Ineens sta je voor de keuze om een nieuw koffieautomaat aan te schaffen, en dan rijst de vraag: wat wil ik? Waar kies ik voor? Het antwoord op deze vraag vind je terug in je eigen voorkeuren en in de kwaliteit van de modellen. Daarnaast is het interessant om te weten waar anderen voor kozen; dit zegt wel iets over de populariteit van het product. We kijken daarom zowel naar de 5 meest verkochte koffieautomaten van 2023 in Nederland en kijken daarnaast welke persoonlijke voorkeuren van belang kunnen zijn.

Hoe kies je een geschikt koffieautomaat?

Iedereen wil een goede bak koffie, maar hoe hoog leg je de lat? Om te bepalen wat voor jou een geschikt koffieautomaat is, kijken we niet alleen naar de kwaliteit, maar ook naar de prijs van het apparaat en die van de koffie zelf. Personen die uitsluitend vers gemalen koffie willen drinken, zijn niet per definitie duurder uit. Zo kun je op Koffiecentrale.nl vele soorten koffiebonen bestellen die erg uiteenlopen in prijs en vaak voordeliger zijn dan het gebruik van koffiecups.

Is de prijs doorslaggevend?

Gewone koffieapparaten waarin je snelfiltermaling koffie koopt, maar ook een Senseo apparaat, zijn meestal het voordeligste in de praktijk. Zowel de aanschafprijs van het koffieapparaat, maar ook de koffie zelf zijn voordelig. Dat is alweer anders bij Nespresso machines en vooral ook Dolce Gusto. De apparaten zijn dan wel niet zo hoog in aanschaf, maar de koffiecups zijn relatief duur. Maak dus deze overweging.

Mate van gebruik doorslaggevend?

Waar het ene huishouden misschien 5 kopjes koffie per dag zet, gaan er in het andere huishouden wel 20 kopjes dagelijks doorheen; laat staan als je er ook nog bedrijfsactiviteiten op na houdt. Het spreekt voor zich dat je een koffieapparaat koopt wat de mate van intensief gebruik aankan.

Kwaliteit van de koffie

Wie echt voor de grootste kwaliteit koffie wil gaan kiest voor een bonenmalenapparaat. Denk aan een Jura bijvoorbeeld. Er gaat niets boven koffie gezet uit versgemalen koffiebonen. In dat geval is de aanschaf van het apparaat het duurste, maar de koffiebonen niet per se ten opzichte van dure koffiecups. Daarnaast wordt het milieu minder belast bij het gebruik van gemalen koffiebonen; koffiecups leveren erg veel afval op uiteindelijk.

Top 5 meest verkochte koffiemachines 2023 in Nederland

Volgens onze bron Bol.com zijn de volgende koffiemachines het best verkocht in 2023 in Nederland:

 1. Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart
  Dit is een verse koffiebonenmachine tegen de aantrekkelijk prijs van Eur 269
 2. De’Longhi espressoapparaat MAGNIFICA S ECAM
  Ook dit is een verse koffiebonenmachine en krijgt een zeer hoge waardering. Nieuwprijs: Eur 299
 3. Nespresso – Magimix – Inissia
  Hier krijgen we de eerste cups machine, die van Magimix zijn uitermate populair vanwege hun vormgeving en kwaliteit. En dat voor een nieuwprijs van Eur 89,95
 4. Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 – Espressomachine
  Op plek 4 treffen we de duurdere koffiebonenmachine van Philips, hij kan voor 3 kopjes tegelijk malen, met melkschuimer, voor Eur 459
 5. Philips LatteGo series 2300 EP2334/10
  Ook deze LatteGo van Philips staat bovenaan in de top. Is snel en kan ook melk schuimen, daarnaast per app in te stellen, verkrijgbaar voor Eur 499
Insert About the Author
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>