Wat is de beste inbouw vaatwasser?

AEG FSB52617Z 6000 serie SatelliteClean® review

AEG FSB52617Z 6000 serie SatelliteClean®

Uit onze test is gebleken dat de AEG FSB52617Z 6000 serie SatelliteClean® de beste inbouw vaatwasser van 2024 is. 

Door de satellietsproeiarm heb je geen last meer van borden of kopjes die er vies uitkomen. De sproeiarm komt echt op alle plekjes en zorgt er voor dat je vaat gegarandeerd schoon wordt. Met de stevige houdertjes kunnen je glazen niet meer omvallen en ook hoge (wijn)glazen zijn geen enkel probleem dankzij de op hoogte instelbare bovenkorf!

Wat is de beste inbouw vaatwasser? In moderne keukens wordt meestal gebruikgemaakt van een inbouw vaatwasser. De vaatwasser wordt dan mooi in de keuken geïntegreerd.

Ga je een inbouw vaatwasser kopen, dan kun je een volledig geïntegreerde inbouw vaatwasser kopen of een vaatwasser waar het bedieningspaneel nog wel zichtbaar is. Dit is afhankelijk van in hoeverre je de vaatwasser uit het zicht wilt hebben.

Het is moeilijk om een goede keuze te maken omdat er zoveel zijn. Daarom hebben wij een artikel geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in inbouw vaatwassers. Hierin hebben wij een test gedaan van verschillende vaatwassers en alleen de allerbeste zijn teruggekomen in dit artikel.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste inbouw vaatwasser uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 inbouw vaatwassers

AEG FSB52617Z 6000 serie SatelliteClean® review
Beste Koop inbouw vaatwasser

1. AEG FSB52617Z 6000 serie SatelliteClean®

Whirlpool WIS 1150 PEL inbouw vaatwasser review
Beste stille Inbouw Vaatwasser

2. Whirlpool WIS 1150 PEL inbouw vaatwasser

Siemens SN615X03EE iQ100 review
Beste Traditionele Inbouw Vaatwasser

3. Siemens SN615X03EE iQ100

Siemens SN63EX14AN review
Beste MODERNE INBOUW VAATWASSER

4. Siemens SN63EX14AN

AEG FSE63607P review
Beste Zuinige Inbouw Vaatwasser

5. AEG FSE63607P

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste inbouw vaatwasser is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

20+ inbouw vaatwassers vergeleken

45+ ervaringen gecheckt

16+ uur onderzoek


Welke inbouw vaatwasser is het beste?

Wat is de beste inbouw vaatwasser van 2024? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten vaatwassers getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste inbouw vaatwassers in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke vaatwassers het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1. AEG FSB52617Z 6000 serie SatelliteClean®

AEG FSB52617Z 6000 serie SatelliteClean® review
 • Extra droogfunctie
 • 7 Verschillende programma's
 • Uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Energielabel E

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De aller best geteste inbouwvaatwasser van 2024 is de AEG FSB52617Z 6000 serie SatelliteClean®! Dit is veruit de beste koop van een vaatwasser in 2024. Dit product zorgt ervoor dat vieze borden en bestek verleden tijd zijn.

Met een geluidsniveau van 42 dB is deze AEG-vaatwasser zeer stil. De satellietsproeiarm is revolutionair en zorgt ervoor dat de sproeikop een dubbele sproeibeweging maakt en iedere hoek in de vaatwasser bereikt. Ondanks dat de buitenafmetingen niet extra groot zijn, is de vaatwasser dusdanig ingedeeld dat je extra veel ruimte in de binnenzijde hebt.

Er zitten goede sensoren in die ervoor zorgen dat alles goed schoon wordt. De verschillende programma's zijn zeer fijn. Met deze programma's kan je zelf instellen hoe lang je wil dat de vaatwasser aan is. Wil je de inhoud extra droog hebben? Dan is er ook een airdry functie waardoor het helemaal droog wordt. 

2. Whirlpool WIS 1150 PEL

Whirlpool WIS 1150 PEL inbouw vaatwasser review
 • Extra besteklade bovenin
 • Zeer stil met 41 dB
 • Past zich aan naar de mate van vervuiling
 • De bediening kan in het begin een beetje onwennig zijn

Score

8.8

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben je op zoek naar een ingebouwde vaatwasser die niet te veel geluid maakt? Dan zit je met Whirlpool WIS 1150 PEL aan het goede adres.

Een vaatwasser kan veel geluiden maken want al het bestek moet natuurlijk wel goed schoongemaakt worden. Deze vaatwasser maakt niet alleen heel goed schoon maar ook nog eens super stil met 41 dB.

Het kan zijn dat je veel bestek gebruikt. Daarom is er bovenin de vaatwasser nog een extra lade waar al je bestek in kan gaan. Hierdoor kan je lekker veel in de vaatwasser doen.

De vaatwasser beschikt over de 6TH SENSE technologie. Hierdoor past hij zich automatisch aan naar de mate van vervuiling. Dit houdt in dat de temperatuur, tijd en de hoeveelheid water worden aangepast.

3. Siemens SN615X03EE iQ100

Siemens SN615X03EE iQ100 review
 • Grote besteklade
 • Inclusief waterbeveiliging
 • Niet compatibel met een app

Score

8.5

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Vind jij het fijn om een traditionele inbouw vaatwasser te hebben? Dan is de Siemens SN615X03EE iQ100 wat voor jou! Dit is de beste geteste traditionele inbouw vaatwasser van 2024.

Deze vaatwasser valt onder energielabel E. Er zit ook nog een traditionele besteklade in. Deze is zeer mooi en handig. In de besteklade is er veel ruimte voor alle soorten bestek. De vaatwasser beschikt ook nog over snelheidsfunctie. Alles wordt dan heel snel afgewassen.

Het is een fijne inbouw vaatwasser die goed in elke keuken past, De traditionele vaatwasser is extra toevoeging voor je huis. Verder heeft het nog een geluidsniveau van 46 dB. Hierdoor is het bijna geruisloos en heb je er geen last van. Al met al een goede inbouw vaatwasser!

4. Siemens SN63EX14AN

Siemens SN63EX14AN review
 • Lichtprojectie op de vloer
 • Heeft een app
 • Zeer mooi design
 • Bestekkorf kan veel ruimte in nemen

Score

8.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de 4e plek hebben we de Siemens SN63EX14AN iQ300. Dit is de best geteste moderne vaatwasser van 2024. Deze vaatwasser beschikt over een app waar je de vaatwasser mee kan bedienen.

Deze vaatwasser valt onder energielabel C. De structuur neem vocht op en zet dit om in energie. Vandaar de goede energielabel.  De vaatwasser heeft verlichting dat op de grond geprojecteerd wordt. Hierdoor kan je zien of de vaatwasser klaar is of nog bezig is.

Het display heeft een speciale varioSpeedPlus knop. Hiermee wordt het wasprogramma met 66% verkort. Heb je een verstopping in de afvoer of heb je een probleem met de afvoerslang, dan zorgt de aquaStop ervoor dat het programma gestopt wordt en je geen wateroverlast krijgt. 

5. AEG FSE63607P

AEG FSE63607P review
 • Redelijk stil
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Onduidelijke handleiding

Score

8.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

We eindigen de lijst met de AEG FSE63607P. Dit is de best geteste zuinige inbouw vaatwasser van 2024. Hiermee lijkt het net alsof je borden en bestek gloednieuw zijn.

Met een geluidsniveau van 44 dB is deze AEG-vaatwasser bovendier zeer stil. De satellietsproeiarm is revolutionair en zorgt ervoor dat de sproeikop een dubbele sproeibeweging maakt en dat alles goed schoon wordt. Het heeft ook een automatische opening als het drogen is begonnen.

Het is heel laag in energie gebruik. Als je duurzaam wilt leven is dit een uitstekende optie. Deze vaatwasser is zeer goed in gebruik en het is ook nog is een goed voor het milieu! De handige vaatwasser past ook goed bij je keuken. Het ziet er simpel uit en valt niet op.


Top 10 Inbouw Vaatwassers

Waar kun je het beste een inbouw vaatwasser kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste inbouw vaatwasser van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte inbouw vaatwassers bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 inbouw vaatwassers!


Inbouw vaatwasser kopen: hier moet je op letten

Het kopen van een goede inbouw vaatwasser is moeilijk aangezien er zoveel zijn. Het onderscheiden van goede en slechte is daardoor zeer moeilijk. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste inbouw vaatwassers. 

Voordat je een inbouw vaatwasser koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Geluid

Het is belangrijk om te kijken naar het geluidsniveau van de inbouw vaatwasser. Sommige vaatwassers maken veel geluid en andere weer minder. Bekijk dus goed in hoe groot de ruimte is waar je het in zet. Dan kan je beter inschatten wat voor geluidsniveau te veel is.

Energiezuinigheid

Verder is het goed om te kijken naar de energiezuinigheid van de inbouw vaatwasser. Inbouw vaatwassers hebben energieklasses van A tot G. Het is handig om van tevoren te kijken naar die zuinigheid. Op deze manier kan je zelf bepalen hoe duurzaam je het wil hebben.

Afmeting

Inbouw vaatwassers hebben allemaal verschillende afmetingen. De vaatwasser moet natuurlijk niet te klein of te groot zijn voor de keuken. Voordat je een aankoop doet is het dus handig om afmetingen te maken van de keuken en de plek waar je het wil neerzetten.

Programma's

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de ingestelde programma's van de inbouw vaatwasser. Deze programma's zijn er om het makkelijker voor je te maken. Dit kan bijvoorbeeld een korte was zijn. Ga voor jezelf na welke programma's je fijn zal vinden en ga daarmee op zoek. Gebruik maken van de juiste vaatwastabletten kan ook effectief zijn voor een schone vaat.


Wat is de beste inbouw vaatwasser volgens de consumentenbond?

Er is door de consumentenbond geen onderzoek uitgevoerd naar de beste inbouw vaatwassers van dit moment. Gelukkig hebben wij dit onderzoek voor je uitgevoerd waar je je aankoopbeslissing kunt baseren op ons uitgebreide onderzoek. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet!


Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste inbouw vaatwassers van dit jaar?

De beste inbouw vaatwassers van dit jaar variëren afhankelijk van individuele behoeften en voorkeuren. Merken zoals Bosch, Miele, en Siemens worden vaak hoog aangeschreven vanwege hun betrouwbaarheid, duurzaamheid en efficiëntie in het reinigen van vaat.

Hoe kies ik de beste inbouw vaatwasser voor mijn keuken?

Bij het kiezen van een inbouw vaatwasser is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de beschikbare ruimte in je keuken, de indeling van de vaatwasser (bijvoorbeeld het aantal rekken en sproeiarmen), energie-efficiëntie, geluidsniveau en extra functies zoals speciale wasprogramma's.

Zijn duurdere inbouw vaatwassers altijd beter dan goedkopere opties?

Hoewel duurdere inbouw vaatwassers vaak geavanceerdere functies en materialen kunnen bevatten, betekent dit niet per se dat ze altijd beter zijn dan goedkopere alternatieven. Er zijn veel betaalbare inbouw vaatwassers die uitstekende prestaties leveren en voldoen aan de behoeften van veel consumenten. Het is belangrijk om je te laten leiden door zowel prijs als kwaliteit bij het maken van een keuze. Het raadplegen van beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers kan ook nuttig zijn.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>