Beste koop van 2024

MM Brands Waterbesparende Douchekop

MM Brands Waterbesparende Douchekop

Onze test is gebleken dat de MM Brands Waterbesparende Douchekop is de beste waterbesparende douchekop van 2024 is. Met deze douchekop gebruik je tot zo'n 40% minder water. Verder heeft hij een harde straal en beschikt hij over 3 aanpasbare standen (regen, massage en een combinatie). De douchekop is tenslotte makkelijk te monteren en voor deze prijs is er geen betere douchekop op dit moment. Klik op de knop hieronder om direct de prijs te zien.

Wist je dat je met een waterbesparende douchekop tot wel 70% op je waterverbruik kunt besparen?

Een standaard douchekop laat ongeveer 15 tot 20 liter water per minuut door, terwijl een waterbesparende douchekop dat kan terugbrengen tot ongeveer 6 tot 9 liter per minuut. Stel dat je gemiddeld 10 minuten doucht, dan zou je met een standaard douchekop 150 tot 200 liter water gebruiken, terwijl dat met een waterbesparende douchekop slechts 60 tot 90 liter is.

Helaas zijn de meeste waterbesparende douchekoppen echter zo slap dat je er niet echt comfortabel onder kunt douchen.

Gelukkig zijn wij op onderzoek gegaan! Wij hebben namelijk de top-5 douchekoppen op een rijtje gezet die wel verwachten aan alle verwachtingen. Benieuwd naar de resultaten? Lees dan gauw verder!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste waterbesparende douchekoppen uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Waterbesparende Douchekoppen

MM Brands Waterbesparende Douchekop

Beste Koop Waterbesparende Douchekop
1. MM Brands Waterbesparende Douchekop

Witts Waterbesparende Douchekop

Beste Waterbesparende Douchekop Standen
2. Witts Waterbesparende Douchekop

MM Brands Iconische Waterbesparende Douchekop

Beste Waterbesparende Douchekop Filter
3. MM Brands Iconische Waterbesparende Douchekop

EcoRain® Waterbesparende Douchekop

Beste Waterbesparende Douchekop Premium
4. EcoRain® Waterbesparende Douchekop

Grohe Start 100

Beste Waterbesparende Douchekop Model
5. Grohe Start 100

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste waterbesparende douchekoppen zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

18+ waterbesparende douchekoppen vergeleken

35+ ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste waterbesparende douchekop in 2024?

Je wilt natuurlijk de beste waterbesparende douchekop in huis hebben. Om de juiste douchekop te vinden kan nog best lastig zijn met het grote assortiment. Want waar moet je nu allemaal opletten?

Wij hebben een top 5 samengesteld met de beste waterbesparende douchekoppen op basis van hoeveel water besparen, functies, prijs-kwaliteit en reviews van andere gebruikers. Hierdoor haal jij sowieso een goed product in huis!

1. MM Brands Waterbesparende Douchekop

MM Brands Waterbesparende Douchekop
 • De stralen draaien 360 graden tijdens het douchen
 • Wordt geleverd met waterfilter 
 • Enorm krachtige straal waardoor je snel schoon bent
 • Kan na een tijdje gaan lekken

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Het product dat het allerbeste uit de test komt is de MM Brands Waterbesparende Douchekop. Met deze douchekop bespaar je niet alleen water, het voelt ook nog eens buitengewoon lekker.

Het zeer lekkere gevoel komt doordat de stralen tijdens het douchen 360 graden draaien. De stralen voelen hierdoor helemaal niet hard aan waardoor jij even tot ontspanning kunt komen.

In het water dat gebruikt zitten kunnen natuurlijke afvalstoffen zitten. Als deze op je huid komen, ben je niet 100% schoon. Door de bijgeleverde waterfilter is het water schoon en gaat je huid lekker schijnen. 

2. Witts Waterbesparende Douchekop

Witts Waterbesparende Douchekop
 • Er zijn 6 verschillende straal standen
 • Vermindert de kalkaanslag door de siliconen sproeigaatjes
 • Hij bespaart automatisch water door de waterbegrenzer
 • Sommige standen zullen minder fijn aanvoelen

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Witts Waterbesparende Douchekop is een ideaal product als je opzoekt bent naar een douche met verschillende stralen. Het kan zo zijn dat iedereen in je huishouden iets anders fijn vindt. 

Door de 6 verschillende standen is er voor iedereen een juiste straal. Je kunt natuurlijk ook afwisselen als je een keer iets nieuws wilt proberen. Het kan zijn dat je een straal niet fijn vindt. Daarom is er een ruime keuze.

Met de siliconen sproeigaatjes blijft de douchekop altijd mooi schijnen. Dat ziet er niet alleen verzorgd uit, het is ook nog eens een stuk hygiënischer. 

3. MM Brands Iconische Waterbesparende Douchekop

MM Brands Iconische Waterbesparende Douchekop
 • Water wordt gefilterd door 3 filter bolletjes
 • Hij past op 99% van de doucheslangen
 • Gemaakt van milieuvriendelijk ABS-materiaal
 • Harde straal door hoge waterdruk

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De MM Brands Iconische Waterbesparende Douchekop staat op een mooie derde plaats. Al het douchewater wordt gefilterd door de filter bolletjes. Waardoor jij alleen schoon water zonder chemicaliën op je huid krijgt

In het douchewater wat wij gebruiken zitten namelijk veel chemicaliën die kunnen zorgen voor een slechte huid. Denk aan een droge of geïrriteerde huid. Heel veel vervelend natuurlijk. 

Deze douchekop is ook nog eens erg duurzaam. Hij bespaart niet alleen water, het materiaal is ook nog eens duurzaam. Door het ABS-materiaal kan je lang genieten van een goede douche.

4. EcoRain® Waterbesparende Douchekop

EcoRain® Waterbesparende Douchekop
 • Bespaart 50% warm water tijdens het douchen
 • Extra brede douchekop 
 • 3 verschillende standen voor een heerlijke douche
 • Een duurder model

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De EcoRain® Waterbesparende Douchekop is een duurdere optie in deze lijst. Dat komt omdat hij met veel voordelen komt. Maar je krijgt zeker waar voor je geld met deze douchekop!

De meeste waterbesparende douchekoppen besparen maar een klein beetje water. Terwijl dit product maar liefst 50% warm water bespaard tijdens een douche beurt. Goed voor het milieu en je portemonnee. 

Met de extra brede douchekop wordt je hele lichaam nat tijdens het douchen. Hierdoor heb je nooit meer het probleem dat een stuk van je lichaam koud wordt.

Wil je tijdens het douchen even een andere straal hebben? Geen probleem. Er is keuze uit 3 verschillende standen.

5. Grohe Start 100

Grohe Start 100
 • Dankzij GROHE EcoJoy® gebruik je nooit te veel water 
 • Er is een gelijkmatige waterverdeling
 • Goed beschermd door de beschermrand
 • De douchekop heeft een kleine diameter

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De laatste plek hebben we weggelegd voor de Grohe Start 100! Dit product hoort dan ook zeker in onze Top 5 thuis.

Door de GROHE EcoJoy® gebruik je nooit meer dan 5,7 liter water per minuut met elke stand. Hierdoor kan je er extra goed van genieten omdat je weet dat je minder water verbruikt. 

Er is niks vervelender dat uit sommige gaten meer water komt dan andere. Hierdoor krijgt de ene kant van je lichaam meer water dan het andere. Door de 'dreamspray' wordt al het water gelijkmatig verdeeld. Nooit meer een koud lichaam.


Top 10 Waterbesparende Douchekoppen

Waar kun je het beste een waterbesparende douchekop kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste waterbesparende douchekoppen van dit moment zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte waterbesparende douchekoppen bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 waterbesparende douchekoppen!


Waterbesparende Douchekop kopen? Hier moet je op letten!

Wil jij een waterbesparende douchekop aanschaffen? Neem dan een kijkje op AnalyseNederland.nl. Dit is een platform waar product reviews en analyses worden gedaan voor producten en diensten uit Nederland.

Wij hebben al het voorwerk voor je gedaan zodat jij verzekerd bent van de beste keuze voor de beste producten en geen miskoop doet. Het belangrijkste is wat je, net als bij een waterfilter, zo veel mogelijk water bespaard. Houd hier dus altijd rekening mee!

Straal

De straal van een douchekop is natuurlijk heel belangrijk. Dit zorgt ervoor of je een douche fijn vindt of niet. Dit komt doordat een straal waar amper water uitkomt en alle kanten op spuit, helemaal niet lekker is om er onder te staan.

Wij raden daarom een straal aan die een beetje hard is. Vind je dat niet zo fijn? De meeste douchekoppen hebben tegenwoordig meerdere standen zodat je hem aan kan passen naar jouw voorkeuren. 

Waterbesparend 

Je koopt een waterbesparende douchekop voor maar een echte reden en dat is dat hij water gaat besparen tijdens het douchen. Het probleem is al snel dat fabrikanten zeggen dat hun producten minder water gebruiken, maar dat een klein percentage is.

Kijk daarom goed hoeveel water ze verbruiken en hoe groot die vermindering is vergeleken met je huidige douchekop. Zodat je niet een douchekop haalt die bijna niets bespaard. Als je nog meer wilt besparen, kan je ook kijken naar een douchetimer. Dan weet je in ieder geval dat je niet te lang onder de douche staat!

Functies

Doordat er een groot aanbod aan douchekoppen is willen producenten zich onderscheiden op allerlei manieren. Dit doen ze meestal doormiddel van functies. Dat is ook goed te zien bij de douchekoppen.

Zo zijn er douchekoppen met waterfilters, verschillende waterstanden en etc. Dit zijn allemaal leuke extraatjes, maar kijk goed naar wat je echt wilt voordat je naar allerlei extra functies gaat kijken. 


Veelgestelde vragen

Heeft een waterbesparende douchekop zin?

Jazeker heeft een douchekop zin. Je kunt tot 50% aan warm water besparen. Hiermee bespaar je water, maar ook energie om het water te verwarmen. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het klimaat.

Hoeveel kost een waterbesparende douchekop?

Dat kan natuurlijk heel erg verschillen per product. Over het algemeen liggen de prijzen ergens tussen de 15 en 30 euro. In deze top 5 hebben we gekeken naar verschillende prijzen zodat er voor iedereen een product tussen zit.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>