Wat is het beste kattenvoer?

Whiskas 1+ Kattenbrokken review

Whiskas 1+ Kattenbrokken

Uit onze test is gebleken dat de Whiskas 1+ Kattenbrokken de beste kattenvoer van 2024 is. Met de Whiskas 1+ Kattenbrokken Kip zorg je ervoor dat je kat de juiste hoeveelheid energie binnen krijgt om op een gezond gewicht te blijven. Doordat er geen kunstmatige smaakstoffen zijn toegevoegd krijgt je kat alleen de noodzakelijke stoffen binnen. Kortom, dit is het beste kattenvoer van 2024!

In dit artikel leggen wij uitgebreid uit welk kattenvoer het beste past bij jouw kat. In de top 5 beste kattenvoer hebben wij per categorie het beste kattenvoer uitgekozen.

De categorieën die gekozen zijn, beste koop-, droog-, nat-, kittenvoer en goedkoop kattenvoer. Voor elke categorie is het beste kattenvoer gekozen. Zo weet jij welk kattenvoer het beste past bij jouw kat.

Met het ruime aanbod aan verschillende soorten kattenvoer geeft dit een duidelijk beeld van de top 5 kattenvoer van dit moment. Hierbij is er gekeken naar belangrijke factoren zoals vitamine, mineralen en prijs- kwaliteitverhouding. 

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste kattenvoer opties uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Kattenvoer

Whiskas 1+ Kattenbrokken review
Beste Koop kattenvoer

1. Whiskas 1+ Kattenbrokken

Felix Original in Gelei Mix Selectie review
Bestenatvoer voor katten

2. Felix Original in Gelei Mix Selectie 

Whiskas 1+ Adult Katten Droogvoer review
Beste droogvoer voor katten

3. Whiskas 1+ Adult Katten Droogvoer 

Gourmet Perle Mini Filets in saus review
Beste kattenvoer binnen- en buitenkat

4. Gourmet Perle Mini Filets in saus

Felix Elke Dag Feest Countryside Selectie review
Beste goedkope kattenvoer

5. Felix Elke Dag Feest Countryside Selectie

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste kattenvoer is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

21+ kattenvoer opties vergeleken

43+ ervaringen gecheckt

10+ uur onderzoek


Welke kattenvoer is het beste?

Op basis van bovenstaande criteria hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan om zo tot de beste resultaten te komen. Dit heeft er voor gezorgd dat wij met trots een top 5 kunnen presenteren van het beste kattenvoer 2024

Door het grote aanbod aan kattenvoer hebben wij erg goed moeten zoeken naar de perfecte producten om jou van de allerbeste kwaliteit te verzekeren. Het was daarom ook een interessante test.

Ben je ook benieuwd naar welke producten er in onze top 5 zijn beland en waarom? Lees dan hieronder de reviews per kattenvoer product om zo tot de beste keuze te komen.

1. Whiskas 1+ Kattenbrokken Kip

Whiskas 1+ Kattenbrokken review
 • Uitstekende koeling en verwarming
 • Bevordert de gezondheid van jouw kat op meerdere manieren
 • Helpt de tanden schoon te houden
 • Er zijn geen kunstmatige stoffen toegevoegd
 • Niet biologisch

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Welk voer zouden dierenartsen aanraden? Dat is een vraag die veel gesteld wordt als het gaat om het beste kattenvoer. De Whiskas 1+ Kattenbrokken Kip is een optie die zij zeker aanraden. 

Dit kattenvoer beschikt namelijk over ontzettend veel voordelen en geeft jouw kat precies de juiste hoeveelheid energie om zijn of haar gezonde gewicht te behouden. Je kat zal hierdoor gezonder leven en kun jij langer van je huisdier genieten!

In het kattenvoer zitten allemaal verschillende mineralen en vitamines. De mineralen zorgen er voor dat de urinewegen van je kat gezond blijven terwijl de vitamines ervoor zorgen dat de huid gezond blijft en de vacht zijdezacht. De krokante buiten laag zorgt ervoor dat er een schurend effect bij de tanden is. Door dit proces blijvend de tanden goed schoon.

De blokjes zijn krokant van buiten en mals van de binnenkant. In de binnenkant kunnen verschillende smaken zijn. Hierdoor kan je kat zijn favoriete smaak eten. In de smaken zijn geen kunstmatige stoffen toegevoegd. Je kat krijgt alleen natuurlijke stoffen binnen die ze alleen nodig hebben. 

2. Felix Original in Gelei Mix Selectie

Felix Original in Gelei Mix Selectie review
 • Geschikt voor binnen- en buitenkatten
 • Wordt in grote hoeveelheid geleverd
 • Geen kunstmatige smaakstoffen toegevoegd
 • Ontlasting kan sterk gaan ruiken

Score

8.9

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Het beste natvoer voor je kat van 2024? Dat is de heerlijke selectie van Felix. Deze stukjes in gelei komen in handige maaltijdzakjes met verschillende smaken.

De maaltijden zijn geschikt voor zowel binnen- als buitenkatten en bevatten veel vitaminen. Dit beste kattenvoer bevat onder meer vitamine A, D3 en E en is daarom een gezonde keuze.

In de grote verpakking met 44 zakjes zijn vier verschillende smaken opgenomen, namelijk zalm, tonijn, rund en kip, waardoor je de mogelijkheid hebt om af te wisselen. 

Een voordeel van dit kattenvoer nat is de grote hoeveelheid maaltijden die geleverd worden, inclusief vier verschillende vleessoorten.

In deze categorie is dit het best geteste kattenvoer omdat veel katten dit een waar sterrendiner vinden, dat tegelijk veel vitaminen bevat. Een gezonde keuze dus!

3. Whiskas 1+ Adult Droge Brokjes

Whiskas 1+ Adult Katten Droogvoer review
 • Bevat veel vitamines en mineralen
 • Hersluitbare verpakking
 • Geen kunstmatige smaakstoffen toegevoegd
 • Percentage granen en plantaardige voedingsstoffen is aan de hogere kant

Score

8.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Whiskas 1+ Adult Droge Brokjes is het kattenvoer van 2024 voor een volwassen kat die van lekker en gevarieerd voedsel houdt, maar verder geen speciale allergieën of behoeften heeft. 

De kattenbrokken bevatten voedingsstoffen die bijdragen aan een gezond urinestelsel, dit komt met name door de mineralen die toegevoegd zijn.

Ook zorgen de Omega-6 vetzuren en zink voor een glanzende vacht en een gezonde huid. De toegevoegde vitamine A draagt bij aan een gezond en optimaal gezichtsvermogen. De zak is hersluitbaar waardoor de brokjes lang vers blijven.

Het voordeel van dit best geteste kattenvoer is dat het veel vitamines en mineralen bevat, waaronder vitamine A, taurine en zink. Ook is het een smaakvolle brok die veel katten waarderen, waarbij ook afwisseling mogelijk is door de verschillende smaken.

Een ander positief punt van het beste droogvoer voor je kat is de hersluitbare verpakking. Hierdoor blijven zelfs de brokken uit de grote verpakking lang lekker.

4. Gourmet Perle Mini Filets

Gourmet Perle Mini Filets in saus review
 • Geschikt voor elke levensfase
 • Voordeelverpakking met 4 verschillende smaken en wel 60 stuks
 • Niet 100% biologisch

Score

8.5

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de vierde plaats is de Gourmet Perle Mini Filets geëindigd in onze top 5 beste kattenvoer. Dit kattenvoer is namelijk ideaal voor zowel binnen- als buitenkatten.

Verder is deze voeding ontzettend lang houdbaar en ontvang je ook bij aanschaf van de Gourmet Perle Mini Filets 4 verschillende smaken. 

Katten zijn over het algemeen helemaal weg van de Gourmet Perle Mini Filets. Deze verpakking bevat 15 zakjes kip, 15 zakjes konijn, 15 zakjes rund en 15 zakjes zalm.

Verder is deze voeding van hoge kwaliteit en bevatten zij geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen en smaakstoffen. 

Wil je meer weten over de Gourmet Perle Mini Filets of de beste prijs ontdekken? Klik dan op de bovenstaande button!

5. Felix Elke Dag Feest Countryside Selectie

Felix Elke Dag Feest Countryside Selectie review
 • Compact design
 • Praktisch design met handige dekselvergrendeling
 • Niet elektrisch

Score

8.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Een andere favoriet van katten is deze Felix Elke Dag Feest Countryside Selectie. Dit voer is erg goedkoop en daarom een goede aanvulling voor het standaard dieet van katten.

Deze zakjes zijn de perfecte brandstof voor katten groot en klein. Ook bevatten deze zakjes geen toegevoegde kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen en conserveermiddelen.

Het perfecte product om variatie te geven aan het dagelijkse standaard voerpatroon van jouw kat.  Doordat het product 44 pakjes bevat kan jouw kat dagenlang genieten van een lekker en gezond tussendoortje. 


Top 10 Kattenvoer 

Waar kun je het beste een kattenvoer kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste kattenvoer van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte kattenvoer opties bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 kattenvoer opties!


Kattenvoer kopen: hier moet je op letten

Kattenvoer is er in alle soorten en maten. Als katteneigenaar kun je wel eens door de bomen het bos niet meer zien in het aanbod van verschillende soorten kattenvoer.

Welk kattenvoer is het beste voor mijn huisdier en welke ingrediënten moeten er wel en niet inzitten? In dit artikel worden verschillende soorten voer beoordeeld en met elkaar vergeleken, op basis van ervaringen van consumenten.

Heb je ook een hond? Wij hebben ook een artikel geschreven over de beste hondenbrokken van dit moment!

Eiwitgehalte

Over het algemeen kunnen we zeggen het beste kattenvoer, nat of droog, een hoog vlees- en eiwitpercentage heeft. Dit is noodzakelijk voor elke kat.

Ook moeten de beste kattenbrokken belangrijke vitamines en mineralen zoals vitamine A bevatten. Goed kattenvoer bevat vlees van bijvoorbeeld kip, kalkoen, rund of vis en de belangrijke voedingsstof taurine. Toch heeft elke kat andere behoeftes. 

Kittens

Als je een kitten hebt, is een krachtige voersoort met veel essentiële voedingsstoffen en veel eiwitten noodzakelijk voor de groei van de kat.

Een gecastreerde kat heeft dan weer een grotere kans op overgewicht, omdat hij na de castratie meer honger krijgt en tegelijk minder voeding nodig heeft. Oudere katten hebben meer risico op ziektes, die voorkomen kunnen worden met een gebalanceerd dieet. De keuze voor het beste merk voer is bepalend voor de gezondheid van je kat.

Wanneer je kat kwalitatief goed voer krijgt merk je dat aan zijn gedrag en uiterlijk. De vacht glanst, de kat eet graag en is speels, en de ontlasting is normaal tot stevig en bevat geen extreem sterke geur.

Dit zijn allemaal positieve gevolgen van een voedzaam dieet. In principe vinden katten het meeste voer goed te eten, behalve wanneer zij eenmaal aan één soort gehecht zijn waardoor ze minder trek hebben in ander voer. Afwisseling in bijvoorbeeld vleessoort is goed om de kat minder kieskeurig te maken. 

Afwisseling

Ook is het goed om droge brokjes met natvoer af te wisselen voor een zo gevarieerd mogelijk voedingspatroon. De meeste katten genieten ontzettend van natvoer, het is een verwennerij die tegelijkertijd erg gezond voor ze is.

Natvoer lijkt bovendien meer op de natuurlijke prooi van katten, die een hoog vochtgehalte heeft. Ook voor het beste kattenvoer nat geldt dat het een hoog percentage vlees moet bevatten, evenals proteïnen, en weinig plantaardige elementen en kunstmatige toevoegingen.

Weinig poespas, veel vlees en eiwit is de richtlijn en het criterium voor het beste kattenvoer consumentenbond. 

Van nature drinkt een kat vrij weinig, dus is het belangrijk dat het voedsel vocht bevat. Bij droogvoer is al het water uit de brokken geperst waardoor het langer houdbaar is.

Natvoer compenseert de natuurlijke neiging van de kat om weinig water te drinken. Zo krijgt ook een binnenkat die geen prooien in het wild vangt toch genoeg essentiële voedingsstoffen binnen.


Wat is het beste kattenvoer volgens de consumentenbond?

Er is door de consumentenbond geen onderzoek uitgevoerd naar de beste kattenvoer opties van dit moment. Gelukkig kun je jouw aankoop baseren op ons onderzoek. Vergelijk onze verschillende opties of bekijk of de door jou gekozen optie voldoet aan de belangrijke aandachtspunten die we hierboven hebben benoemt. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet!


Veelgestelde vragen

Wat is het beste kattenvoer voor mijn kat?

Het beste kattenvoer voor jouw kat hangt af van verschillende factoren, zoals de leeftijd van je kat, eventuele gezondheidsproblemen, persoonlijke voorkeuren en voedingsbehoeften. Het is raadzaam om met je dierenarts te overleggen om het meest geschikte kattenvoer voor jouw huisdier te bepalen.

Hoe kies ik het beste kattenvoer voor mijn kat?

Bij het kiezen van het beste kattenvoer voor je kat is het belangrijk om te kijken naar factoren zoals de kwaliteit van de ingrediënten, de voedingsbehoeften van je kat, eventuele voedselallergieën of -gevoeligheden, en de voorkeur van je kat. Het raadplegen van een dierenarts kan helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Wat zijn de voordelen van hoogwaardig kattenvoer?

Hoogwaardig kattenvoer biedt tal van voordelen voor de gezondheid van je kat, waaronder een glanzende vacht, gezonde spijsvertering, ondersteuning van het immuunsysteem en een gezond gewicht. Dit type voer bevat meestal hoogwaardige eiwitten, essentiële voedingsstoffen en een gebalanceerde mix van vitaminen en mineralen.

Zijn er nadelen verbonden aan goedkoop kattenvoer?

Goedkoop kattenvoer kan soms minder voedzaam zijn en lagere kwaliteit ingrediënten bevatten, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen bij katten op de lange termijn. Het kan bijvoorbeeld meer vulstoffen en kunstmatige toevoegingen bevatten, die de algehele gezondheid van je kat kunnen beïnvloeden.

Hoe kan ik overstappen naar ander kattenvoer zonder problemen?

Wanneer je overstapt naar ander kattenvoer, is het belangrijk om dit geleidelijk te doen om maagproblemen bij je kat te voorkomen. Meng het nieuwe voer langzaam met het oude voer gedurende een periode van ongeveer een week, waarbij je geleidelijk de verhouding van het nieuwe voer verhoogt. Zo kan de spijsvertering van je kat zich aanpassen aan het nieuwe voer.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>