Wat is de beste Waterkoker?

KitchenBrothers Elektrische Waterkoker - Temperatuurregeling - LED-licht per warmteniveau - Warmhoudfunctie - Verwijderbaar Theefilter - Retro - 2200W - 1,8L - Glas - RVS

Uit onze test is gebleken dat de waterkoker van KitchenBrothers momenteel de beste waterkoker van 2023 is. Deze waterkoker heeft een capaciteit van 1,8 liter waardoor je één keer thee voor het hele gezin kunt zetten. Verder is de temperatuur in te stellen op 60°C, 70°C, 80°C, 90°C of 100°C en kun je op het scherm direct zien hoe warm het water al is.

Ben jij op zoek naar een goede waterkoker?

Dan kom je er al snel achter dat er veel merken en modellen op de markt zijn. Dit kan het erg lastig maken om te komen tot die ene waterkoker die geheel voldoet aan jouw wensen en behoeften.

Om je te helpen een geschikte keuze te maken, hebben wij een uitgebreide test gedaan waarbij we meerdere waterkokers hebben getest en vergeleken. Op basis hiervan hebben wij een top-5 samengesteld. 

Benieuwd naar het resultaat? In dit artikel kom je er achter.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste waterkokers uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Waterkokers

KitchenBrothers Elektrische Waterkoker - Temperatuurregeling - LED-licht per warmteniveau - Warmhoudfunctie - Verwijderbaar Theefilter - Retro - 2200W - 1,8L - Glas - RVS
Beste Koop Waterkoker

1. KitchenBrothers Elektrische Waterkoker

MOA Heetwaterdispenser - Instant Luxe Waterkoker - 2.5 Liter - HWD14
Beste Luxe Waterkoker

2. MOA Heetwaterdispenser

Bosch TWK8611P Styline - Waterkoker - Wit
Beste goedkope Waterkoker

3. Bosch TWK8611P Styline

Inventum HW312 - Waterkoker
Beste waterkoker 1 liter

4. Inventum HW312

Russell Hobbs Retro Waterkoker 21672-70 - Vintage Cream
Beste waterkoker retro

5. Russell Hobbs Retro Waterkoker 21672-70

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste waterkokers zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.

22+ waterkokers vergeleken

30+ ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Welke waterkoker kan ik het beste kopen?

Wij zijn op zoek gegaan naar de beste producten die we vervolgens, aan de hand van diverse criteria, onderworpen hebben aan een speciale waterkoker test

Gebruikersgemak, design en kenmerkende specificaties hebben hierin een grote rol gespeeld. Op basis hiervan zijn wij tot een top 5 gekomen en je kunt er van op aan dat hier enkel en alleen de allerbeste opties in zijn opgenomen.

Zo hebben we antwoord kunnen geven op de vraag: wat is de beste waterkoker? Per product lees je, waarom deze theeketel zo speciaal en geschikt is.

1. KitchenBrothers Elektrische Waterkoker

KitchenBrothers Elektrische Waterkoker - Temperatuurregeling - LED-licht per warmteniveau - Warmhoudfunctie - Verwijderbaar Theefilter - Retro - 2200W - 1,8L - Glas - RVS
 • Zowel voor links- als rechtshandigen handig in gebruik
 • Geschikt voor het gebruik van losse theebladeren
 • Temperatuur op meerdere standen in te stellen
 • Het geluid kan als storend worden ervaren
 • De warmhoudfunctie gaat tot 85 graden

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De KitchenBrothers Elektrische Waterkoker is de beste waterkoker van 2023. Deze gave, glazen waterkoker is een kwalitatief en fraai model en niet voor niets de beste waterkoker volgens de consumentenbond. 

De waterkoker is voorzien van LED-indicatie, wat op een moderne manier het kookpunt van het water aangeeft, dat vooraf naar wens in te stellen is. Het leuke is dat je door het glas heen kan kijken. Op deze manier kan je ook gauw zien wanneer het water klaar is.

Het feit dat deze waterkoker een volledig draaibare basis heeft, maakt hem zeer geschikt voor linkshandigen. Zij worden soms overgeslagen, maar dat is hier dus zeker niet het geval.

De waterkoker beschikt bovendien over een warmhoudfunctie. Je kan het dus gerust voor een langere tijd laten staan. Ook voorkomt deze waterkoker oververhitting en schakelt hij automatisch uit. Wel zo veilig voor iedereen!

2. MOA Heetwaterdispenser

MOA Heetwaterdispenser - Instant Luxe Waterkoker - 2.5 Liter - HWD14
 • Het water is erg snel op temperatuur
 • Verkrijgbaar in meerdere kleuren
 • Maakt weinig geluid
 • Waterreservoir is niet afneembaar
 • Deksel gaat er een beetje stroef vanaf

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Maar ben je dan toch eerder op zoek naar een luxe en stijlvol uitgevoerde waterkoker? Dan is de MOA Heetwaterdispenser iets voor jou.

Met zijn compacte en moderne design is dit er een die goed staat op elk aanrecht en eenvoudig in een hoek te plaatsen is. Met een inhoud van maar liefst 2,5 liter is deze heetwaterdispenser geschikt voor grote gezinnen. 

Je kan er dus meerdere kopjes mee zetten. Lang wachten op een kop heet water hoef je met dit model bovendien niet; al in 30 seconden bereikt het water een temperatuur van 100 graden. 

Verder hoef je het dus niet alleen te gebruiken thee. Het water wordt namelijk zo warm dat je het ook kan gebruiken tijdens het koken. Daarnaast heeft het ook een goede handleiding.

Je kan de heetwaterdispenser gemakkelijk gebruiken maar dit kan je erbij helpen. De antislip bodem zorgt ervoor dat de waterkoker goed z'n plek blijft staan. Met kinderen is dit natuurlijk wel een zeer belangrijke eigenschap!

3. Bosch TWK8611P Styline

Bosch TWK8611P Styline - Waterkoker - Wit
 • Fraai design
 • Regelbare temperatuur
 • De buitenkant wordt niet heet
 • Het is een groot model
 • De prijs ligt boven het gemiddelde

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de derde plek hebben we de Bosch TWK8611P Styline! Dit is de beste goedkope waterkoker van dit moment. Het heeft dus een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Fans van Bosch en liefhebbers van thee, opgelet! Dit gerenommeerde merk heeft een theeketel ontwikkeld, waarbij kwaliteit en design perfect samenkomen.

Deze waterkoker brengt het water zonder al te veel geluid op de door jou ingestelde temperatuur en houdt deze tot wel een half uur warm. De kinderen slapen al heel erg vroeg en daarom is het handig dat het weinig geluid maakt!

Instellen doe je eenvoudig middels het praktische bedieningspaneel. Heb jij na je eerste kop thee dus zin in nog een kopje? Opnieuw koken is dan niet nodig, wel zo energiezuinig!

Daarbij heeft het een goede inhoud waardoor je veel kopjes in 1 keer kan zetten. Verder is het nog verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren. Op deze manier kan je altijd een waterkoker kiezen die bij je keuken past.

4. Inventum HW312

Inventum HW312 - Waterkoker
 • De waterkoker is snoerloos te gebruiken
 • Het model is licht van gewicht
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Inhoud van 1,2 liter
 • Niet volledig BPA-vrij

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Wil jij een koker met een inhoud van 1 liter? Neem dan een kijkje bij de Inventum HW312! Het is namelijk klein waardoor je het makkelijk kan meenemen.

De Inventum HW312 is een kleine waterkoker met een gunstige prijs, wat hem een plaatsje geeft in onze Top 5. Je hoeft dus niet op zoek naar een speciale aanbieding. 

Dit maakt het model uitermate geschikt voor studenten, mensen met een kleinere beurs of voor hen die aan een waterkoker gewoon niet te veel uit willen geven. Het is ook makkelijk in gebruik en te installeren.

Hoewel het model klein van stuk is, heeft deze een hoog wattage. Dit is iets wat je niet vaak ziet en dit model dus zeker uniek en geliefd maakt.

Het kan ook heel erg fijn zijn dat het een klein product. Zo kunnen ook je kinderen er gemakkelijk gebruik van maken. Maar het heeft wel een goede veiligheid, aangezien het is gemaakt van stevig materiaal. 

5. Russell Hobbs Retro Waterkoker 21672-70

Russell Hobbs Retro Waterkoker 21672-70 - Vintage Cream
 • Kokend water binnen een minuut
 • Maten af te meten in de binnenkant
 • De vintage look maakt het een echte blikvanger
 • De deksel dien je goed aan te drukken
 • Buitenkant voelt warm aan

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De laatste plek is weggelegd voor de Russell Hobbs Retro Waterkoker 21672-70! Dit is een mooie retro waterkoker die elke keuken mooier maakt.

Gaat jouw voorkeur uit naar klassiek, misschien richting retro? Dan is de Russel Hobbs Retro waterkoker een model dat je zeker moet bekijken. Nagenoeg alle wenselijke specificaties zijn aanwezig: van snelkookfunctie tot anti-calciumfilter.

Niet alleen scoort deze theepot dusdanig goed dat hij als een van de beste uit de test komt, maar ook is de vormgeving stoer en degelijk te noemen.

Alles te samen maakt deze elektrische koker van water een regelrechte topper. Het is ook nog verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren waardoor het goed in je keuken past. 

Je bespaart ook tot wel 66% energie met deze waterkoker. In deze tijden is dat mooi meegenomen. Met een inhoud van 1,7 liter kan je in totaal 6 koppen zetten. Als je gasten op bezoek hebt kan je ze dus altijd heerlijke warme thee geven!


Top 10 waterkokers

Hieronder vind je de top 10 meest verkocht waterkokers bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 waterkokers!


Waterkoker kopen: hier moet je op letten

Wie denkt dat een waterkoker, maar saai en degelijk is, heeft het mis. Tegenwoordig is de waterkoker geen doorn in het oog, maar kan het juist een ware eye-catcher zijn in elke keuken!

Is voor jou de functionaliteit belangrijker dan de looks? Ook dat is natuurlijk helemaal goed.

Waarschijnlijk vraag jij je nu nog maar een ding af: welke waterkoker past het beste bij mij? Om antwoord te geven op die vraag, moeten we kijken naar de diverse criteria.

Wij van AnalyseNederland.nl adviseren je om te letten op de volgende zeer belangrijke punten:

Inhoud

Als eerste is het goed om voor jezelf te bepalen welke inhoud een waterkoker voor jou met hebben. Kook je, maar af en toe water of drink je dagelijks met veel mensen een aantal koppen thee?

De inhoud varieert van 1 tot wel 2,5 liter. Een behoorlijk verschil dus. Hoe intensiever je gebruik, hoe wenselijker een grotere inhoud is. Het is dus iets waar je wel rekening mee moet houden.

Vermogen

Ook het vermogen speelt een belangrijke rol. Dit geeft namelijk aan hoe snel een elektrische theepot werkt. Logischerwijs werkt een voor jou een goede waterkoker is, hangt dus onder meer af van hoe snel jij over kokend water wilt beschikken. Uiteraard hangt de snelheid wel samen met de hoeveelheid water die gekookt moet worden. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar wat je zelf precies wilt 

Specifieke functies

Ga je een waterkoker kopen, denk dan ook na over de extra functies die voor jou belangrijk zijn. Heb je een voorkeur voor regelbare standen of een warmhoudfunctie?

Hoeveel geluid mag het product maken? Moet hij dubbelwandig zijn, zodat de buitenkant niet warm wordt? Op deze manier vallen er al een aantal modellen af en blijven alleen de beste keuzes voor jou over. Daarnaast kun je ook kiezen voor een heetwaterdispenser welke direct heet water voor je klaarmaakt.

Ontwerp

Voor hen voor wie het design van een waterkoker ook belangrijk is, is het goed om te kijken naar de uitstraling. Zo past een klassieke waterkoker minder goed in een moderne of industriële inrichting en kan een groot model in een kleine keuken wellicht een beetje misstaan. Ga voor LED-verlichting als je houdt van trendy of kies juist voor een strakke vormgeving als dit jouw voorkeur heeft.


Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>