Wat is de beste koptelefoon onder 100 euro?

Auronic QuietSound Bluetooth Koptelefoon review

Auronic QuietSound Bluetooth Koptelefoon

Uit onze test is gebleken dat de Auronic QuietSound Bluetooth Koptelefoon Draadloos de beste koptelefoon onder 100 euro van 2024 is.

Een voordeel van de Auronic QuietSound Bluetooth Koptelefoon vinden wij het draadloze over-ear design met actieve noise cancelling functie. Ook waren wij zeer te spreken over de kwaliteit van de ingebouwde microfoon en het feit dat hij geleverd wordt met een carry case, USB-draad en AUX kabel. Na 3 uur heb je deze koptelefoon volledig opgeladen en ben je voorzien van 30 uur luisterplezier.

Een goede koptelefoon hebben is een must. Wij gebruiken het wanneer we met het openbaar vervoer naar ons werk gaan, wanneer we ons uitleven in de sportschool, of gewoon thuis wanneer we helemaal willen opgaan in de muziek die we luisteren.

Er is momenteel een erg groot aanbod in deze apparaten en het kan daarom lastig zijn een goede betaalbare koptelefoon uit te zoeken. Je zult denken: kan een goede koptelefoon goedkoop zijn? Jazeker!

Ben je op zoek naar een design headphone of de beste bluetooth koptelefoon onder 100 euro? In dit artikel laten wij je de 5 beste koptelefoons onder de 100 euro zien. Deze top 5 hebben wij zorgvuldig uitgezocht aan de hand van onze beste koptelefoon test.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste koptelefoons onder 100 euro opties uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 koptelefoons onder 100 euro

Auronic QuietSound Bluetooth Koptelefoon review
Beste Koop koptelefoon onder 100 euro

1. Auronic QuietSound Bluetooth Koptelefoon

JBL Tune 760NC review
Beste koptelefoon draadloos

2. JBL Tune 760NC

Sony WH-CH720N review
Beste koptelefoon met noise cancelling

3. Sony WH-CH720N

Fresh 'n Rebel Clam 2 ANC review
Beste koptelefoon voor sporten

4. Fresh 'n Rebel Clam 2 ANC

JBL Tune 510BT review
Beste bluetooth koptelefoon onder 100 euro

5. JBL Tune 510BT

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste koptelefoon onder 100 euro is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

15+ koptelefoons onder 100 euro vergeleken

43+ ervaringen gecheckt

18+ uur onderzoek


Welke koptelefoon onder 100 euro is het beste?

Wat zijn de beste koptelefoons van 2024? Deze vraag hebben wij vaak voorbij zien komen en speciaal daarom hebben wij een beste koptelefoon onder 100 euro test uitgevoerd.

Aan de hand van deze test hebben wij een top 5 beste koptelefoons geselecteerd. Hierbij hebben wij rekening gehouden met verschillende categorieën koptelefoons en verschillende prijsklassen.

Dit om er voor te zorgen dat er voor iedereen een perfecte koptelefoon tussen zit. Bij deze test hebben wij elk product beoordeeld aan de hand van de factoren gebruiksgemak, functionaliteiten en prijs-kwaliteitverhouding. 

Benieuwd naar de modellen die het gemaakt hebben tot onze top 5? Lees gauw verder!

1. Auronic QuietSound Bluetooth Koptelefoon

Auronic QuietSound Bluetooth Koptelefoon review
 • Een zeer positieve eigenschap vinden wij de 30 uur durende batterijduur van deze bluetooth koptelefoon
 • Ook vinden wij de kwaliteit van de ingebouwde microfoon zeer goed
 • Beschikt over een geweldige kwaliteit en actieve noise cancelling
 • Na het vergelijken van verschillende reviews, hebben we geconcludeerd dat sommige consumenten de koptelefoon wat strak vinden zitten

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op zoek naar de beste koop koptelefoon onder 100 euro? De Auronic QuietSound Bluetooth Koptelefoon Draadloos is absoluut een topper. Deze koptelefoon beschikt namelijk over alle specificaties die jij zoekt voor een lage prijs.

Zo krijg je bij deze koptelefoon onder 100 euro een carry case, usb draad en aux kabel meegeleverd.Verder beschikt de LifeGoods QuietSound Bluetooth Headphone over een over-ear model en heeft hij een active noise cancelling ingebouwd.

Een ander voordeel is de ingebouwde microfoon die van uitstekende kwaliteit gemaakt is. Na 3 uur heb je deze koptelefoon volledig opgeladen en ben je voorzien van 30 uur luisterplezier.

Ook kun je twee apparaten tegelijk verbinden dankzij de ingebouwde multipoint-functie. De vliegtuigadapter zorgt er voor dat jij je koptelefoon ook tijdens het vliegen kunt gebruiken. Verder is de koptelefoon lichtgewicht en opvouwbaar waardoor jij hem gemakkelijk overal mee naar toe neemt. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button!

2. JBL Tune 760NC

JBL Tune 760NC review
 • De koptelefoon is gemaakt van zeer stevig materiaal
 • Ook bleef de koptelefoon goed zitten tijdens het sporten, wat zeker een positief kenmerk is
 • De noise-cancelling functie werkt uitstekend
 • De koptelefoon is voornamelijk gericht op een stevige bas, dus niet voor iedereen de beste optie

Score

8.9

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als tweede uit onze lijst van beste koptelefoons onder de 100 euro hebben wij de JBL Tune 760NC. Het model is echt een aanrader wanneer je als professional vaak een koptelefoon nodig hebt.

De koptelefoon beschikt over een krachtige bas dankzij de JBL Pure Bass Sound. Door middel van de multipoint pairing functie is het mogelijk om de koptelefoon met 2 afspeelapparaten te verbinden.

Verder zorgt de hoofdbandvulling voor een comfortabel gevoel tijdens gebruik en is het een over-ear type koptelefoon. Als je deze koptelefoon bestelt, zitten er een aantal accessoires bij het pakket. Zo krijg je een micro-USB-oplaadkabel en een audiokabel. 

Met de Noise Canceling kan je jezelf helemaal afsluiten van de buitenwereld voor optimale focus en luisterplezier.

3. Sony WH-CH720N

Sony WH-CH720N review
 • Deze koptelefoon beschikt over een fijne bas weergave en goede geluidskwaliteit
 • De accuduur gaat tot wel 50 uur mee
 • De Sony WH-CH720N beschikt over een snelle laadfunctie waarmee je hem in 3 minuten voor 1 uur afspeeltijd oplaadt
 • Deze koptelefoon kun je alleen door middel van bluetooth verbinden

Score

8.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op zoek naar de best geteste koptelefoon met noise cancelling? De Sony WH-CH720N beschikt over active noise cancelling wat de storende omgevingsgeluiden en ruis dempt. Hierdoor kan jij luisteren naar jouw favoriete muziek zonder gestoord te worden.

Ook beschikt de koptelefoon over een snellaadfunctie waardoor jij de koptelefoon met 3 minuten laden 1 uur lang kan gebruiken. Dit is ideaal als jij wil gaan sporten, maar vergeten bent je koptelefoon op te laden.

De koptelefoon wordt ook geleverd met audiokabel wat het mogelijk maakt om als de accu leeg is, verder te luisteren door de kabel in te pluggen. De koptelefoon beschikt over een vol basgeluid en heeft een maximale accuduur van 50 uur waardoor jij lang van muziek kan genieten zonder hem opnieuw te hoeven op te laden. Ideaal voor bellen, reizen en sporten.

4. Fresh 'n Rebel Clam 2 ANC

Fresh 'n Rebel Clam 2 ANC review
 • De prijs-/kwaliteitsverhouding van deze koptelefoon is uitstekend
 • Een groot voordeel vinden wij de batterijduur van wel 50 uur per oplaadbeurt
 • Ook is het fijn dat je deze koptelefoon in verschillende kleuren kunt aanschaffen
 • Uit onze analyse is gebleken dat sommige andere gebruikers de koptelefoon vrij strak vinden zitten

Score

8.5

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ook de Fresh 'n Rebel - Clam 2 ANC koptelefoon mag een beste goedkoopste opties genoemd worden. Het product heeft ontzettend veel fijne voordelen. Zo gaat het hier om een Over-Ear koptelefoon. 

Dat houdt in dat de specifieke vorm je hele oor bedekt en het geluid van de omgeving buitensluit. Je kunt ervoor kiezen het apparaat zowel met als zonder kabel te gebruiken door de bluetooth-functie en het bijgeleverde snoer.

Je hoeft niet bang te zijn dat de Fresh ’n Clam na een tijdje niet meer lekker op je hoofd zit. Hij is namelijk voorzien van zachte oorkussens en een diepe bas. Na een tijdje zul je merken dat het lijkt alsof je helemaal geen koptelefoon op hebt. 

Binnen een korte tijd is de koptelefoon opgeladen en dat staat gelijk aan maar liefst 50 uur non-stop muziek luisteren. Verder is de koptelefoon te koop in 8 verschillende kleuren.

5. JBL Tune 510BT

JBL Tune 510BT review
 • De JBL Tune 510BT beschikt over een zeer goede geluidskwaliteit voor de lage prijs waarvoor hij wordt aangeboden
 • Ook beschikt dit model over een zeer lichtgewicht wat ontzettend fijn is tijdens het sporten
 • Verder vonden wij de lage prijs zeer positief voor de goede bouwkwaliteit waarover hij beschikt
 • Wat naar onze mening wat minder is, is de lagere batterijduur van maximaal 40 uur per oplaadbeurt

Score

8.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op zoek naar de beste budget bluetooth koptelefoon? De JBL Tune 510BT is volgens onze test de beste goedkope koptelefoon die toch beschikt over de handigste functies. De koptelefoon heeft een on-ear model waardoor hij lekker klein is.

Dit is handig voor bijvoorbeeld het sporten of luisteren in de trein. Hierdoor lijkt het net op draadloze oordopjes. De batterijduur van de koptelefoon gaat 40 uur mee en ook beschikt de koptelefoon over een microfoon.

Met een oplaadtijd van 5 minuten kan je de koptelefoon 2 uur lang gebruiken. Het design is modern en comfortabel waardoor jij makkelijk uren naar muziek kan luisteren. Ook weegt de koptelefoon slechts 160 gram wat dit model een echt lichtgewicht maakt. 


Top 10 Koptelefoons onder 100 euro

Waar kun je het beste een koptelefoon onder 100 euro kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste koptelefoon onder 100 euro van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte koptelefoons onder 100 euro bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 koptelefoons onder 100 euro!


Koptelefoon onder 100 euro kopen: hier moet je op letten

Vaak krijgen wij de vraag: Waar moet ik op letten bij het kopen van een koptelefoon onder 100 euro en welke koptelefoon past het beste bij mij? Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een koptelefoon. Ze zijn er namelijk in allerlei vormen, maten en met verschillende functies.

Om het overzicht wat duidelijk te maken hebben wij hieronder enkele specificaties toegelicht waar je rekening mee moet houden. Deze specificaties hebben wij ook getest in onze beste koptelefoon onder 100 euro test. De uitslag van deze test vind je verderop in dit artikel.

Bij deze test hebben wij dezelfde criteria gehanteerd als wat zijn de beste koptelefoons volgens de consumentenbond test. 

Noise-cancelling

Koptelefoons beschikken al een langere tijd over de noise cancelling functie. Voorheen waren dit voornamelijk de duurdere varianten, maar tegenwoordig beschikken ook goedkopere modellen over deze functie.

In het Nederlands heet dit actieve ruisonderdrukking en houdt dat in dat de koptelefoon afleidende geluiden vanuit de omgeving wegfilteren. Zo heb je zelfs in een drukke trein of op school nooit last van de geluiden van je omgeving.

Bedraad of draadloos

Voorheen beschikten alle koptelefoons over een draad. Tegenwoordig zijn een heleboel koptelefoons te verkrijgen zonder draad waardoor zij draadloos vanaf jouw telefoon of laptop audio kunnen streamen. Dit werkt door middel van de ingebouwde bluetooth functie.

Het is dus belangrijk om vooraf na te gaan of jij behoefte heb aan een draadloze koptelefoon of eentje met draad. Zo is het tijdens het sporten handig om een draadloze koptelefoon te hebben, maar kan het tijdens het gamen juist handig zijn om een draad te hebben. Dit in verband met de accuduur van een draadloze koptelefoon.

Geluidskwaliteit

Natuurlijk is het belangrijk dat je een goed klinkende koptelefoon aanschaft! Dit is niet heel makkelijk meetbaar, zoals volume of prijs, maar wel kun je dit aflezen aan de gebruikersreviews van de koptelefoons.

Dat is dan ook de enige manier om er achter te komen of de koptelefoon goed of slecht klinkt, en of de basweergave goed genoeg is voor jouw soort muziek, et cetera.

on-ear of over-ear

Naast noise cancelling, met- of zonder draad en de geluidskwaliteit is het ook belangrijk om te kijken naar of de koptelefoons on-ear of over-ear zijn.

Dit houdt in dat de kussens van de koptelefoon rusten op je oren of over je oren heen vallen. Over-ear koptelefoons beschikken daarom over een grotere kap terwijl on-ear vaak smallere luisterkappen hebben. Ga dus vooraf na wat jou het fijnst lijkt.

Microfoon

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar de microfoon. Sommige modellen beschikken over een microfoon wat het mogelijk maakt om met de koptelefoon te bellen, terwijl andere koptelefoons deze functie niet hebben.

Bedenk dus vooraf goed of jij van plan bent om te bellen met je koptelefoon of dat jij deze functie niet nodig hebt. Dit kan namelijk een groot verschil maken in de prijs. 


Wat is de beste koptelefoon onder 100 euro volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft ook een onderzoek uitgevoerd naar de beste koptelefoons en oordopjes van dit moment. Wat ons opviel, is dat in deze lijst van beste opties ook koptelefoons uit onze top vijf voorkomen. Benieuwd welke koptelefoons onder 100 euro dat zijn? Bekijk dat dan in dit uitgebreide onderzoek van de consumentenbond.


Veelgestelde vragen

Wat is de beste koptelefoon onder 100 euro?

Voor de beste koptelefoon onder 100 euro kun je kijken naar populaire modellen zoals de JBL Tune 500BT, Sony WH-CH510, Auronic Wireless Headphones, Fresh 'n Rebel Caps Wireless of de JBL T450BT.

Zijn er draadloze koptelefoons beschikbaar onder de 100 euro?

Absoluut! Je kunt draadloze vrijheid ervaren zonder de bank te breken. Modellen zoals de JBL Tune 500BT, Sony WH-CH510, Auronic Wireless Headphones, Fresh 'n Rebel Caps Wireless en de JBL T450BT zijn goede opties onder de 100 euro.

Welke koptelefoon biedt de beste geluidskwaliteit voor minder dan 100 euro?

Verschillende koptelefoons bieden uitstekende geluidskwaliteit binnen dit prijsbereik. Denk aan de JBL Tune 500BT, Sony WH-CH510, Auronic Wireless Headphones, Fresh 'n Rebel Caps Wireless en de JBL T450BT voor een geweldige luisterervaring.

Zijn er noise-cancelling koptelefoons beschikbaar onder 100 euro?

Hoewel noise-cancelling koptelefoons binnen dit budget beperkter zijn, zijn er enkele opties beschikbaar. Kijk eens naar de Sony WH-CH510 met passieve ruisonderdrukking of de JBL Tune 500BT die omgevingsgeluiden minimaliseert.

Wat zijn enkele bekende merken voor koptelefoons onder de 100 euro?

Populaire merken voor betaalbare koptelefoons zijn JBL, Sony, Auronic, en Fresh 'n Rebel. Deze merken bieden diverse modellen met geweldige functies en geluidskwaliteit binnen het betaalbare prijssegment.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>