Wat is de beste kindertablet?

DEPLAY Kids Tablet

DEPLAY Kids Tablet

Uit onze test is gebleken dat de DEPLAY Kids Tablet de beste kindertablet is van 2023. Deze handige tablet is namelijk voorzien van een bijzondere app voor ouders om te kunnen inzien waar het kind zich mee bezighoudt. Bij de aankoop van het apparaat krijg je ook nog een beschermende hoes en een touchscreen pen.

Ben je op zoek naar een goede kindertablet? Dan is dit artikel zeer geschikt voor jou. Wij, van AnalyseNederland.nl, hebben speciaal voor geïnteresseerde ouders een uitgebreide test gedaan op de allerbeste producten door verschillende criteria af te wegen en alles op een rijtje te zetten.


Deze informatie is erg actueel. De beste kindertablets volgens de Consumentenbond bestaat ook, maar die informatie is inmiddels wat minder actueel. Wil je jouw kind of kinderen verrassen met een tablet, dan is dit het moment om door te lezen.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste kindertablets uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Kindertablets

DEPLAY Kids Tablet review

Beste koop Kindertablet
1. DEPLAY Kids Tablet

Achaté Kindertablet review

Beste Kindertablet Camera

2. Achaté Kindertablet

Samsung Galaxy Tab A7 Lite review

Beste Kindertablet Samsung
3. Samsung Galaxy Tab A7 Lite

Biboza Kindertablet review

Beste Snelle kindertablet
4. Biboza Kindertablet

Dailygoods® Kindertablet review

Beste Budget Kindertablet
5. Dailygoods® Kindertablet

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste kindertablet is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

16+ Kindertablets vergeleken

21+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Welk kindertablet is het beste?

Je hoeft zelf geen moeite meer te doen om de beste tablet te vinden, want dit hebben wij al voor je gedaan! We hebben veel kindertablets getest en uit deze test kwam ons resultaat, namelijk: De ultieme top 5 van allerbeste kindertablets.

1. DEPLAY Kids Tablet

DEPLAY Kids Tablet
 • Je ontvangt een heleboel extraatjes
 • Schokbestendige hoes
 • Bescherming tegen blauw licht
 • Gaat maximaal 2 uur mee op maximale helderheid

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Bescherming

Ingrediënten

De DEPLAY Kids Tablet is het meest geschikt voor kinderen. Dit omdat je kind zoveel meer ontvangt dan alleen een tablet. Een pen, hoes, oortjes, oplader, stickervellen. Noem maar op.

De kindertablet is in het bezit van een ouderapp. Deze app zorgt ervoor dat ouders inzage hebben in alles wat een kind uitspookt op het apparaat. Dat is een zeer groot pluspunt.

Ook is de bijbehorende shockbestendige hoes voorzien van twee handvaten, waardoor een kind de tablet goed kan vasthouden. Daarnaast is het apparaat in het bezit van een bescherming tegen blauw licht. Dit beschermt de jonge ogen van een kind.

Een klein minpuntje is dat de batterij 2 uur meegaat op maximale helderheid. Of dit een minpunt is, is persoonlijk. Je bepaalt als ouder immers zelf de schermtijd. De tablet doet wat kinderlijk af, waardoor deze niet altijd tijdloos is voor elk kind.

2. Achaté Kindertablet

Achaté Kindertablet
 • Groot scherm
 • Goede camera
 • Zeer licht 
 • Geen accessoires

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Bescherming

Ingrediënten

De camera van de Achaté Kindertablet is hoog in pixels. De beeldschermresolutie is hoog, wat betekent dat het scherm aan de grote kant is.

Deze combinatie zorgt ervoor dat voor kinderen die graag foto's en filmpjes maken en films of video's bekijken, dit de beste optie kan zijn.

Dit apparaat bevat 8 megapixel. Ook gaat de batterij zeer lang mee, namelijk 3 uur met 4500mAh. Met 606 gram is deze tablet erg licht en makkelijk in gebruik voor kinderen. Dit is vooral fijn voor de jonge kids.

Bij de tablet zijn echter geen accessoires inbegrepen. Het apparaat is niet stofdicht, maar dit is een kwestie van schoonhouden.

3. Samsung Galaxy Tab A7 Lite

Samsung Galaxy Tab A7 Lite
 • Allemaal Studio100 content
 • Gaat maar liefst 3,5 uur mee
 • Heeft een opslag van 32GB
 • Is een speciale Studio100 editie 

Score

9.4

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Bescherming

Ingrediënten

Is jouw kind fan van Studio100 en danst hij of zij vrolijk mee op K3, of kijkt je kind graag naar Maya De Bij? Dan is de Samsung Galaxy Tab A7 Lite inclusief Studio100 hoes en content het meest geschikt.

Voor kinderen die gek zijn op Studio100, is deze tablet inclusief hoes natuurlijk de allerleukste, dat is een groot voordeel. Het is een unieke uitgave.

Juist door alle content op de tablet, is het fantastisch dat de batterij maar liefst 5100 mAh bezit. Dit staat gelijk aan ongeveer 3,5 uur kijkplezier. Dan is er nog de mogelijkheid om het geheugen van 32GB te verhogen naar 1TB.

Is je kind niet zo een fan van Studio100, dan valt deze tablet natuurlijk eerder af. De display van de tablet is aan de kleine kant in vergelijking met de 8.7 inch. Dit kan nadelig zijn.

4. Biboza Kindertablet

Biboza Kindertablet
 • Een snelle processor
 • Ideaal voor tijdens het reizen
 • Hij is kidsproof
 • Handleiding alleen in het engels

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Bescherming

Ingrediënten

Kinderen hebben vaak een kortere spanningsboog en dus wat minder geduld dan volwassenen. Hierdoor is de Biboza Kindertablet uitermate geschikt door de snelle processor.

Dat is meteen een belangrijke reden waarom deze kindertablet in deze top 5 terecht is gekomen. Deze tablet is namelijk vliegensvlug door de snelle processor.

Zo hoeft je kind niet lang te wachten en zijn er weinig tot geen problemen met het laden of vastlopen van pagina's, films of video's. Er is zelfs een simkaart ingang beschikbaar. Dat maakt het gebruik van de tablet tijdens reizen praktisch.

De Biboza is niet water -of stofdicht. Het is dus wel zaak om het apparaat droog en schoon te bewaren om de levensduur te waarborgen. Een ander minpuntje is dat de handleiding enkel beschikbaar is in het Engels.

5. Dailygoods® Kindertablet

Dailygoods® Kindertablet
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • 2 luidsprekers
 • Veel opslag
 • Heeft een oudere versie

Score

9.2

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Bescherming

Ingrediënten

Mocht het budget wat lager zijn, dan is dit geen probleem. We hebben namelijk een goede en toegankelijke tablet geselecteerd.

De prijs-kwaliteitverhouding van dit apparaat is uitstekend. Dat maakt de DailyGoods tablet een aantrekkelijke keuze. Er zijn 2 luidsprekens aanwezig. Dit bevordert de geluidskwaliteit.

Voor langdurig gebruik en lange films is dit apparaat wat minder, omdat de batterij ongeveer ruim 1,5 uur meegaat. Dit kan een nadeel zijn. De Android versie is 10.0, dus daarin loopt de tablet wat achter.


Top 10 Kindertablets

Waar kun je het beste een kindertablet kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste kindertablet van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte kindertablets bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 kindertablets!


Kindertablet kopen? Hier moet je op letten!

Het is belangrijk een goede keuze te maken bij de aankoop van een kindertablet. Je kunt criteria afwegen en de voor- en nadelen wegstrepen om dat te kunnen doen.

Daarom is deze informatie erg belangrijk, want je wil te allen tijde een miskoop voorkomen. Het zou zonde zijn om aan een verkeerd product geld uit te geven. Maar heb je de goede keuze gemaakt, dan krijg je er geen spijt van. Nu zijn er bepaalde punten waarop extra gelet dient te worden voordat je zo een aanschaf doet.

Beheer door ouders

Je wil als ouders het beste voor je kind. En precies daarom dien je rekening te houden met de veiligheid van een apparaat voordat een kind er gebruik van kan maken. Jonge kinderen kennen namelijk geen gevaar en weten niet wat fout of slecht is.

Kindertablets zijn over het algemeen minder geavanceerd dan normale tablets. Hierdoor is een kindertablet aanzich al veiliger, maar het sluit niet direct alle gevaren uit.

De mate waarin je wil zorgen voor die desbetreffende veiligheid ligt persoonlijk. Er zijn kindertablets die zorgen dat een kind de veiligheidsmaatregelen niet zomaar ongedaan kan maken. Als ouder behoud je dan de inzage in het gebruik.

Ook zijn er tablets waarbij een ouder per app kan bepalen wat een kind wel of niet kan doen en zien. Natuurlijk is het ook een afweging die je maakt als ouder of het belangrijk is dat er een maximale schermtijd vaststaat. Net als bij een chromecast met de apps erin, kan je goed inzicht hebben op wat je kind nou precies kijkt.

Extra's

Nu zijn er ongelooflijk veel verschillende extra's mogelijk. Denk aan de al eerder genoemde hoes, keycord, pen, oortjes. Uitbreiding is er genoeg. De vraag is meer of je het nodig acht.

Het is ook handig om te kijken naar de verbinding met andere apparaten, zoals een noise cancelling koptelefoon. Dat is heel erg fijn omdat je dan niet telkens hoeft mee te luisteren met het geluid van de tablet.

Blauw licht filter

Een kind is nog in ontwikkeling. Ook de ogen ontwikkelen zich nog. Het zou vervelend zijn als de ogen aangetast worden. Op sommige kindertablets zit een filter om specifiek het blauwe licht uit het scherm te filteren.

Net als bij een dementieklok kan blauw licht de slaap verstoren en dus ook het ritme. Het ligt er wel aan hoe gevoelig je kind hiervoor is, want dat verschilt per persoon. Dat sluit niet uit dat het slim is om er rekening mee te houden voor je de aankoop doet.

Dat was alles over de beste kindertablets volgens AnalyseNederland. Als de keuze nu niet heel simpel is geworden, dan weten wij het ook niet meer. Succes met je aankoop en veel kijk -en luisterplezier voor je kids!


Wat is de beste kindertablet volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft in 2018 een test gedaan voor kindertablets, waarin Kurio Tab Advance als best uit de test kwam. Dit product hebben wij niet meegenomen in onze lijst.

Wel hebben we 5 andere kindertablets in de lijst verwerkt. zoals de DEPLAY Kids Tablet. Dit is volgens ons het beste product van het moment en je kan een beknopte review lezen als je naar boven scrolt.


Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een kindertablet en een gewone tablet?

Bij een kindertablet zijn een aantal onderdelen geblokkeerd waardoor kinderen niet op vreemde websites kunnen komen. Daarnaast kunnen ouders allemaal dingen instellen op de tablet zoals schermtijd

Waarom een kindertablet?

Op een kindertablet kunnen kinderen spelend leren. Doordat er op de tablet allemaal educatieve spelletjes opzitten leren ze spelend allerlei dingen. Daarnaast zijn ze enorm veilig voor kinderen.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>