Onze favoriete Rookmelder

2-Pack ELRO FS1805 rookmelder

2-Pack ELRO FS1805 rookmelder

Ben je op zoek naar een veilige, complete rookmelder? Dan hoef je niet verder mee te zoeken dan de ELRO FS1805 Rookmelder. Deze melder heeft een optische sensor voor snelle reactie, een testknop waar je alle functies mee kan testen en een batterij die maar liefst 5 jaar meegaat. Met andere woorden: een veilige en zekere keuze!

Als je op zoek bent naar de beste rookmelder, dan helpt AnalyseNederland.nl je graag verder. We hebben uitgebreide tests uitgevoerd en de een groot aantal verschillende rookmelders getest. Uit dit ruime aanbod hebben we de beste 5 rookmelders voor jou geselecteerd.


In dit artikel vind je onze top 5 rookmelders, met een duidelijke analyse van elk product. We nemen je mee langs de belangrijkste voordelen, specificaties en zelfs enkele nadelen. Lees verder om de ideale keuze te maken voor jouw behoeften.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Rookmelders uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Rookmelders

2-Pack ELRO FS1805 rookmelder

Beste Koop Rookmelder
1. 2-Pack ELRO FS1805 rookmelder

Google Nest Protect

Beste Slimme Rookmelder

2. Google Nest Protect

Fiux FXC-1 combimelder

Beste Rookmelder 10 jaar Batterij
3. Fiux FXC-1 combimelder

X-Sense XS01 Rookmelder

Beste Compacte Rookmelder
4. X-Sense XS01 Rookmelder

Elro FF1840 brandpreventieset

Beste Rookmelder Set
5. Elro FF1840 brandpreventieset

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste rookmelder is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

21+ Rookmelders vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Rookmelder in 2024?

In onze grondige test hebben we voor jou talloze rookmelders onder de loep genomen. Alleen de allerbeste producten uit deze test van AnalyseNederland.nl hebben een plek verdiend in onze top 5. Benieuwd welke rookmelders voor jou de beste keuze zijn? Lees dan vooral door!

1. 2-Pack ELRO FS1805 rookmelder

2-Pack ELRO FS1805 rookmelder
 • Een lange levensduur van 5 jaar, waardoor je je minder zorgen hoeft te maken over het vervangen van batterijen
 • Geen gedoe met boren en schroeven dankzij de eenvoudige magneetmontage
 • Voldoet aan de Europese norm voor branddetectie, wat een veilige keuze garandeert.
 • Het ontwerp is relatief eenvoudig

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Deze rookmelder, de beste rookmelder van 2024, is een uitstekende keuze voor elk huishouden. Met een levensduur van 5 jaar en een magneetmontage die voldoet aan de Europese norm EN14604, zit het met de veiligheid van deze melder wel goed.

De rookmelder is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar en betaalbaar alarmsysteem voor branddetectie. Dankzij de optische sensor komt er bij rook een snelle reactie, die levens kan redden. Daarbij wordt meteen aangegeven als de batterij bijna leeg is en heb je een testknop op de melder zitten waarmee je eenvoudig alle functies test.

Dit is ook een goede kandidaat voor de beste rookmelder volgens de Consumentenbond. Doordat er twee exemplaren in de verpakking zitten, kan je deze gelijk in meerdere ruimtes ophangen voor extra veiligheid.

2. Google Nest Protect

Google Nest Protect
 • Detecteert zowel rook als koolmonoxide en biedt zodoende een zeer uitgebreide beveiliging
 • Slimme integratie met smartphone meldingen en bediening op afstand
 • Stijlvol en modern ontwerp
 • Het prijskaartje is flink hoger dan bij de andere modellen

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Deze slimme rookmelder van Google Nest Protect is de ultieme keuze voor degenen die een geavanceerd alarmsysteem willen. Deze melder kan namelijk niet alleen rook, maar ook koolmonoxide detecteren. Zo biedt deze melder optimale veiligheid. De slimme functies maken het eenvoudig om meldingen op je smartphone te ontvangen en eventuele noodgevallen te monitoren.

Het is een melder die niet begint te piepen als er onraad is, maar die met een duidelijke stem verteld wat er aan de hand is en waar. Niet onbelangrijk: de rookmelder checkt maar liefst 400 keer per dag of hij nog helemaal perfect functioneert!

Een leuke en handige extra is het feit dat de rookmelder door middel van de functie Lichtpad laat zien waar je loopt. Zo hoef je 's nachts niet bang te zijn dat je ergens tegenaan stoot. Deze rookmelder met app is dan ook een uitstekende keuze!

3. Fiux FXC-1 combimelder

Fiux FXC-1 combimelder
 • Lange levensduur van 10 jaar, waardoor je jarenlang rustig adem kan halen
 • Inclusief koolmonoxidemelder voor dubbele bescherming
 • Magneetmontage voor snelle, moeiteloze installatie
 • Het ontwerp is vrij eenvoudig en wellicht minder aantrekkelijk 

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Deze rookmelder van Fiux biedt een uitstekende beveiliging. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van batterijen die maar liefst 10 jaar meegaan. Dit is te danken aan het feit dat het hier om zeer duurzame batterijen gaat.

Met de toevoeging van een koolmonoxidemelder is dit product een geweldige keuze voor iedereen wie een alles-in-één oplossing zoekt. Het installeren van deze rookmelder is niet ingewikkeld. Hier wordt namelijk gebruikgemaakt van een handige magneetmontage, waarmee je de rookmelder in een handomdraai opgehangen hebt.

Deze combimelder heeft een onopvallend, dun design, waardoor hij in elke ruimte op zijn plek is. De sensor checkt 24/7 of er rook is, maar ook of hij zelf nog prima werkt. Zo hoef je jezelf daar ook geen zorgen om te maken.

4. X-Sense XS01 Rookmelder

X-Sense XS01 Rookmelder
 • Een compact en discreet ontwerp dat naadloos in elk interieur past
 • Extra lange batterijduur van 10 jaar voor langdurige bescherming
 • De rookmelder voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen
 • Het compacte formaat kan ten koste gaan van de geluidssterkte van dit rookalarm

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De X-Sense XS01 is een compacte rookmelder met een eigentijds ontwerp en een batterijduur van 10 jaar. Dit is een prima keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare, stijlvolle rookmelder die niet opvalt in het interieur.

Het mooie aan deze verpakking is het feit dat je in een keer drie rookmelders tegelijk geleverd krijgt. Zo heb jij straks op meerdere belangrijke plekken in je huis een goede rookmelder hangen. Door de extra lange levensduur van de batterijen mag je rekenen op een zeer lange beveiliging in je huis.

5. Elro FF1840 brandpreventieset

Elro FF1840 brandpreventieset
 • Geschikt voor het thuis beveiligen van meerdere kamers of verdiepingen tegelijk
 • De koolmonoxidemelder biedt een extra beschermingslaag
 • Eenvoudig installeren door middel van snelle en eenvoudige magneetmontage
 • De set is iets duurder dan individuele rookmelders

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Elro doet een gooi naar de titel van beste rookmelder merk De Elro FF1840 brandpreventieset is een uitstekende keuze voor iedereen die meerdere ruimtes tegelijk wil voorzien van rookmelders. Deze set bevat twee rookmelders die elk een batterijduur van 5 jaar hebben, alsmede een koolmonoxidemelder met een sensor die 10 jaar meegaat.

De rookmelderset is voorzien van een magnetische bevestiging, zodat je niet lang bezig bent om deze op te hangen. Hij is voorzien van meerdere veiligheidsfuncties, zoals een indicator die aangeeft dat de batterij bijna leeg is.


Top 10 Rookmelders

Waar kun je het beste een rookmelder kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste rookmelder van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte rookmelders bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 rookmelders!


Rookmelder kopen? Hier moet je op letten!

Ben jij van plan om een (nieuwe) rookmelder te kopen? Er zijn dan meerdere zaken waar je goed op moet letten voordat jij tot aanschaf overgaat. We zetten vier zaken om goed in de gaten te houden voor je op een rijtje.

Duurzaamheid en levensduur

Dit is een zeer belangrijke factor als jij een rookmelder wil kopen: de duurzaamheid en levensduur. Ga van tevoren goed na hoelang de batterij meegaat en of het product voldoet aan de geldende veiligheidsnormen. Een langere levensduur betekent minder zorgen en op de lange termijn ook lagere kosten.

Functionaliteit en slimme functies

Als je geïnteresseerd bent in de nieuwste technologieën, kijk dan naar rookmelders met slimme functies. Je kan dan bijvoorbeeld denken aan smartphonemeldingen, afstandsbediening en integratie met andere slimme apparaten. Zo is de rookmelder nog prettiger in het gebruik en multifunctioneel. Wij hebben ook een volledig artikel gewijd aan de beste slimme rookmelders van dit moment!

Installatie en gebruiksgemak

We zijn niet allemaal even bedreven met schroevendraaiers en ander gereedschap. Let er dan ook goed op dat je rookmelder eenvoudig te monteren is. Veel rookmelders worden geleverd met magneetmontage, wat een zeer eenvoudige manier van installeren is. Ook gebruiksgemak, zoals intuïtieve bediening, is een pluspunt.

Een rookmelder op batterij of een rookmelder op stroom?

Je hebt de keuze uit verschillende methodes om de rookmelder op te laden. De beste manier is alleen om te kiezen voor een rookmelder met een batterij. Zo ben je er zeker van dat de rookmelder ook functioneert als de stroom is uitgevallen.


Veelgestelde vragen

Waar moet een rookmelder aan voldoen?

De brandweer adviseert om een rookmelder te kopen met het Europese keurmerk EN 14604

Is een rookmelder verplicht op zolder?

Ja, je moet op elke verdieping verplicht een rookmelder hebben. Hierdoor weet je sneller of je brand hebt in huis.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>