Wat is de beste Tankpas?

MoveMove Tankpas

MoveMove Tankpas

Uit onze test is gebleken dat de MoveMove tankpas de beste tankpas van 2024 is. De pas is laag geprijsd, geldig bij zo goed als alle tankstations en ook nog eens maandelijks opzegbaar. 

Heb je genoeg van losse bonnetjes en gecompliceerde administratie? Maak kennis met MoveMove. Gooi die verzamelde bonnetjes maar weg, want met MoveMove heb je ze niet meer nodig. Alle tankbeurten worden automatisch geregistreerd en komen op één overzichtelijke factuur. Dat maakt je administratie makkelijker dan ooit.

Last but not least: mis nooit meer je btw-teruggave. Dankzij de duidelijke administratie van MoveMove claim je eenvoudig elke cent die je toekomt. Dus waar wacht je nog op? Stap nu over op de MoveMove tankpas en focus op wat echt belangrijk is: jouw onderneming.

🎁Tijdelijk eerste 3 maanden gratis via Analyse Nederland

Wat is de beste Tankpas? Het is een vraag die steeds meer ondernemers zich stellen. Niet zo gek overigens met de torenhoge kosten op het gebied van benzine. Mede hierdoor zie je een flinke opmars in populariteit van de tankpas. 

Het aanvragen van een tankpas voor je bedrijf brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. Maar waar moet je nu op letten bij het uitkiezen van een goede tankpas? En wat is de beste tankpas van het moment?

In dit artikel gaan we je antwoord geven op al deze vragen. Wij hebben namelijk een uitgebreid onderzoek gedaan en hebben de meet populaire tankpas aanbieders met elkaar vergeleken. Op basis hiervan hebben we een top 5 gemaakt met de beste opties van dit moment!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de top 5 uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Tankpas aanbieders

MoveMove Tankpas

Beste koop Tankpas
1.MoveMove Tankpas

🎁Tijdelijk eerste 3 maanden gratis via Analyse Nederland

Tankpas

Goedkoopste tankpas
2. Tankpas.nl

Beste Zakelijke Tankpas voor ondernemers met een groot wagenpark (50+)
3. MKB-brandstof

Beste Tankpas voor ANWB leden
4. ANWB tankpas

Beste particuliere tankpas
5. BP Tankpas

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste tankpas is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.

20+ tankpassen vergeleken

25+ ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Welke tankpas is het beste? 

Goed, inmiddels weet je waar je op moet letten bij het kopen van een goede tankpas. Door bovenstaande criteria in je achterhoofd te houden voorkom je al de meest voorkomende fouten bij het aanschaffen van een goede tankpas.

Nu vraag je jezelf misschien af: 'Wat is de beste tankpas?' en 'welke tankpas past bij mij?'. Goed nieuws! In onderstaande sectie gaan we je namelijk een antwoord geven op deze vraag.

Wij hebben de grootste aanbieders van tankpassen namelijk op een rijtje gezet en hier een top 5 van gemaakt. De tankpassen zijn op verschillende criteria beoordeeld. Door te kiezen voor een van onderstaande tankpassen weet je dus zeker dat je een goede koop doet!

1. MoveMove Tankpas

MoveMove Tankpas

9.5

Eindbeoordeling

Dekking stations

9.5

Extra optie's

9.2

Prijs / kwaliteit

9.6

🎁Tijdelijk eerste 3 maanden gratis via Analyse Nederland

MoveMove biedt niet alleen de goedkoopste tankpas van Nederland, maar ook een van de meest veelzijdige. Het maandtarief voor het gebruik van de pas is lager dan 7 euro en je betaalt ook geen transactiekosten, helemaal niks!

Met MoveMove hoef je nooit bang te zijn dat je ergens niet kunt betalen, aangezien deze brandstofpas geldig is bij 99% van de tankstations in ons land en in het buitenland! 

Deze tankpas is uitermate geschikt voor zzp'ers, geeft je elke maand netjes een Btw-factuur en heeft geen contractduur. Hierdoor is de pas dus maandelijks op te zeggen.

Verder kun je met deze pas ook parkeren, autowassen, laden en zelfs gebruiken als OV kaart, mocht je auto onverhoopt kapot zijn. Kortom, een prima goedkope tankpas!

Ben je op zoek naar een tankpas voor een laag bedrag per maand (6,95), waar je niet onnodig aan vast zit (maandelijks opzegbaar) en alle diensten mee kunt doen (parkeren, laden, tanken, wassen, OV)? Dan hebben we iets heel leuks voor je.

Als bezoeker van AnalyseNederland krijg je de tankpas van MoveMove namelijk eerste 3 maanden namelijk VOLLEDIG GRATIS! Daarna betaal je het normale tarief van € 6,95. Deze actie is exclusief voor onze lezers.

Klik op de link om hier automatisch gebruik te maken van je gratis maanden.

Voordelen MoveMove Tankpas

 • Beste goedkope tankpas (slechts 6,95 euro per maand)
 • Ook te gebruiken voor parkeren / carwash / OV / ladeen
 • Maandelijks opzegbaar
 • Geen transactiekosten

Nadelen MoveMove Tankpas

 • Geen

2. Tankpas.nl

Tankpas

9.3

Eindbeoordeling

Dekking

9.5

Extra optie's

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De tankpas van Tankpas.nl is wat ons betreft zeker een van de beste tankpassen van 2024. Geen enkele tankpas kwam zo goed naar voren als deze tankpas. Of je nu een ZZP'er bent of juist een MKB-ondernemer bent, deze tankpas is geschikt voor iedereen.

Zo heeft de tankpas een dekking van 99% in Nederland waardoor je de pas bijna overal kunt tanken. Je hoeft je hierbij geen zorgen te maken over bepaalde merken waar je wel- of niet kunt tanken.

Een handige feature van Tankpas.nl is dat ze beschikken over tanklocator. Hierdoor kun je direct zien waar in jouw omgeving de benzine het goedkoopste is. Ideaal als je op zoek bent naar goedkope benzine!

Een andere toffe feature van Tankpas.nl is dat je bij Kwikfit gratis je vloeistoffen kunt bijvullen. Dit zit allemaal in de prijs, ideaal dus!

Het pasje van Tankpas.nl is bovendien ook te gebruiken voor hybride en elektrische auto's. Dit maakt de tankpas dus ook een van de beste tankpassen voor elektrische en hybride auto's.

Verder denkt Tankpas.nl om het millieu, zo hebben ze een CO₂ compensatieprogramma waardoor je goed bezig bent voor milieu met gebruik van deze kaart.

Dan het administratieve gedeelte: bij Tankpas.nl krijg je om de 4 weken een factuur met alle informatie. Het aanvragen van een pas gaat soepel en snel en vaak heb je binnen 2 dagen de tankpas op de deurmat liggen. Verder zijn de kosten voor deze pas €7,75 (eerste 3 maanden: €4,95). Dit maakt het tot een zeer goedkope tankpas.

Enige minpunt van deze pas? In de Benelux kun je overal tanken. Ga je echter verder? Dan betaal je extra kosten bij het tanken. Je kunt wel bij meer dan 40.000 tankstation in Europa terecht.

Wij hadden de pas binnen 2 werkdagen in huis

Voordelen Tankpas.nl

 • Beste Tankpas voor ZZP'ers, MKB en BV's
 • Tanklocator ziet direct welk station in de buurt het goedkoopste is
 • Gratis bij kwikfit vloeistoffen bijvullen
 • Ook te gebruiken bij het parkeren en wassen van de auto
 • Werkt administratief ontzettend fijn en alle kosten worden goed gespecificeerd

Nadelen Nadeel Tankpas.nl

 • Voor tanken buiten de BeNeLux betaal je een klein extra bedrag

3. MKB Brandstof

8.6

Eindbeoordeling

Dekking

8.4

Extra optie's

9.1

Prijs / kwaliteit

8.4

Op nummer drie van onze lijst met beste tankpassen vinden we de pas van MKB brandstof. Deze tankpas staat over het algemeen goed aangeschreven bij ondernemers en scoort ook in onze tankpas test goed.

We zouden de tankpas voornamelijk aanraden als je op zoek bent naar een pas met extra mogelijkheden. Deze tankpas kun je bijvoorbeeld ook gebruiken bij het wassen van je auto en bij parkeergarages / plaatsen. Net als de Tankpas die als beste uit onze test kwam, heeft deze pas een dekking van 99% in Nederland.

Verder is deze pas aangesloten bij maar liefst 1200 verschillende wasstraten waardoor je altijd terecht kunt voor een goede wasbeurt. De tankpas van MKB-brandstof beschikt bovendien over een handige app waar je alles in kunt zien. Denk hierbij aan dichtstbijzijnde tankstations, maar ook carwash bedrijven en parkeergarages in de buurt.

Administratief werkt deze pas ook fijn zo krijg je elke maand keurig een BTW-factuur. De kosten van deze pas zijn aan de hoge kant en daarom zouden we eerder voor de pas van Tankpas.nl gaan. Denk je echt veel gebruik te maken van de parkeer opties etc.? Dan is dit een prima keuze.

Voordelen MKB brandstof

 • Goede tankpas met extra mogelijkheden zoals carwashes en parkeren
 • Dekking van maar liefst 99%
 • Samenwerking met meer dan 1200 carwash bedrijven waardoor je altijd je auto kunt wassen in de buurt

Nadelen MKB brandstof

 • Prijs is aan de hoge kant, helemaal als je de extra's niet gaat gebruiken

4. ANWB Tankpas

8.4

Eindbeoordeling

Dekking

8.2

Extra optie's

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op nummer 4 van deze lijst hebben we gekozen voor de tankpas van ANWB. De kans is groot dat als jij een auto hebt, je ook een abonnement hebt bij de ANWB. De ANWB heeft in Nederland namelijk ontzettend veel verschillende leden. Deze tankpas is dan ook alleen geschikt voor mensen die al een abonnement hebben bij de ANW.

Het voordeel van deze pas is dat je als ANWB-lid van verschillende voordelen profiteert. Zo kun je bij alle tankstations tanken in Nederland, kun je in Europa bij maar liefst 41.000 tankstations terecht en is deze tankpas ideaal voor elektrische en hybride auto's omdat hij ook als laadpas kan fungeren. Verder kun je met deze tankpas bij maar liefst 1000 aangesloten wasstraten je auto gratis wassen.

De ANWB tankpas mag natuurlijk niet ontbreken in deze tankpas vergelijken overzicht. De ANWB is namelijk zeer goed op het gebied van klantenservice en je kunt op elk moment van de dag contact opnemen met de helpdesk van de ANWB.

Voordelen ANWB Tankpas

 • Goede prijs / kwaliteitsverhouding
 • Kunt terecht bij alle tankstation in Nederland om te tanken
 • Grote dekking van tankstations in Europa (40.000)
 • Aangesloten bij 1000+ wasstraten in Nederland

Nadelen ANWB Tankpas

 • Alleen aan te vragen wanneer je al klant bent van de ANWB

5. Tankpas BP

8.4

Eindbeoordeling

Dekking

8.6

Extra optie's

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Wat is de beste merkgebonden tankpas? Als dit een vraag van jou is dan hebben we het antwoord hier! Als jij op zoek bent naar de beste merkgebonden tankpas dan is die van BP je beste optie.

Zo kost deze slechts 0,75 eurocent per maand en betaal je geen transactiekosten voor het tanken in Nederland. Met een dekking van 30% is het ook nog eens de tankpas met de hoogste dekking in vergelijking met andere merkgebonden tankpassen zoals Total, Esso en Shell. Verder kun je met de BP tankpas ook tanken in het buitenland zonder je hier extra voor betaalt.

Nadeel van deze tankpas is dat hij niet te gebruiken is voor parkeren en carwash. Dit weegt in onze ogen echter niet op tegen de lage kosten en hoge dekking.

Voordelen Tankpas BP

 • Lage maandelijkste kosten
 • Hoogste dekking in vergelijking met andere tankpas merken (merkgebonden)
 • Ook in het buitenland te gebruiken

Nadelen Tankpas BP

 • Geen carwash + parkeren inbegrepen

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>