Onze favoriete Drone onder de 100 euro

Digital Nativez

Digital Nativez 

Met de Digital Nativez heb je ideale Drone voor onder de 100 euro. De compacte en gebruiksvriendelijke Drone met 4K Ultra HD dubbele camera is te besturen via een afstandsbediening en een smartphone van iPhone of Android. Dankzij het lichte gewicht van 250 gram hoef je niet te beschikken over een vliegbewijs. Bovendien heeft die een vliegtijd tot 15 minuten met een bereik van 200 meter.

Drones geven ons de optie om de wereld vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Met de meegeleverde camera kun je namelijk mooie beelden schieten van diverse landschappen en het besturen van een Drone is daarnaast ook erg leuk om te doen. Alleen al hierom is het zeer aantrekkelijk een Drone aan te schaffen.

Alleen is het niet bepaald makkelijk om een goede Drone onder de 100 euro te vinden. Vandaar dat wij van AnalyseNederland een Top 5 Beste Drones onder de 100 euro hebben gevormd met o.a. de beste koop en goedkoopste optie. 

Benieuwd naar deze top 5? Bekijk het dan snel hieronder.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Drones onder de 100 euro uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Drones onder de 100 euro

Digtial Nativez met 4K ultra HD Dual camera

Beste koop Drone onder de 100 euro
1. Digital Nativez

Ryze Tello Powered by DJI

Beste kwaliteit Drone onder de 100 euro
2. Ryze Tello Powered by DJI

SefSay OAS AIR 2S

Beste Drone onder de 100 euro met Lange vliegtijd
3. SefSay OAS AIR 2S  

Killerbee X1

Beste Drone onder de 100 euro voor Kinderen en volwassenen
4. Killerbee X1

Quad Drone met full HD camera

Beste goedkope Drone onder de 100 euro
5. Quad Drone

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste Drone onder de 100 euro zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

19+ Drones onder de 100 euro vergeleken

22+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Drone onder de 100 euro in 2023?

Wij van AnalyseNederland hebben de ultieme Top 5 Beste Drone onder de 100 euro samengesteld en uitgebreid uitgelicht per product. In deze lijst vind je onder andere de beste koop, goedkoopste optie en nog vele andere producten.

Je kan zelf bepalen op basis van - prijs/kwaliteit, online populariteit, materiaal en functionaliteiten - of deze aankoop het waard is. 

Ontdek snel hieronder de geselecteerde Drones onder de 100 euro!

1. Digital Nativez 

Digital Nativez
 • 15 minuten vliegtijd tot een bereik van 200 meter
 • Te bedienen via iPhone of Android smartphone
 • 4k ultra HD dubbele camera 
 • Geen

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Materiaal

Functionaliteiten

De Digital Nativez is de ultieme Drone voor onder de 100 euro. Met deze Drone - die zowel geschikt is voor kinderen als volwassenen - schiet je de mooiste beelden op plezierige wijze.

Dankzij de 4K ultra HD dubbele camera - in combinatie met de 50x inzoomfunctie en 90 tot 180 graden draaifunctie - kun je foto's en video's maken van zeer hoge kwaliteit.

Via een afstandsbediening is de Drone te besturen, maar het kan ook via een iPhone of Android smartphone. Het besturen zelf is ook heel eenvoudig door het compacte formaat en lichte gewicht van 250 gram. Hierdoor hoef je niet over een vliegbewijs te bezitten.

Bovendien kun je de Drone 15 minuten non-stop laten vliegen tot een bereik van 200 meter. Bij terugkeer kun je 'm gewoon laten opladen met de meegeleverde oplader.

2.  Ryze Tello Powered by DJI

Ryze Tello Powered by DJI
 • Vliegtijd van 13 minuten met een bereik van 100 meter
 • Bestand tegen vallen en stoten dankzij sensoren
 • Besturen via smartphone
 • Duurder model

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Materiaal

Functionaliteiten

Op zoek naar een kwalitatief goede Drone? Dan is de Ryze Tello Powered by DJI een absolute aanrader. Deze Drone beschikt over vele functies die jou als beginneling de fijne kneepjes van het liegen leert.

Zoals eerder gezegd is deze Drone met camera het ideale instapmodel mede door zijn compactheid, lichtgewicht en diverse technologieën. Zo start die automatisch met vliegen wanneer je hem de lucht in gooit. Je hoeft de Drone alleen nog maar te besturen via je smartphone en de geïnstalleerde Scratch-app.

Verder zijn er diverse sensoren aanwezig om de locatie zo nauwkeurig mogelijk te laten zien, veilig te laten landen en om te seinen wanneer de accu leegraakt. De sensoren - in combinatie met de beschermende onderdelen - zorgen er ervoor dat die bestand is tegen vallen en stoten.

Bovendien kun je de Drone tot 13 minuten lang laten vliegen met een bereik van 100 meter. Mocht de verbinding wegvallen of de accu leegraken, dan zal die altijd veilig landen.

3. SefSay OAS AIR 2S

SefSay OAS AIR 2S
 • Te besturen via Android of iPhone smartphone binnen bereik van 150 meter
 • Vele functies zijn te bedienen met één druk op de knop
 • 20 minuten vliegtijd met twee extra batterijen
 • Geen

Score

9.4

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Materiaal

Functionaliteiten

Op zoek naar een Drone onder de 100 euro met een langere vliegtijd? Dan is de SefSey OA AIR 2S meer dan ideaal. Met een vliegtijd van 20 minuten - in combinatie met twee extra batterijen - kun je nu nog langer blijven vliegen.

Het nieuwe model is sterk verbeterd ten opzichte van de vorige modellen. Zo is die stabieler dan ooit en heeft die een langere batterijduur. Met een lichtgewicht van 220 gram hoef je ook geen vliegbewijs te hebben.

Verder beschikt die over een camera waarmee je binnen een bereik van 150 meter prachtige beelden kan schieten. Deze beelden kun je vervolgens live bekijken op je Android of Apple-smartphone. 

Daarnaast is die ook uitgerust met een return-knop, waarbij je eenvoudig met één druk op de knop de drone terug laat vliegen. Bovendien kan die automatisch opstijgen en landen, heeft die een zweef-modus, obstakel ontwijking en ingebouwde LED-verlichting.

4. Killerbee X1

Killerbee X1
 • Live te volgen en bedien via smartphone
 • 3 verschillende vlieg modes
 • Vliegtijd van 18 minuten
 • Geen

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Materiaal

Functionaliteiten

De Killerbee X1 is een Drone die zeer eenvoudig is om te bedienen dankzij 3 verschillende vlieg modes. Ideaal dus voor zowel jong als oud. 

De drie modes zijn: Follow Me, Headless en Gesture. Met de Follow Me mode kun je de drone jou laten herkennen en volgen, met de Headless mode hoef je geen rekening te houden met de voor- en achterkant en de Gesture mode maakt selfies op handgebaar.

Daarnaast is die met een nieuwe batterijduur van 18 minuten de Drone met één van de langste vliegtijden in deze prijsklasse. Hiervoor je geen vliegbewijs te hebben dankzij het lichte gewicht.

Uiteraard beschikt die ook over een camera die live te volgen is via je smartphone. Zo kun je met je telefoon de drone besturen om te filmen of foto's te schieten binnen een bereik van 120 meter.

5. Quad Drone

Quad Drone met full HD camera
 • Te bedienen via iPhone of Android smartphone
 • Goedkoopste optie uit deze Top 5 lijst
 • Reikwijdte van maximaal 100 meter
 • Kwaliteit is minder t.o.v de andere producten in deze lijst

Score

9.2

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Materiaal

Functionaliteiten

Last but not least, is de Quad Drone. Dit is de goedkoopste Drone uit deze Top 5 lijst, maar is desondanks wel voorzien van vele hoogstaande kenmerken.

Met de meegeleverde afstandsbediening en via je Android of iPhone smartphone kun je de beelden van de ingebouwde camera bekijken. Daarnaast kun je met één druk op de knop de Drone laten terugkeren of tricks als een 360 graden rol laten doen.

Verder kan die automatisch opstijgen en landen, hoogtes vasthouden met de zweef modus en er is een ingebouwde LED-verlichting. Bovendien heeft deze lichte Drone van 250 gram een reikwijdte van maximaal 100 meter. Kortom, een vliegbewijs is dus niet nodig.


Top 10 Drones onder de 100 euro

Waar kun je het beste Drones onder de 100 euro kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste Drone onder de 100 euro van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte Drones onder de 100 euro bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 Drones onder de 100 euro!


Drone onder de 100 euro kopen? Hier moet je op letten!

Als consument wil je natuurlijk te allen tijde een miskoop vermijden. Je wilt namelijk zo snel mogelijk gebruiken van je aankoop zonder enige gedoe. Wij van AnalyseNederland begrijpen dat maar al te goed.

Vandaar dat wij een aantal punten hebben opgesteld die jou helpen met het maken van de beste keuze betreft een Drone onder de 100 euro. Lees daarom goed de onderstaande punten door om een miskoop te voorkomen

Videoresolutie

Allereerst is het belangrijk om de maximale videoresolutie van de camera te controleren. De één hecht namelijk meer waarde aan de kwaliteit dan de ander. Hieronder hebben wij nog een aantal videoresoluties op een rijtje gezet:

 • HD Ready
 • Full HD
 • VGA
 • 4K

Batterijduur

Ten tweede is het uiteraard handig om te kijken hoelang een drone mee gaat. Je wilt namelijk zo lang mogelijk blijven rondvliegen. Zo heb je een accuduur van 0-5, 5-10, 10-20, 20-30 en +30 minuten.

Vliegafstand

Tenslotte raden wij aan om de maximale vliegafstand te controleren. Het bereik per vol opgeladen Drone kan namelijk sterk verschillen. Zo heb je vliegstanden van 0-50, 50-100, 100-200, 200-500 en 500-1000 meter.


Veelgestelde vragen

Welke drone mag je vliegen zonder vergunning

Als de drone minder dan 250 gram weegt bij het opstijgen, dan hoef je geen vliegbewijs te hebben.

Waar mag je met drone vliegen?

Volgens Rijksoverheid mag je niet met een drone vliegen boven militair terrein, overheidsgebouwen en politieke evenementen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>