European Media Partner

Geen vertrouwen in het financiële stelsel? Beleg dan in goud en zilver

Er zijn diverse redenen te noemen waarom de reputatie van verschillende financiële instellingen bij particulieren geschaad is. Zo kunnen banken mede-verantwoordelijk worden gehouden voor de financiële crisis en de daaruit voortkomende economische crisis van 2008. Ook de salarisverhogingen van topmannen van grote banken en het blijven printen van geld door de centrale banken zijn redenen voor wantrouwen bij particulieren. 

Zo ook voor Arjan Wolbink, eigenaar van 101munten. “Na de economische crisis van 2008 had ik geen vertrouwen meer in de banken als instellingen om mijn spaargeld te beheren. Ik besloot daarop mijn spaargeld niet meer bij een bank onder te brengen. Het schuldenprobleem werd voornamelijk aangepakt door nog meer schuld te creëren en de grote financiële instellingen die reeds “Too Big to Fail” waren, zijn gaandeweg nog groter geworden waardoor ze nu helemaal “Too Big to Fail” zijn. In de loop van de jaren is daar nog bijgekomen dat je veelal geen rente meer krijgt op je zuurverdiende spaargeld. Er wordt nu zoveel extra geld gedrukt dat we eigenlijk nooit meer terug kunnen naar een ‘normale’ situatie. Als je je geld uitleent aan de Griekse- en Italiaanse overheid, heb je te maken met negatieve rente!! Het financiële stelsel is een wankel kaartenhuis geworden en met elk nieuwe aangebracht noodverband, wordt het kaartenhuis met nog een nieuwe wankele verdieping uitgebreid. Dit waren genoeg redenen voor mij om mijn spaargeld volledig om te zetten in fysiek goud en -zilver.”


Steeds meer mensen beleggen in fysiek goud als alternatief voor spaargeld en aandelen, gaat Wolbink verder. “Met fysiek goud heb je een stukje eigen vermogen in bezit buiten het financiële stelsel. De waarde van goud kan stijgen of dalen, maar je hebt hierbij in ieder geval niet de restricties van een bank/overheid die in tijden van crisis (een deel van) je geld kan confisqueren om daarmee de bank(en) te redden als deze in problemen komt.” “Nog niet zo heel lang geleden waren bepaalde spaarders in Cyprus al hun geld op de bank boven de EUR 100.000 kwijt om hun bank te redden.”


Bovendien zijn veel mensen ervan overtuigd dat de waarde van goud juist stijgt in onzekere tijden, aldus Wolbink. “Dit omdat goud ook wel als thermometer van het financiële stelsel wordt gezien: hoe hoger de prijs, hoe minder vertrouwen er is. In economisch onzekere tijden zien veel partijen goud als een veilige haven. Ook heeft het beleggen in zilver de laatste tijd een grote vlucht genomen. In veel toepassingen zit zilver en die toepassingen nemen alleen maar toe. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, waterzuivering en medische toepassingen. Dat kan er voor zorgen dat zilver straks schaarser gaat worden waardoor de prijs fors omhoog zou kunnen gaan.”


“In opkomende economieën als China en India wordt sinds jaar en dag veel goud gekocht door consumenten”. “Daarnaast kun je grofweg stellen dat overheden ten oosten van Berlijn de laatste jaren zeer veel fysiek goud hebben gekocht”. “Te denken valt aan Rusland, Turkije, Kazachstan, Saoedi-Arabië en recenter ook Polen en Hongarije”. Zou dit komen omdat goud en zilver al 5000 jaar als geld wordt gezien én gebruikt? Zelfs De Nederlandsche Bank zei recent dat het goudstaven in de kelder heeft liggen als appeltje voor de dorst. Is het dan niet verstandig als particulieren zelf ook zo’n appeltje voor de dorst zouden hebben?! Bovendien ben je minder afhankelijk van de financiële instellingen. “Door al geruime tijd te beleggen in fysiek goud en –zilver en daardoor minder afhankelijk te zijn van de grillen van de financiële instellingen, slaap ik in ieder geval een stuk rustiger.”


www.101munten.nl


Feit


101munten is gestart vanuit de overtuiging dat de service naar kopers toe beter moest en kon. Inzicht in de actuele voorraad en daarmee levertijd, geen verborgen kosten en een zeer groot assortiment zijn belangrijke voorwaarden voor ons. 


Klantenreviews

Wij hebben ruim 900 onafhankelijke reviews. De klanten geven ons gemiddeld een 9.82, het allerhoogste cijfer van Nederland. Elk moment van de dag zijn wij bezig om de klant de allerbeste service te verlenen. Alleen dan maak je het verschil met concurrenten die bijvoorbeeld een 9.2 of 9.4 scoren. Of je nu voor EUR 50 besteld, of voor EUR 250.000, elke klant krijgt de aandacht die gevraagd wordt. 


Levertijd

Als wij voor 20:00 uur het geld hebben ontvangen, versturen wij orders tot EUR 5.000 altijd de volgende werkdag, orders boven de EUR 5.000 worden soms 1 werkdag later verstuurd.


Grootste assortiment van Nederland

Met ruim 750 producten op voorraad, hebben wij het grootste assortiment uit voorraad leverbaar. Je hoeft bij ons dus geen weken te wachten tot dat het geleverd wordt. Naast goud en zilver, verkopen wij ook platina, palladium, koper en accessoires. Wij hebben producten vanaf 1 gram t/m 10 kilo.


Beleggers/verzamelaars

Wij bieden een ruim assortiment voor beleggers die veelal op zoek zijn naar zoveel mogelijk (kilo)grammen goud/zilver voor het beschikbare geld, maar hebben ook een zeer ruim assortiment voor verzamelaars.


Ordergrens/hoeveelheid

In tegenstelling tot een aantal concurrenten, hanteren wij geen minimale ordergrens of –hoeveelheid, geen toeslag bij kleine order, afhalen of contante orders.


Betalen met Bitcoin e.d.

101munten biedt u de mogelijkheid om uw order óók af te rekenen met bitcoin/litecoin/paypal/creditcard/bankcontact/mistercash.


Bereikbaarheid

Vaak ook ’s avonds en in het weekend (telefonisch)bereikbaar


Inkoop

Wij bieden de hoogste prijs voor uw edelmetaal als u besluit te verkopen.


Instagram/Youtube

Volg ons Instagram account https://www.instagram.com/101munten.nl/ voor foto’s van ons bijzonder assortiment. Daarnaast plaatsen wij ook interessante video’s op ons youtube kanaal (101munten youtube).

Delen

Journalist

Related articles