Wat is de beste stille ventilator?

Duux Whisper Ventilator Grijs - Zeer Stille Statiefventilator 13dB - Ventilator Staand

Duux Whisper Ventilator

Uit onze test is gebleken dat de Duux Whisper Ventilator de beste stille ventilator is van 2024. Het product beschikt namelijk over maar liefst 26 snelheden, waaronder de nachtstand. Dit zorgt ervoor dat het nooit meer te warm in je huis is. Daarbij maakt de ventilator heel weinig geluid (slechts 13 dB). Met een windstroom van 15 meter heeft het ook een groot bereik. 

In de zomer kan het heel erg warm worden in het huis en daarom is het slim om een ventilator te hebben. Bij voorkeur dan ook een stille ventilator. Die zorgen ervoor dat je huis koel wordt terwijl het weinig geluid maakt.

Een goede stille ventilator heeft dan ook meerdere standen en een groot bereik. Maar wat is dan de beste stille ventilator? Daar gaan wij in dit artikel antwoord op geven. We hebben meerder criteria op het oog gehad.

Zo hebben we gekeken naar een stille ventilator aanbieding maar ook naar andere soort producten. Er zit dus voor iedereen wel wat bij. Ben jij benieuwd naar de resultaten? Lees dan gauw verder!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste stille ventilatoren uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Stile Ventilatoren

Duux Whisper Ventilator Grijs - Zeer Stille Statiefventilator 13dB - Ventilator Staand review

Beste Koop Stille Ventilator
1. Duux Whisper Ventilator

Clean Air Optima® CA-404B - Design Circulator Ventilator - Oscillatie 80º en 180º - Extreem stil - Slaapmodus - Luchtzuivering door Ionisator review

Beste Stille Ventilator Slaapstand
2. Clean Air Optima® CA-404B

Northwall Mini USB Ventilator - Tafelventilator Zwart - Stille Mini Fan - Retro Bureau Ventilator - Klein, Stil en Geruisloos - Dual Motoren - Kantelbaar - 2 Snelheden review

Beste Stille Ventilator Klein
3. Northwall Mini USB Ventilator

JAP Montreal - Stille torenventilator - Afstandsbediening en timer - Oscillerende kolomventilator - Design ventilator staand - Statiefventilator - Mat wit review

Beste Stille Ventilator Met Timer
4. JAP Montreal - Stille torenventilator

Silvergear Statiefventilator - Staande Ventilator Geruisloos - Cooling Stille USB Standing Fan - Wit review

Beste Stille Ventilator Opvouwbaar
5. Silvergear Statiefventilator

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste stille ventilatoren zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

20+ stille ventilatoren vergeleken

25+ ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Welke stille ventilator is het beste?

Je hebt net al een beetje kennis gemaakt met de producten en we zullen in deze sectie antwoord geven op 2 vragen. Welke stille ventilator is het beste van 2024? Welke stille ventilator past het beste bij mij?

Wij van AnalyseNederland hebben namelijk meerdere product getest en de 5 beste op een rij gezet. Ze hebben ook allemaal een eigen categorie gekregen zodat er goed onderscheid gemaakt kan worden.

Verder worden ze nog omschreven met een korte review. Dit is weer aangevuld met voor- en nadelen. Als jij benieuwd bent naar de producten, dan raden we aan om gauw verder te lezen!

1. Duux Whisper Ventilator

Duux Whisper Ventilator Grijs - Zeer Stille Statiefventilator 13dB - Ventilator Staand
 • Heeft 26 verschillende standen
 • Groot bereik
 • Krijgt er een afstandsbediening bij
 • Redelijk zwaar voor sommige mensen

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de eerste plek hebben we de Duux Whisper Ventilator. We hebben het product net al geïntroduceerd, maar hiermee haal je de beste koop in huis.

De Duux Whisper Ventilator zorgt ervoor dat er met een zacht briesje je kamer heel koel wordt. Het heeft dan ook 26 verschillende snelheden. Voor elke kamer en situatie is er dan ook de juiste snelheid te vinden.

Het product is ook heel erg stil met een geluidsniveau van slechts 13 dB. Je zult het dus nooit horen. Verder krijg je er nog een afstandsbediening bij. Dit is heel erg fijn, aangezien je daardoor niet naar de stille ventilator hoeft te lopen.

De functies kan je dan gewoon gebruiken via de afstandsbediening. Met een van 15 meter zorgt ervoor dat het een groot bereik heeft. Zo kan je het dan ook gemakkelijk in elke kamer plaatsen.

2. Clean Air Optima® CA-404B

Clean Air Optima® CA-404B - Design Circulator Ventilator - Oscillatie 80º en 180º - Extreem stil - Slaapmodus - Luchtzuivering door Ionisator
 • Klein en compact
 • Lucht weerkaatst op de muren
 • Weegt weinig
 • Kan niet aan de muur gemonteerd worden

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben jij op zoek naar een stille ventilator met een slaapstand? Dan zit je bij de Clean Air Optima® CA-404B goed. Hiermee kan je namelijk genieten van een heerlijk koele kamer.

Vooral in de zomer kan het heel warm worden en dan is een ventilator cruciaal. Je wilt alleen niet wakker worden van het geluid en dan is de Clean Air Optima® CA-404B een uitstekende optie.

Het heeft namelijk 24 verschillende snelheden. Je kan dus goed bepalen hoe koel je het in de kamer wilt hebben. Verder heeft het nog een redelijk klein design. Dat is heel erg handig, aangezien je het daardoor overal kan plaatsen.

Denk bijvoorbeeld op je bureau of de eettafel. Het neemt heel weinig ruimte in beslag. Je kan ook een timer instellen van 12 uur. Op deze manier verspil je ook niet te veel energie.

3. Northwall Mini USB Ventilator

Northwall Mini USB Ventilator - Tafelventilator Zwart - Stille Mini Fan - Retro Bureau Ventilator - Klein, Stil en Geruisloos - Dual Motoren - Kantelbaar - 2 Snelheden
 • Verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren
 • Heeft 2 motoren
 • Is beweegbaar
 • Kan niet automatisch uitgeschakeld worden

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Wil jij een kleine stille ventilator? Stop dan hier en bekijk de Northwall Mini USB Ventilator! Door het kleine formaat kan je het overal in het huis plaatsen. Dat is toch fijn!

Net als het vorige product is de Northwall Mini USB Ventilator zeer klein. Ondanks het formaat zorgt het wel voor een verfrissende bries in de kamer. De ventilator kan aangesloten worden via een USB ingang. 

Daarnaast heeft het 2 motoren die ervoor zorgen dat er genoeg wind uit komt. Het heeft ook een kantelbare kop. Hiermee kan je weer de luchtstroom af stellen zodat het niet te veel of te weinig wordt.

Verder is het product nog beweegbaar. Hier kan je ermee voor zorgen dat je gehele kamer verkoeld wordt terwijl aan het slapen bent. Dan heb je toch een goede nachtrust. Heerlijk toch!

4. JAP Montreal - Stille torenventilator

JAP Montreal - Stille torenventilator - Afstandsbediening en timer - Oscillerende kolomventilator - Design ventilator staand - Statiefventilator - Mat wit
 • Beschikt over 3 verschillende standen
 • Heeft een goede veiligheid
 • Is licht van gewicht
 • Is niet inklapbaar

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

In de nacht kan het altijd handig zijn om een timerfunctie te hebben bij de ventilator. Daarom is het handig om de JAP Montreal - Stille torenventilator te bekijken!

Zoals je in de foto kan zien heeft de JAP Montreal - Stille torenventilator een prachtig design. Hierdoor zal het dan ook een echte toevoeging zijn aan je huis. Je krijgt er ook een afstandsbediening bij.

Hiermee kan je alle functies van de ventilator kan gebruiken. Het is een zeer krachtig product, maar het werkt uiterst stil. Je zal niet eens merken dat de stille ventilator aan staat. Verder beschikt het nog over 3 rotatiesnelheden.

Je kan dus zelf de luchtstroom in de kamer bepalen. Dat is heel erg fijn, aangezien niet elke kamer dezelfde luchtstroom nodig heeft. Het product kan ook nog van links naar rechts draaien zodat de gehele kamer koel wordt.

5. Silvergear Statiefventilator

Silvergear Statiefventilator - Staande Ventilator Geruisloos - Cooling Stille USB Standing Fan - Wit
 • Makkelijk op te bergen
 • Laag geluidsniveau
 • Gaat tot wel 24 uur mee na het opladen
 • Heeft geen afstandsbediening

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De laatste plek is weggelegd voor de Silvergear Statiefventilator! Dit is namelijk een makkelijk opvouwbare ventilator waardoor het weinig ruimte in beslag neemt.

De Silvergear Statiefventilator is gemakkelijk mee te nemen, doordat je het gemakkelijk in kan klappen. Dit is heel erg handig, aangezien je het kan meenemen op vakantie.

Het heeft 3 verschillende standen: zachte wind, middelharde wind en natuurlijke wind. Je kan dus goed bepalen hoe koel het in je huis wordt. Na het gebruik hoef je alleen maar op de knop te drukken.

Dat is toch gemakkelijk. Het fijne eraan is dat dit product draadloos werkt. Je hoeft het alleen op te laden met een meegeleverde USB-kabel. Zo kan je altijd ultiem genieten van dit product.


Top 10 Stille Ventilatoren

Waar kun je het beste een stille ventilator kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste stille ventilatoren van dit moment zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte stille ventilatoren bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 stille ventilatoren!


Stille Ventilator kopen? Hier moet je op letten!

Een stille ventilator kopen klinkt heel gemakkelijk, maar in de praktijk is dat wel anders. Zo moet je met veel dingen rekening houden. Die criteria hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Zo hebben we ook gekeken naar de consumentenbond. We raden het aan om deze criteria goed door te nemen, zodat je een miskoop kan voorkomen. Daarna kan je weer verder gaan met je zoektocht.

Formaat/Gewicht

Het eerste belangrijke punt waar goed op gelet moet worden is het formaat en het gewicht van de stille ventilator. De ventilator moet natuurlijk niet te groot zijn voor de kamer. Net als bij een mobiele airco, wil je dat het weinig ruimte in beslag neemt.

Daarbij moet je het gemakkelijk kunnen verplaatsen. Het moet dus ook niet te zwaar zijn. Je wilt het natuurlijk ook meenemen op vakantie of naar een andere kamer. Let daar dus goed op!

Eigenschappen

Een ander belangrijk punt zijn natuurlijk de eigenschappen van de stille ventilator. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende snelheden, een afstandsbediening en een timer.

Het kan ook handig zijn als je lekkere geur in je huis wilt verspreiden, zoals met een aroma diffuser bijvoorbeeld. Dan kan een ventilator helpen het overal in het huis te krijgen.

Dit zorgt er allemaal voor dat de ventilator steeds moderner wordt. Het heeft natuurlijk ook wel invloed op de prijs. Bedenk eerst goed wat voor eigenschappen je wilt hebben.

Design

Ook niet geheel onbelangrijk is natuurlijk het design. Het moet wel een echte toevoeging zijn aan het huis, anders zal het zonde zijn. Bedenk daarom goed van tevoren waar je het wilt plaatsen en denk dan ook goed over het design na.

Als het in de woonkamer staat, dan valt het product wel op. Dit geldt minder als het in de slaapkamer staat. Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden.


Wat is de beste stille ventilator volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft een test uitgevoerd voor een 'normale' ventilator maar nog niet voor een stille ventilator. Daarom kunnen we nog geen antwoord geven op deze vraag.

Gelukkig hebben wij van AnalyseNederland.nl deze test wel uitgevoerd. De Duux Whisper Ventilator is namelijk als best getest eruit gekomen! Als je naar boven scrolt, vind je een beknopte review van het product.


Veelgestelde vragen

Wat is een goede stille ventilator?

Dat is een goede vraag en daar hebben wij dit artikel antwoord op gegeven. Dat is namelijk de Duux Whisper Ventilator, maar je kan ook de andere 4 producten uit onze lijst bekijken.

Welke ventilator maakt het minste geluid?

Er zijn meerdere ventilatoren die weinig geluid maken. Wij hebben de beste 5 meegenomen in onze lijst. Bekijk de lijst bovenaan de pagina om er meer informatie over te weten.

Insert About the Author
 • Hey Guys,

  Warning: From February 2024, all existing email autoresponders will become obsolete!

  In fact, if you want to send marketing emails, promotional emails, or any other sort of emails starting in February 2024, you’ll need to comply with Gmail’s and Yahoo’s draconic new directives.

  They require regular marketers like you and I to setup complex code on sending domains… and existing autoresponders like Aweber and GetResponse are not helping: they’re requesting you do all the work, and their training is filled with complex instructions and flowcharts…

  How would you like to send unlimited emails at the push of a button all with done-for-you DMARC, DKIM, SPF, custom IPs and dedicated SMTP sending servers?

  What I mean by all of that tech talk above, is that with ProfitMarc, we give you pre-set, pre-configured, DONE-FOR-YOU email sending addresses you can just load up and mail straight away.

  We don’t even have any “setup tutorials” like other autoresponders either, because guess what: we already did all the setup for you!

  All of our built-in sending addresses and servers are already pre-warmed with Gmail and Yahoo and they’re loving us: 99% inbox rate is the average!

  ⇒ Grab your copy here! ⇒ https://ext-opp.com/ProfitMarc

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Andere bekeken ook

  >