Onze Favoriete Gezonde Hondenbrokken

honderd zalm

Honderd for Life: Zalm + Rund

Honderd for Life: Zalm + Rund hondenbrokken zijn niet alleen als de beste gezonde hondenbrokken uit de test gekomen. Het zijn ook nog eens een van meest goedkope gezonde hondenbrokken. Zowel de honden als de baasjes uit ons testteam waren het unaniem eens met elkaar: Dit hondenvoer onderscheidt zich duidelijk van vergelijkbare brokken vanwege de uitgebalanceerde voedingswaarde en hoogwaardige ingrediënten. Bovendien vonden de honden het erg lekker.

Update:
De eigenaar van Honderd.nl heeft ons artikel gelezen en ons toestemming gegeven om proefpakketten uit te mogen delen aan onze bezoekers! Klik hier om je proefverpakking op te vragen.

Iedere hond heeft zijn eigen voorkeuren en behoeften als het om hondenbrokken gaat. Denk bijvoorbeeld aan hondenbrokken die goed verteerbaar zijn en die je hond een gezonde vacht geven. Je bent dus op zoek naar een gezonde hondenbrok, het liefst voor een betaalbare prijs.

Het is uiteraard ook van belang dat je hond de brokken lekker vindt en dat hij na een maaltijd genoeg energie heeft. In onze test voor de beste hondenbrokken hebben we de allerbeste, gezonde producten getest op al deze criteria. 

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Zalm Hondenbrokken uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Gezonde Hondenbrokken

honderd zalm

Als #1 verkozen
1. Honderd for Life: Zalm + Rund

healthy dog

Voor honden met allergieën

2. Healthy Dog Regular hondenbrokken

graanvrij junior

Graanvrij
3. Topstar Specialty Fresh Salmon No Grain hondenbrokken

royal canin hypoallergenic

Ondersteuning van de huid
4. Royal Canin Hypoallergenic hondenbrokken

carocroc

Met gevogelte
5. Carocroc Senior Silver 18/10

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste hondenbrokken met zalm zijn, hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

17+ brokken vergeleken

21+ Ervaringen gecheckt

12+ uur onderzoek


Wat zijn de beste gezonde hondenbrokken?

Na verschillende brokken uitvoerig te hebben vergeleken, is gebleken dat 'Honderd for Life: Zalm + Rund hondenbrokken' als beste gezonde honden uit de test zijn gekomen.

We hebben de honden uit ons testteam 12 verschillende soorten hondenbrokken laten eten. Uit deze pool hebben we uiteindelijk de 5 allerbeste producten gekozen. Dit zijn de hondenbrokken die de honden het lekkerst vonden en waar ze volgens hun baasjes het best op reageerden. Zie hieronder de volledige top 5.

1. Honderd for Life: Zalm + Rund

honderd zalm
 • Geeft volwassen honden goede energie
 • Zorgt voor een uitgebalanceerde, gezonde maaltijd voor je hond
 • Je hond geniet zichtbaar van de lekkere brokken met zalmsmaak
 • Alleen geschikt voor volwassen honden. Voor pups is er speciaal voer verkrijgbaar

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Smaak

Ingrediënten

De Honderd For Life Rund & Zalm hondenbrokken zijn geschikt voor honden vanaf 1 jaar. Dit betekent dus dat je, dankzij de uitgebalanceerde samenstelling van dit voer, geen aparte hondenbrokken voor je jonge hond hoeft kopen. De brokken bevatten hoogwaardige, dierlijke eiwitten uit rund en de noodzakelijke vetten zijn afkomstig uit zalmolie en lijnzaadolie. De geperste brokken zijn goed verteerbaar voor je hond. 

Je kunt rekenen of een energieke hond die smult van deze brokken. Dat je hond goed in zijn vel zit met de hondenbrokken van Honderd zie je niet alleen terug in de levenslust, maar ook in zijn glanzende vacht en de gezonde ontlasting.

Update:
De eigenaar van Honderd.nl heeft ons artikel gelezen en ons toestemming gegeven om proefpakketten uit te mogen delen aan onze bezoekers! Klik hier om je proefverpakking op te vragen.

2. Healthy Dog Regular hondenbrokken

 • Geschikt voor zowel pups als juniors, volwassen honden en senioren
 • Bevat hoogwaardige, dierlijke eiwitten
 • Volledig graan- en glutenvrij en bovendien hypoallergeen
 • Minder geschikt voor honden die niet van rund houden

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Smaak

Ingrediënten

De regular hondenbrokken van Healthy Dog zijn geschikt voor honden die last hebben van voedselallergieën en glutenintolerantie. De brokken bevatten geen kunstmatige, toegevoegde stoffen om de kleur, geur of smaak te bevorderen. Je geeft dit voer zowel aan pups als aan volwassen honden en aan senioren. De brokken zijn van goede kwaliteit en hebben een lekkere rundsmaak. Dankzij de vetten uit de zalmolie houdt je hond een glanzende vacht.

3. Topstar Specialty Fresh Salmon No Grain hondenbrokken

graanvrij junior
 • Geen toegevoegde middelen als kleurstoffen en smaakstoffen
 • Honden die last hebben van glutenintolerantie kunnen dit voer eten
 • Eiwitten zijn goed verteerbaar, voor honden met een gevoelige maag
 • Deze brokken zijn alleen bedoeld voor jonge honden tot 2 jaar en dus niet geschikt voor volwassen honden of senioren

Score

8.8

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Smaak

Ingrediënten

De Topstar Specialty Fresh Salmon hondenbrokken zonder graan onderscheiden zich doordat er veel vis in de brokken verwerkt is. Dit zorgt voor een grote aanwezigheid van vetzuren voor een gezonde vacht een optimale conditie van de huid. De natuurlijke ingrediënten stimuleren een gezonde darmflora en dragen bij aan een goede opbouw van het kraakbeen. Dit is vooral belangrijk bij honden die nog jong zijn. Daarom zijn deze hondenbrokken speciaal bedoeld voor jonge honden tot 2 jaar oud.

4. Royal Canin Hypoallergenic

royal canin hypoallergenic
 • Geschikt voor honden met een glutenintolerantie
 • De hondenbrokken zorgen voor een glanzende vacht
 • De adem van de hond blijft fris na het eten
 • Alleen aanbevolen voor volwassen honden, niet geschikt als senioren brokken

Score

8.7

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Smaak

Ingrediënten

De hondenbrokken van Royal Canin zijn hypoallergeen en daardoor geschikt voor honden met een huidaandoening of een gevoeligheid voor voedsel. De brokken zijn geschikt voor honden van alle leeftijden en kunnen door zowel grote als kleine rassen gegeten worden. De eiwitten zijn zowel plantaardig als dierlijk en zijn goed verteerbaar. Ook als je hond een glutenintolerantie heeft, kun je deze brokken met een gerust gevoel voorzetten.

5. Carocroc Senior Silver 18/10

carocroc
 • De hondenbrokken zijn lekker, de honden eten het met smaak
 • Geschikt voor honden die aanleg voor overgewicht hebben
 • Goed verteerbaar
 • Bevat gerst

Score

8.4

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Smaak

Ingrediënten

In ons testteam zaten een paar moeilijke eters, maar ze hadden geen enkele moeite met de verschillende merken hondenbrokken die getest werden. Dat gold ook voor de Carocroc Senior Silver 18/10 hondenbrokken. Behalve dat de honden de brokken met vlees en gevogelte lekker vonden, kregen ze er ook een mooie vacht van en een stevige ontlasting. 

Een ander voordeel is dat deze brokken de juiste voedingswaarde en een goede balans in calorieën hebben. Je hond eet een voedzame maaltijd die niet te zwaar is.


Top 10 gezonde hondenbrokken

Waar kun je het beste gezonde hondenbrokken kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de juiste keuze van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte hondenbrokken bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 slimme zalmbrokken!


Waar moet je op letten bij het kopen van gezonde hondenbrokken?

Wat maakt een hondenbrok gezond en waar herken je de gezonde hondenbrokken aan? Er zijn een paar criteria die je mee laat wegen in je beslissing bij het kopen van gezond hondenvoer:

De juiste ingrediënten

De meeste hondenbrokken hebben een basissamenstelling. Dat wil zeggen dat de hondenbrokken dierlijke eiwitten bevatten, net als mineralen en eiwitten en uiteraard ook bepaalde vetten. Het verschil tussen standaard gezonde hondenbrokken en de beste hondenbrokken is dat de laatste de perfecte samenstelling hebben. Daardoor is er sprake van een optimale balans tussen de verschillende ingrediënten. Dankzij deze goede verhoudingen profiteert je hond ook werkelijk van de voedingsstoffen en behoudt hij zijn energie.

Heeft je hond specifieke behoeftes, zoals bijvoorbeeld een glutenvrijdieet, dan kies je uiteraard voor hondenbrokken die glutenvrij zijn.

Prijs vs Kwaliteit

Wil je je hond gezond voer geven tegen een redelijke prijs, dan is dat zeker mogelijk. Goedkope gezonde hondenbrokken vind je door de prijs per kilogram van de verschillende hondenbrokken met elkaar te vergelijken. Kijk daarbij tevens naar de houdbaarheid van de brokken. Als je een grote zak koopt die in verhouding heel goedkoop is, maar heel kort houdbaar, dan kun je uiteindelijk toch nog duur uit zijn. Datzelfde geldt voor hondenbrokken die een hoge prijs per kilogram hebben, maar die bijvoorbeeld niet de juiste, uitgebalanceerde ingrediënten hebben waar je hond behoefte aan heeft.

Blijven de voedingsstoffen intact tijdens de productie?

Het is niet alleen de vraag of bepaalde noodzakelijke voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten en calcium in de hondenbrokken zitten. Het gaat eveneens om het feit of de voedingswaarde van deze ingrediënten tijdens het productieproces behouden blijft. Daar kun je vanuit gaan als je voor geperste brokken kiest. Deze brokken worden op een relatief lage temperatuur gemaakt, zodat de voedingswaarde van de ingrediënten optimaal blijft.

Geperste brokken zijn tevens licht verteerbaar. De brokken worden, ook als je hond een gevoelige maag heeft, over het algemeen eenvoudig opgenomen.

Past het voer bij de leeftijd van je hond?

Om er zeker van te zijn dat de hondenbrokken aansluiten bij de groei of de energiebehoefte van je hond, kies je voor hondenbrokken die bij zijn leeftijd passen. Sommige brokken zijn zo samengesteld dat ze voor elke leeftijd geschikt zijn. Je kunt echter ook kiezen voor hondenbrokken die speciaal voor volwassen of senioren zijn bedoeld. Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat je hond voldoende van de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt in verhouding tot de energie die hij verbruikt.


Veelgestelde vragen over gezonde hondenbrokken

Zijn er allergievrije opties beschikbaar in gezonde hondenbrokken?

Ja die zijn er zeker. Ook in onze lijst met hoogst beoordeelde producten zit een allergievrije variant; de hondenbrokken van Healthy Dog Regular. Bij twijfel is het altijd verstandig om jezelf extra te laten adviseren door de dierenarts.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>