Wat is de beste Crypto Broker?

Bitvavo

Uit onze test is gebleken dat Bitvavo de beste crypto broker van 2024 is.  Geen enkele broker scoort beter op het gebied van veiligheid, aanbod en handelskosten dan Bitvavo. Bovendien is dit veruit de goedkoopste crypto exchange van Nederland. Je betaalt namelijk maximaal 0.25% handelskosten. Hierdoor betaal je niet te veel aan onnodige handelskosten en maximaliseer jij je rendement.

šŸŽ Tijdelijke Welkomstbonus: Verhandel ā‚¬ 10.000 zonder handelskosten

reviews bitvavo

Wat is de beste Crypto Broker? Het is een vraag die we regelmatig voorbij zien komen in onze inbox en om deze reden hebben we besloten om hier een artikel aan te wijden.

Op het moment van schijven beleggen zo'n 700.000 mensen in Nederland in Crypto. Dit betekent dat zo'n 4% van de Nederlandse bevolking bezig is met het kopen, verkopen en handelen in crypto.

De verwachtingen zijn dat dit aantal de aankomende jaren alleen nog maar zal stijgen en verschillende crypto experts voorspellen dat we nog maar aan het begin staan van het crypto tijdperk.

Dit zorgt ervoor dat er steeds meer verschillende cryptocurrency brokers op de markt verschijnen. Maar hoe kies je nu de beste crypto broker?

Om antwoord te geven op deze vraag hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan waarbij we meer dan 10 verschillende crypto brokers hebben vergeleken op verschillende aspecten (o.a. veiligheid, handelskosten, gebruiksgemak). Op basis hiervan hebben wij een top-5 gemaakt waarin je de beste cryptocurrency broker van 2024 ontdekt.

Let op:  Wij leveren enkel een visie op beleggen. Wij zijn geen experts en de inhoud van deze website is op geen enkele manier een beleggingsadvies.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de top 5 uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Crypto Brokers

Bitvavo

Beste Geteste Crypto Broker
1. Bitvavo

šŸŽ Tijdelijke Welkomstbonus: Verhandel ā‚¬ 10.000 zonder handelskosten

coinbase logo

Beste internationale Broker
2. Coinbase

Finst logo

Nieuwste Crypto broker Nederland
3. Finst

Coinmerce logo

Beste Broker voor gevorderden
4. Coinmerce

bybit logo

Beste Simpele Broker 
5. ByBit!


Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste crypto broker is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.

20+ crypto brokers vergeleken

25+ ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Welke crypto broker is het beste?

Goed, je weet nu waar je op moet letten bij het kiezen van de beste crypto broker. Tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel: wat is de beste crypto broker van 2024? In onderstaande sectie gaan we antwoord geven op deze vraag.

Bij AnalyseNederland hebben wij namelijk een uitgebreide crypto broker test gedaan. In deze test hebben we meer dan 10 verschillende crypto brokers en crypto exchanges met elkaar vergeleken.

Zo hebben we gekeken naar de handelskosten bij verschillende brokers, het aanbod, het gebruiksgemak maar ook naar de veiligheid. Op basis hiervan hebben we een ultieme top 5 samengesteld.

Alleen de allerbeste crypto brokers van Nederland vind je terug in deze top-5. Benieuwd naar de beste crypto broker van 2024? Lees dan gauw verder!

1. Bitvavo

Bitvavo
 • Goedkoopste crypto broker van Nederland met handelkosten van maximaal 0.25%
 • Geld storten is gratis en kan gemakkelijk via iDEAL of Bancontact
 • Ruim aanbod met mee dan 150 verschillende cryptovaluta
 • Ingebouwde en verzekerde wallets voor alle munten
 • Je kunt bij Bitvavo Staking aanzetten waardoor je rente ontvangt tot wel 10.5% 
 • Geen

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Bitvavo steekt op dit moment met kop en schouders uit boven andere crypto brokers in Nederland. Geen enkele crypto broker in Nederland scoort zo goed op veiligheid, gebruiksgemak en aanbod.

Bovendien is Bitvavo veruit de goedkoopste crypto broker van Nederland. Met handelskosten van maximaal 0.25% is er niemand die ook meer in de buurt komt van deze lage handelskosten.

Doordat Bitvavo ontzettend makkelijk werkt, is dit bij uitstek de beste crypto broker voor beginners. Echter heeft Bitvavo ook een geavanceerde interface waardoor hij ook perfect geschikt is voor gevorderde crypto handelaren en daytraders.

Bitvavo is een Nederlands bedrijf dat gevestigd is aan de Herengracht in Amsterdam. Deze crypto exchange is toegankelijk in zowel Nederland als BelgiĆ« (Bitvavo groeit snel en is ook aan het uitbreiden naar andere Europese landen).

Bij Bitvavo koop, verkoop en handel je in meer dan 200 verschillende cryptovaluta. Uiteraard kun je hier terecht voor het kopen van de bekende cryptovaluta zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple. Ook voor minder bekende projecten zoals Coti en Shiba Inu ben je bij Bitvavo aan het juiste adres.

Wat wij ontzettend fijn vinden van deze crypto exchange is dat de helpdesk volledig in het Nederlands is. Dit betekent dat je gemakkelijk en snel terechtkunt voor vragen en antwoorden.

Kortom, wat ons betreft, is er momenteel geen betere crypto broker (bitcoin broker) dan Bitvavo. De lage handelskosten, gebruiksvriendelijkheid van het platform en de veiligheid van Bitvavo zijn simpelweg ongeƫvenaard.

Bovendien handel je bij Bitvavo nu tijdelijk de eerste 1000 euro gratis. Dit betekent dat je over de eerste 1000 euro die je investeert geen handelskosten betaalt. Hierdoor kun je dus eigenlijk gratis handelen in digitale munten. Dit is redelijk uniek en komt lang niet bij alle brokers en exchanges voor.

Om gebruik te maken van deze unieke Bitvavo actie waarbij je de eerste 10.000 euro gratis handelt, kun je op deze link klikken. Wanneer je een account aan maakt via deze link ontvang je direct het tegoed voor gratis handelen. 

2. Coinbase

coinbase logo
 • Uitgebreide toegankelijkheid voor diverse gebruikersgroepen
 • Veelzijdigheid in het aanbod van cryptocurrencies
 • Robuuste beveiligingsmaatregelen
 • Hogere transactiekosten en beperkte lokale betaalopties

Score

8.7

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Coinbase staat bekend als een vooraanstaande Amerikaanse cryptocurrency exchange, waar gebruikers toegang hebben tot een breed scala van meer dan 100 verschillende cryptocurrencies.

Met een indrukwekkend gebruikersbestand van meer dan 98 miljoen mensen wereldwijd, positioneert het platform zich als een van de grootste spelers op de markt. 

De gebruiksvriendelijkheid van het platform is goed te noemen. Zo is dit platform ontworpen om toegankelijk te zijn voor beginners, terwijl het tevens voldoende geavanceerde functies biedt voor de meer ervaren handelaar. Dit evenwicht maakt Coinbase bijzonder aantrekkelijk.

De beveiligingsmaatregelen zijn uitstekend, met het overgrote deel van de activa opgeslagen in 'cold storage', wat een hoog niveau van veiligheid garandeert tegen online-dreigingen.

Desalniettemin kent het platform enkele nadelen. De transactiekosten zijn aan de hogere kant in vergelijking met sommige concurrenten, wat een punt van overweging kan zijn voor frequente handelaren. Bovendien is de ondersteuning van populaire lokale betaalmethoden zoals iDEAL en Bancontact afwezig, wat het voor gebruikers in bepaalde regio's minder aantrekkelijk kan maken. De klantenservice heeft ook kritiek ontvangen, zoals blijkt uit de lagere beoordelingen op Trustpilot, wat suggereert dat er ruimte is voor verbetering in deze essentiƫle service.

3. Finst

Finst
 • Maximale handelskosten van 0,15%
 • Heeft een officiĆ«le registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB)
 • Gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken platform
 • Tegoeden en assets van klanten worden nooit uitgeleend
 • Een klein aanbod

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op nummer 3 van onze lijst met beste crypto brokers in Nederland vinden we een nieuwe partij: Finst. Finst is een nieuwe crypto broker opgericht door mensen achter DEGIRO (een van de meest populaire brokers van dit moment).

Finst is opgericht in Amsterdam en is dus een Nederlandse crypto aanbieder. Wat Finst uniek maakt?

Ze bieden ontzettend lage handelskosten. De handelskosten bij Finst zijn slecht 0,15% per transactie. Hiermee is het met stipt de goedkoopste crypto broker (nog goedkoper dan Bitvavo). 

Naast de lage handelskosten biedt Finst nog verschillende extra voordelen:

 • Ze hebben een officiĆ«le registratie bij de Nederlandsche Bank (DNB)
 • Tegoeden en assets van klanten worden nooit uitgeleend 
 • Je betaalt geen extra spread of bewaarkosten

Verder werkt het platform van Finst ontzettend goed en makkelijk en kun je op een simpele manier beginnen met het handelen in cryptocurrency.

Kortom, Finst is een veelbelovende crypto broker die met maar 1 doel op de markt is gekomen: de grootste crypto broker van Europa.

Uiteraard is het nog even afwachten hoe deze partij zich gaat ontwikkelen de komende maanden. We hebben dit soort grote en ambitieuze claims vaker gezien en het is altijd afwachten. Nog niet helemaal overtuigt? 

4. Coinmerce

Coinmerce
 • Groot aanbod (198+ cryptomunten)
 • Relatief lage kosten 0,4% tot 2,5%
 • Gemakkelijk geld storten via iDEAL
 • Nederlandse support
 • Geen handelsplatform / exchange

Score

8.6

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op nummer 4 van deze lijst vinden we wederom een Nederlandse crypto broker: Coinmerce! Coinmerce is de afgelopen jaren hard gegroeid en inmiddels een van de meest betrouwbare en grote crypto aanbieders van Nederland.

Bij Coinmerce kun je terecht voor 198 verschillende cryptomunten die je kunt kopen tegen relatief lage handelskosten. Je betaalt bij Coinmerce tussen de 0,4% en 2,5% aan handelskosten.

In vergelijking met Bitvavo is dit natuurlijk redelijk veel, wanneer we deze tarieven echter vergelijken met andere crypto brokers in Nederland dan valt het best mee.

Coinmerce is vooral geschikt voor de beginnende crypto investeerder. Het platform werkt ontzettend makkelijk en is eenvoudig in gebruik. Crypto kopen wordt echt een fluitje van een cent met dit platform. Ook werkt de mobiele app ontzettend goed.

Dankzij het feit dat dit een Nederlands bedrijf is, is de klantenservice dus ook volledig Nederlands. Je kunt deze klantenservice telefonisch, via livechat of via de e-mail bereiken.

Ook is het storten en opnemen van geld relatief simpel bij Coinmerce. Geld storten kan op verschillende manieren: met iDEAL, Bancontact, Creditcard of bankoverschrijving.

Kortom, ben jij op zoek naar een goede en betrouwbare crypto broker in Nederland? Dan is Coinmerce zeker de moeite waard. 

5. Bybit!

 • Lage handelskosten
 • Veel geavanceerde functies
 • Internationale partij kan in de toekomst uitgesloten worden voor Nederlandse accounts

Score

8.7

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

In de wereld van cryptocurrency exchanges neemt Bybit! een steeds prominente positie in, zeker na het wegvallen van Binance in verschillende landen. Je kunt kiezen uit een zeer grote selectie van coins (400+).

Bybit! onderscheidt zich ten opzichte van andere brokers door verschillende geavanceerde opties aan te bieden zoals spot trading maar ook derivaten en futures. Omdat ze internationaal actief zijn, wordt er in grote hoeveelheden verhandeld en kan Bybit! lage handelskosten hanteren van soms wel 0,1% (op spot trading). Dit is zeker voor ervaren handelaren erg interessant.

Een ander sterk punt van Bybit.com is de klantenservice. Er zijn weinig handelsplatformen voor crypto die een customer support afdeling hebben die 24 uur per dag bereikbaar is (in het Engels). 

Er zitten ook nadelen aan. Allereerst is dat sommige geavanceerde functies zoals hefboom trading erg risicovol zijn. Zeker voor nieuwe mensen in de crypto of beleggingswereld raden we deze functie ten zeerste af. Bybit! is absoluut geen cryptobroker voor beginners!

Een ander potentieel nadeel is het feit dat Bybit! internationaal is. Het zal na Binance en een aantal andere grote spelers niet de eerste keer zijn dat een platform wordt verboden of geblokkeerd voor Nederlandse traders. Als dit een risico is dat je niet wil lopen dan is Bitvavo echt het beste alternatief. Zij hebben bijna dezelfde functionaliteiten, aanbod en handelskosten.


Crypto broker kiezen: hier moet je op letten

Waar moet je op letten bij het kiezen van een goede crypto broker? Het is een vraag die jezelf waarschijnlijk meerder keren heb gesteld. Niet zo gek overigens. Wanneer je gaat handelen in cryptocurrency dan wil je natuurlijk dat deze cryptomunten goed en veilig bewaard worden. Daarom is het verstandig om voor het kopen van cryptocurrencies onderzoek te doen naar de beste bitcoin broker voor jou persoonlijke voorkeuren.

Om je een handje op weg te helpen hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de belangrijkste criteria waar een goede crypto broker anno 2024 aan moet voldoen. Door deze factoren mee te nemen bij het kiezen van een crypto broker verklein jij de kans op een verkeerde keuze.

Veiligheid

Is een crypto broker veilig? Dit is wat ons betreft de allereerste vraag die je jezelf moet stellen bij het kiezen van de beste bitcoin broker. Veiligheid is namelijk een van de belangrijkste criteria bij het uitkiezen van een goede crypto broker.

Wanneer een crypto broker niet veilig is betekent dit dat er een kans dat jij geld kunt verliezen. Zo kan het platform bijvoorbeeld gehackt worden of kunnen er andere dingen gebeuren. Dit is natuurlijk het laatste waar je op zit wachten, helemaal als je heel veel geld in je crypto portfolio hebt zitten. In deze top 5 met beste crypto brokers hebben wij alleen maar brokers opgenomen die 100% veilig zijn.

We hebben onderzoek gedaan naar de bedrijven en platform. Zo hebben we gekeken naar de KvK nummers, hoelang ze al actief zijn en of ze in het verleden te maken hebben gehad met data lekken en andere problemen rond cybersecurity.

Handelskosten

Als tweede hebben we gekeken naar de handelskosten die een bepaalde bitcoin broker hanteert. Helaas zit hier heel veel verschil in waardoor je zonder dat je het door hebt een hoop geld kunt kwijtraken doordat je simpelweg ontzettend veel kosten betaald.

Elke cryptobroker rekent overigens kosten over het kopen en verkopen van crypto. Dit is simpelweg het verdienmodel van de cryptobrokers. Zonder dit zou een bitcoin broker nooit kunnen bestaan omdat ze dan geen geld zouden kunnen verdienen. Als gebruiker of beginnende crypto trader is het belangrijk dat je goed kijkt naar de handelskosten die een broker hanteert.

De commissies en fees die een broker hanteert verschilt vaak tussen de 0.25% en soms wel 2(!)%. Misschien klinkt dit niet als een heel groot verschil, in de praktijk is dit echter anders. Deze handelskosten betaal jij namelijk bij elke transactie die je doet. Als je crypto koopt betaal je handelskosten maar ook als je crypto verkoopt.

Helemaal als jij van plan bent om te gaan handelen en day traden is het van belang dat je hier slim mee omgaat. Als je bij een verkeerde crypto broker zit dan kan dit zomaar tientallen euro's aan rendement per jaar schelen.

Eigen wallet

Wanneer jij besluit te investeren in cryptocurrency dan is het belangrijk dat je deze cryptomunten opslaat en eigen wallet.

Tegenwoordig hebben de meeste Bitcoin brokers hun eigen wallet. Dit houdt in dat je bij deze brokers naast het kopen, verkopen of handelen van cryptocurrency ook terecht kunt voor het opslaan voor deze munten in je eigen wallet.

Het voordeel hiervan is dat je niet een externe wallet hoeft aan te schaffen maar je Bitcoin, Ethereum of Ripple gewoon kunt opslaan bij de eigen wallet van de brokers.

Betalingsmogelijkheden

Uiteraard is het ook van belang dat je gemakkelijk en snel geld kunt overmaken naar de bitcoin exchanges. Bij de meeste brokers is het mogelijk om te storten met iDEAL of bankcontact. Echter is het goed om dit altijd te checken.

Helemaal als je kiest voor een internationale cryptocurrency exchange dan is de kans groot dat je geen geld kunt storten met iDEAL of bankcontact.

Kies je echter voor een Nederlandse exchange? Dan is de kans aanzienlijk dat je gewoon geld kunt storten, met iDEAL of bankcontact.

Bitcoin kopen is bij de meeste Nederlandse brokers gewoon. Mogelijk met iDEAL. Bovendien bieden deze exchanges vaak ook een eigen wallet in waar je de crypto munten kunt bewaren. Dit maakt het kopen en verkopen en handelen in cryptovaluta een stuk leuker.


Wat is de beste crypto broker volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft helaas nog geen test gedaan voor crypto brokers, en daarom kunnen wij ook moeilijk antwoord geven op deze vraag. Gelukkig hebben wij van AnalyseNederland.nl wel een test uitgevoerd.

Zo hebben we meerdere producten getest en een ultieme Top 5 gevormd. Het beste product is namelijk de Bitvavo. Als je naar boven scrolt, lees je een beknopte review van het product!


Veelgestelde vragen

Waarom is deze crypto broker test betrouwbaar?

Om te bepalen welke crypto broker het beste is hebben we een uitgebreide analyse gedaan. In deze analyse hebben we meer dan 10 verschillende crypto brokers op een rijtje gezet. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de prijs / kwaliteit, ervaringen van andere consumenten en de functionaliteiten. Alleen de allerbeste producten zijn terug te vinden in dit artikel. 

Welke crypto broker is het beste?

Bitvavo is momenteel de beste crypto broker. In onze analyse scoorde geen enkele crypto broker zo goed als deze broker. 

Insert About the Author
 • De betrouwbaarheid van Bitvavo is afhankelijk van je perspectief; zodra de markt volatiel wordt, geeft Bitvavo namelijk niet thuis en communiceren ze niet. Je kunt dan soms uren lang niet bij je crypto’s. Bij dergelijke grote koerswisselingen is dat echt een no-go!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Andere bekeken ook

  >