Onze favoriete Elektrische Tandenborstel

Oral-B Vitality 100 CrossAction

Oral-B Vitality 100 CrossAction

Met de Oral-B Vitality 100 CrossAction hoef je nooit meer met de hand te poetsen. De borstels maken de tanden helemaal schoon door de 3D techniek. Om te zorgen dat je tanden helemaal schoon zijn moet je goed poetsen. Door de ingebouwde timer weet je precies wanneer je lang genoeg gepoetst hebt. Door de goede prijs-kwaliteitverhouding is hij voor iedereen aantrekkelijk

Een goede elektrische tandenborstel zorgt ervoor dat jij een mooi en hygiënisch gebit hebt. Hierdoor kan jij zonder schaamte met een grote glimlach over straat lopen. 

AnalyseNederland heeft een groot assortiment aan elektrische tandenborstels getest. In dit artikel worden de 5 elektrische tandenborstel nader besproken die als beste uit de test kwamen. 

Lees dus vooral verder om te weten te komen wat de beste elektrische tandenborstel is en wat de top 5 beste opties zijn van dit moment. Er wordt antwoord gegeven op de vraag: welke koelbox is het beste? Als je benieuwd bent, lees dan gauw verder!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste elektrische tandenborstel uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Elektrische Tandenborstels

Oral-B Vitality 100 CrossAction

Beste Koop Elektrische Tandenborstel
1. Oral-B Vitality 100 CrossAction

Philips Sonicare ProtectiveClean

Beste Elektrische Tandenborstel Tandvlees
2. Philips Sonicare ProtectiveClean

Bintoi® iSonic Black Series D700

Beste Elektrische Tandenborstel met Standen
3. Bintoi® iSonic Black Series D700

Oral B Pro 3 3900 Duo

Beste Set Elektrische Tandenborstel
4. Oral B Pro 3 3900 Duo

Oral-B Kids Elektrische Tandenborstel

Beste Elektrische Tandenborstel Kind
5. Oral-B Kids Elektrische Tandenborstel

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste elektrische tandenborstels zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

20+ elektrische tandenborstels vergeleken

32+ ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Elektrische Tandenborstel in 2023?

Hieronder worden de 5 elektrische tandenborstels besproken die als beste uit de test kwamen. Met name wordt besproken wat de voor- en de nadelen zijn van de elektrische tandenborstel in kwestie en ook wordt er gezegd waarom dit zo is.

Dit om de keuze gemakkelijker te maken en om te weten te komen wat de beste elektrische tandenborstel is en wat de top 5 beste opties zijn van dit moment. Welke tandenborstel is het beste? Lees snel verder.

1. Oral-B Vitality 100 CrossAction

Oral-B Vitality 100 CrossAction
 • Beschikt over een timer
 • Een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
 • De tanden worden 3D schoongemaakt
 • Geen poetsdruksensor

Score

9.7

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de nummer 1 positie staat de Oral-B Vitality 100 CrossAction. Dat is niet geheel verrassend war je voor die prijs terug krijgt. Je gebit wordt een stuk schoner doordat alles elektrisch gaat.

Het probleem van veel mensen tijdens tandenpoetsen is dat ze het veel te kort doen. Dat kan komen door verschillende reden. Met dit model weet je precies hoelang je moet door de timer die op de tandenborstel zit.

Alle tanden worden helemaal 3D schoongemaakt zodat alle etensrestjes weg gaan en je tanden mooi wit blijven. Hierdoor hou je altijd een mooi stralend gebit.

2. Philips Sonicare ProtectiveClean

Philips Sonicare ProtectiveClean
 • Door de poetsdruk weet je of je te hard poetst
 • De batterij gaat 2 weken mee
 • Maakt je tanden schoon door de 62.000 poetsbewgingen
 • Niet zo'n groot formaat, 19L

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Philips Sonicare ProtectiveClean is de perfecte tandenborstel om goed je tanden en tandvlees schoon te maken. Door het grondige schoonmaken verwijdert hij 7x meer tandplak dan een normale tandenborstel.

Je tandvlees kan heel gevoelig zijn en kan daarom pijnlijk zijn tijdens het tandenpoetsen. Met de poetsdruk op de Philips Sonicare weet je precies wanneer je te hard drukt. Zo zorg je ervoor dat je niet last krijgt van je tandvlees.

Ga je op vakantie en je wilt geen goedkope handtandenborstel mee. Dan kan je dit model zonder oplader mee nemen. De batterij gaat namelijk 2 weken lang mee. Hierdoor heb je ook schone tanden op vakantie. 

3. Bintoi® iSonic Black Series D700

Bintoi® iSonic Black Series D700
 • 4 verschillende poetsstanden
 • De batterij gaat 30 dagen mee 
 • Er zitten 4 extra opzetborstels bij
 • Geeft niet aan als je te hard poetst

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de derde plek staat de Bintoi® iSonic Black Series D700. Deze elektrische tandenborstel is perfect voor je als je niet constant dezelfde poetsstand wilt hebben. Door de 4 verschillende standen kan je altijd iets anders proberen.

Ga jij voor een langere tijd op reis en ben je per ongeluk je oplader vergeten? Dat is geen probleem doordat de batterij van dit model tot wel 30 dagen mee gaat. Hierdoor hoef je niet kort te tandenpoetsen om te zorgen dat hij niet opgaat.

Na een tijdje tandenpoetsen met het dezelfde opzetstukje moet hij vervangen worden. Dit komt omdat de haren verkleuren en minder goed schoonmaken. Met de 4 extra opzetstukje hoef je niet naar de winkel voor nieuwe. 

4. Oral B Pro 3 3900 Duo

Oral B Pro 3 3900 Duo
 • Je krijgt 2 elektrische tandeborstels
 • Door tandartsen geïnspireerde ronde kop
 • Met zichtbare druksensor
 • Een hoge prijs

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Wil jij niet alleen een elektrische tandenborstel, maar je partner ook? Dan is de Oral B Pro 3 3900 Duo een perfect product voor jou. Je krijgt 2 tandenborstels geleverd waardoor jullie beiden een mooi gebit krijgen.

Oral B werkt samen met tandartsen om te zorgen dat ze de tanden en tandvlees zo goed mogelijk schoonmaken. De kop is daarom ook geïnspireerd door tandartsen. Deze vorm zorgt ervoor dat de hele tand schoongemaakt wordt.

Poets je tijdens het tandenpoetsen iets te hard. Dan krijg je meteen een indicatie dat je te veel druk zet. Er gaat een rood lampje branden waardoor je het duidelijk ziet.

5. Oral-B Kids Elektrische Tandenborstel

Oral-B Kids Elektrische Tandenborstel
 • Een kindvriendelijk design
 • Een speciale modus voor kinderen
 • De timer stimuleert om 2 minuten te poetsen
 • Alleen voor kinderen 

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als vijfde product bekijken we de Oral-B Kids Elektrische Tandenborstel. Kinderen moeten ook hun tandenpoetsen. Door het gebruik van een elektrische tandenborstel gaat alle plak van de tanden af. Zodat ze altijd een mooi gebit houden.

Kinderen vinden tandenpoetsen over het algemeen verschrikkelijk. Om te zorgen dat ze het wat leuker gaan vinden is er een kindvriendelijk design dat ze moet aanmoedigen. Dit model is in verschillende prints beschikbaar.

Omdat kinderen nog een gevoelige gebit kunnen hebben is er een speciale kindermodus op deze tandenborstel. De borstelharen zijn extra zacht in combinatie met deze modus is het geen vervelende ervaring om je tanden te poetsen,


Top 10 Elektrische Tandenborstels

Waar kun je het beste een elektrische tandenborstel kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste koelboxen van dit moment zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte elektrische tandenborstels bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 elektrische tandenborstels!


Elektrische Tandenborstel kopen? Hier moet je op letten!

Om een miskoop te voorkomen, is het belangrijk om te weten op welke zaken je moet letten bij de aanschaf van een elektrische tandenborstel. Je gebit is heel belangrijk om schoon en mooi te houden. Hierdoor zorg je ervoor dat geen gezondheidsklachten krijgt

Hieronder staan 3 criteria punten waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische tandenborstel. 

Prijs

Veel mensen denken dat een duurdere prijs meteen betekent dat het een beter product is. Dat is natuurlijk niet waar. Een product dat een lagere prijs heeft kan beter zijn dan een duur product. Dit komt omdat duurdere producten vaak extra functies hebben die je waarschijnlijk niet gaat gebruiken.

Daarom hebben wij gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding. Het nummer 1 product is het beste en goedkoopste product. 

Standen

Een elektrische tandenborstel kan meerdere standen hebben om je tanden te poetsen. Dit heeft natuurlijk zo zijn voordelen want als jij last hebt van gevoelig tandvlees wil je een zachtere stand zodat het geen pijn doet en niet gaat bloeden. Zo hebben de meeste duurdere elektrische tandenborstels verschillende standen. Als je wilt dat je tanden altijd schoon blijven, kan je ook denken aan een tandenbleekset.

Functionaliteiten

Omdat een elektrische tandborstel veel meer kan dan een normale tandenborstel, zitten er allemaal functies op. Dit zorgt ervoor dat je gebit er mooier en schoner uitziet. Net als bij een glucosemeter zijn deze functies belangrijk voor jouw gezondheid op de lange termijn.

Een handige functie is de druksensor. Hiermee kun je precies zien of je te hard poetst of niet. 


Veelgestelde vragen

Wat is beter sonisch of roterend?

Er is er niet een beter dan de ander. Het heeft meer te maken hoe jij poetst met een normale tandenborstel. Als jij houdt van de langwerpige kop houdt. Dan is een sonische kop aan te raden. Wil jij makkelijk bij de achterste kiezen komen dan is een roterende beter.

Waarom een elektrische tandenborstel?

Dat is een goede vraag! Een elektrische tandenborstel kan de tanden veel beter schoonmaken doordat de haartjes over sneller langs gaan. Hierdoor sla je niet snel iets over als je over elke tand gaat.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>