Wat is de beste littekencrème?

Biodermal Littekencrème - Vermindert zichtbaarheid van littekens - Litteken crème tube 75ml review

Biodermal Littekencrème - tube 75ml

Uit onze test is gebleken dat Biodermal's littekenzalf de beste littekencrème is van 2024. Deze crème excelleert in het verzachten en verminderen van littekens, terwijl het de huid soepel houdt dankzij de rijke formule met vitamine E. Ideaal voor zowel gezicht als kinderhuid, ondersteunt het de natuurlijke herstelprocessen van de huid. Dermatologisch getest en geschikt voor de gevoelige huid, biedt Biodermal's crème topkwaliteit tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, bevestigd door een vijfsterrenbeoordeling van meer dan 100 gebruikers. Bestel direct via de link!

Wat is de beste littekencrème van 2024? Het is een vraag die we bij AnalyseNederland relatief vaak voorbij zien komen en om die reden hebben we besloten een ultieme littekencrème test te doen waarin we de beste opties op een rijtje hebben gezet.

Wij hebben meer dan 15 verschillende soorten littekencrème op een rijtje gezet waarbij we deze hebben vergeleken op factoren als prijs-kwaliteitverhouding, ervaringen van andere, geur en effectiviteit.

Kortom, als jij kampt met littekens waar je graag van af wilt, dan is dit artikel voor jou. Je ontdekt hier namelijk de best geteste littekenzalf van 2024!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste littekencrèmes uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Littekencrèmes

Biodermal Littekencrème - Vermindert zichtbaarheid van littekens - Litteken crème tube 75ml review
Beste Koop littekencrème

1. Biodermal Littekencrème - tube 75ml

VSM Calendulan littekencrème 50 gr - Gezondheidsproduct review
Beste littekencrème gevoelige huid

2. VSM Calendulan littekenzalf

ALHYDRAN 30 ml - Brandwond- & littekencrème - Hydraterende crème - Aloë Vera crème - Crème tegen een droge huid en roodheid review
Beste littekencrème voor brandwonden

3. ALHYDRAN 30 ml | Hydraterende Crème

Drs. Hans Schreuder litteken crème -100 ml review
Beste natuurlijke littekencrème

4. Drs. Hans Schreuder littekenzalf

Lucovitaal Anti-litteken gel Littekencreme review
Beste littekencrème voor kinderen

5. Lucovitaal Anti-litteken gel

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste littekencrème is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

15+ littekencrèmes vergeleken

46+ ervaringen gecheckt

7+ uur onderzoek


Welke littekencrème is het beste?

In onderstaande sectie geven we antwoord op de vraag: 'Wat is de beste littekencrème?'.  Het is niet zo dat er per se een beste littekencrème voor iedereen is. Elke situatie is anders en voor elke situatie heb je weer een andere 'beste littekencrème'.

Zoek jij bijvoorbeeld de beste littekencrème voor kinderen of zoek jij een littekencrème voor je gezicht? Bij de test van AnalyseNederland hebben we hier rekening mee gehouden. In onderstaande sectie geven we antwoord op welke littekencrème het beste is. Je ontdekt per situatie welke zalf de beste optie is.

1. Biodermal Littekencrème - tube 75ml

Biodermal Littekencrème - Vermindert zichtbaarheid van littekens - Litteken crème tube 75ml review
 • Bevat Vitamine E wat ervoor zorgt dat het herstel van de huid bevordert wordt
 • Dermatologisch getest
 • PH-Neutraal
 • Geen

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben jij op zoek naar de beste littekencrème van 2024? Zoek niet verder! De  littekenzalf van Biodermal is een absolute aanrader. Met deze crème doet Biodermal zijn populariteit voor de zoveelste keer eer aan.

De crème vermindert niet alleen je littekens, maar houdt je huid ook soepel en zacht. Het zit boordevol vitamine E, een essentieel ingrediënt dat zorgt voor een perfecte hydratatie.  Deze crème is geschikt voor het gezicht (ogen) en ook ideaal voor kinderen.

Op die manier ondersteunt het ook het natuurlijk herstel van je huid. Deze crème is dermatologisch getest en ook geschikt voor de gevoelige huid, daarnaast is het prettig in gebruik. Het is dus veilig om te zeggen dat Biodermal zichzelf opnieuw heeft overtroffen met deze kwaliteitsvolle crème!

Bovendien wordt deze zalf door meer dan 100+ mensen met 5 sterren beoordeeld. Ook is de prijs-kwaliteitverhouding van deze zalf supergoed. Via deze link bestel je de zalf direct!

2. VSM Calendulan littekenzalf

VSM Calendulan littekencrème 50 gr - Gezondheidsproduct review
 • Beste littekenzalf voor de (zeer) gevoelige huid
 • Vooral plantaardige ingrediënten
 • Laat geen vlekken achter op kleding
 • Bevat alcohol

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Calendulan littekencrème van VSM is de ideale crème als je op zoek bent naar een littekencrème die ook geschikt is voor de zeer gevoelige huid. Het is niet altijd simpel om een crème te vinden die zacht genoeg is om je gevoelige huid niet te irriteren, maar toch doeltreffend genoeg is om je littekens te bestrijden. 

Toch heeft deze crème het allemaal! De zachte formule van de crème zorgt voor een aangenaam gevoel. De crème trekt snel in en voelt niet vettig aan, waardoor hij geen vlekjes achterlaat op je kledij.

De kracht van deze crème werd geput uit de natuur, de Calendulan crème is namelijk een plantaardig middel die gebruikmaakt van krachtige, natuurlijke ingrediënten zoals calendula en eucalyptus. 

3. ALHYDRAN 30 ml | Hydraterende Crème

ALHYDRAN 30 ml - Brandwond- & littekencrème - Hydraterende crème - Aloë Vera crème - Crème tegen een droge huid en roodheid review
 • Ideaal voor het behandelen voor brandwonden
 • Ook geschikt voor huidklachten als eczeem, jeuk en huidproblemen na operatie of bestraling
 • Bevat een hoog gehalte Aloë Vera waardoor de zalf goed hydrateert.
 • Prijs aan de hoge kant

Score

8.8

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op nummer 3 van deze top 5 vinden we de Alhydran littekencrème. Als jij op zoek bent naar de beste littekencrème voor brandwonden dan is dit waarschijnlijk je beste optie.

ALHYDRAN is een medische littekencrème die de huid versoepelt en klachten als jeuk, roodheid en pijn vermindert. De crème is wetenschappelijk en klinisch bewezen effectief. Ook wordt deze littekencrème vaak aangeraden na een operatie.

Waarom werkt deze littekenzalf dan zo goed tegen littekens van brandwonden? Nou, deze littekenzalf bevat een hoog percentage (45%) Aloë Vera. Dit zorgt ervoor dat de crème supergoed hydrateert waardoor de huid weer weerbaar en soepel wordt.

Kortom, een prima optie voor mensen die op zoek zijn naar een goede littekencrème tegen brandwonden.

4. Drs. Hans Schreuder littekenzalf

Drs. Hans Schreuder litteken crème -100 ml review
 • Natuurlijk product
 • Aangenaam product om te gebruiken (geur en textuur is goed)
 • Ook te gebruiken als dagcrème en anti-rimpel creme
 • Prijs aan de hoge kant

Score

8.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben je op zoek naar een natuurlijke crème voor je littekens? Dan is de Drs Hans Schreuder littekencrème een goede optie voor jou! Deze crème gebruikt de kracht van soja, rijst, kamille-extract en andere natuurlijke ingrediënten om littekens te bestrijden. Soja heeft daarboven nog een ander positief effect: het egaliseert de kleur en textuur van je huid. 

Als je deze crème gebruikt, dan zullen je littekens niet enkel zichtbaar verminderen, maar zal ook je huid voldoende verzorging krijgen, waardoor je weer stralend door het leven kunt gaan. Vitamine E zorgt ervoor dat je huid steeds gevoed blijft en bevordert tevens de herstellende werking.

Je kunt deze crème ook gebruiken als dagcrème, want de natuurlijke en voedende ingrediënten verminderen ook rimpeltjes en andere oneffenheden.

5. Lucovitaal Anti-litteken gel

Lucovitaal Anti-litteken gel Littekencreme review
 • Beste littekencrème voor kinderen
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Geschikt vanaf 3 jaar
 • Niet geschikt voor ogen

Score

8.0

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Lucovitaal Anti-Litteken gel is de ideale remedie tegen littekens, het middel helpt goed tegen zowel bestaande als nieuwe littekens. Deze litteken gel is makkelijk aan te brengen, aangenaam in gebruik en transparant. Het plakt niet en slechts een kleine hoeveelheid zorgt al voor een doeltreffende werking. 

Het product maakt je huid zachter en elastischer. Het helpt je tevens verlossen van roodheid en de vervelende jeuk die vaak met littekens gepaard gaat. Ook bij pijn kan het verlichting bieden. Op zoek naar een littekengel voor je kind? Dan is dit een goede keuze, want deze gel is geschikt voor alle leeftijden, vanaf drie jaar.


Top 10 Beste Littekencrèmes


Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op de onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste littekencrèmes. De producten uit onze test zijn uitstekend, maar de top 10 kan je ook zeker vertrouwen.


Littekencrème kopen: hier moet je op letten

Welke littekencrème is het beste en waar moet je op letten bij het kopen van een littekencrème?

Het zijn vragen die we geregeld voorbij zien komen. Om die reden hebben we een overzicht gemaakt van de belangrijkste criteria die je in je achterhoofd moet houden bij het kopen van de beste littekencrème.

Ingrediënten

Als je een goede crème wilt vinden, dan is het belangrijk dat je goed naar de ingrediënten kijkt. Ingrediënten zoals parfum kan je beter vermijden, de crème ruikt dan wel lekker, maar is daarom niet voldoende effectief. Parfum kan zelfs zorgen voor huidirritatie.

Zoek naar ingrediënten waarvan ze bewezen zijn om een gunstig effect te hebben op littekens. Doe dus op voorhand onderzoek en zorg er ook voor dat er genoeg van het doeltreffende ingrediënt in het product zit, anders zal het product niet of niet voldoende werken.

Ga ook op zoek naar ingrediënten die voor langdurige hydratatie zorgen, dat zijn meestal vitamines. Hydraterende ingrediënten zijn belangrijk, want als de crème niet voldoende hydrateert, dan kan er uitdroging van je huid onder het litteken optreden. Daardoor kan het litteken verdikken of verharden, waardoor het nog zichtbaarder wordt en dat is absoluut niet de bedoeling!

Verpakking

Ook de verpakking van een crème kan je vertellen of het product goed is of niet. Een goede littekencrème dient namelijk luchtdicht gesloten te zijn, omdat er antioxidanten in verwerkt worden. Antioxidanten kunnen alleen doeltreffend blijven wanneer ze voldoende afgesloten worden voor lucht. Een luchtdichte verpakking kan je herkennen aan een folie onder het deksel.

Gebruiksdoel

Welke littekenzalf het beste is, hangt af van de manier waarop jij hem wil gaan gebruiken en in wat voor situatie je zit.

Zoek je bijvoorbeeld de beste littekencrème voor je gezicht? beste littekencrème voor na een operatie? Of juist de beste littekencrème voor kinderen?

Het is goed om op voorhand goed na te denken hoe je de crème wil gaan gebruiken en welk probleem je wilt dat het oplost. Dat zal je veel helpen bij het kopen van een goede littekencrème. 


Wat is de beste littekencrème volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft helaas geen test uitgevoerd over littekenzalfjes en daarom kunnen we geen specifiek antwoord geven op deze vraag.

Het team van AnalyseNederland heeft gelukkig wel een test uitgevoerd op dit gebied en daar is de Biodermal Littekencrème - tube 75ml uit gekomen als de beste littekencrème van 2024!


Veelgestelde vragen

Tegen welke klachten helpt littekencrème?

De voornaamste klachten waar littekencrème mee kan helpen zijn: Jeuk, een trekkend gevoel, pijn, verdikking en roodheid van de huid. 

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>