gekookt.

Veiligheid

Naast het rekening houden met het vermogen van een elektrische kookplaat is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de veiligheid van een elektrische kookplaat. Zo wil je het liefst een elektrische kookplaat met automatische uitschakelfunctie, kinderbeveiliging en oververhittingsbeveiliging.

Je vindt deze belangrijke veiligheidsfuncties in de product omschrijving van een elektrische kookplaat.

Energiezuinigheid

Met de hoge energieprijzen wil je ook een elektrische kookplaat die zeer energievriendelijk is. Zo verbruik je zo min mogelijk energie bij het maken van jouw gerechten. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken om het energieverbruik van de elektrische kookplaat.

Het verbruik van een elektrische kookplaat vind je vaak in de product omschrijving van de elektrische kookplaat. 

Gebruiksgemak

Als laatste kun je letten op het gebruiksgemak van een elektrische kookplaat. Beschikt hij over eenvoudig te bedienen knoppen en geeft het display duidelijk aan in welke stand hij staat?

Door een elektrische kookplaat met een groot gebruiksgemak aan te schaffen zorg je er voor dat niet alleen jij, maar ook kinderen gebruik kunnen maken van de elektrische kookplaat. Daarnaast is het altijd fijn om tijdsinstellingen te kunnen gebruiken en gemakkelijk de warmte te kunnen bepalen.


Veelgestelde vragen

Waarom is deze elektrische kookplaten test betrouwbaar?

Om te bepalen welke elektrische kookplaat het beste is hebben we een uitgebreide analyse gedaan. In deze analyse hebben we meer dan 10 verschillende elektrische kookplaten op een rijtje gezet. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de prijs / kwaliteit, ervaringen van andere consumenten en de functionaliteiten. Alleen de producten die wij het allerbest vinden zijn terug te vinden in dit artikel.

Hoe kiezen jullie producten uit?

Bij AnalyseNederland.nl werken we met een eigen analyse model. Op dagelijkse basis analyseren wij producten en diensten in Nederland. Vervolgens zetten we producten op een rijtje waarbij we kijken naar de prijs / kwaliteit, online-ervaringen en de functionaliteiten van het product of dienst. Op basis hiervan adviseren we wat het beste product is in een specifieke situatie.

Wat is het verschil tussen inductiekookplaat of elektrische kookplaat?

Bij elektrisch koken wordt alleen de bodem van de pan warm en niet de plaat. Bij inductie wordt allebei dus warm. Het ia handig om dit te weten voor de veiligheid van je kinderen bijvoorbeeld.

Wat is de beste elektrische kookplaat?

Dat is een goede vraag! Wij van AnalyseNederland.nl hebben daar onderzoek naar gedaan. Bekijk gauw onze ultieme Top 5 bovenaan het artikel om de beste elektrische kookplaat van 2023 te vinden.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>