Online verkopen, steeds meer bedrijven doen het. De belangstelling voor fysieke winkels is flink afgenomen. Dit is duidelijk te zien in de winkelstraten van veel steden en dorpen. Er is veel leegstand en dat is niet voor niets. Steeds meer mensen vinden het makkelijk om online te winkelen. Maar als je besluit om je artikelen (ook) online aan te bieden dan zijn er wel een paar zaken waar je op moet letten. Een goede webshop opzetten, daar moet je wel even de tijd voor nemen. Als je het niet goed aanpakt dan is het zonde van de investering in geld en tijd. We geven je graag een paar handige tips.

Bepaal je doelgroep

Voor de beste contentoptimalisatie is het belangrijk dat je weet wat je doelgroep is. Zijn dit ouderen dan spreek je je bezoekers misschien liever met u aan. Zijn het vooral jongeren of dertigers, dan kies je voor de je vorm. Gaat het om mensen die precies weten wat ze zoeken, dan hoef je niet alles tot in detail uit te leggen. Iemand die in een webshop voor auto-onderdelen zoekt, heeft ongetwijfeld kennis van zaken, anders ging hij wel met zijn auto naar de garage. Maar iemand die op zoek is naar een wasmachine of nieuwe tv wil wel graag precies weten wat een apparaat kan en wellicht ook advies over de aankoop.

Zorg voor actuele en volledige informatie

Een bezoeker wil graag precies weten wat hij koopt. Zorg dus voor duidelijke en volledige productomschrijvingen. Zorg er ook voor dat die informatie up to date is. Goed contentbeheer is heel belangrijk. Als de informatie op je website achterhaald is, dan maakt dat je webwinkel minder betrouwbaar. Daarom is het belangrijk om alle informatie online regelmatig na te lopen. Als een artikel niet meer op voorraad is, dan moet het direct worden verwijderd om te voorkomen dat er nog bestellingen voor binnenkomen. Als de productomschrijving verandert dan pas je die direct aan in de webshop. Zo voorkom je ergernis bij bezoekers en klanten en is de kans groter dat ze een aankoop doen of een offerte aanvragen. En dat maakt de kans ook groter dat ze jouw webshop bij anderen aanbevelen.

Online betalen

Je kunt voor je webshop verschillende betaalmethodes aanbieden. Voorwaarde is altijd dat veilig betalen de norm moet zijn. Een klant moet onder alle omstandigheden veilig een betaling kunnen doen via een bank, met een creditcard of op een andere manier. Zorg er altijd voor dat er meerdere opties zijn waar een klant uit kan kiezen. Als je ook zaken doet met klanten in het buitenland dan is creditcardbetaling aanbieden een onmisbare optie. Betalingen laat je altijd verlopen via een extra beveiligde verbinding. Gegevens van klanten, zowel betaalgegevens als namen, adressen en andere persoonlijke informatie moet zo goed mogelijk worden beveiligd om diefstal en misbruik van dit soort informatie te voorkomen.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>