Wat is de beste radiatorventilator?

SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set

SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set

Uit onze test is gebleken dat de SpeedComfort radiator ventilator de beste radiatorventilator is van 2024. Deze ventilator zorgt er namelijk voor dat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt en het verhoogt het comfort. De schakelaars van de SpeedComforts gaan automatisch aan en uit. Zo hoef je dit product alleen maar te installeren, om er vervolgens een lange tijd van te genieten.

Isoleren en besparen op de gasrekening zijn fenomenen waar veel aandacht naar uitgaat in de winter van 2024. Een van de quick wins in deze, is een radiatorventilator. 

Zo is de ruimte sneller verwarmd, zit je er lekker comfortabel bij en bespaar je uiteindelijk op je gasrekening. Maar waar moet je nu precies op letten en hoe weet je nu dat je antwoord krijgt op de vraag: welke radiatorventilator past het beste bij mij?

AnalyseNederland.nl helpt een handje. Wij hebben voor jou een uitgebreide test gedaan waarbij is gekeken naar verschillende criteria. Welke criteria dit zijn wisselen per product.

Factoren die hierin bijvoorbeeld een rol spelen zijn gebruiksgemak, prijs-kwaliteitverhouding en of de ventilator veel of weinig geluid produceert. Het eindoordeel laat in ieder geval zien welke radiatorventilator doet wat het moet doen.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste radiatorventilators uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Radiatorventilators van 2024

SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set review
Beste Koop radiator ventilator

1. SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set

Heatbooster Radiator Ventilator Triple-set review
Beste radiator ventilator set

2. Heatbooster Radiator Ventilator Triple-set

Magnificos - radiator ventilator review
Beste radiator ventilator met afstandsbediening

3. Magnificos - radiator ventilator

Radiator Ventilator Mono set - Duurzaam review
Beste radiator ventilator mono set

4. Radiator Ventilator Mono set - Duurzaam

SpeedComfort Radiator Ventilator Mono set review
Beste universele radiator ventilator

5. SpeedComfort Radiator Ventilator Mono set

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste radiator ventilators zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.

26+ radiator ventilators vergeleken

35+ ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Welke radiatorventilator is het beste?

AnalyseNederland.nl heeft alleen de beste producten naast elkaar gehouden om jou van de meest optimale adviezen te voorzien. Zo weet je zeker dat jij de juiste keuze maakt deze winter.

Uit deze selectie is een top vijf naar voren gekomen en biedt de beste radiatorventilators van 2024. We nemen je graag stapsgewijs mee in deze top vijf. Hier komen ze!

1. SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set

SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set
 • Gemakkelijk te monteren
 • Je hebt hem snel in huis
 • Je ervaart snel resultaat
 • Hij is duurder dan gemiddeld

Score

9.7

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Zoals eerder vermeld is deze radiatorventilator van SpeedComfort de beste in zijn soort. Waar hij dat aan te danken heeft? De SpeedComfort zorgt ervoor dat je in een mum van tijd je kamer op temperatuur krijgt, waarbij je een tot twee graden lager in kunt stellen op je thermostaat.

Daarnaast heeft hij temperatuurgevoelige schakelaars, waardoor hij automatisch aan of uit gaat en je dus niet hoeft te letten op oververhitting of moet opspringen wanneer het kouder raakt. 

2. Heatbooster Radiator Ventilator Triple-set

Heatbooster Radiator Ventilator Triple-set
 • Dit model is geluidloos
 • Zeer betrouwbaar
 • Fraai design
 • Voor het plaatsen van de ventilator wel goed de handleiding doornemen

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de tweede plaats is geeindigd de Heatbooster radiatorventilator. Deze komt net als zijn concurrent op nummer een ook in een triple set. De Heatbooster werkt op magneten en pompt de warme lucht door de verwarming heen zodat de radiator sneller warm wordt en dus ook sneller warme lucht uitblaast.

Het in- of uitschakelen is niet nodig, dit gebeurt door de meegeleverde slimme thermostaat en zorgt dus voor extra gebruiksgemak. Ook wordt hij geleverd met connector kabels.

Mocht je een langere radiator hebben kun je de Heatboosters makkelijk aan elkaar verbinden middels deze kabels. In totaliteit zorgt het gebruik van de Heatbooster voor een besparing van wel 25% op de stookkosten.

3. Magnificos - radiator ventilator - cv ventilator

Magnificos - radiator ventilator
 • Goede service
 • Snelle levering
 • Goede kwaliteit
 • De prijs van dit model is een stuk hoger dan andere modellen

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De radiatorventilator van Magnificos komt op de derde plaats. Hij is uitgerust met gleuven tussen de ventilatoren, waardoor hij zoveel mogelijk luchttoevoer heeft en de temperatuur in de kamer ten goede komt.

Bij het gebruik van de radiatorventilator blijft hij onder de 20db en dit maakt hem een van de stillere in zijn soort. Tot slot zijn de ventilatoren ontworpen om 500.000 uur mee te gaan. Vertaald betekent dit dat ze zo’n vijftien jaar meegaan en dat maakt hem een duurzame keus.

4. Radiator Ventilator Mono set - Duurzaam

Radiator Ventilator Mono set - Duurzaam
 • Gemaakt van een goede kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • De verpakking is ietwat groot vergeleken met de inhoud wat in sommige gevallen zorgt voor een onhandige levering

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De radiator ventilator van Essentiable werkt magnetisch zodat je hem makkelijk installeert. Daarnaast zorgt hij voor een besparing van 22% op de gasrekening en is hij toepasbaar op drie verschillende radiatoren: standaard, smal en enkelplaat.

Wat Essentiable nog wel het mooist maakt, is dat zij een onvoorwaardelijke garantie bieden. Zo kom je nooit in de kou te staan en heb je altijd een goede radiatorventilator in huis.

5. SpeedComfort Radiator Ventilator Mono set

SpeedComfort Radiator Ventilator Mono set
 • Gemakkelijk te installeren
 • Verhoogt het comfort in de ruimte
 • Hij is wat duurder dan gemiddeld

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

We sluiten de test af met de SpeedComfort Radiator Ventilator Mono set. Net als zijn familie op de eerste plaats, is hij universeel, werkt hij magnetisch en heeft hij automatische hitte sensoren. Het enige verschil is dat deze in een mono verpakking wordt geleverd.

Het feit dat SpeedComfort twee keer voorkomt in de top vijf lijst bevestigt nogmaals dat dit merk de prijswinnaar is van beste radiatorventilator 2024.


Top 10 Radiatorventilators

Waar kun je het beste een radiatorventilator kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste radiatorventilators zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkocht radiatorventilators bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 radiatorventilators!


Radiatorventilator kopen: hier moet je op letten!

Is je interesse gewekt en heb je besloten dat je gaat kijken naar een radiatorventilator aanbieding? Da’s mooi.

Het is namelijk hartstikke rendabel. Voordat je echter in de actiemodus schiet, willen we je nog wel een paar zaken meegeven waar je op kunt letten bij aanschaf. Zo weet je zeker dat jij er het meeste aan hebt.

Formaat

Zorg ervoor dat je de grootste radiatoren uit de ruimtes in gedachten hebt. Deze dragen namelijk het meeste bij aan de opwarming en geven dankzij de ventilatoren meer en sneller warmte af.

Opmeten

Het is belangrijk dat de hele lengte van de radiator wordt gevuld met ventilatoren. Let erop bij een radiatorventilator kopen dat je weet hoeveel je er nodig hebt om aan elkaar te koppelen.

Een ventilator verplaatst zo’n 30 m3 lucht. Als alle lucht eens per uur rondgaat, is dat voldoende. Dit zorgt ervoor dat er in de gehele ruimte het warm genoeg wordt. Net als bij een olieradiator, wordt het dus minder snel koud in het huis.

Verlengkabels

Als je de ventilatoren met elkaar verbindt, heb je maar een stopcontact nodig. Je kunt vaak zo’n twintig ventilatoren verbinden met maar liefst een kabel. Mocht je een radiator hebben die smaller is dan 70mm, dan heb je een speciaal beugeltje nodig om de ventilatoren aan elkaar te verbinden. 

Boven- en onderkant

Let uiteindelijk bij het plaatsen van de ventilator goed op wat de boven- en onderkant is van de radiatorventilator zodat de lucht de juiste kant op wordt geblazen. De open kant moet altijd naar beneden wijzen.


Wat is de beste radiatorventilator volgens de consumentenbond?

Helaas kunnen wij geen antwoord geven op deze vraag omdat de consumentenbond hiervoor nog geen test heeft uitgevoerd. Gelukkig hebben wij van AnalyseNederland.nl dat wel gedaan.

Volgens onze test is de radiatorventilator van SpeedComfort de beste van 2024! Als je naar boven scrolt, vind je een beknopte review van het product. Dit is aangevuld met voor- en nadelen!


Veelgestelde vragen

Waarom is deze radiatorventilator test betrouwbaar?

Om te bepalen welke radiatorventilators het beste is hebben we een uitgebreide analyse gedaan. In deze analyse hebben we meer dan 10 verschillende radiatorventilators op een rijtje gezet. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de prijs / kwaliteit, ervaringen van andere consumenten en de functionaliteiten. Alleen de producten die wij het allerbest vinden zijn terug te vinden in dit artikel.

Hoe kiezen jullie producten uit?

Bij AnalyseNederland.nl werken we met een eigen analyse model. Op dagelijkse basis analyseren wij producten en diensten in Nederland. Vervolgens zetten we producten op een rijtje waarbij we kijken naar de prijs / kwaliteit, online-ervaringen en de functionaliteiten van het product of dienst. Op basis hiervan adviseren we wat het beste product is in een specifieke situatie.

Hebben radiatorventilatoren zin?

Radiatorventilatoren hebben zeker zin. Zij helpen namelijk jouw woning sneller te verwarmen op een energiezuinigere manier. Doordat de warmte van het verwarmingselement gelijk door de hele kamer wordt verspreidt, hoeft de verwarming geen overuren te draaien om de kamer warm te krijgen.

Welke radiator ventilator heb ik nodig?

Afhankelijk van jouw soort verwarming is een bepaalde radiator ventilator de beste optie. Zo kan het per model verschillen hoeveel lucht zij kunnen verplaatsen en hoeveel zij verbruiken. In ons artikel ontdek je de verschillende opties en welke optie het beste is voor jou.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>