Onze favoriete Airtrack

Innovative Outdoor Airtrack Pro

Innovative Outdoor Airtrack Pro

Met de Innovative Outdoor Airtrack Pro heb je de ideale opblaasbare turnmat die zowel binnen als buiten te gebruiken is. Verder is die waterproef, schok-absorberend en voorzien van anti-slip. De stevigheid wordt ook in hoge mate gewaarborgd dankzij het PVC + DWF materiaal. Het enige wat je nog hoeft te doen is de 3 meter lange Airtrack op te blazen met de elektrische pomp.

Een Airtrack kun je voor allerlei verschillende doeleinden gebruiken. Zo is het ideaal voor gymnastiek, krachttraining, het verbeteren van je balans of andere sporten. Daarnaast is het voor kinderen leuk om er op te spelen.


Helaas is het vinden van een Airtrack niet altijd even makkelijk door het enorme aanbod. Vandaar dat wij van AnalyseNederland een Top 5 Beste Airtracks hebben samengesteld met o.a. de beste koop en goedkoopste optie. 

Benieuwd naar deze top 5? Bekijk het dan snel hieronder.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Airtracks uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Airtracks

Innovative Outdoor Airtrack Pro

Beste koop Airtrack
1. Innovative Outdoor Airtrack Pro

YouAreAir Airtrack Pro 4.0

Beste goedkope Airtrack

2. YouAreAir Airtrack Pro 4.0

Flipflex Airtrack Ace Series

Beste professionele Airtrack
3. Flipflex Airtrack Ace Series

AJ-Sports Airtrack Pro

Beste Airtrack voor Binnen en buiten
4. AJ-Sports Airtrack Pro

YouAreAir Airtrack

Beste waterproef Airtrack
5. YouAreAir Airtrack 

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste Airtracks zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

21+ Airtracks vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Airtrack in 2024?

Wij van AnalyseNederland hebben de ultieme Top 5 Beste Airtracks samengesteld en uitgebreid uitgelicht per product. In deze lijst vind je onder andere de beste koop, goedkoopste en nog veel andere producten.

Je kan zelf bepalen op basis van - prijs/kwaliteit, online populariteit, veiligheid en materiaal - of deze aankoop het waard is. 

Ontdek snel hieronder de geselecteerde Airtracks!

1. Innovative Outdoor Airtrack Pro

Innovative Outdoor Airtrack Pro
 • Waterproef, schokabsorberend en anti-slip
 • Te gebruiken voor zowel binnen als buiten
 • 3 meter lang en 10 cm dik
 • Minder vering

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Innovative Outdoor Airtrack Pro is een absolute aanrader voor als je binnen of buiten wilt turnen, gymnastiek wilt doen of de kinderen lekker wilt laten spelen.

Maar wat maakt deze opblaasbare turnmat dan zo goed? Allereerst is die waterproef, schokabsorberend en voorzien van anti-slip. Zo wordt de veiligheid gegarandeerd. 

Ten tweede wordt de stevigheid in hoge mate gewaarborgd door het PVC-materiaal in combinatie met DWF: 2 gecoate lagen met daarin duizend draden. Het is niet voor niets dat de turnmat CE gekenmerkt is.

Het enige wat je nog moet doen is het opblazen van de 3 meter lange en 10 centimeter dikke Airtrack met de inbegrepen elektrische pomp.

2. YouAreAir Airtrack Pro 4.0

YouAreAir Airtrack Pro 4.0
 • Geschikt voor meerdere sporten
 • Gemaakt van DWF materiaal
 • 1 meter lang en 15 cm dik
 • Kwaliteit is minder t.o.v. andere producten in deze lijst

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Op zoek naar een goedkope optie? Dan is de YouAreAir Airtrack Pro 4.0 meer dan geschikt. Ondanks een voordelig prijskaartje is die wel voorzien van vele kwaliteiten.

De 1 meter lange turnmat onderscheidt zich van de rest door de dikte van 15 cm die 50% dikker is dan de gemiddelde Airtrack. Zo wordt onder andere floor-out voorkomen en heb je extra veel vering.

De dikte - in combinatie met de hoogwaardige materiaaleigenschappen - zorgen voor een veilige en zachte landing. Zo is er gebruik gemaakt van DWF-materiaal om de hoogste kwaliteit na te streven.

Uiteraard kun je meerdere sporten beoefenen op deze opblaasbare mat. Denk hierbij aan: turnen, fitness, yoga, gymnastiek en ga zo maar door. 

3. Flipflex Airtrack Ace Series

Flipflex Airtrack Ace Series
 • Water- en luchtdicht, anti-slip en schokabsorberend
 • Voor professioneel gebruik
 • 4 meter lang en 10 cm dik
 • Minder geschikt voor buiten

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Wil je jouw turnprestaties naar een hoger niveau tillen? Dan is de Flipflex Airtrack Ace Series de juiste optie. Deze professionele Airtrack zal je optimaal ondersteunen met hoogwaardige eigenschappen.

Maar wat maakt deze turnmat zo ongeëvenaard? Allereerst bevat het een superieure formule van dubbelwandig materiaal. Hiermee wordt water- en luchtdichtheid in hoge mate gewaarborgd.

Verder bevat de opblaasbare Airtrack anti-slip zodat je niet zomaar zal uitglijden. Daarnaast heeft het een schokabsorberende functie waardoor je comfortabel kan landen.

De 4 meter lange en 10 cm dikke turnmat is niet alleen geschikt voor turner, maar ook voor ander sporten als gymnastiek, fitness, vechtsporten en nog vele andere.

4. AJ-Sports Airtrack Pro

AJ-Sports Airtrack Pro
 • Waterproef, anti-slip en schokabsorberend
 • Geschikt voor binnen en buiten
 • 3 meter lang en 10 cm dik
 • Geen

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De AJ-Sports Airtrack Pro is de ideale turnmat voor zowel binnen als buiten. Het matje is overal te gebruiken zoals in huis, tuin, park, camping, sportschool, strand en zelfs in wateren.

De Airtrack is gemaakt van zeer stevig PVC-materiaal en DWF. Het is niet voor niets dat het product door de EU is gekenmerkt met een CE-markering. 

Verder is die waterproef, schokabsorberend en bevat het anti-slip. Hierdoor worden vervelende blessures voorkomen tijdens het landen.

Bovendien is de 3 meter lange en 10 cm dikke turnmat voorzien van een elektrische pomp zodat het opblazen eenvoudiger dan ooit wordt gemaakt.

5. YouAreAir Airtrack 

YouAreAir Airtrack
 • Lange levensduur van 7 jaar door hoogwaardige materialen
 • Belastbaar tot gewicht van 120 kg
 • 3 meter lang en 15 cm dik
 • Relatief prijzig

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Op zoek naar een goede waterdichte Airtrack? Dan is de YouAreAir Airtrack meer dan geschikt. Dit verbeterde model bezit nu over veel meer kwaliteiten dan voorheen.

De dikte van 15 cm zorgt er bijvoorbeeld voor dat de mat zelfs tot een gewicht van 120 kg belast kan worden. Dit heeft alles te maken met de sterke materialen, die ook een levensduur van 7 jaar waarborgen.

Verder heeft deze turnmat een goede demping, waardoor nare blessures worden voorkomen bij het landen. Daarnaast kun je de hardheid naar jouw ideale ondergrond krijgen.

De 3 meter lange turnmat is bovendien geschikt voor binnen, buiten en zelfs voor het water. Dankzij de meegeleverde miniblower heb je turnmat razendsnel opgepompt of opgeruimd.


Top 10 Airtracks

Waar kun je het beste een Airtrack kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste Airtrack van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte Airtracks bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 Airtracks!


Airtrack kopen? Hier moet je op letten!

Als consument wil je natuurlijk te allen tijde een miskoop vermijden. Je wilt namelijk zo snel mogelijk gebruik maken van je aankoop zonder enige gedoe. Wij van AnalyseNederland begrijpen dat maar al te goed.

Vandaar dat wij een aantal punten hebben opgesteld die jou helpen met het maken van de beste keuze betreft een Airtrack.

Neem daarom de onderstaande punten goed door om een miskoop te voorkomen

Materiaal

Allereerst is het handig om te kijken van welk materiaal de turnmat is gemaakt. Dit bepaalt onder andere de kwaliteit en stevigheid van zo'n mat. Airtracks zijn dan ook over het algemeen gemaakt van de volgende materialen: PVC, Microvezel, Kunststof, Polyester, Neopreen, Polypropyleen, RVS, Foam, Plastic en Roestvrij staal

Afmetingen

Als tweede is het belangrijk om goed te kijken naar de afmetingen. De lengte kan namelijk verschillen per mat. Zo heb je matten van 3 meter, maar ook van 5 meter.

Verder is het ook verstandig om de dikte van de mat te controleren. Hoe dikker de mat, hoe meer lucht er in zit, hoe meer vering je hebt. De dikte kan verschillen van 10 tot 30 cm.

Extra opties

Tenslotte kun je kijken welke extra opties een toegevoegde waarde kunnen zijn voor je sportprestaties en trainingen. Zo heb je bijvoorbeeld een turnmat met anti-slip of antibacterieel. 


Veelgestelde vragen

Waarvoor kun je een airtrack gebruiken?

Een airtrack - ook wel een turnmat genoemd - kun je gebruiken voor verschillende dingen. Denk hierbij aan: turnen, krachttraining, yoga of andere oefeningen voor je balans en vaardigheden.

Waarvoor kun je een airtrack gebruiken?

Misschien heb je er al kennis van maar je kan het product voor verschillende doeleindes gebruiken. Bijvoorbeeld voor turntrainingen, maar je kan het ook gebruiken voor krachtoefeningen. Daardoor is het zeer multifunctioneel!

Hoe lang gaat een Airtrack gemiddeld mee?

De levensduur van een Airtrack hangt af van verschillende factoren zoals de kwaliteit van het materiaal, de frequentie van gebruik en hoe goed het wordt onderhouden. Over het algemeen kunnen hoogwaardige Airtracks bij regelmatig gebruik en goed onderhoud meerdere jaren meegaan.

Zijn er speciale onderhoudsinstructies voor Airtracks?

Ja, er zijn specifieke onderhoudsinstructies voor Airtracks om hun levensduur te verlengen. Dit omvat het regelmatig schoonmaken met milde zeep en water, het vermijden van scherpe voorwerpen op of in de buurt van de mat, en het opbergen in een droge, schaduwrijke plek wanneer het niet in gebruik is. Het is ook belangrijk om de luchtdruk regelmatig te controleren en aan te passen.

Hoe beïnvloedt de dikte van een Airtrack de prestaties?

De dikte van een Airtrack heeft invloed op de veerkracht en stabiliteit. Dikkere Airtracks bieden meer demping en zijn daardoor beter geschikt voor geavanceerde gymnastiekoefeningen en hoge sprongen, terwijl dunnere matten meer stabiliteit bieden voor balansoefeningen.

Kunnen Airtracks veilig gebruikt worden door mensen van alle leeftijden?

Airtracks zijn ontworpen om veilig te zijn voor gebruikers van alle leeftijden, mits ze correct worden gebruikt en de juiste veiligheidsmaatregelen worden genomen. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen, geschikte veiligheidsuitrusting te dragen, en toezicht te houden op jonge kinderen om het risico op blessures te minimaliseren.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>