We kunnen ons nog goed herinneren dat we op Schiphol stonden, haastig op zoek naar nieuwe oordopjes toen onze vorige paar het begaf. Met een vlucht die snel naderde, was er geen tijd te verliezen.

Gelukkig viel ons oog op de JBL TUNE 230NC TWS en besloten we ze snel aan te schaffen. Dat was zo'n 8 maanden geleden, en sindsdien zijn deze oordopjes onze constante metgezel geweest tijdens onze dagelijkse bezigheden.

Genoeg tijd om zinnige review te schrijven over de JBL TUNE 230NC TWS oordopjes!

Review in het Kort

JBL Tune 230NC TWS Review
Onze Score
8.5

Geluidskwaliteit

Batterijduur

Prijs / kwaliteit

Wat we goed vinden

  • Indrukwekkende noise-cancelling
  • 40 uur batterijduur
  • Stabiele Bluetooth-verbinding
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Wat we minder vinden

  • Doorspoelen van liedjes kan alleen met het rechteroortje
  • Design is relatief groot

Unboxing en Installatie:

Bij het openen van de doos werden we meteen begroet door een keurig geordende set oordopjes, compleet met verschillende maten oordopjes en een handige USB-A naar USB-C kabel.

De presentatie van de oordopjes was indrukwekkend en liet zien dat JBL aandacht besteedt aan details.

De installatie verliep soepel; we hoefden alleen maar de oordopjes uit de case te halen, onze Bluetooth op onze apparaten in te schakelen en ze te koppelen. Binnen enkele seconden waren we klaar om te genieten van onze favoriete muziek.

Wij probeerden ook een tweede apparaat te koppelen aan de JBL-oortjes, maar deze koppeling verliep niet heel gemakkelijk. Voor iemand die geregeld zijn of haar oortjes moet verwisselen van apparaat, kan dit irritant zijn.

JBL Tune 230 Review

De interface voor je JBL-instellingen gezien op een Android.

Ontwerp en Bouwkwaliteit:

Het slanke en moderne ontwerp van de JBL TUNE 230NC TWS oordopjes valt direct op. Ze zijn wel wat groter dan bijvoorbeeld Airpods, maar voor de schappelijke prijs van de JBL-dopjes zien we dat direct door de vingers.

De oordopjes voelen comfortabel aan en passen perfect in onze oren, zelfs na urenlang gebruik.

De oplaadcase is stevig en compact, waardoor hij gemakkelijk in onze zak past. Het gebruik van hoogwaardige materialen geeft de oordopjes een premium uitstraling, terwijl de matte afwerking vingerafdrukken en krassen helpt te voorkomen. Zelfs na 8 maanden gebruik zijn er nauwelijks krassen te zien op de case. 

Prestaties:

Met de actieve ruisonderdrukking ingeschakeld, bieden de JBL TUNE 230NC TWS oordopjes een indrukwekkende isolatie van omgevingsgeluiden. Of we nu onderweg zijn in de trein of thuis werken, de ANC-functie zorgt voor een ongestoorde luisterervaring.

Door te drukken op je linkeroor wissel je direct van deze stand, waarbij je direct een enorm verschil hoort. Ook onder het fietsen is de muziek in deze oortjes perfect hoorbaar.  

Bovendien is de transparantiemodus handig wanneer we snel onze omgeving moeten kunnen horen, zoals wanneer we een gesprek voeren of aankondigingen op het station willen horen.

Batterijduur en Connectiviteit:

Na 8 maanden intensief gebruik kunnen we zeggen dat de batterijduur van de JBL TUNE 230NC TWS oordopjes nog steeds indrukwekkend is.

Met ANC ingeschakeld halen we nog steeds gemakkelijk een hele dag luisterplezier uit een enkele lading. De Bluetooth-verbinding is stabiel en betrouwbaar gebleven, zonder enige merkbare haperingen of onderbrekingen tijdens het afspelen van onze favoriete nummers. De fabrikant geeft aan dat de batterijduur 40 uur is, en wij kunnen dat bevestigen. 

We hebben wel een probleem ontdekt bij het opladen van de case. Het opladen werkt namelijk alleen goed op het moment dat je beide oortjes in de case hebt en dat de case open zit. 

Overigens voelt de input van de case, met een USB C-kabel, niet erg stabiel. In de afgelopen 8 maanden hebben we nooit problemen gehad, maar het zou ons niet verbazen als het opladen van de case in latere jaren zal verslechteren. 

De JBL-oordopjes vergeleken met Airpods Pro: de JBL-oordopjes zijn net iets groter. 

Geluidskwaliteit:

Hier kunnen we vrij kort over zijn: de JBL TUNE 230NC TWS oordopjes leveren een uitzonderlijke geluidskwaliteit met krachtige bassen, heldere middentonen en gedetailleerde hoge tonen.

Of we nu naar onze favoriete muziek luisteren of een podcast beluisteren, elk geluid wordt nauwkeurig en gebalanceerd gereproduceerd. De oordopjes bieden een meeslepende luisterervaring die elke keer weer indruk maakt.

Wij probeerden ook een tweede apparaat te koppelen aan de JBL-oortjes, maar deze koppeling verliep niet heel gemakkelijk. Voor iemand die geregeld zijn of haar oortjes moet verwisselen van apparaat, kan dit irritant zijn.

Conclusie: zouden wij de JBL Tune 230NC aanraden?

Na grondig gebruik en evaluatie kunnen we concluderen dat de JBL TUNE 230NC TWS oordopjes een uitstekende keuze zijn voor wie op zoek is naar draadloze oordopjes van hoge kwaliteit.

Met hun comfortabele pasvorm, indrukwekkende geluidskwaliteit en handige functies zoals actieve ruisonderdrukking en transparantiemodus, hebben deze oordopjes zich bewezen als betrouwbare metgezellen voor dagelijks gebruik.

Hoewel ze geen draadloos opladen bieden, is dit een kleine tekortkoming in vergelijking met de vele voordelen die ze bieden. We raden consumenten dan ook ten zeerste aan om de JBL TUNE 230NC TWS oordopjes te overwegen als ze op zoek zijn naar een premium draadloze luisterervaring.

Of je nu onderweg bent, thuis aan het werk bent of gewoon wilt genieten van je favoriete muziek, deze oordopjes leveren consistent uitstekende prestaties en voldoen aan de verwachtingen. Met hun duurzaamheid en betrouwbaarheid zullen ze je niet teleurstellen.

We zijn natuurlijk ook benieuwd naar jullie ervaringen. Heb jij deze JBL oordopjes ook in bezit? Deel je ervaringen dan zeker in de reacties. Ook voor vragen kun je natuurlijk terecht bij ons!:)

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat de batterij van de JBL Tune 230NC mee?

De JBL Tune 230 NC oordopjes hebben in totaal een batterijduur van 40 uur. 

Kan je de JBL Tune 230NC draadloos opladen?

Nee, dit kan alleen met een USB C-kabel.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>