Wat is de beste wereldstekker?

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten - 2000W - Internationale Reisstekker - Amerika, Engeland, Zuid-Afrika - Zwart

TRVLMORE Universele Wereldstekker

Uit onze test is gebleken dat het product van TRVLMORE de beste wereldstekker is van 2024. De wereldstekker is namelijk geschikt voor de hele wereld; denk aan Amerika, Engeland en Zuid-Afrika. Daarnaast beschikt het product over meerdere USB-poorten waardoor meerdere telefoons tegelijk opgeladen kunnen worden. In totaal zijn dit er maar liefst 6. Met deze wereldstekker kan je dus gerust op vakantie gaan.

Als jij veel reist dan ken je het gevoel wel: je komt aan op je bestemming, wil je smartphone opladen, en beseft opeens dat de stopcontacten helemaal anders zijn dan thuis. Jou gewone stekker werkt hier niet.


Daarom heb je dus een wereldstekker nodig, een soort universele adapter waarmee je overal de stroom kan gebruiken. Ze worden ook wel reisstekkers genoemd. Maar wat is nu de beste wereldstekker?


Zodat je zorgeloos kan reizen, hebben wij bij analysenederland.nl tientallen stekkers getest. Met deze producten hoef je nooit meer opzoekwerk te doen voordat je op vakantie vertrekt, want je bent altijd zeker dat je één van de beste stekkers al in je koffer heb!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste wereldstekkers uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Wereldstekker

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten - 2000W - Internationale Reisstekker - Amerika, Engeland, Zuid-Afrika - Zwart review

Beste Koop Wereldstekker
1. TRVLMORE Universele Wereldstekker

TravelHawk Universele Wereldstekker met USB-C en 3 USB poorten review

Beste Wereldstekker USB

2. TravelHawk Universele Wereldstekker

Northwall Universele Wereldstekker met 2 Fast Charge USB Poorten - Internationale Reisstekker voor 150+ Landen - Engeland, Amerika, Zuid Afrika, USA, Italië, Uk, Australië, India, review

Beste Wereldstekker Fast Charge
3. Northwall Universele Wereldstekker

Voomy Universele Wereldstekker - 150+ Landen - 2 USB Poorten - Reisstekker Wereld - Zwart review

Beste Wereldstekker Klein
4. Voomy Universele Wereldstekker

SKROSS - Reisadapter review

Beste Budget Wereldstekker
5. SKROSS - Reisadapter

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste wereldstekkers zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

25+ Wereldstekkers vergeleken

20+ Ervaringen gecheckt

18+ uur onderzoek


Welke wereldstekker is het beste?

Maar hoe hebben we nu deze lijst gemaakt? Er zijn verrassend veel dingen om rekening mee te houden als je gaat een wereldstekker kopen. Welke voltage kan hij aan, ondersteunt hij ook USB-laders, is hij compact genoeg om overal mee te nemen? Al deze criteria en meer hebben wij bij analysenederland.nl gebruikt voor een heuse wereldstekker test.

De beste vijf vind je hieronder in een lijstje. Wij hebben ook gekeken naar de beste wereldstekker volgens de consumentenbond. Dan weet je dat direct dat andere deze producten gebruikt en goedgekeurd hebben.

 Denk jij nu does "welke wereldstekker past het beste bij mij?", lees dan vooral verder!

1. TRVLMORE Universele Wereldstekker

TRVLMORE Universele Wereldstekker - USB-C en 4 USB Poorten - 2000W - Internationale Reisstekker - Amerika, Engeland, Zuid-Afrika - Zwart
 • Kan tot 2000 watt aan, dus ook geschikt voor föhns, scheerapparaten, etc
 • Beveiligd tegen oververhitting en overladen
 • Kan tot zes apparaten tegelijkertijd opladen
 • Zo compact dat de schuivertjes om van stekker te veranderen wat klein uitvallen

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Gebruiksgemak

Materiaal

Aan de top van onze lijst is het product van TRVLMORE. Deze adapter heeft een universele input en uitput, waardoor je hem in meer dan 150 landen kan gebruiken. Daar bovenop krijg je ook vijf USB-poorten om kleinere apparaten mee op te laden.

Deze USB-poorten zijn uitgerust met fast charge technologie waardoor ze sneller kunnen opladen, en kunnen allemaal tegelijkertijd gebruikt worden. 1 van de 5 poorten is een USB-C poort.

Bovendien is de TRVLMORE uitgerust met extra beveiliging tegen oververhitting, kortsluiting en het overladen van apparaten, en een smartchip. Zeer handig als je iets wil opladen met meer wattage, zoals een haardroger.

Door zijn kleine vorm en lichtgewicht is deze wereldstekker perfect voor iedereen en de algemene top van onze lijst.

2. TravelHawk Universele Wereldstekker

TravelHawk Universele Wereldstekker met USB-C en 3 USB poorten
 • Lichter en kleiner dan sommige andere adapters, maar kan toch tot 2000 watt
 • Kinderslot zit in de stekker ingebouwd
 • Chique uitstraling door vuurvast materiaal
 • Als je er tegen stoot verliest hij soms het contact

Score

9.4

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Gebruiksgemak

Materiaal

Op de tweede plaats hebben wij het product van TravelHawk staan. Deze stekker is erg vergelijkbaar met die van TRVLMORE, waardoor hij voor dezelfde redenen aan te raden is.

Ook kan deze stekker kan gebruikt worden in bijna elk land ter wereld en kan 2000 watt aan. Met vier USB-poorten kan je kleine toestellen makkelijk opladen.

The TravelHawk is perfect voor families met kleine kinderen. Deze wereldstekker heeft bovenop de gewoonlijke beveiliging ook een ingebouwd kinderslot die de plug veilig afsluit. 

Deze reisstekker is ook anti-elektrische schok gemaakt, zodat je peuter zeker geen gevaar kan lopen.

3. Northwall Universele Wereldstekker

Northwall Universele Wereldstekker met 2 Fast Charge USB Poorten - Internationale Reisstekker voor 150+ Landen - Engeland, Amerika, Zuid Afrika, USA, Italië, Uk, Australië, India, ...
 • Indicator lampje laat zien of de aansluiting werkt
 • Compact reisetui om de stekker onderweg veilig te houden
 • Ultra fast charging om snel je toestellen te kunnen opladen
 • Deze heeft geen USB-C aansluiting

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Gebruiksgemak

Materiaal

Onze top drie sluiten we af met de Northwall Universele Wereldstekker. Deze degelijke reisstekker heeft dezelfde plugs en kan dus net als de twee bovenstaande adapters in meer dan 150 landen gebruikt worden.

De Northwall is ideaal voor verre reizen, aangezien ze één van de lichtste wereldstekker is op deze lijst met amper 100 gram. Met twee USB-poorten kan je ultrasnel je kleine apparaten opladen.

Verder is deze stekker ook uitgerust met beveiliging om oververhitting en kortsluiting te voorkomen, dus zeker veilig. En met het handige indicatielicht zie je altijd of de stroom ook wel degelijk werkt.

4. Voomy Universele Wereldstekker

Voomy Universele Wereldstekker - 150+ Landen - 2 USB Poorten - Reisstekker Wereld - Zwart
 • Super compact en opplooibaar design 
 • Goedkoper dan veel andere wereldstekkers
 • Mooi design
 • Is een kleiner model

Score

9.2

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Gebruiksgemak

Materiaal

De Voomy is de juiste keuze voor wie zijn of haar koffer altijd overvol propt. Deze keuze is de compactste reisstekker op de markt, met een inklapbaar design en een gewicht van amper 98 gram. 

Daardoor heeft deze stekker 'maar' twee USB-poorten en toch laadt hij apparaten tot zo'n 1200 watt.  Deze stekker heeft bijna al dezelfde functies als de andere producten op onze lijst: universeel te gebruiken over heel de wereld.

Input en output die je zelf kan instellen, ingebouwde bescherming tegen schokken en brand, en de handige mogelijkheid om meerdere toestellen tegelijkertijd op te laden.

5. SKROSS - Reisadapter

SKROSS - Reisadapter
 • De allergoedkoopste adapter op deze lijst
 • Kan ook heel grote toestellen tot 4000 watt aan
 • Klein en gemakkelijk om mee te nemen
 • Handleiding is niet in het Nederlands

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Gebruiksgemak

Materiaal

Als laatste willen we zeker de Skross niet uit deze lijst laten ontbreken. Deze simpele reisadapter is zeer goedkoop, maar daardoor niet minder handig. Let wel: hij heeft enkel een Europese uitput. 

Hij past dus op Europese stekkers, maar je kan er wel toestellen van over heel de wereld inpluggen; ook usb. Dit is dus handig als je apparaten uit het buitenland koopt of cadeau krijgt.

De Skross is super goedkoop en werkt als de perfecte adapter voor thuis. Wij raden hem ook aan voor als je buitenlandse vrienden of familie over de vloer krijgt die ook hun eigen laders en toestellen bijhebben.


Top 10 Wereldstekkers

Waar kun je het beste een wereldstekker kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste wereldstekker van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte wereldstekkers bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 wereldstekkers!


Wereldstekker kopen? Hier moet je op letten!

De zomer staat voor de deur dus waarschijnlijk ga jij binnenkort ook op reis. De ideale tijd om te investeren in een goede wereldstekker! Onze lijst helpt je alvast op weg, maar hieronder geven we graag nog wat tips.

Input en output

Het allerbelangrijkste om op te letten is de input en output van de stekker. Dit bepaalt in welke landen jij hem kan gebruiken. De meeste reisstekkers zijn universeel, maar niet allemaal.

Kijk dus goed uit! Hoeveel inputs de stekker heeft bepaald ook hoeveel toestellen je tegelijkertijd kan opladen. Dat is het handige aan een wereldstekker, je kan er alles mee opladen zoals een smartphone of een powerbank.

Wattage

Het wattage is belangrijk omdat dit bepaald welke apparaten de stekker kunnen gebruiken en ook hoe snel je ermee kan laden. Als je enkel een telefoon en camera bijhebt, is een kleine stekker met minder wattage beter. Ze nemen minder plaats in beslag in de koffer.

Compactheid

De laatste belangrijke pijler voor een reisstekker is hoe compact hij is. Kleinere en lichtere stekkers zijn dan vaak wat minder krachtig, maar ze zijn ook handiger mee te nemen.

Niet alleen in de koffer maar zelfs in handbagage of een heuptasje. Zo val je nooit zonder stroom. Opnieuw is de tip: als je enkel een gsm of iets dergelijks wil opladen, zijn meer compacte en minder krachtige adapters best al goed.


Wat is de beste wereldstekker volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft geen test gedaan voor wereldstekkers en daarom kunnen we moeilijk antwoord geven op deze vraag. Gelukkig hebben wij van AnalyseNederland.nl dat wel gedaan!

Zo is de TRVLMORE Universele Wereldstekker als best getest eruit gekomen. Scroll naar boven om een review te lezen van het product! In onze lijst hebben we ook nog 4 andere producten verwerkt.


Veelgestelde vragen

Heb ik een wereldstekker nodig?

In Nederland heb je geen wereldstekker nodig, maar in andere landen kan dit wel het geval zijn! Denk bijvoorbeeld in andere continenten, kijk hier dus goed naar!

Wat is de beste wereldstekker?

Dat is een goede vraag die we in dit artikel beantwoord hebben. Dat is namelijk de TRVLMORE Universele Wereldstekker! Kijk hierboven om er meer informatie over te weten.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>