Wat is de beste slimme thermostaat?

Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat Zwart - Bedraad review

Honeywell Lyric T6

Uit onze test is gebleken dat de Honeywell Lyric T6 de beste slimme thermostaat is van 2024. Dit product is namelijk geschikt voor alle type cv-ketels en warmtepompen. Daarnaast beschikt de thermostaat over een leesbare display waarop alle belangrijke informatie staat. In de avond is deze display verlicht, zodat je nog steeds kan aflezen. Via de app kun je de thermostaat bedienen, zodat je niet op hoeft te staan! Allemaal heel erg handig dus.

In de wereld van moderne huishoudens is comfort en energie-efficiëntie van onschatbare waarde, en daarom hebben we bij AnalyseNederland.nl een grondige test uitgevoerd om antwoord te geven op de volgende cruciale vraag: 

"Wat is de beste thermostaat?"

Onze test richtte zich op verschillende aspecten om de prestaties van elke thermostaat te beoordelen. We hebben gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid, energie-efficiëntie en het ontwerp dat moet passen bij jouw voorkeur.

De vooruitgang in de wereld van slimme thermostaten evolueert snel, en consumenten staan voor meerdere keuzes. Daarom hebben wij deze test uitgevoerd, met als doel consumenten te voorzien van informatie. 

Ben jij dus benieuwd naar de resultaten van onze test? Lees dan gauw verder en bekijk de 5 toppers die er gevonden zijn.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste slimme thermostaten uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Slimme Thermostaten

Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat Zwart - Bedraad review
Beste Koop slimme thermostaat

1. Honeywell Lyric T6

Google Nest Learning Thermostat - Slimme thermostaat - Bedraad - RVS review
Beste slimme thermostaat vloerverwarming

2. Google Nest Learning Thermostat

tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit - Bedrade variant review
Beste slimme thermostaat voor stadsverwarming

3. Tado° Slimme Thermostaat V3

Netatmo Slimme Thermostaat - Control je CV-ketel - Werkt met de Netatmo Slimme Radiatorknoppen review
Beste slimme thermostaat apple homekit

4. Netatmo Slimme Thermostaat

Honeywell Round Connected Modulation Thermostaat - Bedraad review
Beste slimme thermostaat bedraad

5. Honeywell Round

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste slimme thermostaat is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.

25+ slimme thermostaten vergeleken

40+ ervaringen gecheckt

10+ uur onderzoek


Welke slimme thermostaat is het beste?

"Welke slimme thermostaat is het beste?" en "Welke slimme thermostaat past het beste bij mij?". Deze 2 vragen zullen we beantwoorden in de belangrijkste sectie van dit artikel.

Onze test heeft zich dan ook gericht op het beoordelen van de nieuwe en beste slimme thermostaten op de markt, met als doel consumenten te helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen.

Lees verder om te ontdekken welke slimme thermostaat het stempel van uitstekend heeft verdiend en welke het beste aansluit bij jouw eigen behoeften en levensstijl.

1. Honeywell Lyric T6

Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat Zwart - Bedraad review
 • Beschikt over een mooie en duidelijke display
 • Kan bediend worden met de app
 • Je kunt weekschema's instellen
 • Is moeilijk te installeren

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De winnaar uit onze slimme thermostaat test is de Honeywell Lyric T6! Het product hebben we net al geïntroduceerd, en dat komt omdat het de beste koop is van 2024.

Een goede eigenschap van de Lyric T6 is de naadloze verbinding met wifi, waardoor gebruikers op afstand toegang hebben tot hun verwarmingssysteem via de app. 

Dit biedt ongekend gemak, waarbij de temperatuur eenvoudig kan worden aangepast aan de individuele behoeften. De duidelijke weergave en eenvoudige bediening maken het een welkome aanvulling op huishoudens.

Wat de energie-efficiëntie betreft, presteert de Lyric T6 ook zeer goed. Het slimme leersysteem past zich aan aan de levensstijl van de gebruiker, leert wanneer het huis wordt bewoond en past dienovereenkomstig de temperatuur aan.

Kortom, de Honeywell Lyric T6 slimme wifi-thermostaat is een hele slimme keuze voor elk huishouden!

2. Google Nest Learning Thermostat

Google Nest Learning Thermostat - Slimme thermostaat - Bedraad - RVS review
 • Bekend en betrouwbaar merk
 • Kan bediend worden via de app
 • Kan overal in het huis geplaatst worden
 • Heeft geen open raam detectie

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de 2e plek hebben we dan de Google Nest Learning Thermostat! Dit product is geschikt voor vloerverwarming. Daardoor is Google Nest bijna het beste slimme thermostaat merk van 2024.

Een opvallend kenmerk van de Nest Learning Thermostat is zijn vermogen om te 'leren' van het gedrag van de gebruiker. Door zich aan te passen aan de dagelijkse routines, draagt dit bij aan een optimaal comfortniveau.

De bediening via de app is een functie die bijzonder gewaardeerd wordt. Hierdoor kunnen gebruikers de temperatuur van hun huis regelen, waar ze ook zijn, met slechts een paar tikken op hun smartphone.

Een ander kenmerk dat in de populair is, is de mogelijkheid om energie te besparen. Door automatisch de temperatuur aan te passen op basis van de aanwezigheid van de bewoners en de weersomstandigheden, heeft de Nest Learning Thermostat bewezen een positieve impact te hebben op de energierekening.

3. Tado° Slimme Thermostaat V3

tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit - Bedrade variant review
 • Kan verbonden worden met Google Assistant, Alexa, Apple Homekit en IFTTT
 • Hoeft niet te bewegen om de temperatuur aan te passen
 • Is per halve graad instelbaar
 • Extra kosten voor speciale functies

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben jij op zoek naar een slimme thermostaat die geschikt is voor stadsverwarming? Stop dan hier een neem dan gauw een kijkje bij de Tado° Slimme Thermostaat V3!

Deze slimme thermostaat blinkt uit in zijn vermogen om de temperatuur aan te passen op basis van de aanwezigheid van bewoners, waardoor niet alleen comfort wordt verhoogd, maar ook energie wordt bespaard.

De verbinding met smartphone-apps en digitale assistenten is een functie die veel gebruikt wordt. Zo kun je via deze platformen gemakkelijk de temperatuur regelen, waar je ook bent.

De thermostaat heeft ook een duidelijke weergave, met een bedieningspaneel dat gemakkelijk te begrijpen is. Het ontwerp past goed in verschillende interieurstijlen en voegt een vleugje moderne toe aan de ruimte.

4. Netatmo Slimme Thermostaat

Netatmo Slimme Thermostaat - Control je CV-ketel - Werkt met de Netatmo Slimme Radiatorknoppen review
 • Beste slimme thermostaat aanbieding
 • Kan programma's aanpassen of toevoegen
 • Beschikt over een display
 • Heeft het niet het mooiste design

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Dan zijn we alweer aangekomen bij de nummer 4 van onze lijst. Dat is namelijk de Netatmo Slimme Thermostaat! Deze goede slimme thermostaat beschikt namelijk over de Apple HomeKit.

Een van de beste kenmerken van de Netatmo Slimme Thermostaat is zijn vermogen om op afstand te worden bediend via de gebruiksvriendelijke app. Gebruikers kunnen eenvoudig de temperatuur aanpassen, ongeacht waar ze zich bevinden.

Het ontwerp van de thermostaat wordt ook gewaardeerd. Het duidelijke display en de gemakkelijke navigatie maken het voor gebruikers eenvoudig om de gewenste instellingen te vinden en aan te passen.

Een ander hoogtepunt is de verbinding met spraakgestuurde assistenten zoals Google Assistant en Amazon Alexa. Dit maakt het mogelijk om de thermostaat eenvoudig te bedienen met gesproken opdrachten, wat het gebruiksgemak verder vergroot.

5. Honeywell Round

Honeywell Round Connected Modulation Thermostaat - Bedraad review
 • Is gemakkelijk te bedienen
 • Je kan het koppelen met verschillende apps en assistenten
 • Is op afstand te bedienen
 • Dit product is niet geschikt voor aan/uit cv-ketels en stadsverwarming

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

At last but not least, hebben we de Honeywell Round! Dit is namelijk een bedrade slimme thermostaat die je heel goed in je huis kan gebruiken om de temperatuur te bedienen.

Het gebruiksgemak van de Honeywell Round wordt zeer gewaardeerd. Het ronde ontwerp, dat doet denken aan de vertrouwde traditionele thermostaten, wordt gecombineerd met moderne technologieën.

Het duidelijke display en de draaiknop maken het eenvoudig om de temperatuur aan te passen en door de menu's te navigeren. De verbinding met slimme platforms, zoals de Honeywell Home-app, voegt een extra laag van gemak toe aan het dagelijks leven.

Gebruikers kunnen de thermostaat eenvoudig bedienen vanaf hun smartphone, waar ze ook zijn, waardoor de flexibiliteit en controle over het verwarmingssysteem toenemen.


Top 10 Slimme thermostaten

Waar kun je het beste een slimme thermostaat kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste slimme thermostaat van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte slimme thermostaten bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 slimme thermostaten!


Slimme thermostaat kopen: hier moet je op letten

Wil jij heel graag een slimme thermostaat kopen, maar kom je er niet uit? Dan ben je zeker niet de eerste! Veel mensen hebben er moeite mee, aangezien je rekening moet houden met verschillende aspecten.

Daarom hebben wij van AnalyseNederland.nl dit artikel ook geschreven. Zo kunnen we je op weg helpen. Hieronder hebben we een aantal criteria voor je op een rijtje gezet die je zeker moet meenemen bij het aankoopproces.

Energie-efficiëntie

Controleer of de thermostaat functies heeft zoals energieverbruik rapporten en aanbevelingen. Deze functies helpen je bewust te worden van jouw energiegebruik en dragen bij aan een groenere levensstijl. Net als bij een radiatorventilator, aan het einde van de dag gaat het er wel om dat je het warm hebt, maar je daarbij ook veel kosten kan besparen.

Bediening

Let op het gebruiksgemak en de interface van de thermostaat. Een goede bediening en een overzichtelijk display dragen bij aan een eenvoudige en efficiënte instelling van de temperatuur. Zo kan iedereen ook de thermostaat aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan het hele gezin. Zo heb je het in ieder geval nooit meer koud.

Programma's

Kies een thermostaat met programmeerbare functies waarmee je schema's kunt instellen voor verschillende tijden van de dag. Dit helpt bij het optimaliseren van energieverbruik en comfort. In de zomer wil je minder gebruik er van maken, maar in de winter weer meer. Dit kun je allemaal instellen bij dit soort programma's.

Installatie

Let op de installatieprocedure. Sommige thermostaten zijn eenvoudig zelf te installeren, terwijl andere mogelijk professionele installatie vereisen. Kies een thermostaat die past bij jouw vaardigheden en comfortniveau met technologie. Dit wordt vaak aangegeven in de beschrijving, houd hier dus rekening mee!


Wat is de beste slimme thermostaat volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft een test gevoerd op het gebied van verschillende thermostaten. Daar zijn een aantal producten naar voren gekomen van merken die ook in onze lijst verwerkt zijn.

Zoals van Google Nest die bij onze testuitslag op nummer 2 staat. Uit onze test is gebleken dat de Honeywell Lyric T6 de beste slimme thermostaat is van 2024. Scroll naar boven om de review van het product te lezen!


Veelgestelde vragen

Wat is een goede slimme thermostaat?

Er zijn verschillende antwoorden op deze vraag, omdat er meerdere goede slimme thermostaten zijn. Denk aan de Honeywell Lyric T6 waarmee je goed de temperatuur kan instellen en verstellen.

Waar op letten slimme thermostaat?

Er zijn verschillende criteria waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een slimme thermostaat; energie, bediening, verschillende programma's en installatie.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>