Wat is de beste buitenlamp met sensor?

Duo Buitenwandlamp

Duo Buitenwandlamp

Uit onze test is gebleken dat de Duo buitenwandlamp de beste buitenlamp met sensor is van 2024. Naast het strakke design is de LUX-schemersensor ook een belangrijk onderdeel, wat ervoor zorgt dat deze wandlamp tot de allerbeste binnen deze categorie hoort. Dankzij deze sensor brandt het licht wanneer het donker is en het meest ideale is dat ze verkrijgbaar zijn als set van twee!

Om de allerbeste buitenlamp met sensor te vinden, heeft ons team diverse buitenlampen uitvoerig getest. Aan de hand van verschillende criteria, zoals de kwaliteit, de gevoeligheid van de sensor en de verlichtingssterkte, heeft ons team de 5 beste buitenlampen gevonden.


Daarnaast is er gekeken naar de bevindingen van andere onafhankelijke partijen, die ook onderzoek naar buitenlampen met sensor hebben gedaan. Zo is er bijvoorbeeld gekeken naar de beste buitenlamp met sensor volgens de Consumentenbond. Al deze gegevens samen hebben ervoor gezorgd dat alleen de allerbeste buitenlampen met sensor in de top 5 lijst terecht zijn gekomen.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste

Buitenlampen met Sensor uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Buitenlampen met Sensor

Duo Buitenwandlamp

Beste Koop Buitenlamp met Sensor
1. Duo Buitenwandlamp

Miro Wandlamp

Beste tijdloze Buitenlamp met Sensor

2. Miro Wandlamp

Auronic Solar Buitenlamp review

Beste Solar Buitenlamp met Sensor
3. Auronic Solar Buitenlamp

New Haven Buitenlamp review

Beste Klassieke Buitenlamp met Sensor
4. New Haven Buitenlamp

Gadgy Solar Hangende Oosterse Lantaarn review

Beste Hangende Buitenlamp met Sensor
5. Gadgy Solar Hangende Oosterse Lantaarn

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste Buitenlampen met Sensor zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

19+ Buitenlampen met Sensor vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Welke buitenlamp met sensor is het beste?

Om te ontdekken wat de beste buitenlamp met sensor is, heeft ons team tientallen buitenlampen getest. Op basis van de testuitslagen is de ultieme top 5 ontstaan, die je in dit artikel kunt ontdekken. 

Alleen de allerbeste buitenlampen met sensor zijn in deze lijst terechtgekomen, zodat je zeker weet dat je de beste buitenlamp met sensor koopt en hier lang van kunt genieten.

1. Duo Buitenwandlamp

Duo Buitenwandlamp
 • Gaat automatisch aan als het donker wordt
 • Licht schijnt naar beneden en boven
 • Gemaakt van roestvrij staal
 • Geen lichtbron meegeleverd

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De eerste plaats in deze top 5 is veroverd door de Duo wandlamp van QAZQA. Deze buitenlamp komt in een set van twee, waardoor je jouw woonperceel van voldoende licht kunt voorzien. De Duo wandlamp is voorzien van een LUX-lichtsensor, waardoor de lamp automatisch aangaat in het donker en weer uitgaat wanneer het licht wordt.

Hierdoor is je huis te allen tijde verlicht, waardoor je genoeg licht hebt in het donker en je woning beter beschermd is tegen inbrekers. Het licht van de wandlamp schijnt zowel naar boven als beneden, wat een mooi effect op de muur geeft.

De Duo wandlamp is gemaakt van roestvrij staal (RVS). Dit materiaal is zeer sterk en bestand tegen weersinvloeden. De wandlamp wordt geleverd zonder lichtbronnen, waardoor je zelf niet moet vergeten om vier lampen bij te bestellen, zodat je voor een lange periode verzekerd bent van buitenverlichting van de beste buitenlamp met sensor 2024.

2. Miro Wandlamp

Miro Wandlamp
 • Past bij veel huizen
 • Moderne look
 • Gaat lang me
 • Geen ingebouwde dimmer

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Dat QAZQA het beste buitenlamp met sensor merk is, bewijst het bedrijf door ook de tweede plaats in deze top 5 te bemachtigen. Op de tweede plaats voor beste buitenlampen met sensor staat de Miro wandlamp van QAZQA.

De lamp is afgewerkt met een zwarte kleur, wat zorgt voor een modern en stijlvol effect. Hierdoor past de Miro buitenlamp in verschillende woonstijlen en kun je de lamp op verschillende plaatsen om het huis plaatsen. Ook deze buitenlamp is voorzien van een licht-donker sensor, waardoor de lamp uit zichzelf aan en uit springt.

De buitenlamp met sensor is gemaakt van kunststof, waardoor het licht een zachte toon krijgt. Ook van een kunststof buitenlamp kun je vele jaren genieten, maar dit materiaal is minder stevig dan bijvoorbeeld roestvrij staal.

Daarnaast heeft de Miro buitenlamp geen ingebouwde dimmer, maar dankzij het kunststof wordt het licht al enigszins gedimd. Wel kun je een externe dimmer kopen en op deze manier het licht van de lamp precies instellen zoals jij wil.

3. Auronic Solar Buitenlamp

Auronic Solar Buitenlamp
 • Werkt op zonne-energie
 • 3 verschillende standen
 • 97 LED lampjes
 • Is niet iedereens smaak

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Met de Auronic Solar Buitenlamp haal jij een buitenlamp in huis die werkt op zonne-energie. Dit is zeer handig doordat je de batterij nooit hoeft te vervangen.

Doordat de buitenlamp op zonne-energie werkt, laadt hij zichzelf overdag op. Hierdoor kan hij in de nacht aan staan zonder dat je de batterijen hoeft te vervangen.

In de lamp zitten 97 LED-lampjes die zeer goed verlichten. Dit is ideaal als je een donker pad hebt en anders niks ziet, maar ook tegen inbrekers. Niemand kan ongezien langs de lamp lopen.

Er zijn 3 verschillende standen waar je uit kunt kiezen. Zo is de derde stand dat hij alleen aan gaat als er iemand langs komt. Dit is ideaal voor in de winter als er minder zon is.

4. New Haven Buitenlamp

New Haven Buitenlamp
 • Klassieke uitstraling
 • Energiezuinig
 • Gaat aan als iemand voorbij loopt
 • Geen lichtbron meegeleverd

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De klassieke New Haven buitenlamp met sensor is niet alleen een bron van licht, maar heeft van zichzelf ook een enorme uitstraling. Het klassieke model is een sfeervolle aanwinst voor je gevel of buitenmuur.

De New Haven buitenlamp heeft een sensor, die reageert op beweging. Hierdoor staat de lamp niet de hele nacht aan, maar alleen wanneer er iemand langsloopt. Dit zorgt ervoor dat de buitenlamp niet alleen bijdraagt aan de veiligheid, maar ook een uiterst energiezuinige lamp is.

De lichtbron van de New Haven buitenlamp dien je zelf aan te schaffen, deze is niet inbegrepen. Door zelf een E27 lichtbron te kopen, kun je lang genieten van buitenlicht wanneer het nodig is.

Door de energiezuinige manier van werken kan de lichtbron lang mee, zodat je weinig extra kosten hebt. Kortom, de New Haven lamp is een zeer goedkope oplossing om buitenshuis voldoende licht in het donker te brengen.

5. Gadgy Solar Hangende Oosterse Lantaarn

Gadgy Solar Hangende Oosterse Lantaarn
 • Een echte eyecatcher
 • Werkt op zonne-energie
 • Kan overal opgehangen worden
 • Verlicht niet de hele tuin

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Ben je op zoek naar wat sfeervolle verlichting in je tuin? Deze Gadgy Solar Hangende Oosterse Lantaarn geven precies dat extra stukje sfeer in je tuin. 

De lampen kunnen overal opgehangen worden doordat ze op zonne-energie werken. Hij laad zichzelf overdag op en kan dan voor 8 uur lang branden. 

Doordat je de lampen overal kan hangen zijn er veel mogelijkheden om je tuin te versieren. Heb je toevallig een boom die ene beetje donker is? Door de lantarens erin te hangen ziet je boom er een stuk leuker uit.


Top 10 Buitenlampen met Sensor

Waar kun je het beste een buitenlamp met sensor kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste buitenlamp met sensor van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte buitenlampen met sensor bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 buitenlamp met sensor!


Buitenlamp met Sensor kopen? Hier moet je op letten!

Wanneer je een buitenlamp met sensor koopt, hoop je dat deze goed zijn werk zal doen en voor een lange tijd zijn rol vervult. Op deze manier zorg je voor meer veiligheid rondom je huis en daarnaast kan een buitenlamp ook zeer sierlijk ogen. Met de vele opties die tegenwoordig beschikbaar zijn, is het belangrijk om op bepaalde factoren te letten.

Op deze manier kun je een miskoop voorkomen. Het is daarom van groot belang dat je tijdens het kopen van jouw ideale buitenlamp met sensor goed let op deze verschillende factoren. In dit artikel zullen we ingaan op drie essentiële factoren waar je op moet letten bij het kopen van een buitenlamp met sensor, zodat je de juiste keuze kunt maken en een miskoop kan voorkomen.

Sensortype

Het is belangrijk om het sensortype en de gevoeligheid van de sensor te onderzoeken. De meest voorkomende sensortypen bij buitenlampen zijn bewegingssensoren en schemersensoren. De bewegingssensoren gaan alleen aan wanneer de sensor beweging detecteert, terwijl de schemersensor aangaat wanneer het donker wordt en vanzelf uitgaat wanneer het licht wordt.

Het is belangrijk om te bepalen welk type sensor het beste bij jouw behoeften past. Een buitenlamp koop je meestal om voor een lange periode licht buitenshuis te hebben, waardoor direct de juiste buitenlamp met sensor kopen belangrijk is. Beslis daarom vooraf wat voor type sensor jouw voorkeur heeft.

Verlichtingssterkte

Ook is de verlichtingssterkte een belangrijke factor bij het kopen van een buitenlamp. Lees daarom goed de specificaties van de lamp door, om te zien hoeveel licht de lamp produceert.

Hoe hoger het aantal lumen, hoe helderder de verlichting zal zijn. Zeker in combinatie met het sensortype is de sterkte van het licht belangrijk. Wanneer de buitenlamp zeer fel is en pas aangaat wanneer je dichtbij bent, kan dit zorgen voor te veel licht. Een goede buitenlamp met sensor zorgt voor voldoende licht, maar niet te veel.

Dit is belangrijk om te weten omdat je wilt voorkomen dat je in de regen met regenpak - naar buiten moet gaan om de verlichting te verstellen.

Goede kwaliteit

Bij het kopen van een goede buitenlamp met sensor is de kwaliteit en duurzaamheid zeer belangrijk. Het monteren van een lamp kost immers tijd en het is niet de bedoeling dat je wekelijks of maandelijks een nieuw exemplaar moet aanschaffen.

 Let daarom goed op het materiaal van de buitenlamp en kies voor kwalitatief hoogwaardige materialen, zoals roestvrij staal of aluminium. Deze materialen kunnen goed tegen verschillende weersomstandigheden en zorgen voor betrouwbare prestaties voor een lange periode.

Het kiezen van de juiste materialen kan ervoor zorgen dat je een miskoop voorkomt en voor een lange periode kunt profiteren van extra licht in het donker.


Wat is de buitenlamp met sensor volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft geen test uitgevoerd voor buitenlampen met sensor, en daarom is het niet mogelijk om antwoord te geven op deze vraag. Maar gelukkig kunnen we je helpen.

Zo hebben wij van AnalyseNederland.nl wel een test uitgevoerd. De Duo Buitenwandlamp is het best eruit gekomen. Als je naar boven scrolt, vind je een review van het product.


Veelgestelde vragen

Hoe werkt een buitenlamp met sensor?

Een buitenlamp met sensor werkt doordat het beweging waarneemt eb springt dan aan. Hierdoor zal er altijd licht branden als je in de buurt bent

Hoeveel uur brand een buitenlamp?

Je kunt natuurlijk instellen wanneer de buitenlamp aan gaat. Maar als hij alleen aan staat van zonsondergang tot zonsopkomst ongeveer 4000 uur.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>