Onze favoriete Kerstboom

Everlands Imperial Pine

Everlands Imperial Pine

De Everlands Imperial Pine kerstboom is een mooi voorbeeld van de kwaliteit van kunstkerstbomen. Dit is een neppe kerstboom die er absoluut niet nep uitziet. Bijkomende voordelen zijn de zachte naald van deze boom en de eenvoudige manier waarop je de boom neerzet. Kerst kan niet vroeg genoeg beginnen met deze beste kerstboom van 2024!

AnalyseNederland.nl wil jou als consument helpen een keuze te maken voor de beste producten. Ook als jij een kunstkerstboom wil kopen zorgen wij ervoor dat je weet welke tot de beste exemplaren behoren! We hebben hiervoor uitgebreide tests uitgevoerd en een ultieme top 5 samengesteld van de mooiste kerstbomen die er momenteel te krijgen zijn.

Of je nu op zoek bent naar een kunstkerstboom met LED-verlichting, een volle kerstboom of een kleine Nordmann kerstboom, we hebben voor iedereen de mooiste boom gevonden. We zetten de beste opties snel voor je op een rijtje. De beste kerstboom volgens de Consumentenbond scoort daarbij ook bij ons hoog.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Kerstbomen uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Kerstbomen

Everlands Imperial Pine

Beste Koop Kerstboom
1. Everlands Imperial Pine

Royal Christmas Kunstkerstboom Washington

Beste LED verlichting Kerstboom

2. Royal Christmas Kunstkerstboom Washington

Our Nordic Christmas Arkansas 213 cm

Beste Volle Kerstboom
3. Our Nordic Christmas Arkansas 213 cm

Christmas Gifts Zilverspar

Beste Kleine Kerstboom
4. Christmas Gifts Zilverspar

Triumph Tree Abies Nordmann

Beste Nordmann Kerstboom
5. Triumph Tree Abies Nordmann

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste kerstboom is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

16+ Kerstbomen vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Kerstboom in 2024?

We hebben een groot aantal kerstbomen grondig bekeken om te zien welke kunstkerstboom de beste keuze is. Aan de hand van de gegevens die we hiermee hebben verzameld presenteren we nu de top 5 kerstbomen voor mensen die geen echte boom in huis willen hebben staan.

1. Everlands Imperial Pine

Everlands Imperial Pine
 • De boom heeft een zeer realistische uitstraling
 • Deze kerstboom is eenvoudig op te zetten en weer in te klappen
 • Dankzij de stevige constructie staat de boom heel stabiel
 • De boom wordt geleverd zonder opbergtas

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Everlands Imperial Pine kunstkerstboom is de beste koop voor iedereen die op zoek is naar een prachtige kerstbooom en die hier geen verlichting bij geleverd hoeft te hebben. Deze boom is 180 cm hoog en heeft een natuurlijke uitstraling, perfect voor gezellige kerstdagen. De boom valt onder andere op door de realistische uitstraling.

Bij het maken van deze boom zijn hoogwaardige materialen gebruikt. Zodoende lijkt deze kunstkerstboom net echt. We mogen deze boom dan ook met recht de beste realistische kerstboom noemen. Dit is ook te danken aan het feit dat de boom is voorzien van maar liefst 525 verschillende takken. Geen zorgen, deze takken kunnen heel eenvoudig uitgevouwen worden.

Daarbij is de boom eenvoudig op te zetten en na de feestdagen weer op te bergen. Niet onbelangrijk: de boom staat heel stabiel, dankzij de stevige constructie. Met deze kerstboom breng je het echte kerstgevoel in huis. En na de kerst zet je hem zo weer op zolder.

2. Royal Christmas Kunstkerstboom Washington

Royal Christmas Kunstkerstboom Washington
 • De boom wort geleverd met duurzame LED-lampjes die bijdragen aan een gezellige ambiance
 • Dankzij het handige kliksysteem is de boom snel op te zetten.
 • De boom is maar liefst 210 cm hoog en zodoende een indrukwekkende verschijning
 • De lichtjes zijn al opgehangen en kunnen niet zomaar verplaatst worden

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Royal Christmas kunstkerstboom Washington is de perfecte boom voor iedereen die op zoek is naar een kunstkerstboom met LED-verlichting. Hij is maar liefst 210 cm hoog en voorzien van energiezuinige LED-lampjes. Zo zorgt deze boom voor een sfeervolle kerst.

Je maakt met deze boom een duurzame keuze. Per slot van rekening hoeft er niet ieder jaar een kerstboom voor je gekapt te worden, maar dankzij het gebruikte materiaal is het toch net alsof je een echte boom in je huis hebt staan.

Leuk aan deze boom is dat je er een speciale app bij kunt gebruiken. Hiermee stel je eenvoudig de verlichting van de boom in. Zo bepaal je de helderheid, laat je de lampjes knipperen of zet je ze eenvoudig weer uit. Deze app is te gebruiken op zowel iOS als Android.

3. Our Nordic Christmas Arkansas 213 cm

Our Nordic Christmas Arkansas 213 cm
 • Dankzij de overvloed aan realistische takken ziet de boom er weelderig en vol uit
 • De takken zijn mooi verdeeld en zorgen voor een natuurlijke uitstraling
 • Deze boom is gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor de boom lang meegaat
 • De boom is zo vol dat hij heel wat ruimte inneemt

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Wil jij een volle boom in je huis hebben staan met kerst? De kunstkerstboom Arkansas van Our Nordic Christmas is dan de perfecte keuze. Met een hoogte van 213 cm en maar liefst 2846 takken geeft deze boom je dat echte, weelderige kerstgevoel.

Er komen in deze test meerdere kunstkerstbomen voorbij die er realistisch uitzien, maar dit is waarschijnlijk toch wel de boom die het meest 'echt' lijkt. Als je bezoekers krijgt met kerst zullen die niet meteen zien dat het hier om een kunstkerstboom gaat! Daar hangt dan wel een flink prijskaartje aan, maar dit is daarbij ook een boom die heel wat jaren meegaat.

4. Christmas Gifts Zilverspar

Christmas Gifts Zilverspar
 • Deze boom is perfect geschikt voor appartementen, studentenkamers of kantoren
 • De boom is voorzien van een sneeuweffect voor een sprookjesachtige kerstsfeer
 • Een vriendelijke prijs
 • Doordat de boom kleiner is, heb je minder ruimte voor versieringen

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Op zoek naar een kerstboom met een wat bescheidener uiterlijk? Dan is de Christmas Gifts Zilverspar kunstkerstboom ideaal. Dit is een compacte kerstboom van 120 cm hoog. Deze boom heeft 280 takken. Dankzij de sneeuw heeft deze boom een echte, winterse look. Doordat de boom niet zo groot is, hangt er ook een vriendelijk prijskaartje aan.

De boom wordt geleverd zonder handleiding, maar dat blijkt gelukkig geen probleem. Deze kerstboom is namelijk heel eenvoudig in elkaar te zetten en, na kerst, ook weer op te ruimen. In opgevouwen vorm neemt de boom daarbij niet heel ruimte in en is zodoende eenvoudig op te ruimen.

5. Triumph Tree Abies Nordmann

Triumph Tree Abies Nordmann
 • De donkergroene kleur en realistische takken geven een luxueuze uitstraling
 • Dit is een lekker grote boom die goed opvalt met kerst
 • Moeilijk van een echte kerstboom te onderscheiden
 • Je betaalt wel iets meer voor deze luxe uitvoering

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Triumph Tree Abies Nordmann Deluxe kunstkerstboom biedt een combinatie van stijl en duurzaamheid. De boom is 185 cm hoog en heeft een donkergroene kleur. Hierdoor lijkt de boom net een echte Nordmann en geeft dit model een luxe uitstraling aan je kerstdecoratie.

Doordat de boom relatief smal is, neemt hij ook niet al teveel ruimte in je woning in. Naalden en takken van deze boom zijn tot in detail nagemaakt. Dit komt doordat er mallen zijn gemaakt van echte takken, waardoor het afgietsel dan ook zeer realistisch is.


Top 10 Kerstbomen

Waar kun je het beste een kerstboom kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste kerstboom van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte kerstbomen bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 kerstbomen!


Kerstboom kopen? Hier moet je op letten!

Jij gaat dit jaar voor een goede kerstboom waarvoor geen echte bomen hoeven worden gekapt? Wij hebben je met deze test geholpen aan onder andere het beste kerstboom merk en de beste kleine kunstkerstboom. Maar waar moet je verder allemaal op letten als je een kunstkerstboom koopt?

Het formaat van de kerstboom

Ga jij dit jaar voor een grote, of een meer bescheiden kerstboom? Er zijn heel wat verschillende maten te krijgen, houd daarom rekening met de ruimte die je in je huis hebt.

Verlichting of niet?

Meerdere modellen worden standaard geleverd met verlichting. Dit is natuurlijk heel handig, maar misschien wil jij toch liever zelf voor de verlichting zorgen. Houd daar dan rekening mee als je een boom bestelt. Wij hebben gelukkig ook een volledig artikel gewijd aan de beste kerstboomverlichting, bekijk deze hier!

Welk budget heb je beschikbaar?

Er zijn kunstkerstbomen te krijgen voor mensen met een bescheiden budget, maar ook voor mensen die het niet erg vinden hier honderden euro's aan uit te geven. Het is wel zo dat je voor de echt realistische modellen een flink bedrag neer moet tellen. Dat is het overigens wel waard.


Veelgestelde vragen

Waarom een neppe kerstboom?

Het grote voordeel van een neppe kerstboom is dat hij altijd mooi blijft doordat de naalden niet uitvallen. Daarnaast kan je hem meerdere jaren gebruiken.

Wanneer moet een kerstboom weg?

Traditiegetrouw moet de kerstboom op 6 januari weg. Dit komt door het verhaal uit de bijbel. De kerstboom laten staan zou voor ongeluk zorgen.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>