Onze favoriete Kruik

Fashy warm water kruik - enkelzijdig geribbeld

Fashy warm water kruik - enkelzijdig geribbeld
Uit een uitgebreide kruik test is naar voren gekomen dat de Flashy warm water kruik zijn soortgenoten oversteeg. De absolute nummer één in zijn soort; de beste kruik volgens de consumentenbond en beste kruik 2023.

Met ruimte voor maar liefst twee liter water verwarmt hij een groter oppervlak dan de doorsnee kruik. Hij heeft twee verschillende kanten: eentje met ribbels en aan de andere kant een glad oppervlak. Zo kun je voor jezelf bepalen hoeveel hitte je precies wilt ontvangen. Al met al een enorm handig ding dus.

Het gebruik van een kruik stamt al uit de 16e eeuw en is onverminderd populair gebleven. Zeker met de huidige inflatie op de gas- en energiemarkt is het voor velen een uitkomst. Je vult hem met heet (geen kokend) water, legt hem tussen de lakens en klaar is Kees. Je hebt een warm nestje.

Hij doet ook goed dienst als je spierpijn, rugpijn of buikpijn hebt. De warmte helpt ontspannen, wat ervoor zorgt dat de pijn afneemt. Heb je besloten dat je er eentje wilt proberen, maar heb je geen zin om stad en land af te zoeken en wil je wel zeker weten dat je geen miskoop doet?

AnalyseNederland.nl heeft een uitgebreide test opgezet waarbij verschillende kruiken zijn beoordeeld. De criteria wisselen per kruik, omdat ze niet allemaal dezelfde specificaties hebben. In ieder geval is de beoordeling altijd gestoeld op wat een kruik moet doen: verwarmen.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste kruiken uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Kruiken van 2023

Fashy warm water kruik - enkelzijdig geribbeld
Beste Koop kruik

1. Fashy warm water kruik - enkelzijdig geribbeld

Pasper Kruik XL 3.5 liter met hoes
Beste kruik voor in bed

2. Pasper Kruik XL 3.5 liter met hoes

Warm water kruik - Met gehaakte Peru hoes
Beste warm water kruik

3. Warm water kruik - Met gehaakte Peru hoes

Living Needs Babykruik
Beste kruik kind

4. Living Needs Babykruik

A3 Baby & Kids Soozly elektrische warmwater Babykruik
Beste kruik baby

5. A3 Baby & Kids Soozly elektrische warmwater Babykruik

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste kruiken zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.

20+ kruiken vergeleken

45+ ervaringen gecheckt

15+ uur onderzoek


Wat zijn de beste kruiken van 2023?

AnalyseNederland.nl heeft zoals gezegd gekeken naar wat een kruik een goede kruik maakt. Hierbij is gekeken naar bijvoorbeeld prijs/kwaliteit, reviews van de gebruikers en levertijd. Daarnaast is er rekening gehouden met allerlei andere criteria.

Een ding staat als een paal boven water: alle onderstaande kruiken zijn de top van het aanbod. Hiermee ben je dus verzekerd van een goede aankoop. Alle kruiken zijn beschikbaar via bol.com. Benieuwd welke kruik het beste bij jou past? Je ontdekt het hieronder!

1. Fashy warm water kruik

Fashy warm water kruik - enkelzijdig geribbeld
 • Groot formaat kruik
 • Twee zijdes voor warmteregulatie
 • Handig in gebruik
 • Hij is iets groter dan de website aangeeft. 
 • Het kan zijn dat je van het materiaal gaat zweten.

Score

9.7

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

We hebben eigenlijk al een spoiler gegeven: de nummer een van deze kruik test is absoluut de Fashy warm water kruik. Dit maakt hem de beste kruik van de markt. Het is een groot exemplaar, waardoor hij langere tijd warmte afgeeft.

Daarbij heeft hij twee verschillende zijdes. De eerste geribbelde zijde zorgt ervoor dat de warmte geleidelijker wordt afgegeven dan de tweede zijde. Deze is namelijk glad en geeft direct hitte af. Hierbij moet je wel uitkijken voor brandwonden als je hem op je huid legt.

2. Pasper Kruik XL

Pasper Kruik XL 3.5 liter met hoes
 • Vormt zich naar je lichaam
 • Hij sluit goed af
 • Hij blijft lang warm
 • De hoes kan er alleen om als de kruik nog niet gevuld is
 • Het vullen van de kruik is een beetje een uitdaging in sommige gevallen omdat het zo’n groot apparaat is

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de tweede plaats staat Pasper Kruik XL. In deze kruik past maar liefst 3,5liter water. Dit is 1,5 liter meer dan zijn concurrent op de eerste plaats. Ook kun je hem in twee kleuren aanschaffen en heeft hij een zeer goede prijs-/kwaliteitsverhouding.

Hij wordt geleverd met een hoes, zodat je zeker weet dat je hem zonder problemen op je huid kunt leggen. Je kunt hem ook in de zomer gebruiken als het warm is. In plaats van warm water doe je er gewoon koud water in.

Wil je meer weten over de Pasper Kruik XL 3.5 liter met hoes? Klik dan op de button hierboven!

3. Fashy warm water kruik - met Peru hoes

Warm water kruik - Met gehaakte Peru hoes
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Zeer makkelijk te gebruiken
 • Fraai design
 • Niet geheel duurzaam. In sommige gevallen gaat de kruik lekken na een jaar tijd

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Dit is de tweede kruik van dit merk in het lijstje. Dat zegt iets over de kwaliteit van de producten. In deze kruik past een liter water en hij komt geleverd met een vrolijke Peru hoes. Hij is makkelijk in gebruik en doet wat het moet doen.

4. Living Needs Babykruik

Living Needs Babykruik
 • Fijn dat hij snel warm is zonder water te gebruiken
 • Hij geeft lang hitte af
 • Ideaal voor kinderen
 • Er kan in sommige gevallen een minder fraaie geur mee gepaard gaan

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De nummer vier van de lijst is de Living Needs Babykruik. In tegenstelling tot de eerder genoemde producten in de lijst, is dit een elektrische kruik.

De specificaties geven aan dat een volledig opgeladen kruik zo’n twee tot vier uur warmte afgeeft, met een maximale temperatuur van 65 graden. Het opladen van de kruik neemt maximaal twaalf minuten in beslag.

5. Soozly Elektrische Kruik

A3 Baby & Kids Soozly elektrische warmwater Babykruik
 • De kruik is kneedbaar en heeft hierdoor altijd een comfortabele vorm
 • Hij is eenvoudig in gebruik
 • In sommige gevallen is hij niet de volledig zes uur warm
 • Het klepje om op te laden is soms een beetje een uitdaging om te openen

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Deze kruik werkt ook elektrisch, zodat je niet meer hoeft te stoeien met warm water. Dit maakt hem uitermate geschikt voor kleine kinderen en baby’s. De kruik is binnen acht minuten verwarmd tot 65 graden en geeft zes uur lang warmte af.

Een fijne bijkomstigheid is dat deze kruik een garantie heeft van twee jaar. Zo weet je zeker dat je goed zit.


Top 10 Kruiken

Waar kun je het beste een kruik kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste kruiken zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkocht kruiken bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 kruiken!


Kruik kopen: hier moet je op letten!

Voordat je overgaat tot aankoop zijn er een aantal zaken waar je rekening mee wilt houden. Met deze criteria in je achterhoofd weet je zeker dat je de beste kruik aanbieding te pakken hebt en ze helpen je bij het beantwoorden van de vraag: welke kruik past het beste bij mij?

Wijze van verwarmen

Er zijn verschillende kruiken verkrijgbaar, die diverse warmtebronnen hebben. In bovenstaande lijst hebben we voornamelijk kruiken belicht die warm worden middels warm water en twee die elektrisch verwarmd worden. Daarnaast bestaan er nog kruiken in de vorm van een pittenzak.

Deze kun je warm maken door in de magnetron te stoppen. Hetzelfde geldt voor kruiken die een warmtegevoelige substantie hebben. Denk hierbij aan bepaalde gelsoorten. Deze stop je ook in de magnetron om te verwarmen. Zodra de kruik warm is, is de gel zacht geworden.

Op deze manier kun je de kruik laten aanpassen aan je lichaam. Als de kruik afkoelt wordt de substantie weer hard. Het voordeel van kruiken die warm worden zonder water, is dat het een hoop gedoe scheelt met het vullen. Een keerzijde is dat ze wel wat duurder zijn dan de traditionele warmwaterkruik.

Levensduur

Met het grote aanbod van kruiken is het goed om de gebruikersreviews ernaast te houden. Sommige kruiken zijn heel voordelig geprijsd, met het nadelige effect dat ze binnen een jaar stuk gaan. Niet zo goed voor het milieu en uiteindelijk ook nog slecht voor je portemonnee.

Grootte

Een flauw criterium, maar let op de grootte van een kruik. Het kan zijn dat je al een hoes in huis hebt met een bepaald formaat. Sommige kruiken zijn heel groot (zie nummer een en twee uit de lijst). Daar krijg je nooit die ene hoes omheen. Lees dus goed de specificaties voordat je overgaat tot een kruik kopen.

Toezicht

Tot slot een belangrijk punt zodra je de kruik in je bezit hebt. Mocht je kleine kinderen hebben, let er dan op dat zij nooit zonder toezicht met een kruik in de weer gaan. Ongelukken zitten in een klein hoekje. Brandwonden zijn hier geen uitzondering op.


Veelgestelde vragen

Waarom is deze kruiken test betrouwbaar?

Om te bepalen welke kruiken het beste is hebben we een uitgebreide analyse gedaan. In deze analyse hebben we meer dan 10 verschillende kruiken op een rijtje gezet. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de prijs / kwaliteit, ervaringen van andere consumenten en de functionaliteiten. Alleen de producten die wij het allerbest vinden zijn terug te vinden in dit artikel.

Hoe kiezen jullie producten uit?

Bij AnalyseNederland.nl werken we met een eigen analyse model. Op dagelijkse basis analyseren wij producten en diensten in Nederland. Vervolgens zetten we producten op een rijtje waarbij we kijken naar de prijs / kwaliteit, online-ervaringen en de functionaliteiten van het product of dienst. Op basis hiervan adviseren we wat het beste product is in een specifieke situatie.

Welke kruik blijft het langste warm?

Vraag jij je af welke kruik het langste warm blijft? Dan hebben wij het antwoord voor je. Na tientallen kruiken met elkaar vergeleken te hebben zijn wij er namelijk achter gekomen welke kruiken het langste warm blijven. In ons artikel ontdek je de kruiken die het langste warm blijven en meer.

Is een kruik gevaarlijk?

Een kruik kan zeer gevaarlijk zijn. Omdat deze met warm water wordt gevuld is er een kans dat dit warme water uit de kruik lekt. In de kruik is het water niet gevaarlijk, maar wanneer dit uit de kruik lekt kan dit voor vervelende verbrandingsplekken zorgen. Schaf daarom alleen een veilige en betrouwbare kruik aan.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>