Onze Favoriete Gezonde Hondenbrokken

Honderd Adult Free From: graan- en glutenvrij

Honderd Adult Free From: graan- en glutenvrij viel bij de honden uit ons testpanel duidelijk in de smaak. Maar dat is de niet de enige reden waarom we deze hondenbrokken hebben uitgeroepen tot de beste hondenbrokken zonder gluten.

De uitstekende combinatie van ingrediënten zoals lijnzaadolie, zalmolie, kip en rund zorgt voor een uitgebalanceerde en voedzame maaltijd die iedere energieke, volwassen hond nodig heeft.

Update:
De eigenaar van Honderd.nl heeft ons artikel gelezen en ons toestemming gegeven om proefpakketten uit te mogen delen aan onze bezoekers! Klik hier om je proefverpakking op te vragen.

Als je hond gevoelig is voor gluten wil je natuurlijk een lekkere, gezonde hondenbrok geven die gemakkelijk verteerbaar is en die niet tot irritaties of maagklachten leidt. Tijdens het testen van de beste hondenbrokken was het natuurlijk een prioriteit dat de hondenbrokken glutenvrij waren. Daarnaast hebben we gelet op de overige ingrediënten van de hondenbrokken.

Zo keken we of er kunstmatige toevoegingen zijn, of er natuurlijke ingrediënten verwerkt waren en hoe de honden met een gevoelige maag en huid op de brokken reageerden. Van alle glutenvrije hondenbrokken hebben we uiteindelijk de beste hondenbrokken getest die op die gebieden de hoogste scores haalden.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Zalm Hondenbrokken uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Gezonde Hondenbrokken

Als #1 verkozen
1. Honderd Adult Free From: graan- en glutenvrij

darf vol bites

Zachte brokken

2. Darf Vol Bites hondenbrokken

Vers vlees
3. Healthy Dog Regular

kivo kip hond

Voor honden met een allergie
4. Kivo Petfood hondenbrokken verse kip

acana small breed

Kleine hondjes
5. Acana Adult Small Breed

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste hondenbrokken met zalm zijn, hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

17+ brokken vergeleken

21+ Ervaringen gecheckt

12+ uur onderzoek


Wat zijn de beste glutenvrije hondenbrokken?

Na het testen van 15 verschillende merken zijn de 'graan- en glutenvrije hondenbrokken van Honderd' verkozen als de beste glutenvrije hondenbrokken van dit moment. 

Om tot onze ultieme top 5 te komen, hebben we de honden uit ons testteam 15 soorten hondenbrokken laten eten, van verschillende merken. Alleen de hondenbrokken die tijdens deze testen als beste naar voren kwamen, hebben we uiteindelijk in onze lijst opgenomen.

1. Honderd Adult Free From: graan- en glutenvrij

 • Een uitgebalanceerde samenstelling van ingrediënten voor energieke honden
 • Ook vrij van mais
 • Geeft je hond een glanzende vacht
 • Deze brokken zijn niet geschikt voor jonge honden. Hiervoor zijn er speciale puppybrokken in het assortiment

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Smaak

Ingrediënten

Bij het samenstellen van de beste glutenvrije hondenbrokken heeft Honderd veel aandacht besteed aan de balans tussen de ingrediënten. Zo bevatten de brokken niet alleen eiwitten van rundvlees, maar ook van kippenvlees. Als alternatief voor de granen is er bovendien geen mais toegevoegd, maar rijst.

De hondenbrokken geven je hond dagelijks een gezonde dosis energie en dankzij de combinatie van zalmolie en lijnzaadolie heeft je hond een glanzende vacht en een goede spijsvertering. Behalve dat de hondenbrokken geschikt zijn voor honden met gevoelige darmen hebben ook honden die een gevoelige huid hebben baat bij deze hondenbrokken.

Update:
De eigenaar van Honderd.nl heeft ons artikel gelezen en ons toestemming gegeven om proefpakketten uit te mogen delen aan onze bezoekers! Klik hier om je proefverpakking op te vragen.

2. Darf Vol Bites hondenbrokken

darf vol bites
 • Een rijke bron van energie
 • Zorgt voor een gezonde ontlasting
 • Smakelijke hondenbrok, ook voor moeilijke eters
 • Vergeleken met andere merken is een zak van 20 kilogram kort houdbaar

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Smaak

Ingrediënten

Wat bij de Darf Vol Bites hondenbrokken opvalt, is dat het vrij zachte brokken zijn. Je kunt ze zelfs oplossen in water. Dat is prettig als je hond normaal gesproken wat moeite heeft met het eten van hardere brokken. De reden dat de brokken wat zachter zijn, is dat er veel vers vlees in is verwerkt. De brokken zijn goed verteerbaar en zorgen voor een goede ontlasting. Je kunt rekenen op een voedzame hondenbrok met hoogwaarde ingrediënten als natuurlijke vitamines en mineralen. En de hondenbrokken zijn natuurlijk volledig glutenvrij.

3. Healthy Dog Regular

 • Geschikt voor alle leeftijden en alle rassen
 • De brokken worden goed door de maag opgenomen
 • Bevat natuurlijke ingrediënten, waaronder zalmolie
 • Als je hond liever geen rundvlees eet, is deze brok minder geschikt

Score

8.8

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Smaak

Ingrediënten

Honden van alle leeftijden eten de Healthy Dog Regular hondenbrokken graag. Dat geldt zeker voor de honden die dol zijn op rundvlees. De brokken zijn geschikt voor honden met een voedselallergie, huidproblemen en met maag- en darmklachten. Daarbij komt uiteraard dat deze hondenbrokken glutenvrij zijn. De zalmolie die in de brokken verwerkt is, zorgt voor natuurlijk weerstand en een glanzende vacht. Behalve dat de honden de brokken graag aten, merkten een aantal baasjes van de honden uit ons testteam op dat de brokken prettig roken.

4. Kivo Petfood hondenbrokken verse kip

kivo kip hond
 • Ook voor honden met een gevoelige maag
 • Draagt bij aan een gezonde huid en mooie vacht van de hond
 • Geen kunstmatige stoffen voor kleur en smaak toegevoegd
 • Niet voor honden die niet tegen eiwit van kip kunnen

Score

8.7

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Smaak

Ingrediënten

De Kivo Petfood hondenbrokken zijn niet alleen geschikt voor honden die een glutenallergie hebben. Ook voor honden met voedselintolerantie is dit een goede hondenbrok. De honden krijgen van deze brokken een gezonde vacht. In het testteam zaten een aantal honden die een gevoelige huid hebben, maar met deze brokken hadden ze daar geen last van. De brokken bevatten hoogwaardige, dierlijke eiwitten uit kip en zijn daardoor goed verteerbaar.

5. Acana Adult Small Breed

acana small breed
 • Geen kunstmatige toevoegingen, behalve zink
 • De hondenbrokken zijn goed houdbaar
 • Ingrediënten zijn niet gedroogd, maar worden vers verwerkt
 • Alleen voor kleine honden

Score

8.4

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Smaak

Ingrediënten

De samenstelling van de Acana Adult Small Breed hondenbrokken is uitgebalanceerd en divers. Doordat niet alle voedingsstoffen uit dierlijk vlees gehaald worden, is een toevoeging van voedingsstoffen overbodig. Alleen zink wordt toegevoegd, omdat dit niet van nature in het verwerkte kippenvlees en de vis zit.

Je hond eet een heerlijke hondenbrok die ook nog eens zorgt voor een glanzende vacht. De glutenvrije brokken zijn klein, waardoor ze heel geschikt zijn voor kleinere, volwassen honden als teckels en Jack Russels.


Top 10 glutenvrije hondenbrokken

Waar kun je het beste gezonde hondenbrokken kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de juiste keuze van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte hondenbrokken bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 slimme zalmbrokken!


Waar moet je op letten bij het kopen van hondenbrokken zonder gluten?

De informatie op de verpakking van sommige hondenbrokken kan verwarrend zijn. Je ziet verschillende ingrediënten staan en vaak wordt er ook gesproken over hypoallergene brokken. Wat is nu de geschikte hondenbrok als je je hond de beste glutenvrije hondenbrokken wilt geven? Om zeker te weten dat je de juiste keuze maakt, let je op de volgende zaken:

Wordt er echt geen gebruik gemaakt van graan?

Als er op de verpakking staat dat de brokken hypoallergeen zijn, is de kans groot dat het voer geen gluten bevat. Maar dat is geen garantie. Hypoallergeen wil zeggen dat de kans klein is dat je hond een allergische reactie van de brokken krijgt. Dit is alleen een ruim begrip, want dit kan gaan om een allergische reactie op gluten. Het kan echter net zo goed betrekking hebben op honden met een gevoelige huid. Het comfort van jouw huisdier ligt net als bij kattenbakvulling op de hoogste prioriteit.

Kijk dus gericht naar de ingrediënten van het voer. Zijn er granen in verwerkt, dan kun je ervan uitgaan dat er dus gluten in het voer zitten. Kies voor hondenbrokken die ontsloten mais of rijst bevatten. Vaak wordt het ook apart vermeld dat de brokken geen gluten bevatten. Dit geeft je extra zekerheid.

Kwaliteit van de ingrediënten

De beste hondenbrokken bevatten ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit. Door voor een goede mix en gevarieerde ingrediënten te kiezen, ontstaat er vanzelf een voedzame hondenbrok die weinig toevoegingen nodig heeft. Sommige noodzakelijke voedingsstoffen kun je echter niet uit de basisingrediënten halen.

Daarom kan het noodzakelijk zijn dat er ingrediënten aan de hondenbrokken zijn toegevoegd. Dat is op zich geen probleem, ook niet voor je hond. Let er wel op dat er bijvoorbeeld geen kunstmatige stoffen aan toegevoegd zijn om de kleur of de smaak van de brokken te optimaliseren. In het ideale geval hebben de toevoegingen een natuurlijke oorsprong.

Zijn de hondenbrokken zonder gluten gemakkelijk verteerbaar?

Honden met glutenintolerantie hebben gevoelige darmen. Zelfs als je een glutenvrije hondenbrok aan je hond geeft, wil je natuurlijk dat de darmen zoveel mogelijk ontzien worden. Het is dus ook bij glutenvrije brokken belangrijk dat ze gemakkelijk verteerbaar zijn. Je hond voelt zich daar prettig bij en heeft bovendien een gezonde ontlasting. Gemakkelijk verteerbare brokken die niet zwaar op de maag liggen, zijn vaak geperste brokken.


Veelgestelde vragen over gezonde hondenbrokken

Is glutenvrij altijd gezonder?

Gluten en graan zijn niet per definitie ongezond. Gezonde hondenbrokken kunnen best gran bevatten, maarsommige honden kunnen hier, net als mensen, niet goed tegen. Vandaar dat er veel hondenbrokken zonder gluten te koop zijn.

Hoe weet ik welke brokken mijn hond nodig heeft?

Je komt er vaak snel genoeg achter of jouw huisdier een glutenintollerantie heeft. Als je hierover twijfelt kun je de dierenarts raadplegen over welke hondenbrokken jouw viervoeter nodig heeft.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>