Wat is de beste douchetimer?

Douchetimer Zwart - Kookwekker - Douchewekker - Douche Klok - badkamer klok - Waterproof - met Zuignap - Timer - Digitaal - Incl. Batterijen

Alpaca Living Badkamer Timer

Uit onze test is gebleken dat de Alpaca Living Badkamer Timer de beste douchetimer is van 2024. De timer is gemakkelijk te plaatsen door de zuignap. Daarnaast heeft dit product een duidelijke display die voor iedereen leesbaar is. Je kan ondanks de waterdruppels nog op afstand de display aflezen. Daarbij is de timer gemakkelijk te bedienen met de knop. 


We zijn allemaal een stuk milieubewuster geworden. Dit waren we al zonder de stijgende stroom- en gasprijzen, maar hierdoor zijn we er extra mee bezig. Een van de tools die hierbij helpt is een douchetimer. Gemiddeld douchen mensen per keer zo’n 9 minuten en dat is redelijk lang. 

Als je hier bewust mee omgaat en er zo’n twee minuten afhaalt, bespaar je al dusdanig op je energie- en gasrekening en verminder je je footprint in het milieu. In onderstaand artikel heeft AnalyseNederland.nl een schifting gemaakt in douchetimers. Er is een top vijf opgesteld waar alleen de best scorende douchetimers in voorbij zijn gekomen. 

Er is rekening gehouden met diverse criteria. De producten kunnen namelijk in specificaties van elkaar verschillen, dus vandaar dat er ook verschillende criteria op na zijn gehouden. Bekijk hieronder gauw de resultaten van de douchetimer test!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste douchetimers uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Douchetimers

Douchetimer Zwart - Kookwekker - Douchewekker - Douche Klok - badkamer klok - Waterproof - met Zuignap - Timer - Digitaal - Incl. Batterijen review
Beste Koop douchetimer

1. Alpaca Living Badkamer Timer

NextMove Douchetimer - Douchewekker - Magnetisch - Digitaal - Spatwaterdicht - Zwart review
Beste luxe douchetimer

2. NextMove Douchetimer

Douchetimer - Douchewekker - Blauw - Zandloper - Timer - Douche Klok - Showertimer - 1+1 GRATIS review
Beste goedkope douchetimer

3. RITCHGOODS Douchetimer

Papillon Badkamerklok Digitaal - Douche Timer & Klok - Zuignap - Wit
Beste douchetimer display

4. Papillon Badkamerklok Digitaal

Douchetimer - Douchewekker - Digitaal - Waterbestendig - Waterproof - Waterbesparend review
Beste douchetimer duurzaam

5. Covered Lifestyle Douchetimer

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste douchetimers zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.

30+ Douchetimers vergeleken

23+ ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Welke douchetimer is het beste?

In de douchetimer test is gekeken naar prijs/kwaliteit, gebruiksgemak en uiteraard hoe waterproof hij is. Alle bevindingen zijn berust op gebruikerservaringen om jou een zo eerlijk mogelijk beeld te geven van de producten.

Voordat we starten willen we je nog wel even meegeven dat er niet een type timer als beste neer wordt gezet. In de test is rekening gehouden met verschillende aspecten en wensen.

We hebben dus ook de producten een categorie groep/naam gegeven. Benieuwd naar de douchetimer ? Scroll gauw omlaag en laat je inspireren voor de beste douchetimer 2024.

1. Alpaca Living Badkamer Timer

Douchetimer Zwart - Kookwekker - Douchewekker - Douche Klok - badkamer klok - Waterproof - met Zuignap - Timer - Digitaal - Incl. Batterijen
 • Heldere display
 • Op de minuut in te stellen 
 • Hij geeft extra informatie zoals temperatuur
 • Minder geschikt voor mensen die echt lang douchen
 • Sommige gebruikers ervaren het alarm als te luid

Score

9.7

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

We hebben het net al benoemd maar de Alpaca Living Badkamer Timer is de beste douchetimer van het moment! Daarmee is het de beste koop.

De Alpaca Living Badkamer Timer is op de eerste plek geëindigd. Reviews geven aan dat hij makkelijk te bedienen is, snel geleverd wordt, een duidelijke display heeft en handig in te stellen is.

Daarbij heeft hij een uitermate irritant geluid als hij afgaat, wat ervoor zorgt dat je snel de douche uit wilt stappen om het ding uit te zetten. Doet wat het moet doen dus. Hij werkt op AAA-batterijen.

Een douche is vaak wit en daarom is het handige om een zwarte timer te hebben. Zo is het goed zichtbaar maar het is ook beschikbaar in een witte kleur. Dit kan een mooie toevoeging zijn aan een douche.

Je kan het ook makkelijk monteren. Het neemt maar een paar minuten in beslag en dat kan dus voor iedereen gedaan worden. Al met al dus een uitstekend product die terecht op de eerste plek zijn!

2. NextMove Douchetimer

NextMove Douchetimer - Douchewekker - Magnetisch - Digitaal - Spatwaterdicht - Zwart
 • Dankzij de verschillende manieren van bevestigen is deze uitermate geschikt voor multifunctioneel gebruik 
 • Moderne uitstraling
 • Makkelijk te installeren
 • Hij is iets duurder dan andere producten in dit segment 
 • Alleen beschikbaar in de kleur zwart

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Maar ben jij eerder op zoek naar luxe douchetime? Dan raden we aan om een kijkje te nemen bij de NextMove Douchetimer! Het heeft namelijke een moderne uitstraling.

Net als zijn concurrent op de eerste plaats is deze douche wekker makkelijk in te stellen en te bevestigen. Hij heeft namelijk verschillende manieren van vastmaken of neerzetten.

Zo heeft hij een magnetische achterkant, maar kun je hem ook neerzetten dankzij de meegeleverde beugel. Tot slot kun je de decibel zelf instellen. Dat maakt hem absoluut een goede douchetimer. De timer werkt op AAA batterijen.

Verder heeft het nog een fijn geluid waardoor je niet schrikt. Het zorgt ervoor dat je op een fijne manier uit de douche kan stappen. Heb je toch zin om langer te douchen? Dat is geen probleem!

Je kan namelijk tijdens het douchen de timer langer zetten. Er hoeft alleen maar gedraaid te worden aan de knop en de douchetimer gaat een paar minuten. Dat is zeker fijn en vooral als je geen haast hebt!

3. RITCHGOODS Douchetimer

Douchetimer 5 Minuten - Douche Wekker - Blauw - Zandloper - Kookwekkers - Timer - Douche Klok - Showertimer
 • Zowel een countdown als een countup functie 
 • Wordt snel geleverd
 • Goede prijs
 • Hij heeft een manier van bevestigen 
 • Hij is niet geheel waterdicht

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de derde plek hebben we de RITCHGOODS Douchetimer! Dit is de beste budget optie van het moment en zorgt ervoor dat je op tijd uit de douche stapt.

Deze douchetimer beschikt over een speaker zodat het geluid goed hoorbaar is wanneer je onder de douche staat. Waar de meeste douchetimers alleen een countdown optie hebben, heeft deze ook een countup mogelijkheid.

Handig voor bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen. Dit maakt hem meteen multifunctioneel. Verder is deze douchetimer te bevestigen middels een zuignap en werkt hij net als zijn voorgangers op AAA batterijen. 

Het is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren: wit, zwart en blauw. Je kan dus zelf bepalen welke het best bij je douche past. Verder kan je het gemakkelijk installeren. Zo neemt het na het uitpakken slechts 5 minuten in beslag om het te installeren.

Vooral in deze tijd is het belangrijk om niet te lang te douchen en met deze timer kan dat. AnalyseNederland.nl raadt het product dan ook zeker aan!

4. Papillon Badkamerklok Digitaal

Papillon Badkamerklok Digitaal - Douche Timer & Klok - Zuignap - Wit review
 • Mooie vormgeving 
 • Echt waterdicht
 • Beschikbaar in 4 verschillende kleuren
 • De zuignap laat wel eens los 
 • Tiptoetsen lastig te bedienen onder de douche

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Wil jij een douchetimer waarvan de display groot is? Bekijk dan de Papillon Badkamerklok Digitaal! Je kan het van een afstand nog steeds goed aflezen.

In tegenstelling tot de concurrent op nummer drie is dit model te bedienen middels tiptoetsen. Verder is hij waterdicht en is hij te bevestigen middels een zuignap. Daarnaast krijg je er ook een beugel bij geleverd, voor als je hem wil neerzetten.

Tot slot beschikt de Papillon badkamerklok over een aantal geavanceerde opties. Zo laat hij namelijk ook de temperatuur en vochtigheidsgraad zien. Deze werkt ook op AAA batterijen.

Verder heeft het ook andere belangrijke functies. Zo kan je de temperatuur erop bekijken en geeft het de vochtigsheidsgraad aan. De douchetimer heeft ook een standaard. 

ls er geen plek in de douche, kan je het ook op de grond zetten. Het is namelijk geen groot product waarvoor je het gemakkelijk kan meenemen. Op vakantie wil je geen tijd verspillen en daarom is een douchetimer zeer belangrijk!

5. Covered Lifestyle Douchetimer

Douchetimer - Douchewekker - Digitaal - Waterbestendig - Waterproof - Waterbesparend review
 • Makkelijk in gebruik 
 • Blijft goed zitten 
 • Beschikt over een hoorbaar alarm
 • Soms moet je goed op letten dat er geen water in komt
 • Kan de tijd er niet op zien

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Tegenwoordig is het ook belangrijk om duurzaam te werk te gaan. Als jij deze mening deelt raden we aan om de Covered Lifestyle Douchetimer te bekijken!

Dit product heeft slechts een knop en die is in ieder geval duidelijk: ‘start’. Hij kan tot 99 minuten timen, wat je hopelijk niet nodig zult hebben als je gaat douchen. 

Hij is spatwaterdicht, te bevestigen middels een zuignap en wordt geleverd met een knoopcelbatterij. Je kan de timer zelf wel aanpassen en het geluid is zeer goed. Zo zal je het ook horen van een afstand en weet je dat het tijd is om eruit te gaan.

Het is ook een redelijk klein product waardoor je het overal in de douche kan plaatsen. Je kan het dus ook gemakkelijk meenemen. Dat is altijd fijn! Verder is het gemaakt van hoogwaardige kwaliteit.

Een douchetimer kan soms vallen en daarom moet het stevig zijn. Dat is hier zeker het geval. Met deze douchetimer zorg je er dus voor dat je in de maand minder betaald en dat is altijd mooi meegenomen.


Top 10 Douchetimers

Waar kun je het beste een douchetimer kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste deurbellen van dit moment zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte douchetimers bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 video deurbellen zonder abonnement!


Douchetimers kopen: hier moet je op letten

Over het algemeen zijn de ervaringen bij ieder type douchetimer positief. Gebruikers geven namelijk aan dat ze hierdoor daadwerkelijker bewuster douchen en geld besparen.

Toch zijn er een paar zaken waar AnalyseNederland.nl je graag op wijst die je helpen kijken naar de beste douchetimer aanbieding. Onderstaande kopjes helpen je het antwoord te geven op de vraag: welke douchetimer past het beste bij mij?

Door deze criteria in je achterhoofd te houden weet je zeker dat jij geen miskoop doet. Douchetimers kopen klinkt heel makkelijk maar je zult wel merken dat er veel meer bij komt kijken. Lees dus gauw verder!

Gebruik

Voordat je hem aanschaft is het goed om te bedenken waar je hem voor wilt gebruiken. In eerste instantie misschien voor de douche, maar wellicht zijn er nog andere redenen waarom je een timer kunt gebruiken. Denk aan het dienst doen als kookwekker, of in te zetten bij studeren of werken.

Mocht je hem multifunctioneel willen gebruiken, dan is het raadzaam om te kijken naar meerdere bevestigingsmogelijkheden. Bij studeren en koken is het misschien fijn als je hem met een beugel op het aanrecht kunt zetten. 

Batterij

Veel douchetimers zijn werkzaam middels een knoopcelbatterij. De gewone huis-tuin-en-keuken-batterijen (AA of AAA) zijn makkelijker te verkrijgen en ook een stuk goedkoper.

Het is wel belangrijk dat het product een lange tijd meegaat. Je wilt natuurlijk niet dat het product tijdens het douchen uitvalt. Daarom is het belangrijk om dit goed door te nemen voordat je een aankoop doet.

batterij douchetimer

Spatwaterdicht VS Waterdicht

Als je niet zo’n grote douchecabine hebt kun je er donder op zeggen dat je timer nat gaat worden. Dit hoeft geen probleem te zijn, je moet er alleen op voorbereid zijn.

In die gevallen moet je er namelijk bij de specificaties goed op letten dat je een product koopt die echt waterdicht is in plaats van spatwaterdicht. Hier hoef je niet het douchegordijn voor te doen om de timer te beschermen.

Mocht je douchecabine van glas zijn kun je er ook voor kiezen om de spatwaterdichte douchetimer naast de douche te hangen. Dan kun je het display alsnog goed in de gaten houden.

Prijs

Wellicht ten overvloede, maar hoe meer functionaliteiten een douchetimer heeft, hoe prijziger hij wordt. In sommige gevallen geldt wel dat hoe duurder de timer, hoe langer de garantie is.

Dit staat vaak aangegeven in de productomschrijving. Vind je alle poespas niet zo belangrijk en wil je alleen aangeven dat je een maximum aantal minuten mag douchen, dan kun je net zo goed een goedkoper product aanschaffen.


Wat is de beste douchetimer volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft deze test nog niet uitgevoerd en daarom kunnen we geen antwoord op deze vraag. Gelukkig hebben wij van AnalyseNederland wel een douchetimer test uitgevoerd.

Hierin hebben we meerdere producten getest en de Alpaca Living Badkamer Timer is als best hieruit gekomen. Als je naar boven scrolt vindt je een review over het product. Er zijn ook nog 4 andere timers meegenomen in deze test.


Veelgestelde vragen

Waarom is deze douchetimer test betrouwbaar?

Om te bepalen welke douchetimer het beste is hebben we een uitgebreide analyse gedaan. In deze analyse hebben we meer dan 10 verschillende douchetimers  op een rijtje gezet. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de prijs / kwaliteit, ervaringen van andere consumenten en de functionaliteiten. Alleen de producten die wij het allerbest vinden zijn terug te vinden in dit artikel.

Hoe kiezen jullie producten uit?

Bij AnalyseNederland.nl werken we met een eigen analyse model. Op dagelijkse basis analyseren wij producten en diensten in Nederland. Vervolgens zetten we producten op een rijtje waarbij we kijken naar de prijs / kwaliteit, online-ervaringen en de functionaliteiten van het product of dienst. Op basis hiervan adviseren we wat het beste product is in een specifieke situatie.

Hoe werkt een douchetimer?

Het is eigenlijk heel simpel. Je zet de timer neer in de douche. Dit kan tegen de muur zijn maar je kan er ook voor kiezen om het op de grond te zetten. Vervolgens zet je de timer aan op aantal minuten. Dan gaat het alarm af en vervolgens kan je uit de douche gaan. Je merkt aan het eind van de maand dat je wat geld bespaard hebt.

Hoe duur is 10 minuten douchen?

Dat is een zeer goede vraag en in onze Top 5 hebben we dat ook benoemd! We raden het aan om een kijkje te nemen zodat je de beste douchetimer vindt.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>