Wat is de beste konijnenverzekering?

FIGO review

FIGO - Konijnenverzekering

Uit onze test is gebleken dat FIGO de beste konijnenverzekering van 2024 heeft.

Als huisdierbezitter wil je natuurlijk het beste voor je konijn. Gelukkig is er de konijnenverzekering van FIGO, die je kan helpen om onverwachte kosten op te vangen en je konijn de zorg te geven die het verdient.

Eén van de redenen waarom de konijnenverzekering van FIGO de beste optie is, is omdat het een uitgebreide dekking biedt. Zo zijn bijvoorbeeld de kosten voor een consult, medicijnen en operaties gedekt!

Een konijnenverzekering kan van onschatbare waarde zijn voor huisdierbezitters. Konijnen zijn gevoelige dieren en kunnen gemakkelijk ziek worden of gewond raken. De kosten voor dierenartsbezoeken, medicijnen en behandelingen kunnen dan hoog oplopen.

Een konijnenverzekering biedt financiële zekerheid en de gemoedsrust dat je konijn de nodige zorg kan krijgen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de kosten. Zo kun je je konijn de beste zorg geven en genieten van de tijd samen.

Wat is dan een goede konijnenverzekering? Deze vraag gaan wij in dit artikel beantwoorden. Wij hebben een uitgebreide konijnenverzekering test uitgevoerd en de resultaten samengevoegd in de top 5. Ben jij benieuwd naar de verzekeringen uit onze top 5? Lees dan snel verder! 

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste konijnenverzekering uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Konijnenverzekeringen

FIGO review
Beste konijnenverzekering van 2024

1. FIGO - Konijnenverzekering

Petsplace review
Beste winkel voor spullen voor je konijn

Petsplace konijnenwinkel

OHRA review
Meest gekozen konijnenverzekering van nederland

3.  Ohra- Konijnenverzekering

Hema verzekering review
Beste konijnenverzekering met aanvullende dekking

4. HEMA- Konijnenverzekering

Aegon review
Beste konijnenverzekering voor pakketkortingen

5. Aegon - Konijnenverzekering

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste konijnenverzekering is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

11+ konijnenverzekeringen vergeleken

61+ ervaringen gecheckt

17+ uur onderzoek


Welke konijnenverzekering is het beste?

Om te bepalen wat de top 5 beste Konijnenverzekeringen van 2024 zijn hebben we een uitgebreid onderzoek gedaan. In onze Konijnenverzekeringstest 2024 hebben we de voorgaande criteria aangehouden en de meningen van andere consumenten vergeleken.

Vervolgens hebben we de meest populaire opties op een rijtje gezet. Alleen de allerbeste verzekeringen van dit moment zijn terug te vinden in dit artikel. Kortom, als jij de beste Konijnenverzekering zoekt, lees dan gauw verder.

1. FIGO - Konijnenverzekering

FIGO review
 • Keuze uit verschillende pakketten
 • Geen onderscheid op basis van leeftijd
 • Gratis advies over jouw konijn
 • Geen noemenswaardige nadelen

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

FIGO biedt een uitgebreide konijnenverzekering die de kosten voor dierenartsbezoeken, medicijnen en behandelingen kan dekken. De verzekering biedt dekking voor zowel jonge als oudere konijnen en maakt geen uitsluitingen op basis van gezondheidsproblemen of leeftijd.

Er zijn verschillende pakketten beschikbaar, zodat je kunt kiezen welke dekking het beste bij jou en je konijn past. Het basispakket dekt alleen de meest essentiële zaken, terwijl de uitgebreidere pakketten ook bijvoorbeeld vaccinaties en gebitsbehandelingen kunnen dekken. FIGO heeft een eigen team van dierenartsen en para-veterinairen in dienst, die jou en je konijn kunnen ondersteunen bij vragen en problemen.

Zo kun je bijvoorbeeld gratis advies krijgen over voeding, gedrag en gezondheid van je konijn. FIGO hanteert een scherpe prijs-kwaliteitverhouding, waardoor de premies betaalbaar zijn en je veel waar voor je geld krijgt. Met deze konijnenverzekering kun je zonder zorgen genieten van de tijd met je konijn, wetende dat je bij onverwachte ziektes of ongevallen de kosten gedekt hebt. Een basispakket kost €4.99 per maand.

2. Petsplace- Konijnenverzekering

Petsplace review
 • Allerlei producten voor de gezondheid van jouw konijn
 • Je kan wel terecht voor andere spullen
 • Ideaal voor losse aankopen voor de gezondheid van je konijn
 • Is geen verzekering, maar een winkel

Score

8.8

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Petsplace biedt geen eigen konijnenverzekering aan. Petsplace is een winkelketen voor dierenbenodigdheden en biedt wel diverse producten en accessoires voor konijnen, zoals voer, hokken en speeltjes. Het is echter belangrijk om te beseffen dat het hebben van een konijn ook kosten met zich meebrengt voor dierenartsbezoeken, medicijnen en behandelingen.

Het kan daarom verstandig zijn om een aparte konijnenverzekering af te sluiten bij een gespecialiseerde verzekeraar. Bijvoorbeeld bij FIGO, een verzekeraar die zich specifiek richt op huisdierenverzekeringen. Door het afsluiten van een konijnenverzekering zorg je ervoor dat je konijn altijd de beste zorg kan krijgen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de kosten.

Bij FIGO kun je terecht voor verschillende pakketten, waarbij je kunt kiezen welke dekking het beste bij jou en je konijn past. Zo kun je zonder zorgen genieten van de tijd met je konijn en ben je verzekerd van de beste zorg voor je huisdier.

3. OHRA- Konijnenverzekering

OHRA review
 • Zelf samen te stellen
 • Basisdekking dekt al ruim
 • Maandelijks opzegbaar 
 • Klantenservice is niet geweldig

Score

8.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

OHRA biedt een huisdierenverzekering aan waarbij je zelf de dekking kunt samenstellen. Dit maakt het mogelijk om de verzekering aan te passen aan jouw wensen en de behoeften van jouw konijn. Zo kun je zelf bepalen welke kosten wel of niet gedekt worden. 

De basisdekking van de OHRA-huisdierenverzekering biedt al dekking voor dierenartsbezoeken, consulten, medicijnen en noodzakelijke behandelingen. Daarnaast zijn er diverse aanvullende modules beschikbaar, zoals een module voor castratie/sterilisatie en een module voor vaccinaties. Bij OHRA kun je ook terecht voor advies over de gezondheid van je konijn en tips over preventieve zorg. OHRA heeft een 24/7 dierenartsenservice, waar je terechtkunt met vragen of spoedgevallen.

De premies van de OHRA-huisdierenverzekering zijn scherp geprijsd en de verzekering is maandelijks opzegbaar. Zo kun je zonder zorgen genieten van de tijd met je konijn, wetende dat je bij onverwachte ziektes of ongevallen de kosten gedekt hebt.

4. HEMA- Konijnenverzekering

Hema verzekering review
 • Laag geprijsd
 • Maandelijks opzegbaar
 • Keuze uit meerdere dekkingen 
 • Alles wordt online geregeld

Score

8.5

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

HEMA biedt een huisdierenverzekering aan waarbij je kunt kiezen uit verschillende pakketten, waaronder een specifiek konijnenpakket.

Het konijnen pakket biedt dekking voor onder andere dierenartsbezoeken, consulten, medicijnen en behandelingen. Daarnaast biedt het pakket ook dekking voor onvoorziene kosten, zoals opname in een kliniek of intensive care. Bij HEMA kun je kiezen uit een basispakket en een pluspakket, waarbij het pluspakket een hogere dekking biedt voor bepaalde kosten. 

De premies van de HEMA-huisdierenverzekering zijn laag geprijsd, waardoor het afsluiten van een verzekering voor je konijn betaalbaar blijft. Bij HEMA kun je ook terecht voor advies over de gezondheid van je konijn en tips over preventieve zorg. De verzekering is maandelijks opzegbaar en je kunt zelf bepalen welke dierenarts je wilt bezoeken.

Zo kun je zonder zorgen genieten van de tijd met je konijn, wetende dat je bij onverwachte ziektes of ongevallen de kosten gedekt hebt. HEMA is een betrouwbare en bekende verzekeraar met ruime ervaring in het verzekeren van huisdieren.

5. Aegon - Konijnenverzekering

Aegon review
 • Profiteren van pakketkortingen
 • 14 dagen bedenktijd
 • Goede klantenservice
 • Vrij prijzig vergeleken met andere opties

Score

8.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

AEGON biedt een huisdierenverzekering aan waarbij je kunt kiezen uit verschillende dekkingen, waaronder ook een specifieke dekking voor konijnen. De konijnenverzekering van AEGON biedt dekking voor diverse kosten, zoals dierenartsbezoeken, medicijnen, behandelingen en preventieve zorg zoals vaccinaties. 

Daarnaast kun je bij AEGON ook kiezen voor een aanvullende dekking, bijvoorbeeld voor castratie/sterilisatie of voor een crematie of begrafenis. Bij AEGON kun je zelf de hoogte van het eigen risico bepalen, waardoor je invloed hebt op de hoogte van de premie.

De premies van de AEGON-huisdierenverzekering zijn competitief geprijsd en je kunt profiteren van pakketkorting als je meerdere huisdieren verzekert. Bij AEGON kun je gebruikmaken van een landelijk netwerk van dierenartsen en je kunt altijd terecht bij de AEGON-klantenservice voor vragen of advies.

De verzekering is maandelijks opzegbaar en je hebt 14 dagen bedenktijd na het afsluiten van de verzekering. Zo kun je zonder zorgen genieten van de tijd met je konijn, wetende dat je bij onverwachte ziektes of ongevallen de kosten gedekt hebt. AEGON is een gerenommeerde verzekeraar met ruime ervaring in het verzekeren van huisdieren.


Konijnenverzekering afsluiten: hier moet je op letten

Voordat je een verzekering afsluit en vastzit aan de polis voorwaarde wil je natuurlijk zelf ook een stukje onderzoek hebben gedaan. Er zit namelijk nog best veel verschil onder de Konijnenverzekeringen en uiteraard de kleine lettertjes.

Om jou te helpen met het afsluiten van een verzekering voor je trouwe konijntje hebben wij een aantal criteria opgesteld. Wij raden je aan om goed te letten op deze criteria, want zo kun je met een kritische blik controleren of je de juiste verzekering afsluit. 

Let op de dekking en uitsluitingen

Kijk goed naar welke kosten gedekt zijn door de verzekering en welke niet. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor de juiste dekking. Check ook of er bepaalde aandoeningen of behandelingen zijn uitgesloten van de dekking. Dit kan belangrijk zijn als je konijn bijvoorbeeld al een bestaande aandoening heeft.

Let op het eigen risico en leeftijd

Bepaal hoe hoog het eigen risico is en wat de hoogte van de premie is. Zo kun je inschatten of de kosten opwegen tegen de voordelen. Controleer daarnaast ook of er beperkingen zijn op basis van de leeftijd van je konijn. Sommige verzekeraars bieden alleen verzekeringen aan voor jonge konijnen. 

Klantenservice

Check hoe de klantenservice van de verzekeraar is geregeld. Het is fijn om te weten dat je bij vragen of problemen altijd kunt rekenen op goede ondersteuning. 

Andere bekeken ook: Dit is de beste algemene dierenverzekering van dit moment!


Wat is de beste konijnenverzekering volgens de consumentenbond?

Er is door de Consumentenbond geen onderzoek gedaan naar de beste konijnenverzekeringen van dit moment. Gelukkig hebben wij de verschillende konijnenverzekeringen wel met elkaar vergeleken waardoor je een weloverwogen keuze kunt maken. Bekijk de vijf opties die bij ons als beste uit de test kwamen en kies zelf de beste konijnenverzekering voor jouw konijn.


Veelgestelde vragen

Wat dekt een konijnenverzekering gewoonlijk?

Een konijnenverzekering dekt doorgaans de kosten van veterinaire zorg, inclusief behandelingen voor ziekten, ongevallen, chirurgische ingrepen, en soms ook preventieve zorg zoals vaccinaties en jaarlijkse gezondheidscontroles. De exacte dekking kan variëren per verzekeraar en polis, dus het is belangrijk om de voorwaarden zorgvuldig te lezen.

Hoe kies ik de beste verzekering voor mijn konijn?

Bij het kiezen van de beste verzekering voor uw konijn, overweeg factoren zoals de dekking van de polis, de hoogte van de premie, het eigen risico, en eventuele uitsluitingen. Het is raadzaam om verschillende verzekeringen te vergelijken en reviews van andere konijneneigenaren te raadplegen. Uw dierenarts kan ook waardevol advies bieden.

Zijn er leeftijdsbeperkingen voor het verzekeren van een konijn?

Sommige verzekeraars hanteren leeftijdsbeperkingen voor het verzekeren van konijnen, waarbij jongere dieren gemakkelijker te verzekeren zijn. De leeftijd kan ook invloed hebben op de premie; oudere konijnen kunnen hogere premies hebben vanwege een hoger risico op gezondheidsproblemen.

Kan ik een konijn met een bestaande aandoening verzekeren?

Het verzekeren van een konijn met een bestaande aandoening kan uitdagend zijn, omdat veel verzekeraars deze aandoeningen uitsluiten van dekking. Er zijn echter enkele verzekeraars die dekking bieden voor bestaande aandoeningen, mogelijk tegen een hogere premie. Het is belangrijk om dit duidelijk te bespreken met de verzekeraar.

Bieden konijnenverzekeringen dekking voor routinebehandelingen?

Sommige konijnenverzekeringen bieden dekking voor routinebehandelingen zoals vaccinaties, nagelknippen en jaarlijkse gezondheidscontroles. Deze dekking is echter niet standaard en kan variëren afhankelijk van de gekozen polis. Controleer de polisvoorwaarden om te zien of dergelijke behandelingen zijn inbegrepen.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>