Wat is de beste papegaaienverzekering?

FIGO review

FIGO - Papegaaienverzekering

Uit onze test is gebleken dat FIGO de beste papegaaienverzekering van 2024 heeft.

Een gezonde papegaai kan 50 jaar oud worden, maar als het dier last krijgt van kwaaltjes kunnen de dierenartskosten in een rap tempo oplopen. Met de papegaaienverzekering van FIGO krijg je tot 90% procent van de dierenartskosten vergoed! 

Sommige Nederlanders hebben wel een heel bijzonder huisdier, namelijk een papegaai. Hoewel er veel verzekeringen zijn voor honden en katten is het vinden van een goede verzekering voor een papegaai best lastig. 

Het zijn natuurlijk bijzondere dieren en ze kunnen ook nog eens behoorlijk oud worden! Zeker als deze dieren ouder worden kunnen ze last krijgen van verschillende kwaaltjes en dan kunnen de dierenartskosten hoog oplopen. 

Met een papegaaienverzekering kan je de dierenartskosten laag houden. Door middel van een verzekering worden verschillende kosten die je maakt grotendeels vergoed. 

Maar wat is dan een goede papegaaienverzekering? Wij gaan in dit artikel antwoord geven op deze vraag. Aan de hand van onze papegaaienverzekering test hebben wij een top 5 samengesteld met de best geteste verzekeringen van dit moment. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste papegaaienverzekeringen uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Papegaaienverzekeringen

FIGO review
Beste papegaaienverzekering 2024

1. FIGO - Papegaaienverzekering

PetSecur review
Beste vogelverzekering

PetSecur Vogelverzekering

Alpina verzekering review
Beste papegaaienverzekering voor parkieten

3. Alpina - papegaaienverzekering

PetPlan review
Beste papegaaienverzekering voor fokkers

4. Petplan - papegaaienverzekering

Petsplace review
Beste adviseur voor papegaaienverzekering

5. Pets Place 

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste papegaaienverzekering is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

8+ papegaaienverzekeringen vergeleken

55+ ervaringen gecheckt

15+ uur onderzoek


Welke papegaaienverzekering is het beste?

 Nu je al een glimp hebt kunnen opvangen van onze top 5 en nu je weet waar je op moet letten ben je klaar voor onze uitgebreide top 5. In deze top 5 komen alle verzekeringen nog een keer langs. 

Wij hebben de verzekeringen in onze uitgebreide top 5 voorzien van een korte omschrijving in combinatie met een aantal voor- en nadelen. Zo krijg je meteen een goed beeld van de verzekeringen. 

Ook hebben wij verschillende verzekeringen geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedere papegaai een beste papegaaienverzekering tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder! 

1. FIGO papegaaienverzekering

FIGO review
 • De minimale jaarlijkse vergoeding is 3.000 euro
 • Bied ook aanvullende verzekeringen aan
 • Keuze uit drie verschillende verzekeringspakketten
 • Binnen de basisverzekering wordt snavelzorg niet vergoed

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Wij van AnalyseNederland hebben een papegaaienverzekering test uitgevoerd om er achter te komen wat de best geteste opties zijn. De FIGO - papegaaienverzekering is uit onze test gekomen als beste papegaaienverzekering 2024! 

En dat is natuurlijk niet voor niets, want bij deze verzekeraar staat het welzijn van je huisdier op nummer 1. Met deze verzekering worden alle medisch noodzakelijke consulten vergoed. 

Ook kan je bij deze verzekeraar kiezen uit drie verschillende verzekeringspakketten. Dit zijn het basispakket, het plus pakket en het totaalpakket. Waarbinnen het totaalpakket de meest uitgebreide verzekering is. 

Verder kun je bij deze verzekeraar ook kiezen uit twee aanvullende dekkingen. Deze dekkingen kun je naast je verzekering afsluiten. Op deze manier kan je voor extra zekerheid zorgen. 

2. PetSecur vogelverzekering

PetSecur review
 • Je kunt kosten gemakkelijk online declareren 
 • Hoogste uitkeringen van Nederland 
 • Je kan kiezen uit een basisstandaard en extra pakket. 
 • Niet geschikt voor vogels ouder dan 7 jaar 

Score

8.7

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Natuurlijk heeft niet iedere vogelliefhebber een papegaai als huisdier. Wij snappen heel goed dat je als vogeleigenaar ook je grasparkieten, kanaries of diamantduiven wil verzekeren. 

Om die reden zijn wij op zoek gegaan naar een verzekering voor elke vogelsoort en die hebben wij gevonden! Wij hebben de PetSecur vogelverzekering geselecteerd als beste vogelverzekering. 

Deze vogelverzekering van de verzekeraar PetSecur is geschikt voor iedere vogel die als huisdier gehouden kan worden. Elke vogelsoort is van harte welkom bij deze verzekeraar. 

Ook bij deze verzekeraar heb je de keuze uit drie verschillende verzekeringspakketten voor je vogel. En dat is niet alles want PetSecur staat bekend om de hoogste uitkeringen van Nederland! 

3. Alpina - papegaaienverzekering

Alpina verzekering review
 • Je kunt zelf de dekking bepalen
 • Keuze uit 4 verschillende dekkingen
 • Je betaalt elke maand een vast bedrag aan premie
 • De premiekosten verschillen sterk per vogel

Score

8.5

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben je op zoek naar een verzekering voor je parkiet? Of heb je thuis een parkiet en een papegaai? Het is dan handig om op zoek te gaan naar een verzekeraar waar je beide vogels kan verzekeren. 

Om die reden hebben wij de Alpina - papegaaienverzekering geselecteerd als beste papegaaienverzekering voor parkieten. Bij deze verzekeraar is dus ook je parkiet van harte welkom. 

Bij verzekeraar Alpina heb je de keuze uit maar liefst 4 verschillende dekkingen. Dit zijn de dekkingen Basis, Plus, Totaal of Ongevallen. Houd er wel rekening mee dat het vergoedingspercentage per dekking verschilt. 

Met een verzekering van Alpina kun je zonder al te hoge kosten te maken bij de dierenarts je papegaai de juiste zorg bieden. Dit omdat je natuurlijk een flink deel van de kosten terug krijgt van de verzekeraar. 

4. Petplan - papegaaienverzekering

PetPlan review
 • Je wordt gekoppeld aan een dierenarts in Nederland
 • Verzekerd tegen financiële tegenvallers
 • Speciaal ontwikkeld voor fokkers 
 • Niet geschikt voor particulieren

Score

8.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Natuurlijk kan je geen papagaai kopen bij de eerste de beste dierenwinkel, daar zijn deze dieren te exclusief voor. Een echte papegaai koop je daarom bij een goede fokker. 

Maar ook papegaaien bij de fokkers kunnen last krijgen van verschillende gezondheidsproblemen. Als fokker is het daarom ook verstandig om een verzekering af te sluiten en gelukkig hebben wij er een gevonden! 

Wij hebben namelijk de Petplan papegaaienverzekering geselecteerd als beste papegaaienverzekering voor fokkers. Met deze verzekering, die uitsluitend bedoeld is voor fokkers, kun je als fokker samenwerken met een dierenarts. 

Het Petplan fokkersprogramma kan zorgen voor een veilig gevoel. Met deze verzekering krijgen de klanten gezonde dieren en ben je als fokker verzekerd tegen financiële tegenvallers. 

5. Hema dierenverzekering

Petsplace review
 • Maandelijkse premie van een paar euro per maand
 • De papegaai kan al vanaf jonge leeftijd verzekerd worden
 • Groot deel van de kosten worden vergoed
 • Pets Place is slecht een adviseur

Score

8.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Wil je graag een papegaaienverzekering afsluiten, maar hebben wij je nog niet helemaal overtuigd? Dat kan natuurlijk gebeuren en dat is ook helemaal niet erg, want je wil natuurlijk het beste voor je huisdier. 

Gelukkig is er Pets Place, dit is niet alleen een dierenwinkel want op de website geven zij ook advies over verschillende soorten dierenverzekeringen. Niet gek dus dat wij dit bedrijf hebben geselecteerd als beste adviseur voor een papegaaienverzekering. 

De dierengeneeskunde is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Hierdoor is ook de gezondheidszorg voor papegaaien flink beter geworden, want kwaaltjes kunnen eerder worden opgespoord en behandeld. 


Papegaaienverzekering afsluiten: hier moet je op letten

Na het zien van onze top 5 overweeg je misschien wel om een papegaaienverzekering af te sluiten. Wel raden wij je aan om nog ever verder te lezen, want het afsluiten van een verzekering is makkelijker gezegd dan gedaan. 

Om ervoor te zorgen dat jij een verzekering afsluit die het beste bij jouw papegaai past hebben wij een aantal criteria opgesteld. Wij raden je aan om goed op deze criteria te letten. 

Door goed op deze criteria te letten kan jij met een kritische blik kijken naar de verschillende aspecten van een verzekering. Ook lijken deze criteria sterk op die van de beste papegaaienverzekering volgens de consumentenbond. 

Een basis of uitgebreide verzekering? 

Allereerst is het belangrijk dat je kijkt naar het soort verzekering dat je voor je papegaai wilt gaan afsluiten. Zo kan je kiezen voor een basispakket of een uitgebreidere versie van deze basisverzekering. 

Afhankelijk van je voorkeur voor een pakket kan je een verzekering kiezen. Houd er wel rekening mee dat niet alles wordt vergoed door de basisverzekering. Hoe uitgebreider het verzekeringspakket, hoe meer behandelingen worden vergoed. 

Ook kun je natuurlijk kiezen voor een uitgebreide dierenverzekering in plaats van een specifieke papegaaienverzekering.

Maximale vergoeding per jaar

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar de maximale vergoeding per jaar. Dit is het bedrag dat de verzekeraar maximaal per jaar kan vergoeden aan (dierenarts)kosten. Afhankelijk van het type verzekering zal de hoogte van de maximale vergoeding worden bepaald. Hierbij geldt hoe uitgebreider de verzekering, hoe hoger de maximale vergoeding. De maximale vergoeding staat altijd aangegeven door middel van een percentage.

Wanneer wordt de premie afgeschreven? 

Als derde is het handig om naar het moment van afschrijving van de verzekeringspremie te kijken. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen kan je zelf het moment van afschrijving kiezen. Je kan hierbij kiezen voor een maandelijkse afschrijving en jaarlijkse afschrijving van de verzekeringspremie. 

Hoogte van de premie

Als laatste is het goed om de hoogte van de premie te controleren. De hoogte van de premie wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren. Dit zijn onder andere de factoren: gezondheid en leeftijd van de papegaai. De hoogte van de premie kan sterk verschillen per verzekeraar.


Wat is de beste papegaaienverzekering volgens de consumentenbond?

De Consumentenbond heeft geen papegaaienverzekering test uitgevoerd. Hierdoor is het niet mogelijk om ons onderzoek te vergelijken met dat van de Consumentenbond. Gelukkig kun jij jouw keuze baseren op het door ons uitgevoerde onderzoek. Hierdoor kun je de beste papegaaienverzekering kiezen voor jouw papegaai aan de hand van onze uitgebreide uiteenzetting!


Veelgestelde vragen

Wat wordt doorgaans gedekt door een papegaaienverzekering?

Een papegaaienverzekering dekt meestal kosten gerelateerd aan de gezondheid van de papegaai, zoals veterinaire behandelingen bij ziekte of ongevallen, chirurgische ingrepen, medicatie, en soms preventieve zorg zoals jaarlijkse gezondheidscontroles en vaccinaties. De specifieke dekking kan variëren afhankelijk van de verzekeraar en het gekozen polistype.

Hoe kies ik de beste verzekering voor mijn papegaai?

Bij het kiezen van een verzekering voor uw papegaai is het belangrijk om te letten op de omvang van de dekking, de hoogte van de premie, het eigen risico, en eventuele uitsluitingen of beperkingen. Het is aan te raden om verschillende verzekeringsopties te vergelijken en beoordelingen van andere papegaai-eigenaren te raadplegen. Overleggen met uw dierenarts kan ook nuttig zijn voor specifiek advies.

Zijn er specifieke factoren die van invloed zijn op de premie van een papegaaienverzekering?

Factoren die van invloed kunnen zijn op de premie van een papegaaienverzekering omvatten de leeftijd en het ras van de papegaai, de gezondheidsgeschiedenis, en het gebied waar u woont. Sommige rassen kunnen vanwege hun gezondheidsrisico's hogere premies hebben. Ook kunnen jongere vogels doorgaans goedkoper worden verzekerd dan oudere.

Kan ik mijn papegaai verzekeren tegen diefstal of verlies?

Sommige papegaaienverzekeringen bieden dekking voor diefstal of verlies. Deze dekking kan variëren, dus het is belangrijk om de polisvoorwaarden zorgvuldig te lezen en na te gaan of deze risico's zijn inbegrepen. In sommige gevallen kan er een extra premie nodig zijn voor deze uitgebreidere dekking.

Wat moet ik doen als mijn papegaai een bestaande aandoening heeft?

Als uw papegaai al een bestaande aandoening heeft voordat u een verzekering afsluit, kan dit invloed hebben op uw verzekeringsopties. Sommige verzekeraars sluiten bestaande aandoeningen uit van dekking, terwijl andere deze mogelijk tegen een hogere premie zullen dekken. Het is essentieel om deze informatie duidelijk te communiceren bij het zoeken naar een verzekering en de voorwaarden van verschillende polissen te vergelijken.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>