Onze favoriete Puzzelmat

Jumbo Puzzle & Roll puzzelrol

Jumbo Puzzle & Roll puzzelrol

Wil jij een puzzel maken en deze dan eenvoudig op kunnen bergen voor de volgende keer dat je gaat puzzelen? De Jumbo Puzzle & Roll Puzzelrol is hier dan de beste optie voor. Je rolt de mat heel eenvoudig om de kartonnen rol heen die je meegeleverd krijgt, waardoor alle puzzelstukjes prima op hun plaats blijven. Verder puzzelen? Dan rol je deze prima mat gewoon weer terug!

Puzzelen is een hobby die nog altijd zeer populair is. De Jan van Haasteren puzzels zijn bijvoorbeeld zeer gewild, maar ook andere puzzels worden goed verkocht. Puzzelen is dan ook een fijne hobby. Lekker even je hoofd leeg en dan ontspannen de juiste stukjes bij elkaar zoeken, om zo een mooie tekening of foto te maken.

Het nadeel aan puzzelen als hobby is dat puzzels behoorlijk groot kunnen zijn. Ben je hier op de eettafel mee bezig en moet je deze weer leegruimen voor het avondmaal? Dan is het lastig om dit te doen zonder dat de stukjes door elkaar raken. Tenminste, tenzij je hier een goede puzzelmat voor gebruikt.

AnalyseNederland.nl heeft een groot aantal puzzelmatten met elkaar vergeleken, onder andere ook een puzzelmat van de Hema, om te bekijken wat voor fervente puzzelaars de beste optie is. We hebben gekeken naar de kwaliteit van deze matten, maar ook naar het gebruiksgemak. Zo hebben wij een aantal matten gevonden waar jij straks heerlijk mee kan puzzelen!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste puzzelmatten uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Puzzelmatten

Jumbo Puzzle & Roll puzzelrol

Beste Koop Puzzelmat
1. Jumbo Puzzle & Roll puzzelrol

Puzzlup 1500

Beste Foam Puzzelmat

2. Puzzlup 1500

Jumbo Puzzle and Roll puzzelrol 1000 tot 3000 stukjes

Beste Grote Puzzelmat
3. Jumbo Puzzle and Roll puzzelrol 1000 tot 3000 stukjes

Gofun speelmat XXL

Beste Baby Puzzelmat
4. Gofun speelmat XXL

Ravensburger Roll Your Puzzle

Beste Budget Puzzelmat
5. Ravensburger Roll Your Puzzle

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste puzzelmat is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

20+ Puzzelmatten vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Puzzelmat in 2024?

We hebben de in Nederland verkrijgbare puzzelmatten getest en op een aantal punten met elkaar vergeleken. Op basis hiervan hebben wij een top 5 gemaakt, waar je alleen de beste puzzelmatten in vindt.

1. Jumbo Puzzle & Roll puzzelrol

Jumbo Puzzle & Roll puzzelrol
 • Zowel mat als koker zijn gemaakt van hoge kwaliteit materiaal
 • De mat is heel handig op te rollen en veilig op te bergen
 • Je maakt hier puzzels in meerdere verschillende formaten op
 • Bij puzzels van mindere kwaliteit kunnen de stukjes aan de mat blijven plakken

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Jumbo heeft veel bekendheid als een van de grootste puzzelmakers van Nederland, maar ze zijn ook actief op het gebied van puzzelmatten. De Jumbo Puzzle & Roll puzzelmat is volgens AnalyseNederland de beste puzzelmat van 2024. Deze mat is te gebruiken voor puzzels van 500 tot 1500 stukjes.

De mat wordt daarbij helemaal compleet geleverd. In de verpakking vind je de mat zelf, de koker die uit drie onderdelen bestaat, twee plastic kapjes voor het uiteinde van de koker en twee grote elastieken. Met deze puzzelmat ben je na aanschaf dan ook helemaal klaar.

Als je het leuk vindt om te puzzelen, maar het niet handig vindt om de puzzel constant op dezelfde plek te hebben liggen, dan is deze Jumbo Puzzle & Roll echt een uitkomst. Je rolt de puzzel in een handomdraai op, waarna je hem veilig ergens opbergt. Weer klaar om te puzzelen? Dan ligt de puzzel snel weer helemaal intact op tafel.

2. Puzzlup 1500

Puzzlup 1500
 • Voorzien van een eenvoudig oprolsysteem
 • De puzzel gaat door de antisliplaag niet glijden
 • Verkrijgbaar in meerdere verschillende groottes
 • Deze prachtige mat is wel iets duurder dan de andere exemplaren

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Veel van de puzzelmatten die we hebben getest werken ongeveer op dezelfde manier. Dit houdt in dat er een vilten mat is die, met de puzzel erop, om een koker wordt gedraaid. De Puzzlup 1500 werkt op een andere manier, volgens een door de fabrikant zelf ontworpen systeem. Dit is de beste puzzelmat van foam.

Dit is een systeem dat heel prettig werkt. Je rolt de puzzel eenvoudig op en bergt deze dan op voor een moment dat je weer verder gaat puzzelen. Een ander groot voordeel is het feit dat deze puzzel een antislip ondergrond heeft. Zo hoef je er niet bang voor te zijn dat een en ander gaat schuiven als je aan het puzzelen bent.

De mat is in meerdere verschillende uitvoeringen te krijgen, waarbij het verschil hem in de afmetingen van de mat zit. Dit exemplaar is groot genoeg voor een puzzel van 1500 stukjes, maar je kan ook een exemplaar kopen waar een puzzel van 3000 stukjes op past.

3. Jumbo Puzzle and Roll puzzelrol 1000 tot 3000 stukjes

Jumbo Puzzle and Roll puzzelrol 1000 tot 3000 stukjes
 • Zeer eenvoudig in het gebruik
 • Het systeem zorgt dat je puzzel veilig wordt bewaard
 • Geschikt voor grote tot zeer grote puzzels
 • Het in elkaar schuiven van de koker vereist wat oefening

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Ben jij iemand die er vooral van houdt om grote puzzels te maken? Zoek jij bijvoorbeeld een puzzelmat voor 2000 stukjes? Ga deze uitdaging dan aan met een grote puzzelrol. Er zijn meerdere fabrikanten die puzzelrollen maken die van een groter formaat zijn. Ook onze beste koop en de beste puzzelmat volgens de Consumentenbond is in een grotere versie te krijgen. Hiermee presenteert Jumbo zich als het beste puzzelmat merk.

Op deze grotere uitvoering maak jij eenvoudig puzzels van wel 3000 stukjes. Houd er hierbij wel rekening mee dat dit wel inhoudt dat de koker ook een stuk groter is. Dat is iets om in de gaten te houden bij het opruimen.

Verder werkt deze koker net zo prettig als de kleinere uitvoering. Je puzzel even pauzeren? Dan rol je deze eenvoudig op en zet je hem op een veilige plek. Daarna puzzel je gewoon weer verder wanneer jij dat wil.

4. Gofun speelmat XXL

Gofun speelmat XXL
 • Gemaakt van stevig materiaal waar je baby ongestoord mee kan spelen
 • De stukjes passen makkelijk in elkaar en zijn ook zo weer uit elkaar te halen
 • Deze puzzel is heel eenvoudig op te ruimen
 • Als alle stukjes in elkaar zitten neemt hij een flink stuk van je vloer in beslag

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Baby's en kleine kinderen zijn ook gek op puzzelen. Voor hen is de Gofun speelmat XXL de ideale oplossing als puzzelmat voor je baby. Dit is namelijk een puzzelmat die je heel eenvoudig in elkaar zet of weer uit elkaar haalt. Lekker opvallend door de vrolijke kleuren en door het gebruikte materiaal kan je hier zelfs overheen lopen.

Het is niet alleen een leuke puzzel, maar ook nog eens een leerzame. Jouw kindje leert hier namelijk cijfers en letters mee. Leuk aan deze puzzel is het feit dat je er ook figuren, zoals kubussen, mee kan maken. Een toppuzzel voor kids!

5. Ravensburger Roll Your Puzzle

Ravensburger Roll Your Puzzle
 • We worden wel blij van de prijs
 • De donkere ondergrond zorgt ervoor dat de puzzel goed zichtbaar is
 • Makkelijk op te bergen
 • Het is even puzzelen om het oprolsysteem de eerste keer in elkaar te zetten

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Vind jij zo'n puzzelmat ook wel handig, maar heb je er geen al te groot budget voor over? Dan is de Ravensburger Roll Your Puzzle de oplossing. Deze puzzelrol werkt volgens hetzelfde systeem als de andere puzzelrollen, maar is gemaakt van een materiaal dat net even wat minder stevig is.

Deze puzzelmat maakt geen gebruik van een kartonnen koker, maar een van kunststof. Hij is geschikt voor puzzels tot zo'n 1500 stukjes. Het is in het begin wel even puzzelen om de koker bij de mat in elkaar te zetten, maar daarna is dit een hele handige mat voor alle fanatieke puzzelaars.


Top 10 Puzzelmatten

Waar kun je het beste een puzzelmat kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste puzzelmat van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte puzzelmatten bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 puzzelmatten!


Puzzelmat kopen? Hier moet je op letten!

Als jij een puzzelmat wil kopen, dan is er een aantal dingen waar je goed rekening mee moet houden.

Let goed op het formaat van de mat

Puzzelmatten zijn er in meerdere verschillende afmetingen te krijgen. Let hier goed op als je een mat koopt, zodat je niet een mat aanschaft die te klein is voor jouw puzzel van 3000 stukjes.

Bekijk welk opruimsysteem jij het prettigst vindt

Er zijn ook meerdere systemen voor het opbergen van je puzzel. Bekijken van tevoren even welk systeem jou het prettigst lijkt. Sommige systemen werken namelijk minder soepel dan andere.

Sommige systemen worden met puzzel geleverd

Er zijn ook systemen die met een puzzel worden geleverd. Over het algemeen zijn dit puzzels in de stijl van Jan van Haasteren, maar niet van dezelfde kwaliteit. Is een gratis puzzel een reden om je over de streep te trekken? Of wil je gewoon het beste systeem?


Veelgestelde vragen

Waar kan je een puzzelmat kopen?

Je kan op verschillende plekken een puzzelmat kopen. De makkelijkste manier is via het internet, want dan hoef je niet naar buiten toe. Maar je kunt er ook eentje kopen in de winkel.

Wat kan je met een puzzelmat?

Als je bezig bent met een puzzel kan het best lang duren voordat je klaar bent. Met een puzzelmat kan je de puzzel oprollen en opbergen zodat hij niet in de weg ligt.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>