Onze favoriete Android TV Box

Nokia 8000 Android TV Box

Nokia 8000 Android TV Box

Met de Nokia 8000 heb je de ideale Android TV Box om te genieten van 4K Ultra HD beeldkwaliteit. Zo kun je jouw favoriete series en films van diverse streamingdiensten als Netflix en Disney+ bekijken in de hoogste resolutie. Bovendien is het apparaat zeer eenvoudig aan te sluiten met een HDMI-kabel of via de wifi. Eenmaal aangesloten kun je via de ergonomische bluetooth met spraakbesturing, je tv bedienen.

Waarom zou je Android TV box aanschaffen? Hele logische vraag natuurlijk. Van horen zeggen is een Android TV Box een uitbreiding op je tv. Je normale tv wordt als het ware omgetoverd tot een Smart-tv, waardoor je veel meer mogelijkheden hebt met apps, games, series, films en ga zo maar door.


Helaas is het vinden van een goede Android TV Box niet altijd even simpel door het grote aanbod. Vandaar dat wij van AnalyseNederland een Top 5 Beste Android TV Boxen hebben samengesteld met o.a. de beste koop en goedkoopste optie. 

Benieuwd naar deze top 5? Bekijk het dan snel hieronder.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Android TV Boxen uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Android TV Boxen

Nokia 8000 Android TV Box

Beste koop Android TV Box
1. Nokia 8000 Android TV Box

Lipa V10 Android TV Box

Beste Android TV Box met APK Pure Playstore

2. Lipa V10 Android TV Box

MXQ Pro 4K Android TV Box

Beste goedkope Android TV Box
3. MXQ Pro 4K Android TV Box

Lipa X98H Pro Android TV Box

Beste Android TV Box met Snelle processor
4. Lipa X98H Pro Android TV Box

Nokia 8010 Android TV Box

Beste luxe Android TV Box
5. Nokia 8010 Android TV Box

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste Android TV Boxen zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

19+ Android TV Boxen vergeleken

22+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Android TV Box in 2024?

Wij van AnalyseNederland hebben de ultieme Top 5 Beste Android TV Boxen samengesteld en uitgebreid uitgelicht per product. In deze lijst vind je onder andere de beste koop, goedkoopste en nog veel andere producten.

Je kan zelf bepalen op basis van - prijs/kwaliteit, online populariteit, gebruiksgemak en functionaliteiten - of deze aankoop het waard is. 

Ontdek snel hieronder de geselecteerde Android TV Boxen!

1. Nokia 8000 Android TV Box

Nokia 8000 Android TV Box
 • Ergonomische Bluetooth afstandsbediening met spraakbesturing
 • Mogelijkheid tot Netflix, Disney+ en 7.000 apps
 • 4K Ultra HD Beeldkwaliteit
 • Relatief prijzig

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Gebruiksgemak

Functionaliteiten

De Nokia 8000 is de absolute #1 Android TV Box van dit moment. Het is een echte aanrader als je tv wilt kijken in de hoogste beeldkwaliteit en daarnaast wilt genieten van talloze opties.

Dankzij de mogelijkheid tot 4K Ultra HD kun je jouw favoriete films en series op Netflix of Disney+ in de hoogste resolutie bekijken. Dit geldt ook voor YouTube, Prime, ViaPlay, Videoland en de 7.000 apps die je tot beschikking hebt.

Het enige wat je hoeft te doen is het apparaatje aan te sluiten aan je tv met een HDMI-kabel of gewoon via de wifi. In een handopslag is je tv omgetoverd tot een Smart-tv.

Bovendien is het kastje dankzij de ergonomische bluetooth afstandsbediening met spraakbesturing zeer eenvoudig te bedienen. Zo kun je soepeler dan ooit switchen door je apps, films, series en andere instellingen.

2. Lipa V10 Android TV Box

Lipa V10 Android TV Box
 • 4K resolutie, snelle processor en Dolby Surround geluid 
 • Mogelijkheid tot Netflix, Dinsey+ en Ziggo
 • 32 GB aan opslag
 • APK Pure Playstore zal eventueel lastig doen

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Gebruiksgemak

Functionaliteiten

Wil je de juiste versie van Netflix, Disney+ of Ziggo op je tv krijgen? Dan is de Lipa V10 Android TV Box de ideale oplossing. 

Via de APK Pure Playstore kun je namelijk deze streamingdiensten en nog vele andere dingen eenvoudig downloaden. Verder is dit kastje voorzien van 4 GB RAM, 32 GB aan opslag en is die te besturen via een Android Smartphone.

Daarnaast beschikt het apparaat over een 4K resolutie, een zeer snelle processor van 1.9 GHz en ondersteunt het Dolby Surround Sound. Hierdoor wordt tv kijken ongeëvenaarde beleving.

De Android TV Box komt inclusief met adapter, HDMI-kabel en afstandsbediening. Je hoeft het apparaatje alleen op eenvoudige wijze installeren naar je eigen stijl.

3. MXQ Pro 4K Android TV Box

MXQ Pro 4K Android TV Box
 • Goed beeldkwaliteit door 4K en mogelijkheid tot Full HD
 • Groot opslaggeheugen en snelle processor zorgen voor soepele bediening
 • Voordeligste optie
 • Kwaliteit is minder t.o.v. andere producten in deze lijst

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Gebruiksgemak

Functionaliteiten

Op zoek naar de goedkoopste optie? Dan is de MXQ Pro 4K Android TX Box een echte aanrader. Ondanks zijn voordelige prijskaartje, is die wel voorzien van hoogwaardige kenmerken.

Wat maakt deze Android TV Box zo goed dan? Allereerst is de beeldkwaliteit zeer goed dankzij een combinatie van 4K en de mogelijkheid tot Full HD.

Ten tweede heeft die een snelle processor, waardoor je soepel door het menu kan gaan om jouw favoriete content aan te zetten. Dit is ook te danken aan de 1 GB aan RAM en een opslaggeheugen van 8 GB.

Tenslotte wordt die geleverd met een HDMI-kabel en afstandsbediening. Dus alleen nog even aansluiten om vervolgens te genieten van je supersnelle tv box.

4. Lipa X98H Pro Android TV Box

Lipa X98H Pro Android TV Box
 • 4k beeldkwaliteit en Dolby Surround
 • Snelle processor met 2 GHz
 • Geheugenopslag van 32 GB
 • Relatief prijzig

Score

9.2

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Gebruiksgemak

Functionaliteiten

Met de Lipa X98H Pro Android TV Box kun je optimaal genieten van jouw favoriete content in hoge resolutie. Maar dat is nog niet alles.

Dankzij de snelle processor van 2 GHz kun je vloeiend navigeren door het menu met diverse apps, films en series van streamingdiensten als Netflix en Disney+.

Het apparaatje beschikt over een geheugen van 32 GB, die je ook nog eens kan uitbreiden tot 4 TB met een micro SD-kaart of harde schijf. 

Verder ervaar je tv-kijken als nooit tevoren dankzij een combinatie van 4K Beeldkwaliteit en Dolby Surround geluid. Dit kun je allemaal bedienen met de Android 12.

5. Nokia 8010 Android TV Box

Nokia 8010 Android TV Box
 • 4K Ultra HD en Dolby geluid
 • Chromecast ingebouwd
 • Snelle processor
 • Duurder model

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Gebruiksgemak

Functionaliteiten

Last but not least is de Nokia 8010 Androix TV Box. Dit is een duurdere optie, die uiteraard wel is voorzien van vele hoogwaardige kwaliteiten.

Zo kun je dankzij de snelle processor games spelen en gemakkelijk door het menu bladeren met onder andere 7.000 apps. Het openen en sluiten van deze apps gaat hierdoor nog sneller dan ooit.

Verder kun je in 4K Ultra HD gecombineerd met Dolby Surround Sound genieten van jouw favoriete content op streamingdiensten als Netflix, Disney+, Prime, HBO en Videoland.

Ook kun je tv kijken met Ziggo en heb je apps als YouTube. Bovendien beschikt die over Google Assistant, USB-multi media en is er een Chromecast ingebouwd.


Top 10 Android TV Boxen

Waar kun je het beste een Android TV Box kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste Android TV Box van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte Android TV Boxen bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 Android TV Boxen!


Android TV Box kopen? Hier moet je op letten!

Als consument wil je natuurlijk te allen tijde een miskoop vermijden. Je wilt namelijk zo snel mogelijk gebruik maken van je aankoop zonder enige gedoe. Wij van AnalyseNederland begrijpen dat maar al te goed.

Vandaar dat wij een aantal punten hebben opgesteld die jou helpen met het maken van de beste keuze betreft een Android TV Box.

Neem daarom de onderstaande punten goed door om een miskoop te voorkomen

Extra functies

Wat voor extra functies vind je belangrijk voor je Android TV Box? Een lastige vraag natuurlijk. Vandaar dat wij een aantal functies op een rijtje hebben gezet zodat je keuze makkelijker wordt:

 • Bedrade netwerkaansluiting
 • Intern slot voor harde schijf
 • 4K-ondersteuning
 • SD-kaartlezer
 • USB-ingang
 • Bluetooth

Prestaties

Je wilt natuurlijk lekker soepel en snel kunnen switches door je apps, series, films etc. Dit is allemaal afhankelijk van de processor en RAM-geheugen. Het is aan te raden om dit goed te checken in de product-informatie of via gebruikers reviews.

Als je de juiste box hebt gevonden, kan je hier flink van genieten. Ga in de avond lekker bij je elektrische haard zitten en je ziet al gauw de voordelen.

Bediening

Hoe wil je de tv het liefst bedienen? Hieronder hebben wij een aantal opties op een rijtje gezet:

 • Via afstandsbediening
 • Via toetsenbord
 • Via smartphone

Bepaal voor jezelf welke bediening het best werkt voor jou.


Veelgestelde vragen

Wat is de functie van een Android TV Box?

Een Android TV Box is een klein apparaatje die van jouw tv een Smart-tv maakt zodra die is aangesloten. Als gevolg heb je veel meer functies tot je beschikking. Denk hierbij aan: apps, games, zenders en streaming.

Wat is de beste Android TV Box?

Wij van AnalyseNederland hebben veel producten getest, maar de Nokia 8000 Android TV Box is toch het beste! Ga gauw naar boven om meer informatie te weten.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>