Wat is de beste rijstkoker?

Tefal Classic RK1038 Rijstkoker

Tefal Classic RK1038

Uit onze test analyse is gebleken dat de Tefal Classic RK1030 momenteel de beste rijstkoker van 2023 is. Deze rijstkoker heeft een automatisch ingestelde warmtefunctie zodat je eten niet zal aanbranden. Ten tweede beschikt die over een geïntegreerde stoomkoker en tenslotte is die zeer gemakkelijk te gebruiken met slechts 1 druk op de knop. Ook is de prijs ontzettend goed. 

Een goede rijstkoker is een zeer handige keuken item die de voorbereidingen nog gemakkelijker en lekkerder maken. Dankzij een automatische timer hoef jij namelijk niet continu te controleren of de rijst klaar is en kun je op je gemak richten op andere keuken bezigheden.

Het is alleen niet bepaald eenvoudig om een goede Rijstkoker te vinden door het enorme aanbod. Vandaar dat wij van AnalyseNederland een Top 5 Beste Rijstkokers hebben samengesteld met o.a. de beste koop en goedkoopste optie. 

Benieuwd naar deze top 5? Bekijk het dan snel hieronder.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 beste Rijstkokers uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Rijstkokers

Tefal Classic RK1038 Rijstkoker

Beste Koop Rijstkoker
1. Tefal Classic RK1038

MOA RC18S Rijstkoker met Stomer

Beste Rijstkoker met Stomer
2. MOA RC18S 

Russel Hobbs Rijstkoker

Beste kleine Rijstkoker
3. Russel Hobbs

Ninja Foodie Multicooker

Beste grote Rijstkoker
4. Ninja Foodie Multicooker

Bestron ARC100 Rijstkoker

Beste goedkope Rijstkoker
5. Bestron ARC100

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste Rijstkokers zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

18+ Rijstkokers vergeleken

27+ ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Welke rijstkoker is het beste?

Wij van AnalyseNederland hebben een ultieme Top 5 Beste Rijstkokers samengesteld en uitgebreid uitgelicht per product. In deze lijst vind je onder andere de beste koop, goedkoopste optie, grote en kleine Rijstkokers.

Je kan zelf bepalen op basis van - prijs/kwaliteit, online populariteit, functionaliteiten en duurzaamheid - of deze aankoop het waard is. 

Ontdek snel hieronder de geselecteerde Rijstkokers!

1. Tefal Classic RK1038

Tefal Classic RK1038 Rijstkoker
 • Automatisch ingeschakelde warmtefunctie
 • Geïntegreerde stoomkoker
 • Inhoud van 1,8 liter
 • Niet geschikt voor de vaatwasser

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Uit onze beste rijstkoker analyse is gebleken dat de Tefal Classic RK1038 de beste koop optie van dit moment is. Dit product beschikt namelijk over een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding en is geschikt voor ieder budget.

Deze Rijstkoker met een inhoud van 1,8 liter beschikt over een aantal hoogstaande kwaliteiten. Zo hoef je door de automatisch ingeschakelde warmtefunctie niet meer bang te zijn voor aangebrande rijst en blijft die op de juiste temperatuur totdat je gaat serveren.

Daarnaast heeft die een geïntegreerde stoomkoker, waardoor je de mogelijkheid hebt om ook groente te stomen. Hoe is ideaal is dat? Verder is deze compacte Rijstkoker zeer gemakkelijk om te gebruiken met slechts 1 druk op de knop en bovendien is die voorzien van een anti-aanbaklaag.

2. MOA RC18S 

MOA RC18S Rijstkoker met Stomer
 • Stoomfunctie voor groente en vlees
 • Inhoud van 1,5 liter
 • Warmhoudfunctie
 • Schakelt niet automatisch uit

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op zoek naar een Rijstkoker met stomer? Dan zit je met de MOA RC18S helemaal goed. Dankzij deze geweldige Rijstkoker heb je geen last meer van natte, aangebrande of niet-gare lijst.

De meegeleverde stoommand zorgt ervoor dat ingrediënten als groente of vlees stomen terwijl de rijst aan het koken is. Op deze manier kun je op een efficiënte manier je maaltijden voorbereiden.

Daarnaast heeft de binnenpan een inhoud van 1,5 liter waarmee je ongeveer 9 porties rijst uit kan halen. Veder beschikt deze Rijstkoker over een warmhoudfunctie, anti-aanbaklaag en een luxe-uitstaling dankzij de RVS.

3. Russel Hobbs

Russel Hobbs Rijstkoker
 • Inhoud van 0,6 liter - 2 porties
 • Automatische warmhoudfunctie
 • Geschikt voor de vaatwasser
 • Valt kleiner uit dan verwacht

Score

9.2

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Russel Hobs is ideaal voor de kleine huishoudens of personen die aan 2 porties genoeg hebben. Maar wat maakt deze mini Rijstkoker zo goed?

Allereerst beschikt deze Rijstkoker met inhoud van 0,6 liter over een automatische warmhoudfunctie. Hierdoor blijft de rijst op de juiste temperatuur totdat het tijd is om te eten.

En tweede is deze Rijstkoker zeer gemakkelijk schoon te maken dankzij een vaat bestendige binnenpan met anti-aanbaklaag. Zo hoef je de binnenpan na een lange kooksessie niet nog eens met de hand te wassen. 

4. Ninja Foodie Multicooker

Ninja Foodie Multicooker
 • Inhoud van 7,5 liter - 6 personen
 • 14 verschillende kookfuncties
 • Smart Cook-systeem
 • Duur

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op zoek naar de ultieme Rijstkoker met een grote capaciteit? Dan is de Ninja Foodie Multicooker meer dan geschikt.

Met een inhoud van 7,5 liter kun je genoeg maken voor 6 personen. En dat zeker niet het enige, want je hebt de mogelijkheid tot wel 14 verschillende kookfuncties. Ideaal om jouw favoriete maaltijden voor te bereiden!

Daarnaast is die ook voorzien van een innovatieve gecombineerde stoomfunctie, waardoor je nog efficiënter te werk kan gaan in de keuken.

Verder beschikt die over een Smart Cook-systeem en warmhoudfunctie, waarmee het voedsel nauwkeurig in de gaten wordt gehouden en op de juiste temperatuur blijft. Kortom, een multicooker is heel erg veelzijdig!

5. Bestron ARC100

Bestron ARC100 Rijstkoker
 • Inhoud van 750 gram - 5 porties
 • Schakelt automatisch uit
 • Warmhoudfunctie
 • Geen

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Last but not least, is de Bestron ARC100. Als je op zoek bent naar de voordeligste optie, dan is deze Rijstkoker een echte aanrader. 

Met een capaciteit van 750 gram rijst kun je 5 porties maken die 4 tot 6 personen kunnen voeden. Daarnaast beschikt die ook over vele handige functies.

Zo kun je dankzij de warmhoudfunctie de rijst uren lang op de juiste temperatuur houden en met de 2 indicatielampjes goed in de gaten houden.

Verder is die zeer eenvoudig te bedienen en schakelt die automatisch uit. Je hoeft dus geen zorgen te maken over aangebrande rijst. En ben je klaar met koken en geen zin om af te wassen? Geen zorgen, de binnenpan kan gewoon in de vaatwasser.

Wellicht ook interessant:
- Beste Broodrooster
- Beste Keukenmachine


Top 10 Rijstkokers

Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte Rijstkokers bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 Rijstkokers!


Rijstkoker kopen? Hier moet je op letten!

Als consument wil je natuurlijk een miskoop vermijden. Je wilt namelijk zo snel mogelijk gebruiken van je aankoop zonder enige gedoe. Wij van AnalyseNederland begrijpen dat meer dan goed.

Vandaar dat wij een aantal punten hebben opgesteld die jou helpen met het maken van de beste keuze betreft een Rijstkoker. Lees daarom goed de onderstaande punten door om een miskoop te voorkomen

Inhoud van de pan

Het is verstandig om als eerste de inhoud van de pan te controleren. Zo kun je bepalen of die geschikt is voor het aantal personen waarvoor jij moet koken. Heb je bijvoorbeeld veel monden om te voeden? Dan kun je beter voor grote 10 liter pan gaan. Een inhoud van 5 liter of minder is weer handiger voor kleinere huishoudens. 

Functionaliteiten

Er zijn voornamelijk twee functies die een goede Rijstkoker moet hebben: een warmhoudfunctie en een automatische timer.

De warmhoudfunctie zorgt ervoor dat de rijst lekker op temperatuur blijft. Helaas beschikt niet elke Rijstkoker over deze functie. Controleer dit dus goed!

Verder moet een Rijstkoker ook beschikken over een automatische timer. Over het algemeen zijn de meeste Rijstkoker wel hierin voorzien, maar het is altijd verstandig om dit nog goed te checken.

Prijs

Rijstkokers verschillen veel van prijs en dat vertaalt zich naar de kwaliteit. Een duurder model gaat namelijk langer mee en is beter bestand tegen veel gebruik. Een goedkoper model is daarentegen vaak wel lekker compact en gemakkelijk in gebruik.


Wat is de beste rijstkoker volgens de consumentenbond?

Dit is een vraag die we vaak te horen krijgen! Helaas heeft de consumentenbond hiervoor nog geen test gedaan. We weten dus niet wat de beste broodrooster is volgens de consumentenbond.

Wij van AnalyseNederland hebben wel zo'n test uitgevoerd. De Tefal Classic RK1038 is als beste hieruit gekomen. Als je naar boven scrolt, vind je een beknopte review van het product.


Veelgestelde vragen

Waarom zou je een rijstkoker kopen?

Dankzij een automatische timer kookt de rijst niet over. Hierdoor hoef jij niet steeds je rijst in de gaten te houden en in de tussentijd richten op andere bezigheden in de keuken.

Waarom plakt mijn rijst aan de pan?

De reden dat jouw rijst blijft plakken aan de pan, kan te maken hebben dat je het vooraf niet gewassen hebt. Het is daarom belangrijk dat het water een vingerkootje boven de rijst staat.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>