Ben je geïnteresseerd in het kopen van cryptomunten? Het verhandelen van cryptomunten is tegenwoordig een populaire beleggingsvorm. Veel mensen gebruiken de munten om inflatie tegen te gaan. Een van de grote voordelen van cryptomunten is dat verhandelen volledig digitaal plaatsvindt. Bovendien is er niet een ‘baas’ van de cryptomunten en worden op deze manier scheve machtsverhoudingen voorkomen. Een van de exchanges voor het verhandelen van cryptomunten is Bitvavo.

Wat heeft Bitvavo te bieden?

Wat zijn de voordelen van Bitvavo, en wat zijn de reden om voor Bitvavo te kiezen. En mocht je dat niet doen, wat zijn dan goede alternatieven voor Bitvavo? Dat leggen we je hieronder allemaal uit. Bitvavo is sowieso de grootste crypto exchange van Nederland. Het bedrijf zorgt ervoor dat het kopen, verkopen en bewaren van Bitcoins en andere cryptomunten op een eenvoudige manier gaat, zodat niet alleen professionele handelaren ermee uit de voeten kunnen, maar ook de gewone handelaar en de beginner gemakkelijk kan handelen in cryptomunten. Het platform is erg duidelijk en overzichtelijk. Zelfs mensen die nog nooit van cryptomunten gehoord hebben, kunnen er wegwijs worden.

Bitvavo biedt een groot aantal verschillende soorten cryptomunten aan. Denk aan de bekende Bitcoins en Ethereum, maar ook kleine munten die net pas door zijn gebroken, of zelfs nog heel onbekend zijn. Zo biedt Bitvavo voor elk wat wils. Ook veiligheid staat voorop. Zo is Bitvavo bij De Nederlandsche Bank geregistreerd en staat het onder toezicht van de centrale bank. Dit is niet bij alle exchange platformen het geval. Bitvavo wordt gezien als betrouwbaar, en dat is wel zo prettig als je je geld in crypto investeert.

Bitvavo biedt transactiekosten die tot de laagste van Nederland behoren. Dit houdt in dat je maximaal 0,25% aan handelskosten per transactie betaalt. Hoe meer munten je verhandelt, hoe lager de kosten per transactie. Ook zijn er diverse betaalmethoden mogelijk, waaronder een traditionele bankoverschrijving, iDEAL en MyBank. Ook kun je met je creditcard betalen, door deze te integreren met Simplex.

Wil je meer te weten komen over Bitvavo? Een Bitvavo exchange review geeft je alle informatie die je nodig hebt, om te kunnen bepalen of Bitvavo de juiste keuze is, of dat je toch een alternatief nodig hebt.

Wat biedt Coinmerce?

Een alternatief voor Bitvavo is Coinmerce. Via dit platform kun je meer dan 300 verschillende cryptomunten kopen, verkopen en bewaren. Het aanbod van Coinmerce is net iets groter dan dat van Bitvavo, dus goed om even bij Coinmerce te kijken, als Bitvavo voor jou niet de juiste cryptomunten biedt.

Het platform van Coinmerce is in Nederland gevestigd (te Schiphol-Rijk) en is geschikt voor zowel beginners als mensen die al jaren in crypto handelen en er goed bekend mee zijn. Het platform is niet alleen in Nederland actief, maar opereert in heel Europa. Vooral de gebruikersvriendelijkheid is van groot belang. Zo kun je de cryptomunten op een eenvoudige manier op de beurs kopen. Het aanmeldingsproces hiervan loopt erg snel en soepel. Na de verificatie kun je meteen al geld overmaken, en starten met handelen in crypto.

Je kunt zelf kiezen hoe ver je gaat in het beleggen. Wil je alleen crypto kopen, verkopen of bewaren of wil je actief je cryptovermogen laten groeien door middel van staking, trading bots of ‘Coinmerce Earn’?

Bovendien is het platform betrouwbaar. Het staat net als Bitvavo ingeschreven bij De Nederlandsche Bank en beschikt over een licentie om de Nederlandse markt te bedienen. Dit houdt in dat het aan de strenge Nederlandse wet- en regelgeving moet voldoen.

Coinmerce heeft echter relatief hoge handelskosten, in vergelijking met andere grote Nederlandse cryptoplatforms. Per transactie betaal je 0,2% tot 2,5% aan transactiekosten. Bovendien veranderen de handelskosten voortdurend, afhankelijk van het huidige vraag en aanbod en de soort munt. Dat kan onprettig zijn, als je weinig handelt, of als je gewoon altijd een vaste fee wilt betalen (zo werkt het dus niet bij Coinmerce).

voordelen bybit

De voordelen van ByBit

Ook ByBit is een populair alternatief voor Bitvavo. Dit platform is echter niet in Nederland gevestigd, maar in Dubai. ByBit biedt uitgebreide mogelijkheden aan zijn gebruikers, waaronder hefboomproducten, derivaten en futures. Het platform biedt meer dan 400 verschillende crypto assets aan. Sinds 2023 werkt ByBit nauw samen met het Nederlandse cryptoplatform SATOS. Dit houdt in dat SATOS de cryptocurrencies voor Nederlandse gebruikers beheert. SATOS is ook verantwoordelijk voor het identificatieproces voor nieuwe Nederlandse gebruikers.

ByBit is op wereldniveau een voorname speler in de cryptowereld. Over de hele wereld zijn er maar liefst meer dan 10 miljoen mensen die van het platform gebruik maken.

De handelskosten van ByBit zijn relatief laag en zijn ongeveer 0,1% per transactie. Hiermee is het een van de goedkoopste platformen van Nederland, maar ook wereldwijd bekeken. In het geval van futures en derivaten, zijn de kosten nog lager. Deze lage transactiekosten zijn erg uitzonderlijk, en kunnen een goede reden zijn om juist voor ByBit te kiezen en niet voor Bitvavo.

Een minpunt zou je kunnen lezen in het feit dat ByBit zelf geen licentie heeft van de Nederlandsche Bank, maar daar wordt wel aan gewerkt. Indirect is er wel een licentie, omdat ByBit samenwerkt met Satos, waardoor het bedrijf alsnog legaal de Nederlandse markt kan bedienen.

Wat heeft Coinbase je te bieden?

Weleens gehoord van Coinbase? De Coinbase crypto exchange is een Amerikaanse exchange. Het platform is in 2012 opgericht. Bovendien is Coinbase het eerste beursgenoteerde platform en staat het sinds 2022 ook geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Dit maakt het platform ook meteen betrouwbaar. Bovendien is het platform eenvoudig in gebruik.

Met vele miljoenen gebruikers wereldwijd, is Coinbase een van de grootste cryptobeurzen ter wereld. Het platform biedt meer dan 230 verschillende crypto assets. Dit aanbod wordt elke maand nog groter.

Aangezien er verschillende niveaus bestaan, is het platform voor mensen van alle ervaringsniveaus beschikbaar. Zo kun je kiezen voor het standaard Coinbase platform of voor het geavanceerde platform: Coinbase Advanced. Coinbase Advanced biedt meer functionaliteiten, terwijl het standaard platform vooral over het kopen en verkopen van cryptomunten gaat.

De handelskosten zijn hier echter relatief hoog. Je betaalt tussen de 0,40% en 0,60% aan transactiekosten voor alle transacties met een maximum van 10.000 dollar. Na dit bedrag gaan de transactiekosten langzaamaan wat omlaag.

Welke alternatief voor Bitvavo is het meest interessant?

Bitvavo is an sich aan te raden als je een Nederlander bent en in crypto wilt handelen. Mocht Bitvavo je voorkeur niet hebben (om wat voor reden dan ook), dan zou Coinmerce, ByBit of Coinbase een goed alternatief kunnen zijn. Er zijn daarbij allerlei punten te noemen die voor jou persoonlijk de doorslag kunnen geven om te gaan handelen bij een van deze 3 alternatieve exchanges. Dat kunnen de handelskosten zijn, maar bijvoorbeeld ook de overzichtelijkheid van de website of de app van die exchange.

Voor velen is ook het aanbod van producten en diensten leidend bij het bepalen van hun keuze. Heeft een bepaalde exchange bepaalde assets juist wel, en een andere exchange juist niet, dan kan de keuze zomaar snel gemaakt zijn. Doe hoe dan ook vooraf onderzoek naar wat een exchange je wel en niet te bieden heeft, en vergeet ook niet om te kijken naar de recensies van het door jou beoogde crypto platform. Die geven vaak al een goed beeld van wat je wel en niet kunt verwachten.

Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>