Wat is de beste noise cancelling koptelefoon?

Sony WH-1000XM3

Sony WH-1000XM3

Uit onze test is gebleken dat de Sony WH-1000XM3 de beste noise cancelling koptelefoon is van 2024. Je hoort namelijk helemaal niks meer om je heen, ideaal voor de focus. Verder heeft de koptelefoon een goed geluid en heeft het een batterijduur van 38 uur.  Is de koptelefoon toch leeg? Via een USB-C lader kan je dit product weer snel opladen zodat je weer kan genieten van de muziek!

Ben jij op zoek naar de beste noise cancelling koptelefoon van 2024? Dan hebben we goed nieuws! Wij hebben namelijk een uitgebreide noise cancelling koptelefoon test gedaan waarbij we meer dan 15 verschillende koptelefoons hebben vergeleken.

We hebben deze koptelefoons vergeleken op verschillende criteria. Denk hierbij aan de ervaringen van consumenten, prijs / kwaliteit en natuurlijk de kwaliteit van het geluid. Op basis hiervan hebben we een uitgebreide analyse gedaan waarbij we de 5 beste opties op een rijtje hebben gezet.

Kortom, als jij een goede noise cancelling koptelefoon zoekt dan is dit artikel voor jou. In onderstaande sectie ontdek je welke noise cancelling koptelefoons het beste uit onze test zijn gekomen.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste noise cancelling koptelefoons uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 noise cancelling koptelefoons

Sony WH-1000XM3 review
Beste koop

1. Sony WH-1000XM3

Bose 700 headphones review
Beste Premium optie

2. Bose 700 wireless headphones

LifeGoods QuietSound Bluetooth Koptelefoon review
Beste goedkope optie

3. LifeGoods QuietSound Bluetooth Koptelefoon

Rolfstone Focus Pro review
Beste Sporten optie

4. Rolfstone Focus Pro

Philips TAPH805 review
Beste Philips optie

5. Philips TAPH805

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste noise cancelling koptelefoon is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.

15+ koptelefoons vergeleken

25+ ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Welke noise cancelling koptelefoon is het beste?

Wat is de beste noise cancelling koptelefoon van 2024? Het is een vraag die jij waarschijnlijk hebt. Het goede nieuws van vandaag? In dit artikel vind je een antwoord op deze vraag!

Bij AnalyseNederland.nl hebben wij namelijk een uitgebreide noise cancelling koptelefoon test gedaan. In deze test hebben we meerdere noise cancelling koptelefoons op een rijtje gezet. De 5 koptelefoons die als allerbeste uit onze analyse zijn gekomen vind je hieronder. 

1. Sony WH-1000XM3

Sony WH-1000XM3
 • Best beoordeelde noise cancelling koptelefoon van dit moment
 • Batterijduur van maar liefst 38 uur
 • Super goed geluid (geen enkele koptelefoon met beter geluid) 
 • Niet waterdicht

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Gebruiksgemak

Zoals bij elke wedstrijd kan er maar 1 de beste zijn. Als jij op zoek bent naar de allerbeste noise cancelling headphone van dit moment dan is de Sony WH-1000XM3 een absolute aanrader.

Met meer dan 1500+ 5 sterren reviews op zowel Bol.com als Coolblue wordt er momenteel geen enkele noise cancelling koptelefoon zo goed beoordeeld als dit model.

Deze bluetooth koptelefoon staat bekend om zijn ongekend goede geluid, lange batterijduur (38 uur) en ongekend goede noise cancelling. Met deze koptelefoon weet je zeker dat je niks meer van je omgeving hoort.

Verder beschikt deze koptelefoon over een handige ingebouwde microfoon, kun je hem snelladen via een USB-c oplader en zit hij super comfortabel.

Minpuntje van deze koptelefoon? Hij is niet waterdicht, echter is dit iets wat we bij de meeste noise cancelling koptelefoons terug zien. 

2.  Bose 700 headphones

Bose 700 headphones
 • Beste premium noise cancelling headphones
 • Maar liefst 11 verschillende niveaus van active noise cancelling
 • Veruit het beste geluid van alle koptelefoons uit deze lijst
 • Prijs is aan de hoge kant

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Gebruiksgemak

Op nummer twee in onze top 5 met beste noise cancelling headphones vinden we de Bose 700. Dit is de beste noise cancelling koptelefoon voor mensen die een iets groter budget hebben.

Deze koptelefoon is gemaakt door het merk Bose. De kans is groot dat je wel eens van dit merk hebt gehoord. Het merk Bose staat bekend om de ongekend hoge kwaliteit die zij leveren met elk product dat ze op de markt brengen.

Bovendien specialiseert Bose zich in audio producten. Dit is dan ook terug te horen bij de Bose 700 headphones. Wauw, wat een geweldige geluidservaring weet deze koptelefoon te geven.

Ook deze koptelefoon wordt door consumenten ontzettend goed beoordeeld. Verder is dit een uitgebreide koptelefoon met veel verschillende functionaliteiten.

Zo heeft de koptelefoon 11 verschillende niveaus van active noise cancelling, heeft hij een goede microfoon waardoor je hem ook kunt gebruiken voor handsfree bellen en is hij te combineren met Google Assistent.

Uiteraard hebben we in deze noise cancelling koptelefoon review ook negatieve ervaringen gevonden: de prijs. Deze koptelefoon heeft een stevig prijskaartje en is dus niet echt geschikt voor mensen met een klein budget.

3. LifeGoods QuietSound Bluetooth Koptelefoon

LifeGoods QuietSound Bluetooth Koptelefoon
 • Beste goedkope noise cancelling koptelefoon
 • Geschikt voor dagelijks gebruik
 • Batterijduur is goed (30 uur)
 • Geluidskwaliteit is minder dan andere opties uit deze lijst

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Gebruiksgemak

Het kopen van goede noise cancelling headphones hoeft gelukkig niet altijd duur te zijn. Uiteraard houden we bij AnalyseNederland.nl rekening met verschillende budgetten.

Als jij op zoek bent naar de beste betaalbare noise cancelling headphones dan zijn is de LifeGoods QuietSound Bluetooth Koptelefoon een absolute aanrader.

Deze koptelefoon weet een goede geluidservaring te leveren voor een relatief lagere prijs. Wij zijn geen andere koptelefoon voor deze prijs tegen gekomen die zo'n goede geluidskwaliteit biedt.

Kortom, als jij op zoek bent naar een betaalbare noise cancelling headphone dan is dit absoluut een goede optie. Het nadeel is natuurlijk wel dat deze koptelefoon minder functionaliteiten heeft dan de andere opties uit deze lijst.

Echter, voor deze prijs vinden we dit minpunt minder erg dan normaal. Via de oranje knop hierboven ontdek je direct hoe goedkoop deze koptelefoon is. 

4. Rolfstone focus pro - active noise cancelling headphones

Rolfstone Focus Pro review
 • Beste noise cancelling koptelefoon voor sporters
 • Beste batterijduur uit deze lijst (70 uur)
 • Goede prijs / kwaliteit
 • Niet geschikt voor grote oren

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Gebruiksgemak

Op nummer 4 van deze lijst vinden we de headphones van het merk Rolfstone. Je kunt dit merk kennen van de advertenties op social media, dit bedrijf is namelijk redelijk actief op dit gebied.

Deze noise cancelling koptelefoon is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een goede koptelefoon voor het sporten. Verder is dit de koptelefoon met de beste accuduur uit deze lijst: de koptelefoon gaat maar liefst 70 uur mee.

We hebben verschillende consumentenervaringen gecheckt en deze 70 uur lijkt aardig te kloppen. Rolfstone maakt zijn belofte dus zeker waar.

De Rolfstone koptelefoon wordt geleverd met een luxe opbergcase waardoor je hem overal mee naar toe kunt nemen. Verder is deze koptelefoon prima geprijsd en haal je voor een mooie prijs een leuke koptelefoon in huis.

Nadeel van dit model? Hij schijnt minder geschikt te zijn voor mensen met grote oren. Iets om in je achterhoofd te houden dus.

5. Philips TAPH805

Philips TAPH805
 • Goede geluidsprestaties
 • Noise cancelling werkt enorm goed
 • Goede prijs / kwaliteit
 • Iets groter formaat dan andere opties uit deze lijst

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Gebruiksgemak

We sluiten deze lijst af met de Philips TAPH805. Ook deze koptelefoon met noise cancelling kwam zeer goed uit onze analyse. 

De kans is groot dat je het merk Philips wel kent. Philips is namelijk een van de bekendste producenten van consumentelektronica in Nederland. Ook dit product van Philips wordt weer ontzettend goed beoordeeld.

Zo zijn we bijna alleen maar 5 sterren ervaringen tegengekomen tijdens onze analyse. Deze koptelefoon wordt vooral geroemd om de uitmuntende geluidskwaliteit, goede prijs / kwaliteit en prettige noise cancelling.

Enige minpunt van dit model? Hij is iets groter dan de andere modellen uit deze lijst, hierdoor neemt hij iets meer ruimte in beslag wanneer je hem mee wilt nemen. Voor ons is dit geen dealbreaker maar het is wel iets om rekening mee te houden.


Top 10 Noise Cancelling Koptelefoon

Waar kun je het beste een noise cancelling koptelefoon kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste deurbellen van dit moment zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte noise cancelling koptelefoon bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 noise cancelling koptelefoons


Noise cancelling koptelefoon kopen: waar op letten?

Een noise cancelling koptelefoon kopen is lastiger dan je misschien zou denken. Er zijn tegenwoordig namelijk ontzettend veel verschillende koptelefoons op de markt en lang niet allemaal zijn ze even goed.

Welke noise cancelling koptelefoon is het beste? Of wat is de beste noise cancelling koptelefoon volgens de consumentenbond? Het zijn vragen die je wellicht hebt, om je op weg te helpen hebben we hieronder een overzicht.

In dit overzicht vind je een aantal criteria waar je op kunt letten bij het kopen van noise cancelling koptelefoons. Door deze criteria in je achterhood te houden verklein jij de kans op een miskoop.

Batterijduur

Wanneer jij een goede noise cancelling koptelefoon zoekt dan wil je natuurlijk dat de batterijduur goed is. Helaas zit hier veel verschil tussen.

Zo zijn er koptelefoons met een batterijduur van 6 uur maar ook koptelefoons die maar liefst 70 uur mee gaan. Probeer altijd te kiezen voor een noise cancelling koptelefoon met een goede batterijduur, dit scheelt je een hoop gedoe.

Je connect wel met device zoals een smartphone of een kindertablet. Dit zorgt ervoor dat de koptelefoon ook sneller leeggaat.

Geluidskwaliteit

Naast de batterijduur is het van belang dat je kiest voor een noise cancelling koptelefoon die over goede geluidsprestaties beschikt. Helaas is dat. lang niet bij elke koptelefoon het geval.

Alle noise cancelling koptelefoons uit deze lijst beschikken over een goede geluidskwaliteit, door een van deze koptelefoons te kiezen weet je dus zeker dat je goed zit. 

Prijs

Natuurlijk wil je ook de prijs nemen bij het kopen van een noise cancelling koptelefoon. Hoeveel geld heb je over voor je noise cancelling koptelefoon? We raden je aan om eerst een budget te bepalen. Hierdoor voorkom je dat je te veel geld uit geeft aan je koptelefoon. Hier ontdek je de beste koptelefoons onder 100 euro van dit moment.


Wat is de beste noise cancelling koptelefoons volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft verschillende test gedaan van koptelefoons maar nog niet van noise cancelling varianten. Daarom kunnen we moeilijk antwoord geven op deze vraag.

Wij van AnalyseNederland hebben we onze eigen test gedaan. Daaruit is de Sony WH-1000XM3 als beste gekomen. Bovenaan het artikel kan je een beknopte review lezen van het product!


Veelgestelde vragen

Waarom is deze noise cancelling koptelefoon test betrouwbaar?

Om te bepalen welke noise cancelling koptelefoon het beste is hebben we een uitgebreide analyse gedaan. In deze analyse hebben we meer dan 10 verschillende noise cancelling koptelefoons op een rijtje gezet. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de prijs / kwaliteit, ervaringen van andere consumenten en de functionaliteiten. Alleen de producten die wij het allerbest vinden zijn terug te vinden in dit artikel.

Hoe kiezen jullie producten uit?

Bij AnalyseNederland.nl werken we met een eigen analyse model. Op dagelijkse basis analyseren wij producten en diensten in Nederland. Vervolgens zetten we producten op een rijtje waarbij we kijken naar de prijs / kwaliteit, online-ervaringen en de functionaliteiten van het product of dienst. Op basis hiervan adviseren we wat het beste product is in een specifieke situatie.

Welke noise cancelling koptelefoon is het beste?

Welke noise cancelling koptelefoon het beste is hangt af van je persoonlijke wensen en behoeften.  In onze analyse zijn de Sony WH-1000XM3, Bose 700 en LifeGoods Quietsounds koptelefoon als beste noise cancelling koptelefoons naar voren gekomen.

Is noise cancelling het waard?

Noise cancelling is zeker het geld waard. Dankzij noise cancelling worden alle omgevingsgeluiden weggehaald waardoor je bijna niks meer om je heen hoort. Dit is ontzettend fijn helemaal als je je bijvoorbeeld wilt focussen op werk of iets anders. Noise cancelling headphones worden o.a. veel gebruikt in drukke kantoortuinen. 

Hoe werkt noise cancelling?

Noise cancelling werkt middels antigeluid. Het antigeluid wordt geproduceerd aan de hand van het geluid om je heen. Vervolgens wordt het geluid om je heen geanalyseerd waarna het verdraaid wordt. Hierdoor hoor je minder geluid om je heen.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>