Onze favoriete Elektrische Haard

Elektrische kachel Zenzee

Elektrische kachel Zenzee

De elektrische kachel van het merk Zenzee is als beste uit de test gekomen: wil jij in de nabije toekomst een elektrische haard kopen, dan is het zeker een aanrader om eens bij de haarden van Zenzee een kijkje te nemen. Deze elektrische haard heeft het label beste elektrische haard uit 2023 gekregen, en dat is natuurlijk niet voor niets. Maar waarom is deze haard zo populair?

Op een ijskoude winteravond is niets zo fijn om 's avonds lekker de elektrische haard aan te zetten. De gehele avond krijgt dan opeens veel sfeer en je kan lekker tegen je partner aankruipen en een spannende film opzetten. Gelukkig kan een elektrische haard de temperatuur in huis snel laten stijgen. Zo'n elektrische haard is dus een essentieel item voor in huis, maar welke haard is eigenlijk de beste?

Wij van AnalyseNederland.nl hebben dit voor jou uitgezocht en hebben een top 5 samengesteld met de beste elektrische haard merken. Als je een van onderstaande haarden koopt, weet je zeker dat het helemaal goed komt. Zeg vaarwel tegen miskopen en hallo tegen je nieuwe geweldige haard!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Elektrische Haarden uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Elektrische Haarden

Elektrische kachel Zenzee

Beste Koop Elektrische Haard
1. Elektrische kachel Zenzee

Beper Sfeerhaard

Beste Afstandsbediening Elektrische Haard

2. Beper Sfeerhaard

Elektrische haard met verwarming

Beste Elektrische Haard Thermostaat
3. Elektrische haard met verwarming

El Fuego Elektrische LED inbouwhaard

Beste Inbouw Elektrische Haard
4. El Fuego Elektrische LED inbouwhaard

Vrijstaande Elektrische haard

Beste Retro Elektrische Haard
5. Vrijstaande Elektrische haard

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste elektrische haard is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

16+ Elektrische Haarden vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Elektrische Haard in 2023?

Een avondje op de bank is niet compleet zonder een elektrische haard die aanstaat. Het geeft gelijk zoveel sfeer af, dat alles gelijk 10 keer romantischer lijkt bij zo'n knisperend haardvuurtje. Je hebt ongelooflijk veel verschillende soorten elektrische haarden, de keuze is reuze. Er zitten natuurlijk niet alleen maar toppers tussen, dus het is belangrijk dat je je goed inleest.

Om jou tevens een handje te helpen, hebben wij van AnalyseNederland.nl ook een top 5 gemaakt met de kwalitatief beste elektrische haarden. Deze worden hieronder uitvoerig besproken, zodat jij zelf kan bepalen welke haard het beste bij jouw persoonlijkheid en huis past!

1. Elektrische kachel Zenzee

Elektrische kachel Zenzee
 • Werkt enorm sfeerverhogend
 • Extra compartiment voor brandhout
 • Energiezuinig dankzij slimme thermostaat
 • Licht brommend geluid

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Allereerst de elektrische kachel van het merk Zenzee. Deze elektrische haard in je woonkamer is een plaatje om te zien, het zorgt gelijk dat je een warm gevoel krijgt (letterlijk en figuurlijk). Iedereen die jouw woonkamer binnenkomt, zal verrast zijn door de prachtige uitstraling van deze elektrische haard. 

Een ander voordeel van deze haard is dat je een ruimte onder de haard hebt waar je brandhout in kan leggen, voor een authentiek gezicht. Op deze manier lijkt het echt zo'n ouderwetse haard, en dat is het effect dat veel mensen willen creëren met hun haard. Dat is met deze Zenzee haard dus een fluitje van een cent.

En last but not least, deze elektrische haard met thermostaat is behoorlijk energiezuinig. Want, je hoeft bij Zenzee niet bang te zijn voor onnodig verbruik van stroom. Een elektrische haard voor mensen die een goed functionerende haard willen die ook nog eens de show steelt qua uiterlijk!

2. Beper Sfeerhaard

Beper Sfeerhaard
 • Groot bereik qua temperatuur
 • Haard heeft een instelbare timer
 • Energievriendelijk dankzij de zuinige motor 
 • Elektrische haard kan alleen kleine ruimtes verwarmen

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Deze sfeerhaard van Beper is de ideale haard voor koukleumen. De haard heeft namelijk een erg groot bereik qua temperatuur, je kan deze namelijk zelf instellen van zo'n 15 graden tot en met 50 graden. Je kan dus eigenlijk je eigen sauna maken van je woonkamer. 

Je hoeft niet per se thuis te zijn om de haard aan te zetten, je kan ook gewoon de timer instellen. Deze timer zorgt ervoor dat de haard op een bepaald tijdstip aangaat, en dus kom jij thuis in een heerlijk warm huis.

Ten slotte is het ook nog eens een heel erg duurzame haard, want de motor is zuinig en zorgt ervoor dat hij niet onnodig veel uitstoot en stroom verbruikt. Kies uit twee modes: standaard en turbo!

3. Elektrische haard met verwarming

Elektrische haard met verwarming
 • Levensecht vlammeneffect
 • De haard kan eenvoudig worden verplaatst
 • Beveiliging tegen oververhitting
 • Thermostaat is niet heel nauwkeurig

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Deze goede elektrische haard is een echte topper in zijn klasse. De haard ziet er prachtig uit, dankzij de levensechte vlammen die uit de haard komen. Het lijkt wel alsof het vuur echt aanstaat, een waanzinnig gezicht. Als jij dus graag een haard wilt die vlammen goed kan imiteren, dan is dit de haard voor jou! 

Een ander groot voordeel is dat je de haard gemakkelijk kan verplaatsen als een bepaalde kamer warm genoeg is. Zo kan je alle kamers in huis verwarmen. Ten slotte bevat de haard ook nog eens een beveiliging tegen oververhitting. Het voelt dus bijzonder veilig om deze haard aan te hebben, ideaal!

4. El Fuego Elektrische LED inbouwhaard

El Fuego Elektrische LED inbouwhaard
 • Prachtig en strak design
 • De haard kan grote ruimtes verwarmen
 • Het is een inbouwhaard
 • Vermogen is niet heel groot (1800 watt)

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De elektrische LED inbouwhaard van El Fuego is een prachtig voorbeeld van een kwalitatief goede haard. Deze elektrische haard inbouw wordt dus in jouw woonkamer gebouwd, en kan je niet verplaatsen. 

Het staat erg stylish in je woonkamer dankzij het strakke design. Ook is de haard ideaal voor de wat grotere ruimtes, want deze haard is behoorlijk krachtig: hij kan ruimtes van wel 50 vierkante meter verwarmen! 

5. Vrijstaande Elektrische haard

Vrijstaande Elektrische haard
 • Betaalbare haard voor stijgende gasprijzen
 • Keuze uit twee vermogensniveaus
 • Een oud design
 • Vrij korte stroomkabel

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Deze vrijstaande elektrische haard is ideaal voor mensen die wat meer op de kleintjes moeten letten. Het is immers een behoorlijk budget oplossing voor de stijgende gasprijzen. Op deze manier kan je toch nog wat geld besparen, ook al wordt het leven alsmaar duurder. 

Daarnaast kan je bij deze haard kiezen uit twee vermogensniveaus, dus als je de haard slechts zacht aan wilt hebben, dan is dat ook zeker een optie. Ideaal voor de wat zachtere winterdagen!


Top 10 Elektrische Haarden

Waar kun je het beste elektrische haard kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste elektrische haard van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte elektrische haarden bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 elektrische haarden!


Elektrische Haard kopen? Hier moet je op letten!

Het kopen van een elektrische haard is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn heel veel aspecten die je in overweging moet nemen, aangezien het best een grote uitgave is. Het zou dan zonde zijn dat je een verkeerde elektrische haard koopt, omdat je onvoldoende onderzoek gedaan hebt naar alle aspecten die een belangrijke rol spelen bij het kopen van een elektrische haard.

Budget

Je moet je goed realiseren hoeveel geld je ongeveer wil spenderen aan het kopen van een nieuwe elektrische haard. Er zijn immers diverse prijscategorieën waarin de elektrische haarden vallen, en als je van tevoren een bepaald budget bedenkt, is de kans groot dat je je hier ook aan gaat houden.

Veel mensen gaan zonder budget winkelen, en komen dan terug met producten die eigenlijk veel te duur zijn en waar ze later spijt van krijgen. 

Geluid

De ene elektrische kachel maakt veel meer geluid dan de andere, dus het is van tevoren belangrijk dat je hierover nadenkt. Vind je het vervelend als je best wel een luid geluid op de achtergrond hoort als je elektrische haard aanstaat, dan is het van cruciaal belang dat je kiest voor een elektrische haard die muisstil is.

Temperatuur

Bij een elektrische haard kan je zelf bepalen hoe hoog de temperatuur moet worden in de ruimte die de haard op dat moment aan het verwarmen is.

Veel haarden hebben een klein bereik, maar als jij van warmte houdt en ook een soort sauna-effect wil nabootsen, dan is het verstandig om een haard te kiezen met een groot bereik en een haard die voor behoorlijk wat hitte kan zorgen. Het moet er in ieder geval voor zorgen dat, net als bij een slimme thermostaat, de haard het gehele huis warm kan houden.

Afmetingen

Verder is het ook handig om je af te vragen hoe groot je elektrische haard ongeveer moet zijn. Als je weinig ruimte in je woonkamer hebt, wil je niet dat je elektrische haard de halve woonkamer in beslag neemt.

Maar, als je graag een wat grote haard wil, dan is dat ook zeker mogelijk. Dus, als je van plan bent om een elektrische haard (online) te kopen, let dan goed op de afmetingen!


Veelgestelde vragen

Kan een elektrische haard warmte geven?

Naast dat een elektrische haard veel sfeer af geeft, kan hij ook warmte afgeven. Dit is wel verschillende per model.

Is een elektrische haard goedkoper dan gas?

Het ligt er natuurlijk aan hoe vaak je de elektrische haard aan hebt staan. Maar stroom is goedkoper dan gas. Dus hij is een stukje goedkoper.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>