Heb je plannen om je huis te verbouwen, maar geen budget om dit zelf te financieren? Geen zorgen, er zijn verschillende manieren om jouw verbouwing toch in gang te zetten. In dit artikel delen we vijf manieren waarop je dit kunt doen.

1. Een verbouwingslening

Een verbouwingslening, zoals die van Krediet.nl, is een lening op afbetaling. Je kunt dit vergelijken met een persoonlijke lening, maar dan voor de renovatie van je huis. Je betaalt hier dus ook een vaste rente over het geleende bedrag voor een afgesproken periode. Dit type lening is redelijk gemakkelijk online aan te vragen en heeft als voordeel dat er geen hoge notariskosten aan verbonden zijn. Let wel op: de rente kan hier hoger zijn dan bij andere leningen. Ben je van plan een energiebesparende renovatie uit te gaan voeren? dan kun je kijken naar een energielening; deze hebben vaak een lagere rente.

2. Een hypotheeklening

Als je nog geen hypotheek hebt, kan het nu wel aantrekkelijk zijn om een hypotheeklening voor je verbouwing af te sluiten. Dit is vooral interessant bij echt grote bedragen, gezien de notaris- en dossierkosten. Heb je wel een hypotheek en hier al een deel van afgelost? Dan kun je kiezen voor een “heropname”. Hierbij neem je dus opnieuw extra krediet op tot het bedrag dat je al hebt afgelost, zonder extra notariskosten.

3. Lening van de overheid

Voor bepaalde renovaties kun je een lening bij de overheid afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan energiebesparende maatregelen en andere renovaties die beter zijn voor het milieu. Hier is het wel zo dat de voorwaarden variëren. Gelukkig is de rente doorgaans erg laag en soms zelfs rentevrij.

4. Je eigen spaarpotje

Heb je een spaarpotje liggen? Dan is en blijft dit wel de meest risicovrije optie. Je hebt namelijk geen rente en geen druk om terug te betalen binnen een bepaalde tijd. Het is aan de andere kant wel zo dat je je eigen verzamelde spaargeld moet inzetten dat bedoeld kan zijn voor noodgevallen of andere doeleinden. Bovendien mis je ook de spaarrente over het bedrag dat je gebruikt.

5. Subsidies en premies

Een laatste manier is nagaan of je in aanmerking komt voor subsidies of premies van de overheid. Dit kan zomaar flink schelen in de kosten. Afhankelijk van wat je wilt gaan doen zijn er verschillende opties beschikbaar. Check dit dus even met de overheid.

Conclusie

Om van je verbouwing een financieel haalbare onderneming te maken is het verstandig om eerst eens goed te kijken welke manieren jou het minste geld kosten of de minste betaling druk opleggen. Tot slot kun je zomaar recht hebben op een subsidie, premie of lening van de overheid. Check dit dus even voor je aan de slag gaat met flinke plannen maken en externe partijen inschakelt.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>