Onze favoriete Hakselaar

Bosch AXT Rapid 2200 Hakselaar - 2200 W - 90 kg/u

Bosch AXT Rapid 2200 Hakselaar

De Bosch AXT Rapid 2200 Hakselaar zorgt ervoor dat je tuinafval snel en krachtig opgeruimd wordt. Zo heeft het Zwitserse laser gesneden precisiemessen die hiervoor zorgen. Het beschikt ook over een automatische veiligheidsuitschakeling zodat niemand gewond kan raken. Dit product kan groenafval gemakkelijk hakselen, zelf tegen takken is dit geen probleem. Hiermee gaat je tuin er echt mooier uitzien. 

Iedereen weet hoe vervelend het is als je tuinafval hebt. Het ziet er niet uit en na een lange tijd gaat het ook nog is stinken. Daarom is het handig om het weg te halen. Dit kan door middel van een hakselaar.

Een goede hakselaar versnippert je tuinafval en daarna kan je al het vuil weggooien. Wij van AnalyseNederland hebben dit artikel geschreven om erachter te komen wat de beste hakselaar is. We gaan ook wel antwoord geven op de vraag: wat is de beste hakselaar?

Uit onze test hebben we de 5 beste producten op een rijtje gezet. Ze zijn omschreven met een korte review zodat je precies weet wat je kan verwachten. Je kan bij de voor- en nadelen kijken wat wij ervan vonden.

Ze hebben ook hun eigen categorie gekregen zodat er voor iedereen een hakselaar bij zit. Ben jij benieuwd naar onze Top 5? Lees dan gauw verder!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste hakselaars uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Hakselaars

Bosch AXT Rapid 2200 Hakselaar - 2200 W - 90 kg/u

Beste Koop Hakselaar
1. Bosch AXT Rapid 2200 Hakselaar

Bosch AXT 25 TC Hakselaar - 2.500 W - Incl. 53L opvangbak en aanduwstok

Beste Hakselaar Met Afvalbak
2. Bosch AXT 25 TC Hakselaar

Güde Hakselaar elektrisch 2501 - max. Ø45 mm - 45L opvangbak - 2500W

Beste Hakselaar Elektrisch
3. Güde Hakselaar elektrisch 2501

Lumag HC15-NL Benzine hakselaar 15 pk | Takkenversnipperaar

Beste Hakselaar Benzine
4. Lumag HC15-NL Benzine hakselaar 15 pk

Gardebruk Hakselaar Elektrisch 2800W - 45mm Takdikte - Opvangbak 60 l

Beste Krachtige Hakselaar
5. Gardebruk Hakselaar Elektrisch 2800W

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste hakselaars zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

25+ hakselaars vergeleken

30+ ervaringen gecheckt

25+ uur onderzoek


Wat is de beste hakselaar in 2024?

We zijn nu aangekomen bij de belangrijkste sectie van dit artikel. Zo gaan we antwoord geven op 2 belangrijke vragen: welke hakselaar is het beste? En welke hakselaar past het beste bij mij? Wij van AnalyseNederland hebben dan ook grondig onderzoek gedaan.

Zo hebben we verschillende producten getest. Alleen de 5 beste konden in deze lijst terechtkomen. Ze zijn beoordeeld op verschillende criteria die je ook kan zien. Daarbij hebben ze ook een eindcijfer gekregen. Dat is een goede indicatie voor je.

We hebben ook al eerder aangegeven dat ze een eigen categorie hebben. De kans is groot dat er wat bij zit voor je. Ben jij dus benieuwd naar de resultaten van de beste hakselaars in 2023? Verspil dan geen tijd en lees gauw verder!

1. Bosch AXT Rapid 2200 Hakselaar

Bosch AXT Rapid 2200 Hakselaar - 2200 W - 90 kg/u
 • Licht in gewicht
 • Kan dikke takken snijden
 • Heeft een veiligheidsfunctie
 • Heeft geen opvangbak

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

We hebben het product net al geïntroduceerd, maar de Bosch AXT Rapid 2200 Hakselaar is de beste hakselaar van 2024. Zo scoort het op alle criteria het hoogst en daarmee is het de beste koop.

De Bosch AXT Rapid 2200 Hakselaar heeft een automatische veiligheidsuitschakeling voor als het mis gaat. Dat is toch altijd fijn om te weten. Het kan efficiënt door het hout snijden waardoor het werk ook gemakkelijk gaat.

De aanduwstok zorgt ervoor dat je het proces kan versnellen. Hierdoor hoef je het gelukkig niet met je hand te doen. Verder is het makkelijk te onderhouden. Je kan de buitenkant met wat water schoonmaken en om de zoveel tijd moet je een check uitvoeren.

Daarbij is het een redelijk licht product. De meeste hakselaars kunnen zwaar zijn vanwege de opvangbak. Dat is hier niet het geval. Met dit lichte product kan je dus binnen een mum van tijd de tuin schoonmaken.

2. Bosch AXT 25 TC Hakselaar

Bosch AXT 25 TC Hakselaar - 2.500 W - Incl. 53L opvangbak en aanduwstok
 • Heeft een inductiemotor van 2500 Watt
 • Krijgt er een duw stok bij
 • Haalt tuinafval gemakkelijk weg
 • De hoogte kan je niet instellen

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben jij op zoek naar een hakselaar met een opvangbak? Stop dan hier en bekijk de Bosch AXT 25 TC Hakselaar! Hiermee haal je echt een topper in huis. Het is een groot product waarmee je veel tuinafval kan weghalen.

Deze hakselaar heeft een opvangbak met een inhoud van maar liefst 53 liter. Dit betekent dat je veel afval kan opruimen voordat je het moet legen. Het heeft een inductiemotor van 2500 Watt en is geschikt om dikke takken weg te halen.

Je krijgt er ook een duw stok bij zodat je niet je handen in gevaar hoeft te brengen. Bosch is natuurlijk ook een bekend merk en maakt goede producten. De AXT 25 TC valt daar dus ook zeker onder.

Verder heeft het nog een snelle toevoertrechter. Dit zorgt ervoor dat alle takken in het snijsysteem komen. Het tuinafval is hier dus zeker verleden tijd mee. Je hoeft je niet meer zorgen te maken om akelige takken.

3. Güde Hakselaar elektrisch 2501

Güde Hakselaar elektrisch 2501 - max. Ø45 mm - 45L opvangbak - 2500W
 • Is elektrisch
 • Heeft een opvangbak
 • Verkrijgbaar in 2 formaten
 • Minder bekend merk

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de derde plek hebben we de Güde Hakselaar elektrisch 2501! Dit product werkt namelijk elektrisch. Je kan het dus makkelijk gebruiken en het maakt weinig geluid. Hierdoor kan je dus goed je tuin schoonmaken.

De Güde Hakselaar elektrisch 2501 kan een tak van 45 mm diameter meenemen in het snijsysteem. Vind je dit te groot? Dan is dat geen probleem aangezien er ook een ander formaat is die takken van 45 mm kan meenemen.

Je krijgt er een stalen frame bij en de wielen zitten eronder. Hierdoor kan je dus makkelijk in de tuin lopen en al het afval weghalen. De motor werkt ook goed en het is een elektrisch product. Op deze manier draag je ook bij aan een betere wereld. Wie wil dat nou niet?

Verder is het ook gewoon een heel fijn product om mee te werken. Het is namelijk licht en compact. Iedereen kan de tuin mooi maken, aangezien het makkelijk in gebruik is. Het is je nog nooit zo makkelijk gemaakt!

4. Lumag HC15-NL Benzine hakselaar 15 pk

Lumag HC15-NL Benzine hakselaar 15 pk | Takkenversnipperaar
 • Licht van gewicht
 • 15 meter droog lengte
 • Ook te bevestigen aan dissel van de caravan
 • Heeft een hoogte van 158 centimeter

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Wil jij een hakselaar die op benzine werkt? Dan is de Lumag HC15-NL Benzine hakselaar 15 pk echt wat voor jou! Met dit product kan je namelijk bomen meenemen in het snijproces. Het is dus echt wat voor ‘professionals’.

Dit product is voorzien van een krachtige motor.  Er zit ook een extra lange vultrechter bij die ervoor zorgt dat de machine heel makkelijk gevuld kan worden. De Lumag HC15-NL Benzine hakselaar 15 pk kan maar liefst takken met een diameter van 120 mm meenemen in het snijproces.

Dit is veel meer dan de andere producten uit de lijst. Het is ook een draadloos product waardoor je er makkelijk mee kan werken. Jammer genoeg heeft het geen opvangbak, maar voor de rest doet het zeer goed z'n werk.

We weten dat een hakselaar kopen best lastig kan zijn, maar dit is een uitstekend product. Het is misschien wat duurder dan de andere producten, maar je krijgt hier ook zeker waar voor je geld. Dat wil toch iedereen!

5. Gardebruk Hakselaar Elektrisch 2800W

Gardebruk Hakselaar Elektrisch 2800W - 45mm Takdikte - Opvangbak 60 l
 • Heeft een extra grote opvangbak
 • Weegt slechts 20 kilogram
 • Gemakkelijk te installeren
 • Kan veel geluid maken

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

We hebben de laatste plek weggelegd voor de Gardebruk Hakselaar Elektrisch 2800W! Dit is namelijk een hele krachtige hakselaar. Je kan dan ook met dit product goed je tuin schoonmaken en de dode takken zijn verleden tijd.

De Gardebruk Hakselaar Elektrisch 2800W naam van het product zegt het eigenlijk al. Het heeft namelijk een elektromotor dat ervoor zorgt dat alle takken versnipperd worden. Niet alleen takken, maar ook struiken zijn slachtoffer geworden hiervan.

Het afval wordt geplet zodat er heel veel in de opvangbak kan. Je kan zeker een paar keer je tuin schoonmaken voordat je het moet legen. Verder is het ook een veilig product, aangezien het meerdere beveiligingsfuncties heeft.

Zo beschikt het over overbelastingsbeveiliging, herstart beveiliging en een motorschakelaar. Dit alles zorgt ervoor dat je met een gerust hart aan het werk kan gaan. Hakselaars kunnen wel is uitvallen, maar dan hoef je hier niet bang te zijn.


Top 10 Hakselaars

Waar kun je het beste een hakselaar kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste hakselaars van dit moment zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte hakselaars bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 hakselaars!


Hakselaar kopen? Hier moet je op letten!

Het kan lastig zijn om de juiste hakselaar te vinden. Je koopt het ook niet zomaar, aangezien ze best prijzig kunnen zijn. Daarom is het in ieder geval belangrijk dat je goed onderzoek doet. Wij proberen je hier ook te helpen.

Want net als bij een pluizentondeuse, is het doel van een hakselaar om goed schoon te maken! Het is belangrijk dat je altijd daaraan denkt bij een aankoop.

Zo hebben we hieronder een aantal criteria voor je op een rijtje gezet. Het is handig om dit door te nemen, aangezien je dan een miskoop kan voorkomen. Zo ben je helemaal klaar om een hakselaar aan te schaffen!

Dikte van de takken

Het eerste belangrijke punt waar je goed op moet letten zijn de dikte van de takken. De hakselaar moet natuurlijk wel deze takken kunnen versnipperen. Daarom is het belangrijk om hier goed op te letten.

Kijk van tevoren goed wat voor soort takken je meestal versnippert. Dit kan je meestal zien door naar de tuin te kijken. Het neemt ook weinig tijd in beslag. Op die manier kan je ook gerichter op zoek gaan.

Stroomvoorziening

Het is ook niet geheel onbelangrijk om te kijken naar de stroomvoorziening. Er zijn namelijk elektrisch en benzine gedreven hakselaar. De elektrische producten zijn vrij stil en ook licht. Daardoor zijn ze ook handig in gebruik.

Hiervoor heb je wel een stopcontact nodig en dat is niet zo bij een benzine gedreven hakselaar. Die zijn ook vaak wat krachtiger. Het is van handig om van tevoren te bedenken wat jij het liefst wilt hebben.

Vermogen en gewicht

We hebben het net al gehad over het gewicht van een elektrische hakselaar en het is zeker belangrijk om het mee te nemen. Daarbij is het ook goed om te kijken naar het vermogen. Je wilt natuurlijk wel dat het sterk genoeg is voor het tuinafval.

Sommige modellen zijn heel klein en daardoor ook licht. Hierdoor hebben ze wel minder vermogen, maar ze werken wel goed. Wij raden aan om je voorkeuren alvast te bedenken voordat je op zoek gaat. Zorg ervoor dat je het nog niet gebruikt als je net graszaad hebt aangelegd. Anders kan je dat gehele proces verstoren.


Veelgestelde vragen

Wat kun je doen met een hakselaar?

Met een hakselaar kan je tuinafval opruimen en versnipperen. Hierdoor wordt het heel klein en kan je het gemakkelijk weggooien, Denk aan bladresten, bloemen en gemaaid gras. Dat is allemaal verleden tijd met een hakselaar.

Waar op letten bij aankoop hakselaar?

We hebben het in dit artikel al uitgelegd maar het is belangrijk om te kijken naar de dikte van de takken, stroomvoorziening en volume- en gewicht. Als je hier goed op let kan je een goede aankoop doen!

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>