Wat is het beste tennisracket?

Dunlop Tennisracket

Dunlop Tennisracket

Uit onze test is gebleken dat het Dunlop Tennisracket het beste tennisracket is van 2024. Het lichte racket van 270 gram ligt niet alleen comfortabel in je handen, maar zorgt er daarnaast voor dat je zeer snelle en krachtige slagen kan generen. Je kan ook je eigen grip level bepalen, waardoor je zo goed mogelijk kan spelen.

Het maakt niet uit van welk niveau je bent - beginnend, gevorderd of ervaren - bij het spelen van tennis wil je een goed en comfortabel racket in je handen hebben. Hoe ga je anders jouw collega, vriend of familielid de baan af meppen?


Helaas is de zoektocht naar een fijn Tennisracket niet altijd even simpel, mede door het enorme aanbod. Vandaar dat wij van AnalyseNederland een Top 5 Beste Tennisrackets hebben samengesteld met o.a. de beste koop en goedkoopste optie. 

Benieuwd naar deze top 5? Bekijk het dan snel hieronder. 

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Tennisrackets uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Tennisrackets

Dunlop Tennisracket review

Beste koop Tennisracket
1. Dunlop Tennisracket

Jinyu Tennisracket review

Beste goedkope Tennisracket

2. Jinyu Tennisracket

Merkloos Tennis Set 2 Rackets review

Beste recreatieve Tennisracket 
3. Merkloos Tennis Set 2 Rackets

Babolat Tennisracket review

Beste Tennisracket voor Volwassenen
4. Babolat Tennisracket

Quick Q1905 Tennisracket JR 21 review

Beste Tennisracket voor Kinderen
5. Quick Q1905 Tennisracket JR 21

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste Tennisrackets zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

23+ Tennisrackets vergeleken

21+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Welk tennisracket is het beste?

Wij van AnalyseNederland hebben de ultieme Top 5 Beste Tennisrackets samengesteld en uitgebreid uitgelicht per product. In deze lijst vind je onder andere de beste koop, goedkoopste en nog veel andere producten.

Je kan zelf bepalen op basis van - prijs/kwaliteit, online populariteit, gebruiksgemak en materiaal - of deze aankoop het waard is. 

Ontdek snel hieronder de geselecteerde Tennisrackets!

1. Dunlop Tennisracket

Dunlop Tennisracket
 • Lichtgewicht van 270 gram
 • Stevig Grafiet-materiaal 
 • Zeer comfortabel
 • Geen

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Gebruiksgemak

Materiaal

Voor de recreatieve tennisspelers onder ons is het Dunlop Tennisracket een absolute aanrader. Een beter racket is er niet om je collega, vriend of familielid een lesje op de baan te leren.

Met een lichtgewicht van 270 gram voelt het racket zeer comfortabel aan in je handen. Daarnaast zorgt het lichte gewicht dat je snelle en krachtige slagen op je tegenstander kan afvuren.

Verder is die gemaakt van zeer stevig Grafiet materiaal, waardoor die gemakkelijk tegen een stootje kan en zodoende ook langer mee gaat.

2. Jinyu Tennisracket

Jinyu Tennisracket
 • Lichtgewicht van 250 gram
 • Goedkoopste optie
 • Stevig
 • Kwaliteit kan minder zijn t.o.v. andere producten in deze lijst

Score

9.4

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Gebruiksgemak

Materiaal

Op zoek naar een goedkope optie? Dan is het Jinyu Tennisracket meer dan geschikt voor de beginnende tennisspeler.

Het racket is megalicht met een gewicht van 250 gram. Hierdoor kun je gemakkelijk het spel onder de knie krijgen. Het stevige Aluminium materiaal zorgt ervoor dat die lang mee gaat en tegen een stootje kan.

Bovendien is er een hoes inbegrepen, zodat je racket extra goed beschermd wordt tegen regen of andere eventuele beschadigingen. 

3. Merkloos Tennis Set 2 Rackets

Merkloos Tennis Set 2 Rackets
 • Twee rackets, hoes en ballen
 • Duurzame snaren
 • Lichtgewicht
 • Geen

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Gebruiksgemak

Materiaal

Met de Merkloze Tennis Set heb je niet 1 maar 2 fijne tennisrackets om mee te spelen en dat voor een hele voordelige prijs.

Mede door het lichte gewicht van de rackets zal die zeer comfortabel aanvoelen. Zo kun je met jouw maatje optimaal genieten van een heerlijk potje tennis. 

Daarnaast zorgen de duurzame snaren - in combinatie met het Aluminium materiaal - dat ze niet zomaar kapot gaan en een lange levensduur hebben.

Verder is er een hoes inbegrepen voor extra goede bescherming van je rackets en zit er ook nog eens een set met tennisballen bij.

4. Babolat Tennisracket

Babolat Tennisracket
 • Combinatie van power en controle
 • Lichtgewicht van 250 gram
 • Grotere Sweetspot
 • Geen

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Gebruiksgemak

Materiaal

De Babolat Tennisracket is ideaal voor de beginnende tennisspeler. Met dit Tennisracket zul je net als Rafael Nadal de ballen afvuren op je tegenstander.

Zo ervaar je met dit racket een combinatie van power en controle. De grotere Sweetspot zorgt er namelijk voor dat je de ballen met veel meer gevoel kan plaatsen. 

Het lichte gewicht van 250 gram zorgt er weer voor dat je met veel kracht de ballen kan terugslaan. Verder is die zeer stevig met een lange levensduur, dankzij het Fused Grafiet materiaal.

5. Quick Q1905 Tennisracket JR 21

Quick Q1905 Tennisracket JR 21
 • Lichtgewicht
 • Stevig
 • Klein
 • Vooral geschikt voor kinderen onder de 7 jaar

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Gebruiksgemak

Materiaal

Op zoek naar een tennisracket voor je kind? Dan is de Quick Q1905 Tennisracket JR 21 een absolute aanrader. 

Het racket is speciaal ontworpen voor kinderen. Met een kleinere lengte en een lichtgewicht van 200 gram is die ideaal voor zowel je zoon als dochter.

Je kind kan hierdoor het spelletje makkelijker onder de knie krijgen. Daarnaast zorgt het Aluminium materiaal dat het racket niet zomaar kapot gaat.


Top 10 Tennisrackets

Waar kun je het beste een Tennisracket kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste Tennisracket van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte Tennisrackets bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 Tennisrackets!


Tennisracket kopen? Hier moet je op letten!

Als consument wil je natuurlijk het liefst een miskoop vermijden en zo snel mogelijk gebruik maken van je product zonder enige gedoe. Wij van AnalyseNederland begrijpen dat maar al te goed!

Vandaar dat wij een aantal punten hebben opgesteld die jou helpen met het maken van de beste keuze betreft een Tennisracket.

Neem daarom de onderstaande punten goed door om een miskoop te voorkomen! Je kunt deze punten ook gebruiken bij het kopen van een padel racket.

Niveau

Het maakt helemaal niet uit wat voor niveau je hebt om een bepaald racket te kopen. Kies vooral een tennisracket wat voor jou fijn is, ongeacht de prijs. 

Wie houdt je tegen wanneer je als beginner een duurder model wilt halen? Andersom gebeurt het ook. Een ervaren of gevorderde speler die tennist met een goedkoper model.

Wil je toch weten wat voor type speler je bent? Zie hieronder dan het rijtje:

 • Recreatieve speler
 • Competitiespeler
 • Tourspeler

Gewicht

Het gewicht is wel iets waar je rekening mee moet houden. Zo is het verstandig voor o.a. jeugdspelers, dames, ouderen- en blessuregevoelige spelers om een lichter model te nemen. Ben je al wat fanatieker of speel je graag met veel controle? Dan is een zwaarder model een goede optie.

Je kan het gewicht van een Tennisracket in drie klassen onderverdelen. Hieronder staan ze op een rijtje:

 • Licht | Tot 270 gram
 • Gemiddeld | 271 tot 300 gram
 • Zwaar | Vanaf 300 gram

Andere functies

Verder zou je bij het kopen van een tennisracket kunnen kijken naar de framelengte en de gripmaat. Dit heeft namelijk ook grote invloed op hoe comfortabel een racket speelt.


Wat is het beste tennisracket volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft jammer genoeg nog geen test uitgevoerd voor tennisrackets. Gelukkig hebben wij van AnalyseNederland.nl dat wel gedaan! Zo hebben we meerdere producten getest,

Het Dunlop Tennisracket is als beste hieruit gekomen. Scroll naar boven om meer te weten te komen over dit racket.


Veelgestelde vragen

Hoelang blijft een tennisracket goed?

Het is natuurlijk afhankelijk van hoe vaak je tennist en met welke intentie, maar over het algemeen gaat een tennisracket 2 tot 3 jaar mee.

Hoe vaak moet je een tennisracket bespannen?

Er wordt aangeraden om een tennisracket twee keer per jaar te bespannen. Dit is wel afhankelijk van hoe vaak en met welke intensiteit je speelt.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>