Wat is de beste ergonomische bureaustoel?

Zedar Ergonomische Bureaustoel

Zedar Ergonomische Bureaustoel

Uit onze test is gebleken dat de Zedar de beste ergonomische bureaustoel van 2024 heeft! Dankzij een combinatie van de hoogste kwaliteit materialen en geavanceerde technologie zul je op de meeste comfortabele wijze een productieve (thuis)werkdag ervaren. Verder is de eenvoudig te installeren stoel met een draagvermogen van 136 kg ideaal voor iedereen tussen 155 en 198 cm.

Waarom zou je een Ergonomische Bureaustoel aanschaffen? Eigenlijk is dat heel simpel als je om jouw lichaam geeft. De stoel biedt namelijk een optimale ondersteuning en fijne bewegingsvrijheid. Zodoende is er bij het ontwerp rekening gehouden met verschillende posturen en zithoudingen. 

 

Helaas is de zoektocht naar een fijne Ergonomische Bureaustoel niet altijd even gemakkelijk door het enorme aanbod. Vandaar dat wij van AnalyseNederland een Top 5 Beste Ergonomische Bureaustoelen hebben samengesteld met o.a. de beste koop en goedkoopste optie. 

Benieuwd naar deze top 5? Bekijk het dan snel hieronder.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Ergonomische Bureaustoelen uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Ergonomische Bureaustoelen

Zedar Ergonomische Bureaustoel review

Beste koop Ergonomische Bureaustoel
1. Zedar Ergonomische Bureaustoel

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel review

Beste installeerbare Ergonomische Bureaustoel 

2. LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

Stane Ergonomische Bureaustoel review

Beste comfortabele Ergonomische Bureaustoel 
3. Stane Ergonomische Bureaustoel

Starrydays ergonomische bureaustoel review

Beste Ergonomische Bureaustoel voor Kantoor
4. Starrydays Ergonomische Bureaustoel

Stane Ergonomische Bureaustoel review

Beste luxe Ergonomische Bureaustoel
5. Stane Ergonomische Bureaustoel

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste Ergonomische Bureaustoelen zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

21+ Ergonomische Bureaustoelen vergeleken

20+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Welke ergonomische bureaustoel is het beste?

Wij van AnalyseNederland hebben de ultieme Top 5 Beste Ergonomische Bureaustoel gevormd en uitgebreid uitgelicht per product. In deze lijst vind je onder andere de beste koop, goedkoopste optie en nog vele andere producten.

Je kan zelf bepalen op basis van - prijs/kwaliteit, online populariteit, duurzaamheid en functionaliteiten - of deze aankoop het waard is.  Ontdek snel hieronder de geselecteerde Ergonomische Bureaustoelen!

1. Zedar Ergonomische Bureaustoel

Zedar Ergonomische Bureaustoel
 • Hoogste kwaliteit materialen
 • Draagvermogen van 136 kg
 • Eenvoudig te installeren
 • Niet heel goedkoop

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Duurzaamheid

Functionaliteiten

De Ergonomische Bureaustoel van Zedar is de absolute #1 aanrader in deze lijst. Maar wat maakt deze stoel dan zo goed dan?

Allereerst zorgt een combinatie van de hoogste kwaliteit aan materialen en geavanceerde technologie dat je op de meeste comfortabele manier een productieve werkdag thuis of op kantoor kan hebben.

Ten tweede is die zo ontworpen dat al je lichamelijke klachten - en met name rugpijn - worden verminderd of voorkomen. Zo kun je de stoel eenvoudig installeren naar jouw ideale zithouding.

Tenslotte is die met een draagvermogen 136 kg voor iedereen geschikt met een lengte tussen 155 en 198 cm.

2. LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel
 • Speciaal W-vorm ontwerp ter ondersteuning van je heupen
 • Installeerbaar naar jouw ideale voorkeuren
 • Draagvermogen van 136 kg
 • Niet heel goedkoop

Score

9.4

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Duurzaamheid

Functionaliteiten

De Ergonomische Bureaustoel van LifeGoods is de ideale oplossing voor het stimuleren van een goede zithouding. Zo kun je op comfortabele en ondersteunende wijze te werk gaan op kantoor of thuis.

De stoel is helemaal aan te passen naar jouw voorkeuren dankzij een combinatie van mechanische gasveer systeem en de verstelbare hoofd-, rug- en armsteunen.

Verder zorgt het speciale W-vorm ontwerp dat de druk op je heupen minder wordt. Daarnaast zorgt het mesh-materiaal dat je geen plakkerige stoel ervaart.

Bovendien is die zeer stevig - dankzij de 5 wieltjes van hoogwaardig PU-materiaal - die een draagvermogen van 136 kg kunnen hebben.

3. Stane Ergonomische Bureaustoel 

Stane Ergonomische Bureaustoel
 • Draagvermogen van 160 kg
 • Perfect verdeelde vulling
 • Eenvoudig te monteren
 • Geen

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Duurzaamheid

Functionaliteiten

Op zoek naar één van de meest comfortabele Ergonomische Bureaustoel van dit moment? Dan is de Ergonomische Bureaustoel van Stane een absolute aanrader.

De perfect verdeelde vulling zorgt ervoor dat de druk op je heupen op een comfortabele wijze wordt verminderd. Zo kun je urenlang zitten zonder dat je last krijgt van klachten aan je rug, nek en heupen.

Verder is de stoel gemaakt van hoogwaardig PU leer en heeft die een 120 graden kantelmechanisme. Daarnaast is die zeer stevig dankzij de kruisvoet met 5 wieltjes, waardoor die een draagkracht van 160 kg kan hebben.

Het enige wat je nog moet doen is 20 minuten van je dag vrij houden om de stoel op de meeste eenvoudige manier te monteren.

4. Starrydays Ergonomische Bureaustoel

Starrydays Ergonomische Bureaustoel
 • W-vorm ontwerp om klachten te verminderen en voorkomen
 • Ideaal voor commerciële kantooromgeving
 • Draagvermogen van 136 kg
 • Geen

Score

9.2

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Duurzaamheid

Functionaliteiten

De Ergonomische Bureaustoel van Starrydays is de ideale stoel voor op kantoor, thuiswerken of zelfs gamen. Dankzij deze bureaustoel zul je eindelijk weer pijnvrije dagen ervaren.

Het W-vorm ontwerp zorgt ervoor dat je heupen worden ontlast en de rug de juiste steun krijgt. Zodoende worden klachten dus verminderd, maar ook op lange termijn voorkomen.

De bureaustoel - met een draagkracht van 136 kg - is daarnaast volledig verstelbaar, waardoor jij je ideale zithouding kan creëren. En wat het helemaal afmaakt, is de ventilerende rugvlak. Hierdoor heb je geen last meer van een plakkende rug. 

Ook goed om te weten is dat deze Ergonomische Bureaustoel is goedgekeurd door de ANSI/BIFM, waardoor die meer dan geschikt is voor een commerciële kantooromgeving.

5. Stane Ergonomische Bureaustoel

Stane Ergonomische Bureaustoel
 • 4 verschillende verstelbare standen
 • Geschikt voor mensen tot 2 meter
 • Draagvermogen van 155 kg
 • Relatief prijzig

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Duurzaamheid

Functionaliteiten

De Ergonomische Bureaustoel van Stane is één van de duurdere opties in deze Top-5 lijst, maar dat heeft alles te maken met zijn hoogwaardige kenmerken. 

Zo kun je dankzij de 4 verschillende standen de rugsteun vastzetten om gedurende de dag je houding te veranderen. In combinatie met voorgevormde oppervlakte van schuim zal de druk op je heupen en rug verminderd worden.

Het metalen onderstel met 5 wieltjes en het hoogwaardige materiaal zorgt voor een stevige stoel met een draagkracht van 155 kg. De extra lange hoofdsteun maakt de stoel zelfs geschikt voor mensen tot 2 meter.

De rugleuning van meshstof creëert een fijne luchtstroom, waardoor je geen plakkerige rug meer ervaart. Bovendien is die zeer gemakkelijk binnen 10 minuten te installeren.


Top 10 Ergonomische Bureaustoel

Waar kun je het beste een Ergonomische Bureaustoel kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste Ergonomische Bureaustoel van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte Ergonomische Bureaustoelen bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 Ergonomische Bureaustoelen!


Ergonomische Bureaustoel kopen? Hier moet je op letten!

Als consument wil je natuurlijk te allen tijde een miskoop vermijden. Je wilt namelijk zo snel mogelijk gebruik maken van je aankoop zonder enige gedoe. Wij van AnalyseNederland begrijpen dat maar al te goed.

Vandaar dat wij een aantal punten hebben opgesteld die jou helpen met het maken van de beste keuze betreft een Ergonomische Bureaustoel

Neem daarom de onderstaande punten goed door om een miskoop te voorkomen

Type bureaustoelen

Voordat je een Ergonomische Bureaustoel gaat aanschaffen is het misschien handig om te bepalen wat voor soort bureaustoel je wilt. Denk aan een gamestoel, bureaustoel, bureaufiets, bureaukrik of een balstoel.

Allemaal hebben ze hun eigen voor- en nadelen. Lees je dus goed in voordat je een aankoop doet.

Maximale belasting

Controleer ook goed wat de maximale belasting is van de bureaustoel die je op het oog hebt. Per bureaustoel kan dit namelijk enorm verschillen. Onderstaand hebben wij de gewichtsklassen op een rijtje gezet:

 • Tot 50 kg
 • 50 - 100 kg
 • 100 - 150 kg
 • 150+ kg

Stoelopties

Tenslotte is het goed om te kijken over welke functies een stoel moet beschikken. Hieronder hebben wij een aantal functies op een rijtje gezet die eventueel aansluiten op jouw wensen en behoeften:

 • Verstelbare armleuningen in hoogte
 • In hoogte verstelbaar
 • Gewatteerde zitting
 • Vaste armleuningen
 • Draaibaar
 • Hocker

Denk er ook bij na dat het leuk is om je bureaustoel bij je gehele kamer te laten passen. Denk aan de bureautafel en de bureaulamp. Zo is het een echte toevoeging aan je kamer.


Wat is de beste ergonomische bureaustoel volgens de consumentenbond?

Helaas heeft de consumentenbond nog geen test gedaan voor de beste ergonomische bureaustoel. Daarom kunnen wij momenteel geen antwoord geven op deze vraag.

Gelukkig hebben wij wel een test gedaan! De Zedar Ergonomische Bureaustoel is als best hieruit gekomen. Als je naar boven scrolt, vind je een beknopt interview van het product. Veel leesplezier!


Veelgestelde vragen

Welke bureaustoel bij klachten aan je rug, nek of heupen?

Een ergonomische bureaustoel is de ideale oplossing voor als je veel pijntjes ervaart na het zitten. Zo'n stoel corrigeert namelijk je zithouding, waardoor je klachten verminderd worden en op de lange termijn voorkomen worden. 

Wat is een goede ergonomische bureaustoel?

Dat is een goede vraag en daar hebben wij dit artikel antwoord op gegeven! De beste ergonomische bureaustoel is namelijk van het merk Zedar. Ga naar boven om meer te weten te komen over dit product!

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>