Wat is de beste robotmaaier zonder draad?

Bosch Indego XS 300 Robotmaaier

Bosch Indego XS 300

Uit onze test is gebleken dat de Bosch Indego XS 300 de beste robotmaaier is van 2023. Door de slimme systemen weet hij binnen een paar keer precies de afmetingen van je gazon. Hierdoor hoef jij niet in te plannen wanneer hij moet maaien. Met een bereik van 300 vierkante meter kan hij de meeste gazons maaien. Mocht je een kleine helling hebben kan hij deze gewoon maaien. Het smalle design is ideaal zodat hij overal bij kan.

In de lente en in de zomer wil je natuurlijk een zo mooi mogelijk grasmat voor de deur hebben liggen. Hopelijk net iets groener dan je buurman. Deze grasmat moet ook regelmatig gemaaid worden, maar heb je geen zin om het gras met de hand te maaien? Dan is een robotmaaier zonder draad een perfecte uitvinding voor jou.

Om je een handje te helpen bij jouw zoektocht hebben we een uitgebreide test uitgevoerd waarbij we de allerbeste robotmaaiers zonder draad getest hebben op verschillende criteria.

Lees snel verder om meer te ontdekken en vindt een robotmaaier zonder draad die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste robotmaaier zonder draad uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Robotmaaiers zonder Draad

Bosch Indego XS 300 Robotmaaier review

Beste Koop Robotmaaier zonder Draad 
1. Bosch Indego XS 300 Robotmaaier

GARDENA Sileno Minimo 250 Robotmaaier review

Beste Robotmaaier zonder Draad klein gazon
2. GARDENA Sileno Minimo 250 Robotmaaier

Bosch Indego M 700 Robotmaaier review

Beste Robotmaaier zonder Draad groot gazon
3. Bosch Indego M 700 Robotmaaier

Zoef Robot robotmaaier review

Beste Premium Robotmaaier zonder Draad
4. Zoef Robot robotmaaier

LANDXCAPE ROBOTMAAIER LX796 review

Beste Budget Robotmaaier zonder Draad
5. LANDXCAPE ROBOTMAAIER LX796

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste robotmaaier zonder draad is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

21+ robotmaaiers zonder draad vergeleken

30+ ervaringen gecheckt

22+ uur onderzoek


Welke robotmaaier zonder draad is het beste?

Na uren lang verschillende robotmaaiers zonder draad te hebben geanalyseerd zijn we tot onze ultieme top 5 robotmaaiers zonder draad gekomen

Deze hebben we samengesteld op basis van verschillende criteria waaronder prijs / kwaliteitsverhouding en ervaringen van anderen. Bekijk gauw de producten hieronder!

1. Bosch Indego XS 300 

Bosch Indego XS 300 Robotmaaier
 • Een maaischema door de AUTO Calendar Function
 • Kan een helling van 27% maaien
 • Kan door smalle open door het smalle design
 • Vangt het gras niet op

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de eerste plaats staat de Bosch Indego XS 300. Deze automatische robotmaaier is ideaal voor een gazon van 300 vierkante meter. Daardoor is hij geschikt voor bijna elk gazon. 

Deze robotmaaier beschikt over een aantal zeer slimme systemen. Zo kan hij zelf het gazon in kaart brengen waardoor hij efficiënt te werk gaat. Door de auto Calendar Funtion maakt hij zijn eigen maai schema. Hierdoor hoef jij niet te bepalen wanneer hij moet maaien. 

Ook al hebben we in Nederland niet zoveel hellingen is het toch fijn dat deze robotmaaier een helling van 27% kan maaien. Hierdoor kan hij niet alleen vlak maaien. 

Een grasmat is vooral een stuk gras zonder smalle stukken. Dit kan echter wel zo zijn. Door de systemen in het apparaat kan hij er tussen door als het 75 cm breed is. Hiermee worden ook draden bedoeld. 

2. GARDENA Sileno Minimo 250 Robotmaaier 

GARDENA Sileno Minimo 250 Robotmaaier
 • Er komen geen strepen door het SensorCut systeem
 • Te bedienen via de app
 • Een zeer stil apparaat
 • Kan maar 250 vierkante meter maaien

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De GARDENA Sileno Minimo 250 Robotmaaier is de ideale robotmaaier zonder draad voor kleine gazons. Hij heeft een bereik van 250 vierkante meter. Waardoor je hele gazon gemaaid wordt.

Dit apparaat is makkelijk te bedienen vanaf de Gardena bluetooth app. Hier kan jij alles instellen over je gazon. Hoe hoog het gras moet worden, wanneer hij moet starten en nog veel meer. Hierdoor hoef je alleen op een knop te drukken om hem te laten starten.

Een probleem van een automatisch apparaat is dat er snel strepen kunnen komen, omdat hij een bepaalde baan maait. Door het SensorCut systeem wordt je hele grasmat gelijk matig gemaaid. Ziet er een stuk netter uit.

Met een geluidsniveau van 57 decibel kan jij rustig in de tuin zitten als hij bezig is. Je hoort hem amper waardoor je altijd in je tuin kan liggen met mooi weer. 

3. Bosch Indego M 700 Robotmaaier

Bosch Indego M 700 Robotmaaier
 • Heeft een bereik van 700 vierkante meter
 • Met het LogiCut systeem weet hij waar hij geweest is
 • Zeer compact design
 • Niet te bedienen vanuit een app

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Voor een groot gazon wil je natuurlijk niet met de hand gaan maaien. Daarom is er de Bosch Indego M 700 RobotmaaierMet deze robotmaaier kan je een gazon van maar liefst 700 vierkante meter maaien. 

Dit apparaat is in dezelfde serie als het nummer 1 product in deze lijst. Het heeft daarom veel van dezelfde voordelen. Het heeft een zeer compact design waardoor hij tussen smalle openingen kan gaan. Hierdoor wordt elk stukje gras gemaaid.

Door het slimme LogiCut systeem weet de robot precies waar hij geweest is. Hierdoor gaat hij niet onnodig op dezelfde plek maaien. Hij weet precies welke plekken nog gedaan moeten worden. Hierdoor is de robot ook sneller klaar met maaien en kan jij zonder te kijken in je tuin gaan liggen.

4. Zoef Robot robotmaaier

Zoef Robot robotmaaier
 • Gaat automatisch terug bij een lege accu
 • Te bedienen vanuit een app
 • Stopt automatisch als het regent
 • Aan de duurdere kant

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Met de Zoef Robot robotmaaier wordt alles geregeld vanuit een app. Hierdoor hoef je helemaal niet aan te raken om iets te regelen. Hij valt echter wel in het dure segment.

Doordat je bij deze robotmaaier echt niks zelf hoef te doen zorgt hij ervoor dat hij zelf terug gaat als de accu op is. Hierdoor zul je nooit de robotmaaier in je tuin zien staan terwijl hij leeg is.

Hij gaat niet alleen automatisch terug als hij leeg is, maar ook als het begint te regenen. Een sensor geeft aan dat hij terug moet komen omdat het slechter is voor de maaier. Als het dan weer droog is, gaat hij weer verder met grasmaaien. 

Zoals gezegd is alles te bedienen vanuit een app. Hierdoor kun je op je werk de robot aan het werk zetten zodat jij als je thuis komt een mooi gazon hebt. 

5. LANDXCAPE ROBOTMAAIER LX796 

LANDXCAPE ROBOTMAAIER LX796
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

 • 4 hoogte verstellingen
 • Keert automatisch terug als hij op is
 • Zijn betere op de markt verkrijgbaar

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De LANDXCAPE ROBOTMAAIER LX796 is een van de betere robotmaaiers in de lage prijsklasse. Hierdoor is het een goed apparaat als je van plan bent om een keer een robotmaaier uit te proberen.

Je kunt het gras op 4 verschillende hoogtes maaien. Dit kan van 20 to 50 mm zijn. Hierdoor kun je zorgen dat een bepaald gedeelte lager gemaaid is. Dit natuurlijk fijn als je er vaak overheen loopt.

Door een slim systeem in de maaier gaat hij automatisch terug als hij ziet dat de accu bijna op is. Het voordeel hiervan is dat je nooit je grasmaaier in de regen buiten ziet staan met een lege accu.


Top 10 Robotmaaier zonder draad

Waar kun je het beste een robotmaaier zonder draad kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste robotmaaier zonder draad van dit moment zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte robotmaaiers zonder draad bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 robotmaaiers zonder draad!


Robotmaaier zonder draad Kopen? Hier moet je op letten! 

Een robotmaaier zonder draad is niet een aankoop dat je dagelijks doet. Het zijn over het algemeen dure apparaten. Het is dus best lastig om te weten waar je op moet letten. Wij van AnalyseNederland gaan je daarbij helpen.

Wij hebben een aantal criteria punten opgeschreven die belangrijk zijn voordat je een robotmaaier zonder draad koopt. Lees deze criteria goed door zodat jij geen miskoop begaat!

Omtrek

Je grasveld heeft een bepaalde omtrek. Dat kan van 300 vierkante meter tot 700 vierkante meter zijn. Omdat je wilt dat alles gemaaid wordt is het wel belangrijk dat de maaier deze omtrek aan kan.

In de beschrijving van een robotmaaier staat altijd welke omtrek hij aankan. Wij raden aan om eerste te weten hoeveel vierkante meter gras je hebt liggen voordat je naar de verschillende maaiers gaat kijken. Want net als bij een hakselaar, zorgt een robotmaaier ervoor dat alles goed schoon blijft in je tuin!

Besturing

Het grote voordeel van een robotmaaier is dat je helemaal niks zelf hoeft te doen om het gras te maaien toch? Dat is niet helemaal waar. Om het apparaat aan te zetten moet je meestal op een knop drukken.

Dit kan op de robotmaaier zelf of via een app. Via een app is natuurlijk veel makkelijker want je hoeft niet naar de robot te lopen om hem aan te zetten.

Systemen

In een robot zitten veel systemen die allemaal een functie hebben om te zorgen dat alles automatisch gaat. Er zitten heel veel systemen in een robotmaaier om te zorgen dat hij alles, maar 1 keer maait.

Er zijn echter nog veel meer systemen die zorgen dat je grasveld er nog veel mooier uit komt te zien. Wij raden aan om goed te kijken welke systemen je noodzakelijk vindt en baseer daar je keuze op.

Er zijn ook andere systemen, zoals een robot ramenwasser! Die maakt dus niet je tuin schoon maar je ramen, dat is dus ook een leuk product.


Wat is de beste robotmaaier zonder draad volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft wel een test uitgevoerd voor 'normale' robotmaaiers, maar nog niet voor de producten zonder draad. Gelukkig kunnen wij van AnalyseNederland je wel op weg helpen.

Zo hebben wij een uitgebreide test gedaan op het gebied van robotmaaiers zonder draad. De Bosch Indego XS 300 is als beste uit de test gekomen, en als je naar boven scrolt, vindt een review van het product.


Veelgestelde vragen

Wat is de beste robotmaaier zonder draad?

Wij hebben antwoord gegeven op deze vraag in dit artikel. Dit is namelijk de Bosch Indego XS 300 Robotmaaier! Bovenaan het artikel kan je een korte en duidelijk review zien van dit product.

Hoe werkt een robotmaaier zonder draad?

Door een afbakening van het gebied door middel van sensoren weet de robot precies waar hij moet maaien. Hierdoor zal hij nooit de bloemen gaan maaien. 

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>