Wat is de beste aircooler?

Princess 357250 Smart Aircooler

Princess 357250 Smart Aircooler

Uit onze test is gebleken dat de Princess 357250 Smart Aircooler de beste aircooler is van 2024. Deze aircooler zorgt dat je zonder te zweten lekker kunt zitten. Het moderne design past in bijna elk huishouden. Je kunt je huis op drie verschillende standen koelen, dit is allemaal te bedienen via de app. Hierdoor kan jij makkelijk zelf bepalen wanneer hij aan moet. Met de slaapmodus kan jij heerlijk in een gekoelde kamer slapen!

Met het hete zomer weer wil je natuurlijk een gekoeld huis hebben om toch nog een beetje te kunnen afkoelen. Om toch voor de verkoeling te zorgen is er een aircooler.


Helaas is het vinden van een aircooler niet altijd even makkelijk door het enorme aanbod. Vandaar dat wij van AnalyseNederland een Top 5 Beste Aircoolers hebben samengesteld met o.a. de beste koop en goedkoopste optie. 

Benieuwd naar deze top 5? Bekijk het dan snel hieronder.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Aircoolers uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Aircoolers

Princess 357250 Smart Aircooler review

Beste Koop Aircooler
1. Princess 357250 Smart

Aironex Draagbare Aircooler review

Beste Draagbare Aircooler

2. Aironex 

CoolHome AC2208 Aircooler review

Beste Premium Aircooler
3. CoolHome AC2208

PRIMO PR576AC 3-in-1 Mobiele Aircooler review

Beste Aircooler Multifunctioneel
4. PRIMO PR576AC 3-in-1 

BluMill Mobiele Aircooler review

Beste Budget Aircooler
5. BluMill 

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste Aircoolers zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

21+ Aircoolers vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Welke aircooler is het beste?

Er zijn veel soorten aircoolers verkrijgbaar, maar welk apparaat geeft het beste resultaat. We hebben vele aircoolers getest, waarna alleen de allerbeste exemplaren de top vijf hebben gehaald in de categorieën beste koop, beste draagbare aircooler, beste premium aircooler, beste multifunctionele aircooler en beste draagbare aircooler.

Ben je op zoek naar een aircooler, dan lees je hier meer over deze best geteste producten. Wat zijn de eigenschappen, overeenkomsten en verschillen tussen deze apparaten. Hierdoor kies je altijd de beste aircooler die past bij je persoonlijke wensen.

1. Princess 357250 

Princess 357250 Smart Aircooler
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Bedien het apparaat op afstand via de handige app
 • Door de slaapmodus geschikt voor iedere slaapkamer
 • Met minimaal 60 dB is de cooler niet fluisterstil

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Princess 357250 bewijst dat je voor een lage prijs een goede aircooler koopt. Dit apparaat koelt snel en eenvoudig iedere ruimte met een inhoud tot 25 m²

Met de Princess 357250 haal je een goede aircooler in huis, die door ons van AnalyseNederland als beste koop is beoordeeld. Het witte apparaat heeft een modern design en past hierdoor in ieder interieur. Met een hoogte van 76 cm verplaats je deze aircooler eenvoudig naar een andere ruimte in huis.

Het apparaat, met een vermogen van 70 Watt, kun je instellen op drie verschillende snelheden, waarmee je hoeveelheid koele lucht naar wens laat vrijkomen. De oscillatie functie, waarmee de cooler heen en weer zwenkt, zorgt ervoor dat in iedere ruimte snel een verkoelend effect merkbaar is.

Koppel het apparaat aan de HomeWizard Climate app en krijg toegang tot de timer waarmee je 24 uur lang het apparaat laat werken wanneer het jou uitkomt. Hoe prettig is het om na en warme werkdag thuis te komen in een koele woonkamer. Door de ingebouwde oververhittingsbeveiliging is deze aircooler altijd veilig in gebruik.

De Princess 357250 heeft een eenvoudig te vullen, 3,5 liter watertank. Bovendien krijg je bij dit apparaat twee ijspacks meegeleverd, die bevroren in de watertank voor extra koeling zorgen. 

2. Aironex 

Aironex Draagbare Aircooler
 • Vriendelijk geprijsd
 • Mobiel, met ingebouwde accu
 • Draagbaar, waardoor overal te gebruiken
 • Alleen geschikt voor kleine ruimtes

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Aironex is het eenvoudigste apparaat om een kleine ruimte in huis binnen een paar minuten af te laten koelen.

Deze kleine krachtpatser weegt slechts 1.07 kilo en door het handige handvat verplaats je het apparaat snel van je werkkamer naar de slaapkamer. De luchtkoeler is slechts 17 cm hoog, maar in staat om voldoende koelte af te geven in ruimtes tot 15 m³.  

De aircooler is draadloos en werkt via een ingebouwde accu, waardoor je het apparaat overal kunt plaatsen. De oplaadkabel is voorzien van een USB-C aansluiting, waarmee je de Aironex eenvoudig oplaadt. Dit maakt deze aircooler bijzonder geschikt om tijdens de vakantie mee te nemen. De aircooler gebruikt weinig energie, waardoor het een fijn apparaat is voor energiebewuste mensen.

Met een geluidsniveau van 40 dB is het een vrij stil apparaat, waardoor je tijdens je nachtrust slecht beperkt geluid hoort. Via het verstelbare luchtrooster regel je zelf de snelheid en richting van de luchtstroom. Kies je voor de nevelfunctie, dan zal de luchtkoeler nog sneller de ruimte afkoelen.

3. CoolHome AC2208

CoolHome AC2208 Aircooler
 • Vier verschillende functies
 • Geschikt voor ruimtes tot 60 m²
 • Speciaal programma voor kinder- en babykamers
 • Kwaliteit heeft een prijs

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Het beste aircooler merk is CoolHome, die met de AC2208 een echte alleskunner in de markt zetten. Behalve dat het apparaat een uitstekende koelfunctie, waarmee je de temperatuur in ruimtes tot 110 m³ snel naar benden krijgt, is het apparaat ook te gebruiken als een luchtbevochtiger, luchtreiniger en ventilator. Door zijn moderne vormgegeven past deze luchtkoeler in elk interieur.

Vul het waterreservoir met een inhoud van 2,8 liter en voeg desgewenst koelelementen toe, waarna je de luchtkoeler via een app bediend. Via een timer stel je een werkzame tijd in tussen de 1 en 12 uur. Gebruik je de cooler in de slaapkamer, dan kun je via de app de ledverlichting dimmen.

De ventilator beschikt over 4 verschillende programma’s. De normale, natuurlijke, nacht en kindermodus. De kindermodus is de nieuwste ontwikkeling en is ontwikkeld voor jonge kinderen en baby’s.

Het programma begint in de hoogste stand en werkt erna terug naar de laagste stand totdat het programma is afgelopen. De Ledverlichting wordt hierbij automatisch gedimd. Het systeem heeft geen ventilatorbladen en hierdoor veilig voor kinderen. Mocht het apparaat oververhitten, dan schakelt het zichzelf uit.

4. PRIMO PR576AC 3-in-1

PRIMO PR576AC 3-in-1 Mobiele Aircooler
 • Best geteste multifunctionele aircooler
 • Een groot 4.5 liter waterreservoir
 • Vier functies geeft een optimaal klimaat in huis
 • 60 dB is wat hoog voor een slaapkamer

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Ga je op zoek naar een betaalbare multifunctionele aircooler, dan ben je met de PRIMO PR576AC 3-in-1 aan het goede adres. Je koopt niet alleen een aircooler, maar ook een ventilator en luchtbevochtiger in 1 apparaat. Door de mogelijkheid om zelf een afwasbaar reinigingsfilter te plaatsen, werkt het apparaat ook als luchtreiniger.

Het waterreservoir van 4,5 liter is het grootste van alle geteste aircoolers. Hierdoor hoef je niet vaak vers water toe te voegen. Het reservoir schuif je hiervoor gedeeltelijk uit het apparaat. Plaats je enkele icepacks in het reservoir dan geeft dit een extra verkoelende luchtstroom.

Je bedient de PRIMO met het bedieningspaneel of met de meegeleverde afstandsbediening. Via de timerfunctie krijgt de kamer tussen de een en acht uur een optimaal binnenklimaat. Er zijn drie koelsnelheden instelbaar en twee standen voor de ventilator. Door zijn vier zwenkwielen verplaats je deze luchtkoeler eenvoudig naar een andere ruimte.

5. BluMill

BluMill Mobiele Aircooler
 • Beste budget aircooler
 • Geschikt voor ruimtes tot 25 m²
 • Meer dan alleen een luchtkoeler
 • Koelsnelheid lager dan meer premium aircoolers

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De BluMill is het bewijs dat je voor een lage prijs een prima aircooler in huis haalt. Niet voor niets hebben wij dit apparaat verkozen tot beste budget aircooler. Met de capaciteit is ook niets mis, want de BluMill is geschikt voor ruimte met een oppervlakte tot 25 m².

Het apparaat combineert luchtkoeling met luchtbevochtiging, wat ervoor zorgt dat je ogen niet uitdrogen. Door zelf uit drie snelheden te kiezen en eventueel gebruik te maken van de swingfunctie, bepaal je zelf de aangenaamste werking.

Het waterreservoir is met 3,5 liter ruim uitgevoerd en geeft de mogelijkheid om icepacks toe te voegen, waardoor de luchtstroom extra koel aanvoelt. Dankzij vier zwenkwielen verplaats je de BluMill snel naar een ander kamer.

Het honingraatfilter zuivert de lucht voordat het koel naar buiten komt. Het klimaat in de kamer zal hierdoor verbeteren, wat extra voordeel oplevert voor mensen met ademhalingsproblemen.


Top 10 Aircoolers

Waar kun je het beste een aircooler kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste aircooler van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte Aircoolers bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 aircoolers!


Aircooler kopen? Hier moet je op letten!

Een luchtkoeler is een prima apparaat om de temperatuur in een warme kamer te verlagen. Ga je online op zoek naar een aircooler, dan is het door het grote aanbod lastig om het beste apparaat te vinden.

Door dit artikel lees je snel welke apparaat in verschillende categorieën behoren tot de beste aircooler van 2024 en krijg je altijd een prima werkende luchtkoeler in huis en voorkom je een miskoop. Onderstaande criteria zijn bij de keuze van belang.

Inhoud van je kamers

Een luchtkoeler heeft altijd een maximale capaciteit waarbinnen de werking gegarandeerd is. Een luchtkoeler met een klein vermogen zal een grote ruimte nooit goed laten afkoelen. De capaciteit staat vermeld als m³ of m².

Net als bij een radiatorventilator, is het cruciaal om hier naar te kijken. Met de inhoud weet je precies welk product je moet hebben, anders heb je er niets aan!

Gebruiksgemak

Vooral goedkopere luchtkoeler zijn alleen via het apparaat zelf te bedienen. Meer luxe-uitvoeringen beschikken over een afstandsbediening of werken via een app. Bovendien zit hier vaak een timer op, waardoor je de luchtkoeler geheel naar wens laat werken.

Geluidsvolume

Het geluid staat aangegeven als dB. Hoe hoger het getal, hoe meer geluid de luchtkoeler maakt. Hou hier rekening mee als je het apparaat in de slaapkamer of werkkamer gaat gebruiken.


Wat is de beste aircooler volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft nog geen test gedaan voor aircoolers en daarom kunnen we geen antwoord geven op deze vraag. We kunnen je echter wel verder helpen!

Zo hebben wij van AnalyseNederland verschillende aircoolers getest. Volgens ons is Princess 357250 het beste product van 2024. Scroll gauw naar boven om meer te lezen over het product.


Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een aircooler en een airco?

Een aircooler werkt op water terwijl een airco werkt met koude lucht. Hierdoor kan een airco de tempratuur met 10 graden laten dalen terwijl een aircooler maar 3 tot 4 graden kan verkoelen.

Hoeveel stroomt gebruikt een aircooler?

Als je een aircooler 8 uur per dag gebruikt de hele maand lang zal je ongheveer tussen de 15 en 25 kWh per maand gebruiken.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>